Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
konec
Nashville Predators
5:3 (2:1, 0:2, 3:0)
Los Angeles Kings
Neděle 22.01.2023, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:10 Cole SMITH - 5:3
     
    56:10
    Nashville právě vstřelil branku! Tak teď už to s Los Angeles nevypadá vůbec dobře, domácí vedou o dvě branky! Preds dlouho kombinovali v útočném pásmu, až se Roman Josi rozhodl pro střelu od modré čáry. Tu těsně před brankou tělem tečoval mimo dosah gólmana COLE SMITH, jenž tak v sedmadvaceti letech docílil svého prvního gólu v NHL. Asistence: Roman Josi, Juuso Pärssinen.
    53:34 Matt DUCHENE - 4:3
     
    53:34
    Nashville právě vstřelil branku! Nashville si své vedení bere zpět! Alexandre Carrier nabral puk na obranné modré čáře a dobruslil s ním až na pravý kruh, odkud jej prostrčil do slotu na MATTA DUCHENEA. Ten si poradil jako velký kanonýr a zakončil zkušeně k zadní tyči. Asistence: Alexandre Carrier, Cody Glass.
    48:44 Ryan JOHANSEN - 3:3
     
    48:44
    Nashville právě vstřelil branku! Tak přeci jen první domácí přesilovka končí gólem! Finský virtuóz Granlund vyslal z levé strany střílenou přihrávku do slotu, kterou RYAN JOHANSEN nastavenou čepelí přizvedl mimo dosah Quicka. Asistence: Mikael Granlund, Roman Josi.
    37:04 Quinton BYFIELD - 2:3
     
    37:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Dobře zahraná přesilovka Kings končí gólem. Střelu od modré Saros vyrazil jen na hokejku QUINTONA BYFIELDA, jenž dostal před brankou až trestuhodně mnoho prostoru. Díky tomu se stihl otočit a přehodit gólmanův beton. Asistence: Phillip Danault, Sean Durzi.
    26:13 Adrian KEMPE - 2:2
     
    26:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Náskok domácí z první minuty je definitivně smazán! Kopitar našel na pravém křídle rozjetého ADRIANA KEMPEHO, jehož zakončení Saros sice vyrazil, od brusle útočníka Kings se ale puk odrazil někam pod něj a doputoval do branky. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
    09:26 Sean DURZI - 2:1
     
    09:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku! A máme tu kontaktní gól, Kings snižují na 2:1. Kopitar ukořistil puk ještě v útočném pásmu, po ose hřiště si popojel k brance a shodil jej na levý kruh, kde SEAN DURZI zachoval chladnou hlavu a zakončil po ledu mezi Sarosovy betony. Asistence: Anže Kopitar.
    00:39 Matt DUCHENE - 2:0
     
    00:39
    Nashville právě vstřelil branku! A v rychlém sledu je tu druhý gól, který navíc vyhání Copleyho z branky! Glass si za brankou pokryl puk tělem a vyjel si na levý kruh, odkud našel ve slotu volného MATTA DUCHENEA, jenž bekhendem propasoval touš pod gólmanem. Asistence: Cody Glass, Roman Josi.
    00:19 Mikael GRANLUND - 1:0
     
    00:19
    Nashville právě vstřelil branku! Tak to je start ve velkém stylu v podání domácích Preds. Ihned po buly se puk dostal na modrou čáru, odkud vypálil Carrier, jenž s přispěním teče MIKAELA GRANLUNDA napasoval puk pod horní tyč. Asistence: Alexandre Carrier, Ryan Johansen.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 1. Granlund (A. Carrier, R. Johansen), 1. Duchene (Glass, Josi), 49. R. Johansen (Granlund, Josi), 54. Duchene (A. Carrier, Glass), 57. Co. Smith (Josi, Pärssinen) – 10. Durzi (Kopitar), 27. Kempe (Kopitar, Doughty), 38. Byfield (Danault, Durzi)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Duchene, Glass, F. Forsberg – Granlund (A), R. Johansen, Niederreiter – Sissons, Pärssinen, Co. Smith – Jeannot, Novak, Trenin.
    Trenér: John Hynes

    Los Angeles Kings: Copley (1. Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar, Fiala – Arvidsson, Danault (A), Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Byfield – Fagemo, Kupari, Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Danning, St. Laurent – Nansen, Marquis

    Diváci: 17 654
    thejrc.org