NHL
Chicago – Los Angeles 1:2 (kon.) | Boston – San Jose 4:0 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:5 (kon.)
Arizona – Vegas 4:1 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
Pondělí 23.01.2023, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Bostonští Medvědi v domácí aréně zkrotili Žraloky ze San Jose
     
    Statistika
    Střely na bránu: 22 – 18 | Přesilová hra: 1/4 – 0/2 | Trestné minuty: 11 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Linus Ullmark (BOS) – 17 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 57:25
    Jeremy Swayman (BOS) – 1 zákrok, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 2:28
    James Reimer (SJS) – 18 zákroků, 4 OG, úspěšnost 81,8 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Krejčí (BOS) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:22
    David Pastrňák (BOS) – 1+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:27
    Pavel Zacha (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:57
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:57

    Tři hvězdy utkání
    1. Charlie McAvoy (BOS) – 1+1
    2. Hampus Lindholm (BOS) – 1+1
    3. Linus Ullmark (BOS) – 17 zákroků (03:52:06)
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Bostonští Medvědi potvrdili roli favorita, na domácím ledě porazili San Jose s přehledem 4:0.

    Skóre střetnutí otevřel v první třetině pěknou individuální akcí Hampus Lindholm, ve druhém dějství se na střeleckou listinu přidali Charlie McAvoy s Nickem Folignem. Třetí třetina byla ze strany nejlepšího týmu soutěže odehrána takticky skvěle, soupeře prakticky k ničemu nepustil a sám udeřil počtvrté, přesilovou hru využil David Pastrňák. Pochvalu zaslouží rovněž Linus Ullmark, jenž vychytal třetí čisté konto v sezóně, nejvíce namále měl v závěru, kdy Gregorova střela skončila na levé tyči.

    Svěřenci kouče Montgomeryho přidali devátou výhru z posledních deseti utkání a na čele soutěže navýšili náskok na druhou Carolinu na dvanáct bodů. San Jose zůstává v Pacifické divizi na předposledním sedmém místě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Zleva ještě střílel bekhendem Craig Smith. James Reimer nepřipustil pátý puk ve své síti, zaznamenal úspěšný zákrok betonem.
     
    59:27
    Trent Frederic odstavil osobního strážce, jenže z druhé straně k němu přijel Nick Bonino a soupeře o kus černé gumy obral, poté i úspěšně vyhodil.
     
    58:48
    Už to vypadalo, že Connor Clifton vystřelí, ale nevyšlo mu zpracování, od mantinelu jenom nahrával za bránu na Davida Krejčího.
     
    58:16
    Příliš dlouho váhal Charlie Coyle, ovšem Karlsson nevyhodil, puk ještě zastavil McAvoy. Až napodruhé byli hosté s vyhozením úspěšní, postaral se o to Nico Sturm.
     
    57:25
    Timo Meier nejprve neuspěl s dorážkou Gregorovy střely, načež fauloval při návratu do defenzivy, když neúmyslně podrazil Cliftona.
    57:12 Gregorova střela skončila na levé tyči
     
    57:12
    Z otočky vypálil Noah Gregor a ke snížení moc nechybělo! Překvapený Linus Ullmark reagoval až poté, co se ozval zvuk levé tyče, kterou kotouč orazítkoval.
     
    56:57
    Volnějšího středu chtěl využít Tomáš Hertl. U modré čáry mu cestu zatarasil Charlie McAvoy a do útočné třetiny jej nepustil.
     
    56:31
    Na modré zvládl zpracování Jaycob Megna, vzápětí vyslal ostrou forhendovou střelu. Bránící Brandon Carlo ztečoval touš vedle pravé tyče vlastní brány.
     
    55:55
    Přečíslení dvou na jednoho pátým gólem v síti San Jose neskončilo. Pavel Zacha nahrál Davidu Pastrňákovi, který chtěl krajanovi vrátit puk pasem z otočky, ten však vystihl Marc-Édouard Vlasic.
     
    55:26
    Ofenzivní akce Bruins byla o poznání nebezpečnější. Nick Foligno zpracoval žabičku Charlieho Coylea, forhendem vypálil do výstroje Reimera.
     
    54:57
    Pozdě dobruslil k modré čáře Mario Ferraro, už hrál ve středním pásmu. Hráči v bílých dresech z toho útočného tedy musejí vycouvat.
     
    54:08
    Individuální průnik Tomáši Hertlovi nevyšel. Jednoho soka se zbavil, ale pak mu touš přeskočil čepel hole, čehož využil Carlo.
     
    53:37
    Brad Marchand mohl střílet, ale ještě hledal v levém kruhu lépe postaveného Patrice Bergerona, ten promáchl naprázdno.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. H. Lindholm (Marchand, Cr. Smith), 25. McAvoy (Pastrňák, Grzelcyk), 28. N. Foligno (H. Lindholm, Koppanen), 43. Pastrňák (McAvoy, Bergeron)


    Boston Bruins: Ullmark (49.–51. Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – Cr. Smith, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Hall – Greer, Koppanen, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    San Jose Sharks: Reimer (Kähkönen) – E. Karlsson (A), Jayc. Megna, Harrington, Vlasic, Cicek, Ferraro – Eyssimont, Hertl (A), Meier – Barabanov, Couture (C), Nieto – Gregor, Sturm, Bonino – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Markovic, Kozari – Barton, Fournier

    Diváci: 17 850
    thejrc.org