Třinec – Pardubice 0:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:0 (kon.) | Kladno – Liberec 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Motor ČB 5:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 24.01.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:24 Lukáš SEDLÁK - 0:4
     
    57:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Marinčin ztratil ve středním pásmu puk a LUKÁŠ SEDLÁK ujel do samostatného úniku a podařilo se mu procedit puk do sítě pod padajícím třineckým brankářem. Bez asistence. Stav utkání 0:4.
     
    55:17
    Doudera sice poslal od vlastní modré puk až za branku soupeře, byl ale při tom faulován. Tomáš Zohorna (PCE) byl vyloučen za napadení a Oceláři mají druhou přesilovku v krátkém sledu za sebou.
     
    52:28
    Hudáček zpoza branky našel na pravém puntíku úplně volného Nestrašila, který pohotově pálil. Will měl kolem hlavy prostor, ale nakonec puk vlastní maskou odrazil do ochranné sítě.
     
    52:15
    Druhá přesilovka Ocelářů v zápase. Hned po buly po třetí brance Pardubic byl vyloučen David Musil (PCE) za podrážení.
    52:09 Tomáš HYKA - 0:3
     
    52:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Další hrubka Ocelářů v rozehrávce. Jeřábek v obranném pásmu za vlastní modrou poslal slabě puk dopředu, kde jej sebral Sedlák a nahrál do vyložené šance před branku TOMÁŠ HYKA. Hosté vedou už o tři branky a jsou velice blízko tříbodové výhře. Asistence: Lukáš Sedlák. Stav utkání 0:3.
     
    50:14
    Čukste s Draveckým dostali puk na Kurovského v jízdě na pravé straně, jeho střela ale byla dost nepřesná. Hosté následně vyexpedovali puk na Radila, který byl sám na modré čáře. Domácí na něj úplně zapomněl, ale Radil svůj nájezd na Mazance nezakončil přesně.
     
    47:50
    Teď zaskočili Oceláři Dynamo v jejich pásmo a po obkroužení branky obral hostujícího obránce o puk Hudáček. Zkusil pohotově z otočky vystřelit, ale netrefil Willovu branku.
    44:07 Pavol ŠTETKA - 0:2
     
    44:07
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Krátký pobyt Pardubic v útočném pásmu, už se zdálo, že Oceláři v klidu rozehrají. Hrehorčákova křížná přihrávka obranným pásmem se ale dostala k úplně volnému PAVOLU ŠTĚTKOVI, který zakončil přesně k Mazancově tyči. Bez asistence. Stav utkání 0:2.
     
    39:43
    Pardubice končily druhou třetinu pobytem v útočném pásmu. Puk se z rohu dostal přes Ciencialu až k úplně volnému od modré čáry najíždějícímu Kolářovi, ale jeho pokus Mazanec pokryl.
     
    37:22
    Po sérii domácích příležitostí obrovská šance hostů! Paulovič se dostal k zablokovanému puku na slotu a byl úplně sám před Mazancem. Pardubický útočník ale zakončil k tyči a jeho kotouč si Mazanec našel lapačkou.
     
    36:41
    Růžička vybojoval puk v útočném pásmu, který následně sebral Marinčin a z modré čáry se vyháčkoval až do zakončení na slotu.
     
    34:54
    Po nepříznivém odrazu puku z útočného pásma Třineckých se kotouč dostal přímo do jízdy Vondráčka, který tak měl na Mazance samostatný nájezd. Snažil se poslat puk mezi betony třineckého brankáře, ten byl ale na místě.
     
    31:31
    Chmielewski teď ve středním pásmu nepokryl Hyku a ten nahrál v útočné třetině Ciencialovi. Jeho prudkou střelu přes beka Mazanec vyrazil nad sebe. Kotouč následně spadl před třineckého brankáře, ten ale další situaci ve spolupráci s kolegy pokryl.
     
    28:47
    Nestrašil získal puk v útočném pásmu a nahrál jej na modrou Rothovi. Ten hledal před odkrytou brankou Hudáčka. Slovenský kanonýr ještě posílal puk Chmielewskému snad v lepší pozici, ale puk nepředal přesně. Šance tak zůstala nevyužita.
    27:50 Adam MUSIL - 0:1
     
    27:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nakonec z této pasáže druhé třetiny padl úvodní gól zápasu. ADAM MUSIL vyjel s pukem od pravého mantinelu, jeho přihrávku před branku domácí obránce pokryl, ale opakovaná střela už skončila v Mazancově síti. Bez asistence. Stav utkání 0:1.
     
    23:16
    Chmielewski vybojoval v útočném pásmu puk přes Davida Musila na Hrehorčáka a ten mu kotouč vrátil. Následně puk směřoval na Draveckého, ale jeho bombu z první Will zkontroloval pohledem, nemířila do branky.
     
    19:38
    Hosté končili první třetinu pobytem v útočném pásmu a vybojovali faul. Hyka objížděl s pukem pásmo a přitom jej podrazil Martin Růžička (TRI).
     
    16:25
    Paulovič s Poulíčkem zavezli hru za třineckou branku, ale domácí se snažili rychle otočit hru. Přitom Patrik Hrehorčák (TRI) sekl pardubického kapitána a je prvním vyloučeným hráčem Ocelářů v zápase.
     
    11:18
    Jeřábek zaváhal na modré čáře a Hyka získal puk do vyložené šance. Chvíli kotouč lovil pod bruslemi, ale nakonec dokázal nebezpečně zakončit. Mazanec kryje.
     
    03:21
    Třinečtí ale pokračovali v tlaku do branky a hosté se provinili prvním faulem v zápase. Vyloučen David Cienciala (PCE) za držení.
     
    03:00
    Tlak Ocelářů v útočném pásmu! Voženílek v podobné pozici jako před chvílí Roman a následně ještě Jeřábek hledal před odkrytou brankou Růžičku. Tomu puk ale utekl.
     
    01:35
    Roman byl v ideální pozici před Willem, pardubický brankář jeho pokus ze slotu vychytal. Následné nahození Rotha od modré čáry se nedostalo k pardubické brance.
     
    00:10
    Domácí hned na začátku zaváhali a propadli ve středním pásmu. Hosté se ve dvou tlačili před třineckou branku a Cienciala chtěl po kličce zakončovat do odkryté branky. S kotoučem se ale dostal do pozice, kde nebyl nebezpečný.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (L. Sedlák), 58. L. Sedlák


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera (A), J. Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste – M. Růžička (C), Voženílek, Svačina – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Dynamo Pardubice: Will (Nečas) – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář (A), Koudelka – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, Zohorna (A), Štetka – T. Zeman, Poulíček (C), Paulovič – Vondráček, A. Musil, Mandát.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lhotský, Zíka

    Diváci: 4 322
    thejrc.org