Třinec – Pardubice 0:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:0 (kon.) | Kladno – Liberec 3:2 (kon.)
Kometa Brno – Motor ČB 5:2 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 3:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 24.01.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Srdečně vítám všechny fanoušky extraligového hokeje! Společně dnes budeme sledovat vývoj utkání mezi domácí HC Kometou Brno a Motorem České Budějovice. Oba celky patří mezí přímé aspiranty jak na baráž, tak na poslední místa ve vyřazovacích bojích, a zápas bude tak pro oba kluby klíčový. Duel startuje v 18:00, přejeme příjemnou zábavu.
     
    HC Kometa Brno

    Brno sice v rámci českého víkendového tripu body neukořistilo, ale zlepšené výkony z duelů na Spartě a třetí třetiny v Karlových Varech by mohly být příslibem, že se modrobílí zvednou. Na západě Čech se Kometa dokázala vrátit do zápasu i přesto, že dvakrát ztrácela tříbrankové manko. Znovu bodoval Kristián Pospíšil, který si po osmi duelech v brněnském dresu drží průměr jednoho kanadského bodu na zápas. Hned dvěma trefami se v Karlových Varech blýskl Martin Zaťovič.

    Pikantní bude duel pro oba brněnské trenéry, Jaroslav Modrý vedl Motor ještě nedávno z pozice hlavního trenéra, Patrik Martinec mu při loňském tažení za bronzovou medaili dělal asistenta. Do sestavy se po disciplinárním trestu vrací obránce Rhett Holland, možný je také návrat uzdravených Kima Strömberga s Radkem Koblížkem. Naopak na marodce zůstávají Jiří Ondráček a Michal Gulaši.
     
    Motor České Budějovické

    České Budějovice zabraly v pravou chvíli, když v nedělním kole na domácím ledě udolaly třinecké Oceláře 3:2. Jednalo se o nesmírně důležité vítězství, které Jihočechy ze 13. pozice vrátilo zpět do postupové dvanáctky, tu nyní bude hájit právě v Brně.

    Na jihu Čech se stejně jako v posledním ročníků spoléhají na zkušené duo útočníků. Produktivitu vede Lukáš Pech s bilancí (8+30), není překvapením, že nejlepším střelcem týmu je Milan Gulaš, který do sítě soupeřů dopravil už 17 puků. Daří se také Martinu Hanzalovi (9+19) a obrana Komety si bude muset dát pozor i na bývalého hráče Jakuba Valského (9+4).

    I mezi obránci najdeme bývalé hráče Brna, produktivitu zadáků vede v Českých Budějovicích Jan Štencel (4+10) a góly umí střílet i Stuart Thomas Percy (7+6). Brankoviště Motoru střežil ve 25 zápasech Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků na hodnotě 90.14 a průměrem inkasovaných branek 2.91. Slušnou porci zápasů dostal i Jan Strmeň, který vykazuje o něco lepší čísla, když jeho úspěšnost zákroků dosáhla úrovně 91.02 % a průměrně obdržel v 18 zápasech 2.4 branky.
     
    Vzájemné souboje v letošní sezoně:
    Budějovice – Brno 6:2
    Brno – Budějovice 3:0
    Budějovice – Brno 3:1

    V letošních vzájemných zápasech se vždy radoval domácí tým. Kometa hostila Motor 28. října a tehdy potvrdila svou formu přesvědčivým vítězstvím 3:0. Bude hrát výhoda domácího prostředí svou roli i při čtvrtém letošním vzájemném měření sil? Brno nutně potřebuje bodovat, aby se vrátilo do postupové dvanáctky právě na úkor Motoru.
     
    Sestavy celků v posledním kole:
    Brno: Čiliak (12. Furch) – Kučeřík, Kundrátek (A), Ščotka, Fajmon, Ďaloga, Hrbas, Němec – Pospíšil, Holík, Horký – Zaťovič (C), Kollár, Flek – Raška I, Zbořil, Šalé – Vincour (A), Süss, Dufek.

    Budějovice: Hrachovina – Vráblík, Štencel (A), Percy, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Gulaš (C), Pech (A), Vondrka – Valský, Hanzl, Dzierkals – Doležal, Vopelka, Strnad – Tomeček, Toman, Koláček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland, Fajmon – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zaťovič (C), Zbořil, Koblížek – I. Sedláček, Strömberg, Šalé.
    Trenér: Patrik Martinec

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Karabáček, Koláček, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman.
     
    Před malou chvílí nám začalo rozbruslení. Ochozy brněnské Winning Group Areny se pomalu zaplňují. Duel startuje zhruba za půl hodiny.
     
    Předzápasová rozcvička nám před pár momenty skončila, hráči jsou již v šatnách. Rolba momentálně upravuje místní kluziště, které by tak mělo být připravené na úvodního buly, které bude vhozeno přibližně za patnáct minut.
     
    Rozhodčí se už nacházejí na ledové ploše, vzápětí za nimi přijíždějí hráči obou celků. Vše je připraveno pro úvodní vhazování – můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly bylo vhozeno, domácí se ujímají puku a ženou se dopředu vstříc prvnímu útoku.
     
    00:26
    První pokus o útok nevyšel hostujícímu celku, stejně dopadl i domácí průnik do pásma.
     
    00:47
    Budějovice začínaly útočnou akci z vlastního pásma, ale nedopadla podle jejich představ. Okál následně na druhé straně získal pro Kometu pásmo, která nyní tlačí soupeře v obranném boxu.
     
    01:26
    Horký hledal před bránou číhajícího Okála, k němuž se kotouč ale nedostal. Motor následně neúspěšně procházela do pásma.
     
    02:08
    Kometa právě vstřelila branku! Obrovskou šanci měl před malou chvíli Pospíšil, který nezvládl gólmana překonat. Nicméně nemusel být zklamaný, protože jeho spoluhráč MAREK HRBAS se postaral o vskutku kuriózní gól, když ze středního pásma nahodil puk na Hrachovinu, který si nezvládl s jednoduchým nahozením poradit. Asistence: Jan Ščotka, Andrej Kollár.
    02:08 Marek HRBAS - 1:0
     
    03:17
    Velmi důležitý zákrok nyní zapsal Furch. Ten vychytal Milana Guláše v samostatném úniku, který mířil neúspěšně mezi brankářovu ruku a tělo.
     
    03:46
    Přechod Brnu do pásma přerušila píšťalka rozhodčího, který odpískal ofsajd.
     
    03:56
    Motor se nastěhoval do pásma, ale dlouho tam nevydržel. Na druhé straně Kometa nezvládla projít před brankáře soupeře po levé straně.
     
    04:21
    Překvapivá trefu v úvodu utkání probudila místní fanoušky, kteří poměrně překvapivě dorazili ve velmi skoupém počtu.
     
    04:45
    Kollár vybojoval puk za vlastní bránou a posunul ho na Kundrátka. Ten kotouč vyhodil obloučkem, a umožnil tak spoluhráčům vystřídání.
     
    05:21
    Kometa už mohla vést o dvě branky! Motor špatně střídal a Malému přistál puk na modrou čáru a mohl unikát po straně sám na Hrachovinu. Toho zkusil rozhýbat kličkou do bekhendu, leč jeho zakončení mezi betony vlád brankář hostů vykrýt.
     
    05:28
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Petr Šenkeřík – 2 min..
     
    05:41
    Zbořil nabil na levý kruh Kundrátkovi, který trefil holeň prvního blokujícího hráče. Motor následně zkoušel vyhodit, ale puk se dostal na střídačku hostujícího celku. Následuje buly po levici Hrachoviny.
     
    06:06
    Zbořil hrál s pukem na modré čáře a po mantinely ho zkusil poslat za bránu. Hostující obránce ho zachytil a následně i vyhodil přes všechny čáry.
     
    06:30
    Holík posunul puk mezi kruhy na Horkého, který vystřelit nedokázal. Následně se situace opakovala. Holík našel hezkým pasem Kundrátka, jehož tvrdou střelu vyrazit brankář svou holí.
     
    07:01
    Brno drželo puk před brankářem soupeře. Po sérii nahrávek pálil od modré Kučeřík, jenomže jeho pokus zamířil těsně vedle tyče.
     
    07:36
    Ščotka sice nepřesně nahrával od vlastní brány, ale jeho prudký pas doletěl až na Hrachovinu, který si dal oproti prvnímu nahození z větší dálky větší pozor a zasáhl.
     
    08:02
    Ihned po buly pálil tvrdě od modré Hovorka. Jeho projektil skončil na zadním mantinelu. Domácí následně vyvezli kotouč.
     
    08:33
    Hezky to nyní sehrála domácí pětice. Kundrátek dostal puk do jízdy po pravé straně, avšak jeho střela v síti neskončila.
     
    09:15
    Dobré šance na obou stranách. Nejprve pálil tvrdě jeden z Brněnských a Hrachovinovi puk vypadl na brankoviště, kde chtěl dorážet Zbořil, ale puk netrefil. Na druhé polovině kluziště střílel od modré Hovorka. Jeho pokus zachytil Furch do lapačky.
     
    09:22
    Horké chvíle pro Furcha. Střela Guláše z nápřahu byla několikrát tečována, což zapříčinilo to, že kotouč nepředvídatelné obloukem padal. Furch si vyskočil, ale nezachytil puk. Ten při velké porci štěstí přepadl až za bránu.
     
    09:43
    Hrachovina drží Motor na kontakt! Horký dostal famózní pas na pravou tyč, kde střílel do poloodkryté brány, ale brankář Budějovic zvládl zavřel bránu a nepustil puk do brány.
     
    10:00
    Marek Hrbas je dnes při chuti. První branka mu viditelně zvýšila sebevědomí. Tentokrát pálil nikým nebráněn z levé strany a byla to dobrá rána. Nicméně Hrachovina zvládl i přes problémy kotouč vyrazit.
     
    11:01
    Motor zvýšil forčeking, což brněnským obráncům činí problémy.
     
    11:21
    Domácí dostali puk do pásma a opět stupňují svůj tlak. Ďaloga nahazoval od modré. Hrachovina neviděl dobře, ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    11:35
    Motoru nevyšla rozehrávka podle představ a prudký pas skončil až na icingu. Rozhodčí nakonec své rozhodnutí přehodnotil – bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    11:52
    Budějovice nezvládli projít přes střed kluziště, ale mají druhý pokus, protože jim puk zůstal na hokejkách.
     
    12:25
    Nakonec se hosté procpali do pásma a hned měli dobrou šanci. Tomeček mířil mezi betony, jimiž Furch vyrazil puk do rohu. Rychle po něm šel Tomečkův spoluhráč, jenže Hrbas byl rychlejší a dostal puk pod kontrolu.
     
    12:48
    Na druhé straně se ve slibné příležitosti ocitl Petr Holík. Ten puk z pravé strany utahoval na přední tyč, kde byla připravená Hrachovinova lapačka.
     
    12:56
    Motor prošel do pásma a držel se na puku. Nicméně Pech nahodil puk za bránu, kde se ho zmocnili domácí.
     
    13:20
    České Budějovice právě vstřelily branku! Máme srovnáno! Pech vybojoval puk zpět na hole Budějovických a nabil přesně na osu kluziště ideálně na čepel MICHALU VONDRKOVI, který vymetl šibenici Furchovy brány. Asistence: Lukáš Pech, Milan Gulaš.
    13:20 Michal VONDRKA - 1:1
     
    13:45
    Budějovice zkusili bleskově projít do pásma, což se jim nepovedlo. Rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    13:48
    Kim Strömberg vyhrál buly na Šalého, který hned pálil. Jeho pokus byl ale vytěsněn mimo tři tyče.
     
    14:27
    Motor zamkl Kometu v obranném boxu. Hanzl zavezl puk za bránu a krásně našel Valského. Ten byl ale v předbrankovmé prostoru dobře bráněn, a nemohl tak ani zakončit.
     
    15:10
    Do útočného výpadu se dostala dvojice Koblížek-Zaťovič. První jmenovaný vzal akci na sebe a z mezikruží zkusil vypálit, jenomže puk poslal mimo budějovickou klec.
     
    16:11
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Josef Koláček.
     
    16:24
    Trenerský štáb Komety poslal na přesilovku druhou přesilovkou formaci, která bojovala o puk na buly. Hru ale přerušil rozhodčí, který bude vylučovat na domácí straně.
     
    16:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Andrej Kollár – 2 min., držení hole.
     
    16:28
    Budějovice vyhrály buly a Pech okamžitě nabil Gulašovi, jehož dělovku vychytal Furch lapačkou.
     
    16:39
    Pospíšil dostal přihrávku přímo do jízdy a mohl by akci pokračovat, kdyby do pásma dřív nepřejel Flek – píská se postavení mimo hru.
     
    16:45
    Horký nabral u své brány rychlost a zavezl puk do pásma. Tam Kometa tlačila soupeře, ale nakonec se dostala po nepovedeném manévru s pukem na modré čáře mimo útočnou třetinu.
     
    17:51
    Ščotka se procpal po straně do pásma a zakončil svůj průnik až za bránou, kde připl puk k mantinely. Budějovice kotouč získali a vyvezli ho.
     
    18:49
    Flek hledal hezkou žabkou čepel Kollárovy hokejky, který se na puk letící přímo před Hrachovinou natahoval marně.
     
    19:00
    Do konce úvodní periody zbývá jedna minuta.
     
    19:10
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Jakub Strnad – 2 min., držení.
     
    19:20
    Motor vybojoval buly a Pech za pomoci Gulaše vyhodil přes všechny čáry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    Máme za sebou první třetinu důležitého utkání pro oba celky, které střelecky otevřel ve třetí minutě šťastnou trefou Hrbas. Kometa ve zbytku třetiny dobře tlačila a několikrát ohrozila Hrachovinovu bránu, jenže její strážce kromě prvního gólu všechny střely soupeře pokryl. Budějovice vyrovnaly ve čtrnácté minutě zásluhou Michala Vondrky, který z první z mezikruží propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve zbytku třetiny se žádný z celků netrefil, a do šaten se tak jde za srovnaného stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Kometa vstupuje do druhého dějství s jedním hráčem navíc, neboť si z té úvodní přenesla početní výhodu.
     
    20:16
    Kundrátek nabral rychlost a zavezl puk za bránu. Holík následně pracoval s pukem a měnil si puk se Zbořilem. Na konci kombinace stál Kundrátek, jehož střela na bránu soupeře nedošla.
     
    21:15
    Kometa právě vstřelila branku! Budějovice
    už hrály v plném počtu, když si vzal puk JAKUB FLEK, který se z levé strany protáhl až před Hrachovinu, kterého překonal střelou do protipohybu. Asistence: Andrej Kollár, Dominik Furch.
    21:15 Jakub FLEK - 2:1
     
    21:40
    Ščotka chtěl získat pásmo pro svůj celek, jenže puk posílal ještě z vlastní půle, takže se píská icing.
     
    22:21
    Brněnská rozehrávka opět skončila nezdarem a puk prošel až na zakázané uvolnění.
     
    22:24
    Tvrdá střela Kachyni od modré zlomila Zaťovičvi hokejku. Brno tak bylo v znevýhodněné pozici. Pech nakonec zakončoval sám před Furchem, který vychytal jeho střelu i následné dorážky.
     
    22:45
    Kaychňovo nahození od modré čáry tečoval šikovně před bránou Martin Hanzl. Jeho teč Furcha překonala, nicméně v cestě do brněnské brány ji zastavila horní tyč!
     
    23:06
    Budějovice zavřely Kometu v obranném boxu. Ta po chvílí tlaku soupeře, ale kotouč získala a vyvezla ho mimo nebezpečí.
     
    23:37
    Horký posílal dlouhý pas na útočnou modrou, který adresáta nenašel. Píska se tak již několikátý icing na brněnské straně v krátkém časovém intervalu.
     
    23:44
    Guláš se dostal na pozici obránce na modré čáře a z modré čáry napálil puk vstříc Furchovi. Ten si střelu našel a ukryl puk v lapačce.
     
    23:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Rhett Holland – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Lukáš Pech – 2 min., hrubost.
     
    24:00
    V totožné situaci jako při druhé domácí trefě se ocitl Jakub Flek, ten opět zopakoval svou střelou do protipohybu, ale tentokrát mířil těsně nad horní tyč!
     
    24:50
    Obrovská šance na straně Budějovic. Ty šly v přečíslení dopředu, které zakončoval Percy. Jeho učebnicovým obranným zákrokem odzbrojil Kučeřík, který si tak vysloužil potlesk místního publika.
     
    26:16
    Ve slibné pozici se mezi kruhy ocitl Horký, jenže namísto střely volil posunutí do strany. Jeho přihrávka ale na Holíka nedošla.
     
    26:47
    Kometa drží puk za vlastní bránou a hledá cestu dopředu. Průchod přes pásmo ale nevyšel a puk získali hosté.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kim Strömberg – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    27:40
    Kollár bojoval o puk u mantinelu, ale vyhodit ho nezvládl. Budějovice se držely na puku, nicméně Kometa ho získala a vyhodila.
     
    28:10
    Brno získalo puk podruhé za sebou a opět vyhazuje. Budějovicím zbývá minuta z přesilovky.
     
    28:40
    Ďaloga si v rohu kluziště poradil s Vondrkou a obral ho o puk. Ten následně vyhodil daleko od vlastní brány.
     
    29:14
    Modrobílá čtveřice postavila na modré čáře hradbu, kterou nezvládají hosté projít. Finský centr Komety se za malou chvíli vrátí na led, a Kometa tak přesilovku přečkala.
     
    29:44
    Budějovice získaly buly před Furchem. Brno již hraje v plném počtu.
     
    29:53
    Hovorka nahazoval puk od modré čáry. Furchovi bylo sice dobře cloněno, ale brněnský gólman si puk i tak našel.
     
    30:06
    Ďaloga podpořil útok a středem kluziště ujížděl do útoku. Horký mu chtěl předložit puk, jenomže obránce nahrávku zblokoval.
     
    30:17
    Hrbas chtěl vyslat do úniku Malého, jenže jeho nahrávka bylo sražena. Kometa se ale drž na puku.
     
    30:40
    Ščotka nahrával puk na Hrbase, který chtěl z modré nahazovat na bránu. To se mu sice povedlo, ale jeho pokus na klec Hrachoviny nedošel.
     
    31:22
    Pospíšil se ramenem dostal před obránce a chtěl hledat najíždějícího Kollára, ale jeho krajan byl nakonec o puk obrán.
     
    32:15
    Neskutečné momenty na obou stranách! Furch nejprve vychytal několik gólových šancí Budějovic a Kollár následně vyslal do samostatného úniku Pospíšila. Ten byl v samostatném nájezdu faulován, a bude se tak zahrávat trestné střílení.
     
    32:15
    Slovenský útočník se rozhodl pro efektní zakončení. Najel si z levé strany a naznačil, že si bude protahovat hokejku mezi bruslemi, ale nakonec zkusil bekhendem překonat Hrachovinův beton. Budějovický brankář se ale nenechal nachytat a Pospíšilovu střelu za brankovou čáru nepustil.
     
    33:01
    Hra po trestném střílení plynula až do prvního přerušení, které bude prodlouženo o komerční přestávku.
     
    33:08
    Holík chtěl obloukem vyslat Horkého, jenomže jeho pas byl příliš krátký. Budějovice se vzápětí po zisku kotouče dostaly do pásma a tlačí Brno.
     
    33:37
    Valský pálil z mezikruží, ale jeho pokus byl ztečován mimo tři tyče. Budějovice pokračovaly v tlaku, který ale vyrovnávací trefou neskončil.
     
    34:09
    Pospíšil zavezl puk do pásma, kde se ho hosté u mantinelu zmocnili. Dostat puk z pásma nedokázali a po faulu právě na slovenského forvarda se bude vylučovat.
     
    34:40
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Mikuláš Hovorka – 2 min., podrážení.
     
    34:50
    Zaťovič vyhrál buly, ale puk si našel Strnad, jenž ho zavezl daleko od vlastní brány a za přispění spoluhráčů našetřil cenné sekundy.
     
    35:10
    Kometa zkusila získat pásmo nahozením, ale to sebrali hosté a vyhodili.
     
    35:33
    Po sérii nahrávek mohl zvýšit Zaťovič! Holík neměl moc možností, co by mohl vymyslet, a tak puk poslal naslepo do brankvošitě. Tam se puk právě od kapitánovi brusle odrazil na Hrachovinu, nicméně třetím gólem domácích tato akce neskončila.
     
    36:54
    Ščotka si dal na čas s rozehrávkou, která nakonec skončila na holích soupeře. Doležal chtěl puk do brněnské klece přes bližší tyč, ale Furch byl u tyče připraven.
     
    37:20
    Okál mohl odstartovat brněnské angažmá gólem! Byl Koblížkem vyslán do samostatného úniku, který zakončoval nový hráč Brna střelou do teploměru. Hrachovina si ale na jeho pokus počkal, a zastavil ho tak ve skórování!
     
    38:16
    Kometa právě vstřelila branku! Obrovská hrubice na straně Českých Budějovic! JAKUB FLEK obral hostujícího obránce v předbrankovmé prostoru a střelou po ledě puk propasíroval mezi gólmanovy betony do budějovické brány! Bez asistence.
    38:16 Jakub FLEK - 3:1
     
    39:23
    Budějovice se na závěr periody dostaly do útočného pásma, kde se nyní točí brněnské obránce dobrou kombinací.
     
    39:31
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Marek Ďaloga – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    39:34
    Hosté vyhráli buly a rozestavěli si svou formaci. Percyho střela od modré se od Furcha odrazila na hůl Hanzla. Ten ho ihned z otočky poslal na bránu, ale mířil vedle.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:54.
     
    Ve druhé periodě se prosadili střelecky pouze hráči domácího celku. Jakub Flek zkraje třetiny svůj tým poslal do vedení. To mohl navýšit Kristián Pospíšil, který byl faulován v samostatném úniku a trestné střílení vzal na sebe. Zkusil ho proměnit efektním způsobem, jenomže na Hrachovinu nevyzrál. Jakub Flek na konci třetiny vstřelil druhý gól v utkání, když vybojoval puk a přesnou střelou mezi betony navýšil náskok Brna na dvě branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Začala nám třetí třetina a hned tu mohla být dobrá příležitost na brněnské straně. Flek ujížděl do pásma po pravé straně, ale při manévru s pukem mu ujel.
     
    41:06
    Budějovice získaly nahozením buly v útočném pásmu. Vhazovat se bude po Furchově pravici.
     
    41:25
    Vráblíkovi ujel puk do středního pásma a Zaťovič ho následně zahnal k vlastní bráně.
     
    41:51
    Kometa je v plném počtu. Ščotka rozehrál od vlastní brány na Koblížka, který kotouč nahodil za bránu, kde si ho vzal soupeř.
     
    42:32
    Dobrou akci si vytvořil Doležal. Ten dostal puk před brankoviště a na místě se otočil ke střele, kterou zvládl Furch výborným zákrokem vykrýt.
     
    43:14
    Kučeřík poslal puk o mantinel do ochranné sítě. Ten se následně vymrštil do obličeje Kollára, který na chvíli zůstal ležet na ledě, ale nakonec se zvedl a za potlesku brněnských příznivců odjel na hráčskou lavici.
     
    43:21
    Domácí nahodili do pásma, ale o puk přišli. Hosté zavezli puk do pásma, kde nyní hledají cestu ke střele.
     
    43:57
    Holík hledal bekhendem od pravého mantinelu hokejku Okála. Ten letící puk trefil, ale za Hrachovinova záda ho nenasměroval.
     
    44:44
    Brno přišlo při rozehrávce o puk, který si vzal Martinš Dzierkals. Ten obkroužil bránu a nahrál na modrou. Z ní ihned nahazoval Kristofers Bindulis, jehož pokus šel mimo.
     
    45:15
    Budějovice se na delší dobu dostaly do pásma a motaly hlavy brněnských obránců. Kundrátek dostal puk za přispění mantinelu mimo vyznačenou hrací plochu. Následuje buly po Furchově levici.
     
    45:33
    Domácí získali puka Kučeřík ho obloučkem poslal do středního pásma.
     
    45:58
    Kometa se drží na puku. Holland rozehrál další útočnou akci přes Hrbase, jenž nahodil za bránu soupeře.
     
    46:36
    Puk zrovna projížděl po mantinelu, když si ho chtěl přilepit na čepel Zaťovič. Brněnský kapitán zakopl o rozhodčího a zatím se nezvedá.
     
    46:36
    Domácí lídr se za přispění spoluhráčů a týmového rozhodčího dostal na hráčskou lavici a vypadá to, že bude moct pokračovat.
     
    46:46
    Hosté opět zavřeli Brno v obranném boxu. Po sérii nahrávek střílel jeden z Budějovických z levé strany. Furch zakročil a zastavil časomíru.
     
    47:01
    Po buly hráli s pukem domácí, po jejichž rozehrávce se puk dostal mimo kluziště. Následuje tak další buly u Furchovy brány.
     
    47:17
    Šenkeřík dvakrát nebezpečně střílel. Nejprve trefil Furchův beton. Druhá jeho střela byla holí vyblokována.
     
    47:44
    Brno se dostala pod tlak, a volila tak vyhození přes všechny čáry, píská se icing.
     
    47:48
    Vráblík dostal nabito na modrou, odkud zamířil těsně vedle tyče. Motor se ale drž v útočném pásmu a hledá cestu ke střele.
     
    48:23
    Dlouhý tlak hostů přerušil Kundrátek, jenž vyhodil obloučkem do středního pásma.
     
    48:44
    Hosté se rychle vrátili, ale dlouho v útoku nevydrželi. Na druhé straně vybojoval puk Kollár, ale následně rozhodčí zvedl ruku – bude se vylučovat.
     
    49:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Andrej Kollár – 2 min., podrážení.
     
    49:20
    Hosté se udrželi v pásmu a Furch musel vytasit skvělý zákrok. Pech nahrál na Doležala, který stál na brankovišti. Z tutové pozice, ale zakončil jen do brankářova betonu.
     
    50:03
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor snižuje na rozdíl jediné branky! Po střele Hanzla z mezikruží se kotouč odrazil na ZDEŇKA DOLEŽALA, který puk poslal za záda bezmocného Furcha. Asistence: Martin Hanzl, Stuart Percy.
    50:03 Zdeněk DOLEŽAL - 3:2
     
    50:17
    Kometa právě vstřelila branku! Blesková odpověď z brněnské strany! Flek skvělou zadovkou vytvořil přečíslení, které vyřešil Kollár nahrávkou na KRISTIÁNA POSPÍŠILA. Ten puk z poměrně velkého uhlu procedil přes Hrachovinovu výstroj. Asistence: Andrej Kollár, Jakub Flek.
    50:17 Kristián POSPÍŠIL - 4:2
     
    50:58
    Hosté musí tedy opět dotahovat. Ščotka vzal puk a projel s ním přes střední pásmo. Chtěl ho poté nahodit, ale obránce ho přivedl mezi diváky.
     
    51:16
    Vondrka si nevšiml, že se v pásmu stále nachází Gulaš. Vjel do něj, a rozhodčí tak musel odpískat ofsajd.
     
    51:30
    Zbořil protečkoval puk do pásma. Motor se ho ale opět zmocnil a projel do pásma. Brno je ale v útočném snažení zastavilo a posunulo puk daleko od své brány.
     
    52:13
    Flek útočí na hattrick! Ve středním pásmu sebral volný puk, šikovným manévrem se zbavil obránce a následnou střelou vystrašil Hrachovinu. Ten ale nakonec nemusel zasahovat, protože šla střela vedle.
     
    Dnešní utkání sleduje diváků 5 258.
     
    52:32
    Hráči Motoru nahodili puk do pásma, nicméně nic v něm nevymysleli. Na druhé straně našetřilo sekundy duo Pospíšil-Flek.
     
    53:03
    Budějovice otevřely hru, a Kometa tak má několik přečíslení. Další z nich zakončoval Holland, jehož střelu Hrachovina zvládl zastavit.
     
    53:24
    Brno drží puk daleko od své brány. Budějovice hledají marně cestu přes střední pásmo.
     
    53:52
    Zbořil si vzal nepřesnou rozvrhu Percyho a udržel puk v pásmu. Střela ale z domácí strany nepřišla.
     
    54:26
    Brněnská rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění, a hra se tak stěhuje před Furcha.
     
    54:34
    Brno vyhrálo buly a po chvíli puk dostalo do středního pásma. Pech se vzápětí dostal do pásma jen za cenu ofsajdu.
     
    54:53
    Flek se protáhl do pásma a puk Pospíšilovi, jenž ho nahodil za bránu. Kollár ihned našel před bránou Fleka, který brankáře neprostřelil. Kotouč se odrazil na Pospíšila, který zamířil těsně nad horní tyč!
     
    55:56
    Kometa se dostala do přečíslení tři na jednoho. To nakonec skončilo nezdarem, protože Okál nedokázala nahrát na Horkého.
     
    56:39
    Při Kometě nyní stáli všichni svatí! Vondrka se přišel k puku před bránou jak slepý k houslím a z bezprostřední blízkosti napálil spojnici a brněnským rondem to jenom zadunělo!
     
    57:37
    Kachyňa si počkal na ideální moment k nahození, jenomže netrefil. Motor se drží v pásmu.
     
    58:07
    Motor hraje v šesti!
     
    58:15
    Kollár získal puk, ale namísto vyhození přes celé hřiště do prázdného chtěl nesobecky nahrát na Fleka. Přihrávka na dvougólového střelce neprošla.
     
    58:31
    Kometa vyhodila na icing, hra se přestěhuje před Furcha.
     
    58:58
    Brno nepřesně rozehrálo a Guláš mohl snížit, ale minul.
     
    59:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Čepice na led! Máme tady střelce hattricku. JAKUB FLEK si protáhl střídání, ve středním pásmu získal puk a od modré čáry zamířil do odkryté brány. Asistence: Kristián Pospíšil.
    59:08 Jakub FLEK - 5:2
     
    59:08
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    59:16
    Brno vyhrálo buly a drželo se na puku. Nakonec nahodilo puk za českobudějovickou bránu.
     
    59:48
    Utíkají nám poslední sekundy, Kometa vše v klidu dohrává a po závěrečné siréně si tak připíše do tabulky tři cenné body.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Brno sice jako první ve třetí třetině utkání inkasovalo po trefě Doležala, ale zvládlo zásluhou Pospíšila rychle odpovědět. V závěru utkání to Motor zkoušel v šesti, ale na brněnskou defenzivu recept tentokrát nenašel. Výhru Komety zpečetil Jakub Flek, jenž trefou do prázdné brány zkompletoval hattrick.

    Nejlepší hráči utkání: Jakub Flek – Michal Vondrka
     
    To je ode mě pro dnešní den vše, budu se na vás těšit u dalších přenosů, napočtenou! (20:35:29)
    Marken.cz

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 3. Hrbas (Ščotka, Kollár), 22. Flek (Kollár, Furch), 39. Flek, 51. Pospíšil (Kollár, Flek), 60. Flek (Pospíšil) – 14. Vondrka (Pech, Gulaš), 51. Doležal (Hanzl, Percy)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland, Fajmon – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zaťovič (C), Zbořil, Koblížek – I. Sedláček, Strömberg, Šalé.
    Trenér: Patrik Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Karabáček, Koláček, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Axman

    Diváci: 5 258
    thejrc.org