Skalica – SR 18 1:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 4:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (1:1, 1:2, 2:0)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Úterý 24.01.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jarrod Skalde (tréner Vlci Žilina): "Určite sme videli stretnutie, ktoré pripomínalo play-off so všetkým svojim nasadením. Mimoriadne fyzicky náročné, s množstvom súbojov. Pred treťou tretinou sme mali lepšiu východiskovú pozíciu, mohli sme zvíťaziť. Domácim sa ale podarilo stretnutie otočiť, zaznamenali gól v poslednej sekunde zápasu. Samozrejme, mrzí nás to, keďže sme mali s Martinom v tejto sezóne priaznivú bilanciu a naposledy doma zvíťazili. Aktuálne je séria medzi nami vyrovnaná. Teraz nastupujeme proti tímom z hornej časti tabuľky, po Martine na nás v piatok čaká Humenné, ďalší náročný súper a tabuľkový sused. Určite urobíme všetko pre to, aby sme na klzisku súpera zvíťazili, aj keď nemôžeme očakávať o nič ľahší súboj ako dnes. Sú to všetko zápasy, ktoré sú pre nás prípravou na vyraďovaciu časť súťaže, stretnutia v ktorých sa hrá od začiatku do konca a v ktorých rozhodujú aj malé zaváhania. Nemôžeme poľaviť v našej práci, hráči vedia, čo od nich očakávame. Ďakujem divákom, vytvorili na štadióne úžasnú atmosféru, i keď sme veľmi sklamaní po takejto prehre."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Ďakujem hráčom za to, že neprestali bojovať až do konca 60. minúty. Pochopili, že je potrebné žiť na ľade do poslednej sekundy, najmä v takto ťažkom stretnutí. Myslím si, že stretnutie bolo vo všetkých jeho fázach na vysokej úrovni, nechýbala mu bojovnosť, obetavosť. Všetko, čo sa od zápasu očakávalo, dianie na ľade naplnilo. Aj keď nás v niektorých fázach hry súper uzavrel pred našou bránkou, dokázali sme sa dostať do našej hry. Čo ma veľmi teší, je rozohrávka, ktorá je oveľa lepšia než na začiatku. Z mojej strany vyjadrujem so zápasom spokojnosť. Škoda záveru druhej tretiny, kedy sme inkasovali gól z nariadeného trestného strieľania. Situácii predchádzalo chybné striedanie, stratený puk na modrej čiare. Verím, že sa z týchto vecí dokážeme poučiť a byť lepším tímom. Posledná tretina vyznela v náš prospech, mali sme jasný cieľ, ktorým bolo čo najčastejšie zakončovať, aby čo najvyšší počet striel smeroval na bránku. V druhej tretine sme zaznamenali iba šesť striel, čo bolo veľmi málo. Posledné dejstvo prinieslo zlepšenie v týchto ukazovateľoch, oplatilo sa bojovať do poslednej sekundy. Hráčov sme dokázali v tomto zápase presvedčiť, že treba hrať za každého stavu. Najbližšie nás čaká Dubnica, pred stretnutím sa chceme čo najlepšie pripraviť. Máme tri dni na regeneráciu. Celé stretnutie nehráme na štyri päťky, tri päťky sú dlhodobo preťažované. Sme radi za návrat Tyczynskeho do zápasového diania, veľmi nám dnes pomohol a bolo ho na ľade cítiť. Na súpiske figuroval ako trinásty útočník, ešte stále nebol presvedčený o svojom nástupe. Som však rád, že sa nechal presvedčiť. Štvrtá formácia dnes mala v stretnutí dobré momenty, splnila, čo sme od nej očakávali a verím, že ju v budúcnosti budeme vedieť oveľa viac využiť."

    Róbert Varga (útočník Vlci Žilina): "Pre divákov určite výnimočné stretnutie, pre nás to bol ale zápas s nešťastným koncom. Martin sa vedel na Žilinu vždy dobre pripraviť, jeho hráči veľmi dobre bránia. Je ťažké sa proti nim presadzovať, sú to stretnutia najvyššej úrovne súťaže. Na ľade je vidieť, že už prituhuje a čoskoro sa začne play-off. Sezóna tak začne čoskoro gradovať. V tretej tretine sme najskôr inkasovali gól v našom oslabení po našej chybe, v jej úplnom závere sme si nepostrážili hráča, ktorý nám strelil gól v poslednej sekunde zápasu. Zo stretnutia si musíme zobrať poučenie, ak v ňom vedieme 3:2, záver musíme zvládnuť úplne inak. Fanúšikovia dnes vytvorili v Martine búrlivé prostredie. Verím, že na play-off budú chodiť ešte vo vyššom počte a vytvoria atmosféru pred ktorou sa bude dobre hrať. Tento týždeň nás ešte čaká stretnutie v Humennom. Verím, že získame maximálny počet bodov, aký môžeme a teda, že zvíťazíme."

    Matej Dírer (útočník HK VITAR Martin): "Z uplynulej sezóny vieme, aké sú stretnutia so Žilinou náročné. Prišlo nás ale povzbudiť množstvo fanúšikov, ktorí vytvorili pravú hokejovú atmosféru. Hrali sme ako tím do samotného záveru, čo sa ukázalo ako najdôležitejšie, čoho výsledkom bol štvrtý gól. Z oboch strán to bolo ale kvalitné stretnutie. Takéto náročné zápasy si ako hráči užívame, hráme kvôli nim hokej. Práve takéto víťazstvo 4:3 vie nakopnúť mužstvo tým správnym smerom, nie ako by tomu bolo napríklad v prípade víťazstva 7:0. Ukázal sa tímový duch, mužstvo išlo až do úplného konca, čoho výsledkom bol zisk troch bodov pred touto úžasnou kulisou. Hokej sa hrá 60 minút, niekedy i dlhšie. Ak idete šťastiu naproti, niekedy si ho nakloníte na svoju stranu. Oba tímy dnes hrali výborne, divákovi sa musel hokej páčiť, nám sa navyše podarilo získať tri body. V stredu nás čaká spoločný tréning s rozborom dnešného zápasu. Tešíme sa len do polnoci, následne sa začíname pripravovať na súpera z Dubnice. Sme na pozitívnej vlne, chceme sa na nej udržať čo najdlhšie. Dúfam, že preto uspejeme i na ľade súpera. Máme ešte pred sebou jedenásť zápasov, čo je veľa bodov do tabuľky. Sezóna je vyrovnaná, ani jeden tím nespí. S Breznom sme sa takisto naposledy vytrápili. Každý bod je pre nás nesmierne dôležitý, na play-off sa chceme čo najlepšie pripraviť a ísť do neho z najlepšej možnej pozície." (22:21:03)
     
    Neskutočný duel s rozuzlením v samom závere. Martin dokázal zvíťaziť nad Žilinou 4:3. Góly: 9. Fafrák (Dírer, Petran), 29. Lahtinen (Tyczynski, Petran), 45. Murček (Lahtinen), 60. Dírer (Nauš, Fafrák) – 12. Koyš (Sloboda, Paukovček), 31. Mráz (Paukovček, Šidlík), 40. Varga (t.s.).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Martin dal gól! Gól tesne pred klaksónom. Martin už mlel takpovediac z posledného, keď sa MATEJ DÍRER rozhodol vystreliť a jeho pokus sa po ľade dostal k pravej žŕdke Tomekovej bránky. Asistencie si pri góle pripisujú Tomáš Nauš a Miloš Fafrák.
     
    59:47
    Dorážka Fafráka. Príležitosť na domácej strane.
     
    59:40
    Lavička na Fafráka. Tomu sa nedarí opustiť stredné pásmo.
     
    59:05
    Poliaček prestrelil bránku súpera. Bolo to však po vyvezení puku, kedy sily nezostávajú.
     
    58:55
    Opäť Macek. Tyczynski môže vyviezť puk.
     
    58:25
    Macek z prvej. Betón Glosára.
     
    57:38
    Semaňák v súboji s Mrázom. Vyťažil z toho Koyš, ktorý zakončil nad domácu bránku.
     
    57:01
    Varga v súboji s Lavičkom. Ani jeden tomu druhému nedoprial priestor.
     
    56:41
    Pišoja poslal puk vedľa bránky. O zakončení nemôžeme hovoriť.
     
    56:06
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Halama už nedostihne puk.
     
    55:56
    Murček sa vracia po puk. Domáci si dávajú pozor na protiútoky.
     
    55:28
    Macek na Koyša. Druhý menovaný sa následne dostáva do šarvátky s Charvátom.
     
    54:38
    Prienik hosťujúceho Maceka. Musí ale počkať na modrej čiare.
     
    53:58
    Melcher poslal puk na zadný mantinel. Guman si preberá prihrávku.
     
    53:24
    Mráz v súboji s Petranom. Hra je prerušená.
     
    52:59
    Tyczynski na opačnej strane. Puk sa k nemu nedostal.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 9. Fafrák (Dírer, Petran), 29. Lahtinen (Tyczynski, Petran), 45. Murček (Lahtinen), 60. Dírer (Nauš, Fafrák) – 12. Koyš (Sloboda, Paukovček), 31. Mráz (Paukovček, Šidlík), 40. Varga (TS)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Dvořák, Charvát – Semaňák, Petran – Bobček, Lavička – Belica, Tyczynski – Poliaček, Lahtinen, Paulíny – Nauš, Dírer, Fafrák – Ďurina, Murček, Juščák – Vaňo R., Sleziak, Smidžár
    Trenér: Rudolf Jendek

    DOXXbet Vlci Žilina: Tomek (Romančík) – Šidlík, Pobežal – Rúžička, Pišoja – Sloboda, Bečka – Uram, Hajas – Kluka, Halama, Varga R. – Melcher, Mráz, Guman – Koyš, Paukovček, Macek – Rehák, Ferenyi, Krajč
    Trenér: Jarrod Skalde

    Rozhodčí: Rojík, Konc st. – Staššák, Frimmel, Majling (inštruktor)

    Diváci: 1589
    ocianews.com