Tisková konference komise rozhodčích FAČR (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Úterý 24.01.2023, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. (13:18:32)
     
    „Musíme chytit začátek sezony. Věřím, že pokud se nám to povede, tak jsme natolik silní, abychom to dotáhli do vytouženého cíle,“ uzavřel Lukáš Hejda.
     
    „Víme, že Sparta a Slavia mají stejné ambice jako my. Oba pražské kluby posílily, ale cítím, že i náš kádr je silný, aby se popral o titul. Do každého zápasu musíme jít stoprocentně zkoncentrovaní, abychom pak ničeho nelitovali,“ zdůraznil trenér Bílek.
     
    „Na start jarní části ligy jsme natěšení, přestávka byla dlouhá. Doufám, že proti Hradci Králové přijde plný stadión a fanoušky potěšíme výkonem i třemi body,“ prohlásil plzeňský kapitán Lukáš Hejda.
     
    „Hráčů, kteří si říkají o základní sestavu, je celá řada. Kádr máme opravdu široký, takovou konkurenci jenom vítáme,“ řekl Michal Bílek.
     
    „Mladí kluci, kteří byli na soustředění, pokračují v tréninkovém procesu s A mužstvem, ale zápasy budou chodit hrát případně i za béčko,“ dodal Daniel Kolář.
     
    „Musela by se stát nějaká mimořádná událost, aby se změnila situace, ale aktuálně už neplánujeme žádný příchod,“ vložil se do tématu také Daniel Kolář.
     
    „Máme silný kádr, škoda těch zranění. Věřím tomu, že až se všichni uzdraví, tak budeme ještě silnější. Bavili jsme se o zadních řadách, hlavně co se týče krajních obránců, jestli bychom neměli ještě někoho přivést, ale v tuto chvíli nepřemýšlíme o dalších posilách,“ dodal Michal Bílek. Klub v zimě uplatnil opci na Libora Holíka, který již v Plzni hostoval z Jablonce.
     
    „Vedeme ligu, takže to shrnu jednoznačně – chceme titul!“, navázal na trenérova slova obránce Lukáš Hejda.
     
    „Do každého utkání půjdeme s cílem ho vyhrát. Pauza byla dlouhá a soupeři mohou mít různou formu. Start bude nesmírně důležitý. Vedeme ligu a chceme zabojovat o titul,“ vyhlásil plzeňský trenér.
     
    Naopak hostovat v Bohemians budou brankář Martin Jedlička a řeší se působení záložníka Aleše Čermáka tamtéž. Hostování z Třince ukončil útočník René Dedič. Branářskou trojici Plzně naopak doplní Adam Zadražil z Tábora.
     
    „Matěj Vydra absolvoval během přípravy hodně zátěže. Váhali jsme, jestli ho už nepostavit do posledního zápasu. Na trénincích vypadá stále lépe a nevylučuji, že bude na Hradec připraven,“ pokračuje Michal Bílek.
     
    V zimní přestávce doplnily kádr plzeňské Viktorie zajímavé posily: útočník Matěj Vydra, který naposledy před půlroční zdravotní pauzou hrál Premier League za Burnley, záložník Roman Květ z Bohemians a další ofenzivní hráč Rafiu Durosinmi, Nigerijec z druholigové Karviné.
     
    „S přípravou jsme spokojeni, absolvovali jsme vše, co jsme potřebovali. Trošku nás trápí zdravotní stav některých hráčů, se kterými nemůžeme ještě počítat. Poslední zápas byl nejlepší z celé zimní přípravy a ukázal, že bychom měli být na ligu dobře připraveni,“ uvedl trenér Michal Bílek.
     
    Tiskové konference obhájce titulu Viktorie Plzeň se účastní trenér Michal Bílek, sportovní ředitel Daniel Kolář a kapitán A mužstva Lukáš Hejda.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Karel Jedlička

    ocianews.com