Třebíč – Přerov 2:0 (kon.) | Jihlava – Frýdek-M. 7:1 (kon.) | Litoměřice – Pardubice B 5:6 (0:1 po s.n.)
Vsetín – Poruba 2011 5:0 (kon.) | Zlín – Šumperk 6:2 (kon.) | Sokolov – Slavia 3:5 (kon.)
Prostějov – Kolín 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
6:2 (1:1, 4:1, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 25.01.2023, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky • Chance liga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování 41. kola Chance ligy, u zápasu mezi Zlínem a Šumperkem.
     
    PSG Berani Zlín

    Před sezónou se očekávalo, že z elitní české soutěže sestupující Zlín bude okupovat nejvyšší příčky a pokusí se o návrat. Jenže opak je pravdou a vypadá to, že Berany čeká problémy s postupem alespoň do osmifinále play-off. Aktuálně se Říhova družina nachází na posledním postupovém desátém místě, přičemž jedenáctý Sokolov a dvanáctá Jihlava zaostávají pouze o skóre. Aktuální forma každopádně není vůbec špatná, Zlín vyhrál třikrát v řadě, a to i v aréně lídra z Poruby. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Antonín Honejsek s 27 body.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK

    Šumperk má oproti dnešnímu soupeři ještě větší starosti. Okupuje totiž poslední čtrnáctou pozici. Na rezervu Pardubic ztrácí jediný bod, na dvanáctou Jihlavu ovšem už bodů čtrnáct. Svěřenci kouče Majera navíc disponují mizernou formou. Na bodový zisk čekají už osm zápasů, přičemž hned v pěti případech prohráli o tři a více gólů. Týmové produktivitě vévodí dvojice sedmatřicetibodových hokejistů Lukáš Žálčík s Jiřím Průžkem.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Honzík) – Gazda (A), Husa, Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, A. Burian – Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Honejsek, Heš – Köhler (A), Gago, Kubiš (C) – Pospíšil, Hejcman, P. Sedláček.
    Trenér: Miloš Říha

    DRACI PARS ŠUMPERK: Vondraš (Hamalčík) – Eliáš, Drtil (A), Dudycha, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský – Žálčík (C), Bartoš (A), Průžek – Mácha, Šuhaj, Vildumetz – Š. Jelínek, Nedvídek, Matě. Svoboda – Jouza, Dubský, Bernat.
    Trenér: Lukáš Majer

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Blažek, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Zlínem a Šumperkem odstartoval! Favorit je jasný, jsou jimi domácí hokejisté. Jejich zaváhání proti poslednímu celku tabulky by se rovnalo překvapení.
     
    00:41
    Střídání si prodloužil Petr Kratochvíl. Snažil se od pravého mantinelu prodrat až před bránu, v čemuž mu zamezil Ondřej Hrachovský.
     
    01:28
    Další útok hokejistů ve žlutých dresech táhl středem Zdeněk Sedlák. Nahodil za bránu soupeře, kam dojel nejrychleji bránící Vratislav Kunst.
     
    01:56
    Zakázané uvolnění Beranů. Martin Novotný přecenil rychlostní schopnosti Petra Mrázka, touš nasměroval mimo jeho dosah.
     
    02:21
    Zpoza levého kruhu střílel zápěstím Filip Eliáš. Daniel Huf zatím zasahovat nemusel, kus černé gumy prosvištěl vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    02:47
    Další ránu Draků obstaral od modré čáry Tomáš Drtil. Od hokejky bránícího soupeře se puk zvedl vysoko do vzduchu, pozorný Huf ho sebral do lapačky.
     
    03:13
    Už to vypadalo, že by Lukáš Žálčík mohl postupovat sám na gólmana, jenže mu vůbec nevyšlo zpracování, k zakončení vůbec nedošlo.
     
    03:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí favorizovaný domácí celek! Nahození Suhrady od modré čáry tečoval ZDENĚK SEDLÁK do pravého betonu Vondraše, tentýž hráč posléze snadno skóroval pohotovou forhendovou dorážkou. Asistence: Jiří Suhrada a Denis Kindl.
    03:32 Zdeněk SEDLÁK - 1:0
     
    04:13
    Draci právě vstřelili branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Po buly v útočném pásmu si kotouč přikopl do jízdy JIŘÍ PRŮŽEK, jenž z levé strany vystřelil zpoza brankové čáry šikovně do ramene Hufa, překvapený gólman si sám srazil puk do brány. Asistence: David Bartoš.
    04:13 Jiří PRŮŽEK - 1:1
     
    04:40
    Spíše z nouze vypálil od pravého mantinelu forhendem Martin Novotný. Jakub Vondraš mohl zůstat v klidu, touš zblokoval první bránící hráč.
     
    05:17
    V předbrankovém prostoru soupeře hledal kus černé gumy Denis Kindl. Natahoval hokejku a chtěl zakončit bekhendem, v čemuž mu v poslední chvíli zamezil Patrik Kadeřávek.
     
    05:39
    Individuálně zkusil štěstí Lukáš Heš. Zbavil se svého osobního strážce, následně neuspěl kličkou proti Ondřeji Hrachovskému.
     
    06:20
    Přečíslení hostů dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Joshuovi Jamesi Máchovi puk nepříjemně poskakoval, nahrávku nasměroval do brusle obránce Gazdy.
     
    06:44
    Pavel Kubiš nahazoval po pravém mantinelu do útočné třetiny. Došlo k letmému kontaktu kotouče s hráčem na šumperské střídačce, proto rozhodčí přerušili hru.
     
    07:22
    Jeden na jednoho postupoval Darek Hejcman. Vypálil přes Kadeřávka a Vondraš zasahovat nemusel, kotouč prosvištěl vedle jeho levé tyčky.
     
    07:49
    Se zpracováním ostré nahrávky si na modré čáře neporadil Adam Burian. Zacouval do střední třetiny, kde volil křižný pas na Husu.
     
    08:20
    Daniel Gazda vymyslel parádní pas za obranu na Antonína Honejska. Nejproduktivnější zlínský hráč v sezóně pas nezpracoval, gólman Vondraš pak rozehrál na Bernata.
     
    08:57
    U mantinelu srdnatě bojoval proti přesile Lukáš Heš. Ustál i pokus o hit, aby nakonec vyzkoušel kličku na Hrachovského, jež se minula úspěchem.
     
    09:17
    Icing Beranů. Pohybem si řekl o přihrávku za obranu Zdeněk Sedlák, avšak Tadeáš Talafa vyslal až příliš ostrou nahrávku.
     
    09:43
    Nahození z hokejky Filipa Eliáše se minulo účinkem. Blokující Jiří Suhrada pravou nohou srazil hrací předmět k mantinelu.
     
    10:20
    Tvrdě, ale čistě vyřešil situaci Pavel Sedláček, zlínský forvard ukázkovým hitem poslal na mantinel Kunsta. Volný puk posléze dojel jiný hostující bek Kadeřávek.
     
    10:49
    Rychlé útoky domácím vůbec nevycházejí. Opět byla k vidění snaha o pas za obranu, jenže výsledkem je zas a znovu zakázané uvolnění.
     
    11:11
    Ve druhé nejvyšší soutěži si dnes odbývá debut Jan Vondraš. Ten viděl na zakončení Suhrady od modré, tu odpálil do bezpečí vyrážečkou.
     
    11:39
    Šumperk získal útočné pásmo. Trpělivou kombinaci završil Lukáš Žálčík nahrávkou před bránu, kde Jiřího Průžka přetlačil Jakub Husa.
     
    12:13
    Šimon Jelínek si vyměnil puk s Lukášem Nedvídkem a vystřelil ze zápěstí z levého kruhu, pokus směřující k bližší tyči pouze rozvlnil boční síť.
     
    12:52
    Po levé straně nastartoval motory Joshua James Mácha. Ovšem došlo k jeho zdvojení, s nímž si mladý forvard nedokázal poradit.
     
    13:18
    Tadeáš Talafa se ještě pokusil udržet pro Zlín útočné pásmo, ale kontrolu získal nad pukem až ve středním. Oba celky střídají.
     
    13:51
    Zkušený Tomáš Pospíšil si vyměnil kotouč se Zdeňkem Sedlákem a vyzkoušel natlačení před bránu, proti dvojici obránců neměl moc šancí na úspěch.
     
    14:15
    Z podobné pozice jako skórující Jiří Průžek střílel Tomáš Vildumetz. Daniel Huf měl tentokráte připevněné rameno k tyčce bezchybně.
     
    14:52
    Jakub Vondraš zaváhal při rozehrávce a měl velké štěstí, že se kotouč od hokejky dotírajícího Petra Mrázka odrazil za bránu.
     
    15:12
    Dobře zapracoval směrem do defenzivy Ondřej Hrachovský. Očekával přihrávku Köhlera na Sedláka, kus černé gumy posléze odrazem o mantinel dostal pryč z bezprostředního nebezpečí.
     
    15:38
    Do levého kruhu dobruslil Matěj Svoboda a vyprodukoval solidní ránu forhendem, Daniel Huf podržel puk ve výstroji.
     
    16:11
    Darek Hejcman vymyslel skvělou nahrávku napříč kruhy do prostoru, kde číhal Daniel Gazda, tomu ovšem přeskočil puk přes čepel hokejky.
     
    16:33
    Na druhé straně bylo k vidění přečíslení. Lukáš Žálčík jej řešil střelou, clonící Martin Novotný touš zvládl zblokovat do ochranné sítě.
     
    17:09
    Po buly vypálil Tomáš Drtil. Daniel Huf byl v pozoru a pravým betonem vykopl puk do levého kruhu ke spoluhráči Talafovi.
     
    17:44
    Před bránu obdržel zajímavý pas Mikuláš Zbořil. Zadák neváhal a střílel z první, Jakub Vondraš zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    18:13
    Do útočného pásma zavedl puk Antonín Honejsek. Nahrával Hešovi, který ještě posunul na Petra Mrázka, ten z otočky pálil do brusle protihráče.
     
    18:50
    Poměrně dost času měl na útočné modré čáře Vratislav Kunst. Vyzkoušel štěstí individuálně, trefil prvního bránícího zlínského hráče.
     
    19:19
    První přesilovou hru si zahraje hostující Šumperk. Před vlastní bránou fauloval Lukáš Heš, když zvedl hokejku do obličeje soupeře. Neúmyslně, ale hráč si je za svou hokejku zodpovědný v každé situaci.
     
    19:52
    Mezi kruhy si sjel zadák Tomáš Drtil a dostal poměrně dobrou přihrávku od Jiřího Průžka, tvrdá rána z první zamířila nad břevno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Zlínem a Šumperkem přinesla po jednom gólu na každé straně. Do vedení se dostal domácí favorit, ve 4. minutě se z dorážky prosadil Zdeněk Sedlák. Hosté odpověděli o pouhou minutu později, střelou zpoza brankové čáry dokonale zaskočil gólmana Jiří Průžek. Draky vstřelený gól nakopl a ve zbytku třetiny byli nebezpečnější, do konce úvodního dějství se však už skóre neměnilo.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 8.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu tak pojďme na ni! Hosté do ní vstupují v početní převaze, trest Heše bude ještě trvat maximálně 69 vteřin.
     
    20:43
    Z nulového úhlu střílel Tomáš Vildumetz. Daniel Huf zasahovat nemusel, kotouč skončil na boční síti. Kombinace Draků pokračuje.
     
    21:11
    O přihrávku si v mezikruží řekl Lukáš Žálčík. Dočkal se a z první forhendem přestřelil, vzápětí po pravém mantinelu vyhodil Bedřich Köhler.
     
    21:40
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách, Lukáš Heš je zpátky na ledové ploše. A právě zlínský mladík podnikl útok, který zastavil čistým hitem Ondřej Hrachovský.
     
    22:18
    Zdeněk Sedlák vyzkoušel žabičku na Pavla Kubiše, jemuž kotouč přeskočil přes čepel hole, v klidné pozici hraje Vratislav Kunst.
     
    22:53
    Neúspěšně se Denis Kindl pokoušel udržet útočné pásmo. Viděl na modré čáře Suhradu, jenže nahrávku mu adresoval těsně za ni.
     
    23:24
    Pod tlakem Daniel Gazda zacouval do obranného pásma. Před dotírajícím Bernatem přihrál křižně naslepo, našel pouze protihráče Bartoše.
     
    23:36
    David Bartoš pěknou kličkou vyřadil ze hry Talafu a rázem mířil s Lukášem Žálčíkem do přečíslení. Hledal spoluhráče, pas zastavil zakleknuvší Jakub Husa.
     
    24:30
    Za bránu soupeře nahodil Bedřich Köhler. Spoluhráčům se vydal vypomoci s rozehrávkou Jakub Vondraš, jako cíl si vybral Ondřeje Hrachovského.
     
    24:57
    Těsně bráněný volil Tadeáš Talafa poměrně tvrdou ránu od modré čáry, talentovaný brankář Jakub Vondraš předvedl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    25:21
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul až Daniel Huf. Ve výstroji zachytil nahození od mantinelu, na rozehrávku si netroufl.
     
    25:47
    V levém kruhu si vytvořil prostor pro zakončení Zdeněk Sedlák. Mířil na zadní tyčku, kde úřadovala Vondrašova vyrážečka.
     
    26:01
    Premiérovou početní převahu si vyzkoušejí i hokejisté Zlína. Menší dvouminutový trest za hákování vyfasoval Vratislav Kunst.
     
    26:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Berani na svou stranu znovu získávají těsný náskok. V levém kruhu měl dostatek prostoru DENIS KINDL. Využil jej ke střele zápěstí, kterou mimo dosah Vondraše smolně zblokoval bránící Drtil. Asistence: Jiří Suhrada a Petr Kratochvíl.
    26:33 Denis KINDL - 2:1
     
    27:17
    Další vzrušení bylo zbytečné. Bedřich Köhler sice zakončoval sám před gólmanem, ale Jakub Husa nahrával už ze středního pásma. Ofsajd.
     
    27:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Říhy poprvé v zápase odskakují na rozdíl dvou gólů. Kubišovu pobídku Gago nasměroval do brusle obránce. Volný hrací předmět si posléze našel před bránou BEDŘICH KÖHLER, zkušený forvard propálil klečícího Vondraše střelou k levé tyčce. Asistence: Michal Gago a Pavel Kubiš.
    27:48 Bedřich KÖHLER - 3:1
     
    28:27
    Další šance pro Zlín ke vstřelení gólu, zahraje si totiž přesilovou hru. Filip Eliáš za vlastní bránou viditelně podrazil rozjetého Kubiše.
     
    28:51
    První přesilovková akce Beranů čtvrtým gólem neskončila, střelecký pokus Petra Kratochvíla z mezikruží Vondraš vyrazil vyrážečkou.
     
    29:24
    Chyběly centimetry! Pěknou, rychlou kombinaci završil forhendovou ránou Michal Gago, hostujícího brankáře zachránila branková konstrukce.
     
    29:50
    Daniel Gazda si rozmyslel střelu, ještě si vyměnil touš s Petrem Mrázkem. Až pak vypálil, puk prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    30:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    Také druhá přesilová hra Zlína končí gólem, s Draky to nevypadá vůbec dobře. Zpoza brány se do brankoviště natlačil BEDŘICH KÖHLER, jehož ještě Vondraš zdánlivě vychytal, jenže neudržel stabilitu, doklouzal za brankovou čáru, a to společně s pukem. Asistence: Petr Mrázek a Daniel Gazda.
    30:24 Bedřich KÖHLER - 4:1
     
    30:24
    Vondrašova premiéra mezi muži nekončí slavně. Mladý gólman po čtvrtém inkasovaném gólu přepouští své místo Petru Hamalčíkovi.
     
    30:42
    Draci právě vstřelili branku!
    Gólové hody pokračují! David Bartoš z pravé strany vymyslel pěknou nahrávku před bránu na úplně volného JIŘÍHO PRŮŽKA, který obstaral svou druhou trefu v zápase ránou do levé šibenice. Asistence: David Bartoš a Lukáš Žálčík.
    30:42 Jiří PRŮŽEK - 4:2
     
    31:19
    Zlín právě vstřelil branku!
    Radost Draků příliš dlouho netrvala! I Sedlák totiž našel před bránou
    úplně volného spoluhráče, a sice DENISE KINDLA. Centr elitního útoku si forhendovou kličkou položil Hamalčíka, aby posléze neomylně zavěsil do horní poloviny brány. Asistence: Zdeněk Sedlák a Petr Kratochvíl.
    31:19 Denis KINDL - 5:2
     
    32:20
    Icing se nepískal, Daniel Gazda musel hrát. Poradil si na jedničku, přes forčekujícího Máchu nahrál volnému Pavlu Kubišovi.
     
    32:48
    Po zakončení Michala Gaga si Petr Hamalčík vůbec nebyl jistý, kde má kotouč, ten proskákal o kousek vedle levé tyče.
     
    33:19
    Situaci dvou proti dvěma řešil Pavel Kubiš individuálně. Věřil si na Davida Bartoše, jehož ovšem kličkou zleva na střed neobelstil.
     
    33:45
    Ofenzivní výlet Vratislava Kunsta domácí defenziva zastavila na obranné modré čáře, jmenovitě Martin Novotný.
     
    34:20
    Tomáš Pospíšil nabral velkou rychlost a natlačil se za posledního obránce, ovšem už byl příliš blízko bráně, Hamalčíka napálil do výstroje.
     
    34:40
    Šumperk má možnost snížit manko v početní převaze. Na lavici hanby usedl domácí zadák Martin Novotný, když nedovoleně zabránil v pohybu Žálčíkovi.
     
    35:11
    Tomáš Vildumetz hledal křižnou přihrávkou prostor, kam najížděl Jiří Průžek pas na jeho osobu zastavil Mikuláš Zbořil.
     
    35:50
    A další osvobození Zlína. Napoprvé to sice ještě Gazdovi nevyšlo, napodruhé už ale tentýž hokejista nezaváhal.
     
    36:27
    Ne, tato přesilovka se Šumperku vůbec nedaří. Lukáš Žálčík příliš dlouho avizoval křižný pas, vystihl jej Zdeněk Sedlák.
     
    36:45
    Domácí v plném počtu. Okamžitě vystartoval do útoku Bedřich Köhler, který ještě nahrával Honejskovi, mimo jeho dosah nasměroval puk bránící Hrachovský.
     
    37:16
    Proti přesile útočil Tomáš Bernat. Nakonec vypálil ze zápěstí proti dvěma obráncům, přičemž Talafu zasáhl do pravé nohy.
     
    37:48
    Zlín zaútočil a byl to právě Tadeáš Talafa, na nějž vyšla střela, která vůbec nevyšla, zadák nechal kus černé gumy za sebou.
     
    38:22
    Ondřej Hrachovský nevymýšlel přehnané složitosti a před forčekujícím Zdeňkem Sedlákem odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů a rozehrál na Máchu.
     
    38:56
    Levou stranou nabral velkou rychlost Tomáš Vildumetz. Věřil si jeden na jednoho, ze souboje vzešel vítězně bránící Jakub Husa.
     
    39:22
    Hodně sebevědomě si za bránou Hufa počínal Jiří Suhrada, když odvážnou otočkou dokonale zmátl dotírajícího Průžka.
     
    39:49
    V závěru druhé části musel Petr Hamalčík předvést ještě jeden zákrok, střelu od pravého mantinelu sebral do lapačky.
     
    39:57
    Před posledním buly ještě vzájemné vyloučení. Osekávání Jakuba Husy s Filipem Eliášem vyřešili muži v pruhovaném dvěma minutami pro oba hráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zlínští Berani udělali v prostředním dějství velký krok směrem k zisku důležitých tří bodů, do závěrečné dvacetiminutovky nastoupí s tříbrankovým vedením v zádech. Domácím vrátil ve 27. minutě vedení Denis Kindl, náskok posléze vylepšili Bedřich Köhler a Antonín Honejsek. Hosté dokázali snížit Jiřím Průžkem, ale radost jim dlouho nevydržela, protože záhy přidal svou druhou branku v utkání Denis Kindl, jenž stanovil skóre střetnutí na současných 5:2.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 14.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Začíná při hře ve čtyřech na obou stranách, v závěru druhé třetiny byli po vzájemné potyčce vyloučeni Husa s Eliášem.
     
    40:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Kratochvíl zavezl puk od levého mantinelu na střed, kde kotouč přenechal DENISI KINDLOVI, jenž dostal příliš mnoho volného prostoru, zavěsil neomylně do pravého horního růžku. Asistence: Petr Kratochvíl a Daniel Gazda.
    40:31 Denis KINDL - 6:2
     
    41:17
    Sedmý gól Beranů mohl přidat Michal Gago. Obdržel zajímavou nahrávku do levého kruhu, odkud střílel na zadní tyčku nepřesně.
     
    41:56
    Joshua James Mácha se na útočné modré čáře zbavil Darka Hejcmana, sjel mezi kruhy a vypálil tvrdou ránu ze zápěstí, tu Daniel Huf udržel ve výstroji.
     
    42:14
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Zdeněk Sedlák individuálně. Z levého kruhu neúspěšně hledal mezeru mezi Hamalčíkovou pravou rukou a betonem.
     
    42:40
    Jiří Průžek mohl zakončovat sám, ale ještě zbytečně hledal v levém kruhu Lukáše Žálčíka, tomu však vůbec nevyšlo zpracování.
     
    43:15
    Další akci Draků táhl pravou stranou David Bartoš. Bekhendem nahrával naslepo před bránu, kde Martin Novotný pokryl Tomáše Vildumetze.
     
    43:52
    Středem nabral velkou rychlost Zdeněk Sedlák. Získal útočné pásmo a v plné rychlosti vyslal ostrou ránu ze zápěstí nad horní tyčku.
     
    44:21
    Domácí jeli dva na dva. Darek Hejcman vymyslel pěknou nahrávku na Michala Gaga, který nasměroval ránu z první do boční sítě.
     
    44:44
    David Bartoš si rozmyslel zakončení a po levé straně dojel za soupeřovu svatyni, odkud vyprodukoval nepřesnou nahrávku na Tomáše Bernata.
     
    45:11
    Je sympatické, že hosté bojují i za rozhodnutého stavu. Joshua James Mácha střílel z levého kruhu na bližší tyč, Daniel Huf vytáhl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    45:45
    Zdvojený Vojtěch Šuhaj neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, nicméně Mikuláš Zbořil ho odzbrojil za použití povolených prostředků.
     
    46:27
    Velkou rychlost nabral Lukáš Heš a za bránou Šumperka byl u puku jako první, zadovku na Kubiše v poslední chvíli vystihl Matěj Svoboda.
     
    46:56
    Po levém mantinelu nastartoval Petr Kratochvíl. Dojel do útočného pásma, kde mu však nevyšla klička na střed proti Kadeřávkovi.
     
    47:18
    Na teč nahazoval zleva Štěpán Dudycha. Od brusle Gazdy se puk odrazil na bekhend Bartošovi, jenž si na střelu nevěřil.
     
    47:45
    Prudkou přihrávku za obranu Pavel Sedláček nezpracoval, jenom prodloužil do útočné třetiny. Tělo následně před Hrachovského nenatlačil.
     
    48:22
    Zaútočili i Draci. Jmenovitě Lukáš Žálčík, který kličkovanou vyřadil dva konkurenty, na třetího Mrázka již recept nenašel.
     
    48:53
    Vratislav Kunst si na útočné modré čáře vyměnil puk s Patrikem Kadeřávkem a vypálil z první, puk proletěl o kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    49:17
    Sledujeme dlouhou pasáž hry bez přerušení. Zpoza levého kruhu střílel obránce Jakub Husa pouze do clonícího Matěje Svobody.
     
    49:50
    Směrem dozadu si Ondřej Hrachovský počínal bezchybně. Moc dobře věděl o blížícím se Köhlerovi, zadovkou dopřál dost času na rozehrávku Eliášovi.
     
    50:24
    Už to vypadalo, že by do nadějné situaci mohl postupovat Jiří Průžek. Puk si ovšem zamotal mezi bruslemi, aby jej nakonec nechal za sebou.
     
    50:52
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Bedřich Köhler přihrávkou na Michala Gaga, jeho pokus zápěstím Petr Hamalčík vyrazil do ochranné sítě.
     
    51:30
    Domácí už nikam nespěchají, což je pochopitelné. Hodně načas si dal s rozehrávkou Jakub Husa, nakonec si vybral Jiřího Suhradu.
     
    51:57
    Individuální akci chtěl Denis Kindl dotlačit až do gólu. Natlačil se před gólmana, jehož z bezprostřední blízkosti neprostřelil.
     
    52:25
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Vojtěch Šuhaj. Stříleným pasem hledal Tomáše Vildumetze, který na touš těsně nedosáhl.
     
    52:55
    Po rychlé výměně puku vpálil forhendem z první Tadeáš Talafa. Petr Hamalčík vyhlavičkoval kus černé gumy nad břevno.
     
    53:20
    Icing Zlína se nepískal, protože Antonín Honejsek lehce tečoval vyhození Suhrady. Hamalčík vyrážečkou odehrál kotouč na Kadeřávka.
     
    53:56
    Michal Gago si rozmyslel střelu, místo níž volil křižnou přihrávku doleva na Daniela Gazdu, jenž vypálil forhendem do brankového oblouku.
     
    54:07
    Z ostrého úhlu vyslal forhendovou ránu Darek Hejcman. Petr Hamalčík zasahovat nemusel, zachránila jej boční síť.
     
    54:47
    Do přečíslení sprintující Pavel Kubiš vzal zodpovědnost do vlastních rukou. Hamalčíka sice prostřelil mezi betony, nicméně puk zamířil vedle pravé tyče.
     
    55:10
    Osobního strážce Joshua James Mácha ze hry vyřadil, ale vzápětí ho zakřižoval Mikuláš Zbořil, tento zlínský bek získal puk pro sebe.
     
    55:46
    Lukáš Heš musel hrát na sebe, protože spoluhráči odjeli na střídačku. Stahovačkou vyzrál na Bernata, ale Hamalčíka nepropálil.
     
    56:13
    Petr Mrázek vyslal žabičku za obranu, jejímž adresátem byl Zdeněk Sedlák. Tomu vůbec nevyšlo zpracování, hrál proto Vratislav Kunst.
     
    56:42
    Přerušení hry způsobil Petr Hamalčík. Velmi dobře zmenšil střelecký úhel Tomáši Pospíšilovi, forhendovou střelu pokryl ve výstroji.
     
    57:21
    Zahrozil Jiří Průžek. Z levého kruhu vyslal ránu zápěstím přes obránce Gazdu, Daniel Huf zakročil levým ramenem.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 786 diváků.
     
    57:49
    Petr Mrázek najel do útočného pásma v momentě, kdy už v něm bruslil Bedřich Köhler, čárový rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    58:22
    Od modré si Tadeáš Talafa na zakončení nevěřil. Vracel Petru Mrázkovi, který zápěstím minul volný prostor u levé tyčky.
     
    58:55
    Tomáš Bernat vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Rozehrává nikým neatakovaný Adam Burian.
     
    59:28
    Křižnou přihrávkou Petr Kratochvíl vybídl ke skórování Michala Gaga, který vypálil forhendem z voleje vedle pravé tyče.
     
    59:46
    Mezi střelce utkání se nezapsal ani Petr Kratochvíl, jenž si vypracoval zajímavou palebnou pozici v pravém kruhu, jenže i on mířil nepřesně.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 37 – 20.
     
    Hokejisté Zlína potvrdili roli favorita, na domácím stadiónu rozstříleli poslední Šumperk výsledkem 6:2.

    Hrdinou večera se stal Denis Kindl, který zaznamenal hattrick a k tomu zapsal jednu asistenci. Draci drželi s favoritem krok pouze v úvodní dvacetiminutovce, ale od druhé třetiny už tahali výrazným způsobem za kratší konec provazu.

    Svěřenci kouče Říhy si díky vítězství polepšili na devátou příčku. Šumperk zůstává na posledním místě, manko na předposlední Pardubice B narostlo na dva body. (19:52:03)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Z. Sedlák (Suhrada, Kindl), 27. Kindl (Suhrada, Kratochvíl), 28. Köhler (Gago, Kubiš), 31. Köhler (Mrázek, Gazda), 32. Kindl (Z. Sedlák, Kratochvíl), 41. Kindl (Kratochvíl, Gazda) – 5. Průžek (Bartoš), 31. Průžek (Bartoš, Žálčík)


    Berani Zlín: Huf (Honzík) – Gazda (A), Husa, Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, A. Burian – Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Honejsek, Heš – Köhler (A), Gago, Kubiš (C) – Pospíšil, Hejcman, P. Sedláček.
    Trenér: Miloš Říha

    DRACI PARS ŠUMPERK: Vondraš (31. Hamalčík) – Eliáš, Drtil (A), Dudycha, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský – Žálčík (C), Bartoš (A), Průžek – Mácha, Šuhaj, Vildumetz – Š. Jelínek, Nedvídek, Matě. Svoboda – Jouza, Dubský, Bernat.
    Trenér: Lukáš Majer

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Blažek, Peluha

    Diváci: 1 786
    ocianews.com