Třebíč – Přerov 2:0 (kon.) | Jihlava – Frýdek-M. 7:1 (kon.) | Litoměřice – Pardubice B 5:6 (0:1 po s.n.)
Vsetín – Poruba 2011 5:0 (kon.) | Zlín – Šumperk 6:2 (kon.) | Sokolov – Slavia 3:5 (kon.)
Prostějov – Kolín 3:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
HC Slavia Praha
Středa 25.01.2023, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Edgars KULDA - 3:5
     
    59:40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Martin Weinhold přihrával z vlastního pásma křižnou přihrávku, kterou zachytil EDGARS KULDA, jenž následně dopravil černou gumu do sítě. Bez asistence.
     
    58:28
    Martin Michajlov zůstává na střídačce a elitní formaci doplní v útočném pásmu Jakub Chrpa!
     
    57:31
    Z levé strany se před branku proháčkoval Jan Kern, jemuž střela nebyla umožněná. Vypíchnutého puku se chopil Lukáš Strnad, který trefil domácího brankáře do ramene!
     
    56:46
    Mezi kruhy se ocitl Martin Osmík, jehož pokus mířil pod horní tyčku. Jenomže Roman Málek vyrazil nebezpečnou střelu maskou.
    54:49 Tomáš KNOTEK - 3:4
     
    54:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Čtvrtá využitá přesilová hra v podání Pražanů! TOMÁŠ KNOTEK a Tomáš Šmerha si vyměnili kotouč přihrávkou přes osu. Prvně jmenovaný pak z vrcholu pravého kruhu trefil přesně – 3:4. Asistence: Tomáš Šmerha a Dušan Žovinec.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Stanislav Vrhel – 2 min., krosček.
     
    52:55
    Před hostující brankou zůstal osamocený Jakub Chrpa, který se snažil vymíchat Romana Málka. Jenomže hostující brankář se stal hrdinou okamžiku, když proti domácímu útočníkovi vystrčil hůl!
     
    47:49
    Na vlastní modré čáře propadl Martin Rohan, a tak se do úniku dostal Michal Simon. Ten si stáhl kotouč na bekhend, ale domácího brankáře neprostřelil.
     
    46:53
    Hostující celek propadl a tři domácí hráči byli před brankou. Celou situaci na sebe vzal Marek Berka, jehož pokus se otřel o brankářovu masku.
     
    45:18
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Tadeáš Hejda – 2 min., podrážení.
     
    43:03
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Jaromír Kverka – 2 min., držení.
     
    40:34
    Na pravé straně se nacházel Robin Všetečka, jehož pokus se otřel o vnější stranu tyčky. Martin Michajlov se pouze ohlédl a mohl si oddechnout!
     
    34:11
    Na pravém křídle nabral velkou rychlost Jakub Chrpa, který se natlačil před branku, ovšem trefil jen hostujícího brankáře. Před prázdnou bránou poté promáchl Matěj Zadražil!
     
    31:35
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Šimon Szathmáry – 2 min., podrážení.
    30:32 Tomáš KNOTEK - 3:3
     
    30:32
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nejprve Dušan Žovinec zamířil do brankové konstrukce a následně si dvakrát vyměnil černou gumu s autorem gólu. TOMÁŠ KNOTEK z pravého kruhu mířil přesně do vzdálenější šibenice a využil další přesilovou hru – 3:3. Asistence: Dušan Žovinec a Tomáš Šmerha.
     
    29:36
    Zakončení od modré čáry se odrazil před brankou na pravou stranu, kde už číhal před odkrytou brankou Jan Kern. Ovšem hostující obránce skákající puk netrefil.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Jakub Chrpa – 2 min., hákování.
     
    27:46
    Mezi kruhy se soupeře zbavil Tomáš Šmerha, který vyslal rychlou střelu těsně nad ledem. Jeho zakončení mířilo k zadní tyči, jenomže domácí brankář rychle reagoval betonem!
    25:30 Petr HAUSER - 3:2
     
    25:30
    Baník právě vstřelil branku!
    Celou akci Sokolova začal Vojtěch Kysela, který se protáhl mezi obránci, ale ti mu kotouč vypíchli. Ovšem puku se zmocnil Martin Osmík, který přihrál na zadní tyč, odkud se nadvakrát proasadil PETR HAUSER. Asistence: Martin Osmík a Vojtěch Kysela.
     
    22:38
    Matěj Zadražil přihrál k pravé tyči, kde se nacházel Jaromír Kverka, jehož snažení nevyšlo, a tak kotouč zamířil jen za bránu!
     
    22:12
    Sokolov bude hrát téměř minutu a půl ve dvojnásobné početní výhodě!
     
    22:12
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Maxmilian Curran.
     
    21:38
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Dušan Žovinec – 2 min., hrubost.
     
    21:12
    Jakub Chrpa clonil před brankou a puk se od něj odrazil k Berkovi. Jeho pokus z mezikruží pak vyrazil Roman Málek. K dorážce se chystal ještě Matěj Zadražil, ale hlavní rozhodčí viděl přihrávku rukou.
    19:41 Lukáš ŽEJDL - 2:2
     
    19:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní využívají i další přesilovou hru! Za brankou se nacházel LUKÁŠ ŽEJDL, který viděl na brankovišti Edgars Kulda. Ovšem černá guma se zřejmě od hokejky gólmana odrazila do branky – 2:2. Bez asistence.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Martin Weinhold – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:36
    Ve velké šanci se nacházel Jakub Chrpa! Chomutovský odchovanec je v Sokolově na střídavé starty a hned se mohl prosadit. Jeho pokus z pravé strany mířil na zadní tyčku, avšak Roman Málek byl připravený zasáhnout.
    16:26 Martin OSMÍK - 2:1
     
    16:26
    Baník právě vstřelil branku!
    Ve vlastním oslabení se kolem Jaroslava Brože dostal MARTIN OSMÍK, který už se nacházel před brankářem a vystřelil přesně mezi betony – 2:1. Asistence: Martin Rohan.
     
    15:26
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Matěj Zadražil – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    12:05
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Robin Všetečka – 2 min., hákování.
    08:53 Tomáš KNOTEK - 1:1
     
    08:53
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní využili početní výhodu a srovnali stav zápasu! Lukáš Žejdl přihrál do pravého kruhu, odkud zamířil nad brankářovo rameno TOMÁŠ KNOTEK, jenž trefil vzdálenější šibenici – 1:1. Asistence: Lukáš Žejdl a Karel Klikorka.
     
    08:04
    Cink! Na ose hrací plochy se nacházel Dušan Žovinec, který zamířil tak přesně, že trefil horní tyčku branky.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Martin Osmík – 2 min., vysoká hůl.
    07:01 Marek BERKA - 1:0
     
    07:01
    Baník právě vstřelil branku!
    Matěj Zadražil a Jakub Chrpa napadali rozehrávku soupeře a druhý jmenovaný se s ním pak schoval za brankou. Následná přihrávka mířila na modrou čáru, odkud zakončoval Vítek Benda, jehož pokus tečoval mezi kruhy MAREK BERKA, který otevřel skóre zápasu. Asistence: Vítek Benda a Jakub Chrpa.
     
    02:43
    Mezi kruhy se nacházel Matyáš Adámek, který si rychle srovnal puk a zakončoval těsně nad ledem k pravé tyči. Hostující brankář zaznamenal další výborný zákrok.
     
    02:00
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Adam Rulík, jehož pokus z kruhu pro vhazování mířil na zadní tyčku. Avšak Roman Málek stihl reagovat a puk vyrazil do rohu.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. Berka (Benda, Chrpa), 17. Osmík (M. Rohan), 26. Hauser (Osmík, Kysela) – 9. Knotek (Žejdl, Klikorka), 20. Žejdl, 31. Knotek (Žovinec, Šmerha), 55. Knotek (Šmerha, Žovinec), 60. Kulda


    HC Baník Sokolov: Michajlov (Cichoň) – Klejna, J. Novák, M. Rohan, Tomek, Rulík, Weinhold, Benda – Vrhel, Kverka (A), J. Konečný – Chrpa, Zadražil, Berka – Hauser, Kysela, Osmík – Csamangó, T. Rohan (C), Mat. Adámek.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Hejda, Klikorka, Křepelka, Žovinec, Szathmáry, Barák (A), Matyáš – Kulda, Žejdl (A), Všetečka – J. Brož, Knotek (C), Šmerha – Strnad, Kern, Mrňa – Curran, Havrda, Simon.
    Trenér: Daniel Tvrzník.

    Rozhodčí: Wagner, Čáp – Jindra, Štofa

    Diváci: 658
    ocianews.com