Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | TK k budoucnosti Horácké multifunkční arény (kon.)
Tisková konference FC Trinity Zlín (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Středa 25.01.2023, 12:30Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference vše. Děkuji za pozornost. (13:01:23)
     
    Tisková konference je u konce. Nejdůležitější zprávou setkání je, že ve Slovácku prodloužil smlouvu o dva roky trenér Martin Svědík. Nový kontrakt skončí v červnu 2025.

    Trenér Pojezný také přiznal, že Slovácko jedná o odchodu Filipa Nguyena. Zdá se, že hlavním háčkem je, aby tým měl i pro jarní část za dosavadní brankářskou jedničku novou náhradu.
     
    12:58
    Konec tiskové konference.
     
    Svědík směrem k prvnímu jarnímu zápasu s Budějovicemi: Hráči nám to ztížili v tom, že vybrat základní jedenáctku nebude nic jednoduchého. To jsou příjemné starosti.

    Kromě Tomiče jsou všichni zdraví. Chceme zvládnout obě dvě první domácí utkání.
     
    V generálce Slovácko otočilo zápas, čehož si trenér cení i v rámci přípravy.
     
    Podmínky v Turecku měl klub podle Svědíka velmi dobré. Tým měl čas se poznat a odvedl dobrou práci. V Chorvatsku vázla více organizace a nebylo tak dobré počasí jako v Turecku, ale soustředění přineslo to, co tým potřeboval.
     
    Svědík: Mám omezení po operaci, nejsem 100% fit, ale v trénování mě to neomezuje. Je to jinak na delší rehabilitaci a musím na sobě neustále pracovat. Někdy toho mám po celém dnu plné zuby. Soustředění v Turecku pro mě bylo hodně těžké, v Chorvatsku už to bylo lepší a snad se blýská na lepší časy.
     
    Svědík: Musíte mít nejvyšší cíle. Je důležité přemýšlet pozitivně a přemýšlet i reálně.
     
    Svědík: Kádr má kvalitu, aby se v tabulce posunul výš.
     
    Martin Svědík o vizích klubu: Jsem v tom opatrný. Myslím si, že jsme nastavili něco, ale je těžké to udržet nebo navýšit. Může přijít lepší i horší sezona. Bude to hodně o tom, jaký kádr se nám podaří poskládat. Plus je spousta aspektů, které toto mohou ovlivnit. Nechci předbíhat. Je potřeba se dobře připravit, určit si cíle. Prioritou je půlsezona a to, abychom ji nějak dohráli a třeba se nám podařilo znovu dostat do Evropy.
     
    Svědík: Překvapilo nás, jak se Kim adaptoval na tu zátěž. Měl jen velmi málo krizových momentů. Je velmi šikovný s míčem, směrem dopředu je velice dobrý. Směrem dozadu musí mít návyky a ptal jsem se ho. On mi řekl, že neví jaká je jeho slabina v obranné fázi. Tým mu musí pomoct a usměrnit si ho. Zkušení hráči si ho musí zavolat. Ví, kde je problém. Případně mu z lavičky pomůžu já.
     
    Kadlec: Byli jsme dohodnutí, že ohledně mé budoucnosti se rozhodne v průběhu sezony. Nezáleží to jen na mě, ale i na Slovácku a na rodině. Motivace hraje velikou roli a pro mě hraje velkou roli i trenér. Nedokážu si představit, že by nás trénoval někdo jiný než pan Svědík. Pro klub je důležité, že má v tomto jistotu.
     
    Svědík: S Filipem počítám 100% na sobotu.
     
    Svědík: Je to nepříjemné, že se to řeší teď v tomto období, ale mám důvěru ve vedení. Když by Filip odešel, tak nám zůstanou dva gólmani a musíme hledat náhradu. Je několik aspektů, které o tomto rozhodují.
     
    Pojezný: Konzultuju to i s majiteli a potřebuju v tom mít důvěru.
     
    Pojezný k možnému přestupu Nguyena: Jednání s agenturou nepřineslo nic nového. Vyložili jsme si karty na stůl. Nabídka je na stole, ale ještě není taková, abychom se rozhodli. Musí dávat smysl, abychom byli zajištění. Nejde jen o peníze, ale i ostatní věci. Musí to do sebe zapadnout. Máme zodpovědnost směrem k tomu, abychom měli i náhradu. Není pro mě v tento moment jednoznačná. Mám zodpovědnost i vůči sezoně. Musíme chtít udělat pro klub to nejlepší.
     
    Svědík: Prioritní je jarní část. Poctivě jsme se na ni připravovali. Máme nějaké představy a nechceme od toho uhýbat. Chceme podávat co nejlepší výkony. První šestka by se nám určitě líbila, cíle máme i v poháru. Záležet bude i na vstupu do jarní části. První tři místa jsou jasné, ale zbytek tabulky je tak našlapaný, že nám nemusí vyjít tři, čtyři zápasy a můžeme se tu bavit o úplně jiných věcech.
     
    Svědík: Rozhodl zájem klubu. Práce mi musí dávat hlavu a patu a všechny ukazatele byly o tom, že mě to tu bude těšit. Proto jsme prodloužili o dva roky.
     
    Smlouva byla prodloužena s Martinem Svědíkem do 30.6.2025.

    Marek Janoš

    ocianews.com