Ottawa – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Dallas – Carolina 2:3 (po pr.)
Edmonton – Columbus 2:3 (po pr.) | Seattle – Vancouver 6:1 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
2:3 (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 26.01.2023, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:29 Kent JOHNSON - 2:3
     
    62:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je hotovo! KENT JOHNSON přebral za modrou čarou kotouč od Gaudreaua, navezl si jej do mezikruží a vypálil na branku. Skinner měl zakrytý výhled od jednoho z hostujících hráčů, v dráze letu střely ale stáli další hráči a domácí gólman toho moc neviděl. Asistence: Johnny Gaudreau.
    51:26 Kirill MARČENKO - 2:2
     
    51:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    A máme tu opět vyrovnaný stav. Johnson nejprve z levé strany nastřelil bližší tyč. Chvíli poté si za brankou vzal kotouč KIRILL MARČENKO, který se protlačil až do brankoviště, kde na podruhé dostal touš za Skinnera. Přesně takový důraz hostům chyběl a ruský útočník nám ho nyní předvedl.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Brett Kulak – 2 min., podrážení.
     
    42:52
    Johnson vystihl špatnou rozehrávku Boucharda a připravil palebnou pozici pro Sillingera, ten trefil přesouvajícího se Skinnera!
    36:16 Zach HYMAN - 2:1
     
    36:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Po několika obrovských šancích se skóre konečně mění. V předbrankovém prostoru zůstal ZACH HYMAN, jenž nastavil hůl a McDavid mu puk z pravého kruhu poslal přímo do čepele, od které se herní předmět odrazil do branky. Asistence: Connor McDavid a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    35:42
    Další obrovská šance! Hyman před brankou odvedl dobrou práci a dostal puk na pravý kruh, odkud Draisaitl trefil lapačku Korpisala. Zbytek branky byl ale v tu chvíli volný.
     
    35:01
    McDavid si z hostující čtveřice udělal kuželky a projel mezi nimi až před Korpisala, ten betonem vyráží.
     
    34:43
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Johnny Gaudreau – 2 min., krosček.
    30:17 Derek RYAN - 1:1
     
    30:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Ve středním pásmu nabral kotouč DEREK RYAN a zkušený forvard se dostal až ke střele z mezikruží, kterou propálil Korpisala podél bližší tyčky – 1:1. Domácí forvard zaznamenává sedmou branku sezóny, všechny góly navíc nastřílel v Rogers Place. Bez asistence.
     
    25:41
    Gaudreau se dostal do úniku, který zakončil střelou do Skinnerovy výstroje. Dobrou obrannou práci odvedl Nurse, jenž hostujícího útočníka čistě a těsně bránil, aby neměl dostatek prostoru pro lepší zakončení!
     
    22:26
    Janmark s Nugentem-Hopkinsem ujeli do úniku a druhý jmenovaný se dostal ke střele ze slotu, Korpisalo zasahuje ramenem!
     
    21:45
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Darnell Nurse – 2 min., hákování.
     
    16:37
    Puljujärvi proletěl po levé straně, přebruslil hostujícího beka a s pukem si najel až před branku. Tam ho o vyrovnání připravil jeho krajan Korpisalo.
    12:25 Boone JENNER - 0:1
     
    12:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. Vyhrané vhazování znamenalo zisk kotouče, následovala střela Boqvista z pravé strany od modré čáry. Tu před brankou usměrnil do sítě kapitán BOONE JENNER – 0:1. Asistence: Adam Boqvist a Patrik Laine.

    Tomáš Taybner

    Branky a nahrávky: 31. Ryan, 37. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins) – 13. Jenner (A. Boqvist, Laine), 52. Marčenko, 63. K. Johnson (J. Gaudreau)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Nurse (A), Ceci, Kulak, Barrie, Broberg, Bouchard, Desharnais – Draisaitl (A), McDavid (C), Hyman – Kostin, Nugent-Hopkins, Janmark – Foegele, R. McLeod, Puljujärvi – Holloway, Hamblin, Ryan.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Gavrikov, Peeke, Berni, Gudbranson, A. Boqvist, Blankenburg – J. Gaudreau, Jenner (C), Laine – Nyquist (A), Sillinger, K. Johnson – L. Foudy, Roslovic, Marčenko – E. Robinson, Kuraly, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Anderson, Lee – Tobias, Johnson

    Diváci: 16 986
    thejrc.org