K. Vary – Třinec 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.)
Kladno – Kometa Brno 0:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
5:4 (0:1, 2:0, 2:3 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 27.01.2023, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání skončilo. Motor v něm po fantastickém závěru bere dva body do tabulky. V prodloužení rozhodl Jan Štencel. Tři body za dva góly a jednu nahrávku bere Martin Hanzl. Dvě asistence si připsal Milan Gulaš. Toto je ode mě pro dnešek vše a u dalšího online přenosu se na vás budu opět těšit. Na shledanou. (20:06:43)
     
    Konec zápasu.
    62:52 Jan ŠTENCEL - 5:4
     
    62:52
    České Budějovice právě vstřelily branku! Je hotovo! Přečíslení dva na jednoho vyřešili Martin Hanzl s Janem Štencelem nejlépe, jak mohli a po vzájemné výměně kotouče se prosazuje právě JAN ŠTENCEL. Asistence: Martin Hanzl.
     
    62:01
    Percyho projektil zasáhl nyní Novotného vyrážečku. Puk i nadále mají domácí.
     
    61:12
    Motor se teď poroučel z útočného pásma.
     
    60:35
    Pech promáchl a následně se k zemi poroučel Gulaš po možném zásahu holí jednoho z boleslavských hráčů. Všichni rozhodčí se teď radí, jak celou situaci posoudí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Pětigólové třetí dějství přineslo Budvar aréně pořádné nervy, a to na obou stranách. Boleslav se dostala do vedení 4:2, ale domácí se nevzdali a manko smazali. Poslední dvě branky má na svědomí útočník Martin Hanzl, který vyrovnávací branku vstřelil sekundu před uplynutím základní hrací doby. Následuje pětiminutové prodloužení ve třech.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:59 Martin HANZL - 4:4
     
    59:59
    České Budějovice právě vstřelily branku! Neskutečné! Je vyrovnáno 4:4, a to pouhou sekundu před koncem třetí třetiny. Neskutečný tlak byl zužitkován v gól. Od modré čáry v posledních sekundách vyslal Gulaš střelu z nouze, do které hůl vložil MARTIN HANZL a posílá zápas do prodloužení. Asistence: Milan Gulaš a Lukáš Pech.
     
    59:46
    Motor si vyžádal oddechový čas!
     
    59:46
    Doležal vyslal ránu na Novotného, ten ji vyráží do ochranné sítě.
     
    58:27
    Domácí jsou v šesti. Teď se o vyrovnání mermomocí snažil Pech, ale měl pech a nesklepl kotouč ze vzduchu.
     
    57:14
    Dvojice Pech – Gulaš pelášila dopředu, ale ve středním pásmu se nedomluvili a je po akci.
    56:30 Martin HANZL - 3:4
     
    56:30
    České Budějovice právě vstřelily branku! Motor neskládá zbraně! Petr Šenkeřík projel napříč celým hřištěm a z levé strany vystřelil. Novotný nevěděl, kde má kotouč. Toho si nejrychleji všiml MARTIN HANZL a vykřesal svému týmu naději. Asistence: Petr Šenkeřík.
    55:22 Maris BIČEVSKIS - 2:4
    Marken.cz

    Pavel Mádl

    Branky a nahrávky: 24. Koláček (Chlubna, V. Tomeček), 36. Vondrka (Gulaš, Hovorka), 57. Hanzl (Šenkeřík), 60. Hanzl (Gulaš, Pech), 63. Štencel (Hanzl) – 11. Lunter (Dvořáček), 45. Lintuniemi (Přibyl, Dvořáček), 54. Šťastný (Bičevskis, J. Stránský), 56. Bičevskis (Šťastný, J. Stránský)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Chlubna, Koláček, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Čech, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Přibyl, Dvořáček.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Hribik, Šindel – Svoboda, Špůr
    ocianews.com