Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HC Sparta Praha
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Olomouc
Úterý 28.02.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Olomouc si tedy z Prahy odváží velmi cenné dva body za výhru 2:1 v samostatných nájezdech, Pražané si připsali do tabulky jeden bod. To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (21:13:02)
     
    Konec zápasu.
    Jan KNOTEK - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc. Hosté byli v nájezdech úspěšnější! Rozdílovou branku má na svědomí útočník JAN KNOTEK, který nekompromisní ranou nedal Kovářovi šanci na zákrok.
     
    5. série
    1:2
    Pavel KOUSAL neproměňuje.
     
    5. série
    1:2
    Jan BAMBULA neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Erik THORELL neproměňuje.
     
    4. série
    1:2
    Tomáš GALVAS neproměňuje.
     
    3. série
    1:2
    David TOMÁŠEK proměňuje.
     
    3. série
    0:2
    Jan KNOTEK proměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Roman HORÁK neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Karel PLÁŠEK ML. proměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Michal ŘEPÍK neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Jakub NAVRÁTIL neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani v prodloužení jsme se nedočkali rozhodující branky a za malou chvíli uvidíme samostatné nájezdy. Za hosty měl velkou šanci útočník Navrátil, domácí hráči pro změnu měli příležitosti zásluhou Němečka či Řepíka. Kdo ovládne tento vyrovnaný duel?
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    63:30
    Hosté rozjeli další útočnou akci středem kluziště, ale Plášek narazil ihned po přejezdu modré čáry na sparťanské hráče. Za chvíli nás čeká poslední minuta prodloužení.
     
    62:28
    Michal Řepík udržel kotouč proti soupeři u mantinelu, ale následně hosté zapracovali a uklidnili hru. Oba týmy jedou na své střídačky a naskakují další trojice.
     
    61:50
    Pavel Kousal se proháčkoval do samostatného úniku, který ovšem nepřetavil v gól, jelikož Lukáš znovu zasáhl. Drama ještě nekončí.
     
    60:54
    Jakub Navrátil zkusil kličku na střed kluziště, ale v rozhodujícím okamžiku domácí hráči zapracovali. Kovář tak nemusel zasahovat a hra se obrací k Lukášovi.
     
    60:20
    Tomáš Dujsík na hraně pravidel atakoval u mantinelu obránce Němečka a sparťané se i nadále drží na kotouči. Oba týmy hrají velice opatrně.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, za malou chvíli uvidíme prodloužení. Sparťané v posledních minutách opravdu zatlačili svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale brankář Lukáš fantastickými zákroky drží svůj tým ve hře o vítězství.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:36
    Klimek pouze tečoval kotouč do útočného pásma a následně přepustil své místo spoluhráči. Sparťané ještě zkouší poslední útočnou akci v této třetině.
     
    57:55
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Olesz podržel kotouč pro své spoluhráče, ale Dujsík musel zacouvat až do neutrální zóny. Udrží Mora nerozhodné skóre?
     
    57:20
    Rostislav Olesz hlídkoval před sparťanskou brankou, ale Kovář měl kotouč plně ve své moci a nepřipustil jakékoliv dorážky ze strany hostující Olomouce.
     
    57:15
    Tomášek neuspěl na vhazování ve středním pásmu, ale domácí hokejisté si o pár chvil později berou ztracený kotouč zpět na své hokejky a míří dopředu.
     
    56:30
    Miroslav Forman kličkoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu a sparťané jsou v tlaku. Olomouc se spíše soustředí na pečlivou obrannou činnost.
     
    56:07
    Další snaha Sparty! Erik Thorell se proháčkoval až před branku, ale neskutečný Lukáš v leže dokázal zastavit kotouč. Důležitý zákrok olomouckého gólmana.
     
    55:29
    Rychlá akce domácích! Jeden z olomouckých hráčů chyboval a sparťané ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Řepík vyslal jedovatou střelu, Lukáš chytá!
     
    54:40
    Buchtele rozjel další sparťanskou útočnou akci, která ovšem ztroskotala za olomouckou brankou. Domácí hokejisté se znovu tlačí až před brankáře Lukáše.
     
    54:22
    Jan Knotek nestihl vyjet z útočného pásma a obránce Tomáš Dujsík nemohl pokračovat ve své akci. Rozhodčí píská další postavení mimo hru na straně Mory.
     
    53:50
    Ondřej Mikliš přenechal kotouč svému spoluhráči v obranném pásmu a sparťané dostřídali své spoluhráče na ledové ploše. Vypadá to, že se bude prodlužovat.
     
    53:15
    David Kaše se po přejezdu do útočného pásma nikterak nerozmýšlel a okamžitě vypálil. Mladý útočník nemířil přesně a hra pokračuje dál.
     
    52:46
    Alex Rašner vypálil nebezpečně od modré čáry a odražený kotouč se ještě snažil dorážet jeden z olomouckých hráčů. Kovář byl připravený na svém místě.
     
    52:35
    Tomáš Galvas rozehrál na své spoluhráče ve středním pásmu a hosté ještě zaútočili. Nebezpečnou ránu od modré čáry zneškodnil svým zákrokem Kovář.
     
    51:35
    Pěkná individuální akce Davida Tomáška, který si obhodil posledního obránce a následně zkoušel zakončit. Lukáš si celou situaci pohlídal.
     
    51:15
    Kovář pouze zastavil kotouč pro Krutila a sparťané znovu obrací hru na druhou stranu kluziště. Olomoucká pětice má v poslední době opravdu mnoho práce.
     
    50:17
    Karel Plášek pouze nahodil kotouč do útočného pásma a celá olomoucká pětice vyčkává ve středním pásmu. Sparťané mají puk na hokejkách a chtějí útočit.
     
    49:57
    Michal Řepík se už napřahoval ke střele z pravé strany kluziště, ale sparťanský kapitán nemohl střílet. Sudí totiž viděl postavení mimo hru na straně domácích.
     
    49:20
    Tomáš Tomek zvládl celou situaci, když se rychle vrátil do obranného pásma a nedovolil pokračovat v útočné akci Rutarovi. Hra se znovu obrací k Lukášovi.
     
    48:53
    Matouš Menšík společně se svými spoluhráči odzbrojili sparťanské hráče, ale nic z toho není. Pouze vyhození na zakázané uvolnění, hra se vrátí zpět před Lukáše.
     
    48:33
    Sparťané rychle přemístili hru na druhou stranu kluziště a brankář Lukáš si znovu věděl rady. Olomoucký strážce svatyně podržel kotouč ve své výstroji.
     
    48:28
    Michael Krutil uklidnil hru v obranném pásmu za svou brankou a sparťané mohli v klidu dostřídat své síly na ledové ploše. Je vidět, že Sparta chce rozhodnout.
     
    47:44
    Hanáci jsou v posledních chvílích pod těžkým tlakem a nyní vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění. Formace Lukáše Klimka musí na ledě ještě zůstat.
     
    47:18
    Lukáš Klimek si sebral kotouč v rohu kluziště po Formanově střele, ale sparťané jsou velmi dotěrní a nepouští svého soupeře ani z jeho obranného pásma.
     
    46:47
    Erik Thorell hledal Davida Tomáška v útočném pásmu a celá souhra nakonec vyústila ve střelu Poláška. Jeho rána od modré čáry nadělala Lukášovi menší problémy.
     
    45:48
    Menší rozpaky v obranném pásmu, které hosté nedokázali více zužitkovat. Vitouch následně nepřesně přihrával v neutrální zóně a Hanáci se vrátili na puk.
     
    45:17
    Řepík dojel nahozený kotouč a následně jej naservíroval obránci Jandusovi. Rána domácího beka projela skrz brankovištěm do rohu.
     
    44:49
    Rutar zastavil Formana a hosté přenesli hru na druhou stranu kluziště. Kovář byl připravený na svém místě a ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.
     
    44:35
    Adam Polášek nahodil kotouč přes střední pásmo do útočné zóny a sparťané se vydali napadat olomouckou rozehrávku. Následně je pískán ofsajd.
     
    43:50
    Němeček spolupracoval s Kašem, ale tahle souhra k žádnému většímu rozruchu před olomouckým brankářem nevedla. Olesz skočil na led, hosté jsou v pěti.
     
    43:15
    Roman Horák zakončoval přečíslení čtyři na dva, ale brankář Lukáš spolu se svou obranou měl velké štěstí. Skóre se nemění.
     
    42:40
    Dalibor Řezníček vyhodil kotouč i s trochou dávkou štěstí až na druhou stranu ke Kovářovi a sparťané musí začít znovu až od své vlastní svatyně.
     
    42:20
    Michal Řepík hledal svou přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování Kousala, který se však ke střele nedostal. Sparta se postupně usazuje v útočném pásmu.
     
    41:39
    Rostislav Olesz (OLO) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za hákování a nyní bude doufat, že jeho spoluhráči ubrání sparťanskou přesilovou hru.
     
    41:18
    David Němeček odstavil v osobním souboji o kotouč jednoho z olomouckých hráčů a pozor, rozhodčí budou vylučovat z hostujících řad.
     
    40:48
    Erik Thorell kroužil s pukem v útočném pásmu a sparťané udělali vítr před Lukášem. Olomoucká pětice však stíhala pohyb domácích hráčů a nebezpečí zažehnala.
     
    40:30
    David Tomášek vyhrál úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale jako první se ve třetí třetině podívali do útočné třetiny hosté. Střelu od mantinelu ukryl Kovář.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:12 hodin.
     
    Druhá třetina je minulostí a znovu jsme viděli pouze jednu branku, ale tentokrát do sítě Olomouce. O vyrovnávací branku se postaral kapitán domácího týmu Michal Řepík, který svou čtyřiadvacátou trefou v sezoně vyrovnal průběžné skóre na 1:1. Dočkáme se rozuzlení ve třetí třetině?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Poslední minuta druhé třetiny. Karel Plášek nahodil kotouč do útočného pásma a jeho formace se raději vydala střídat. Sparta kombinuje ve vlastní třetině.
     
    38:55
    Jan Buchtele vyslal svižnou ránu od modré čáry, ale Lukáš kotouč bezpečně viděl a vyrazil jej do pravého rohu útočného pásma. V posledních minutách domácí tlačí.
     
    38:30
    Tomášek posunul kotouč na modrou čáru Tomkovi, jehož rána však nebyla přesná. Olomoučtí hokejisté se následně dostali až na druhou stranu kluziště.
     
    37:35
    Dlouhý souboj o kotouč nabídl zajímavou podívanou, ve které byli sice úspěšnější hosté, ale následnou špatnou přihrávkou se vyhnali ven z útočné zóny.
     
    36:40
    Olomoučtí hráči se drželi na kotouči v útočném pásmu, ale sparťané dobře zapracovali a nepustili svého soupeře do palebných pozic. Kovář tak mohl zůstat v klidu.
     
    35:50
    Dva výtečné zákroky Lukáše! Nejprve zneškodnil jedovatou střelu osamoceného Safina a posléze betonem zastavil dorážku Gustafa Thorella.
     
    35:20
    Adam Polášek si dojel kotouč v obranném pásmu a domácí znovu zahrozili. Kousalova formace se dostala až před Lukáše, který si následný pokus pohlídal.
     
    34:36
    Hosté přenesli hru na druhou stranu kluziště a Kovář si následně počkal na nebezpečnou střelu z levé strany v podání zřejmě útočníka Karla Pláška.
     
    34:17
    Ondřej Mikliš si stáhl kotouč na svou hokejku před rozjíždějícím se Navrátilem a domácí bek celou situaci zvládl na výbornou.
     
    33:40
    Tomáš Dujsík si udělal útočný výlet do útočného pásma, kde jej však zastavili sparťanští obránci. Olomoučtí hráči se dlouho drželi na puku, ale Kováře neohrozili.
     
    33:18
    Miroslav Forman vysokým obloukem vybízel do jízdy kapitána Michala Řepíka, který však měl ke kotouči daleko a nezpracoval jej podle svých představ.
     
    32:52
    Gustaf Thorell se dobře vrátil do středního pásma a nedovolil protihráčům založit útočnou akci. O pár okamžiků později přeci jen musel zasahovat Kovář.
     
    32:25
    Adam Polášek se opřel do střely z mezikruží, ale olomoučtí hráči byli velmi obětaví a zablokovali kotouč až do ochranné sítě. Hra je přerušena.
     
    32:15
    David Tomášek nepřihrával přesně svým spoluhráčům a domácí obránci museli vzápětí vycouvat až do obranné zóny. Oba týmy hrají velice opatrně.
     
    31:25
    Dalibor Řezníček vyslal jemné nahození od modré čáry, které však lízlo klubko těl před Kovářem a kotouč následně skončil až v rohu útočného pásma.
     
    30:18
    Adam Rutar si nahodil kotouč do útočného pásma, ale hosté nezůstali dlouho usazeni před Kovářem. Sparťané si berou puk a míří na druhý konec kluziště.
     
    29:51
    David Kaše uklidnil hru zpětným pasem na svého obránce, který okamžitě chtěl zrychlit hru. Tím však poslal kotouč pouze přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    29:14
    Špatná rozehrávka hostí znamenala šanci domácích. Forman se probíjel do dobré střelecké pozice, ale domácí útočník nakonec při svém počínání nebyl úspěšný.
     
    28:20
    Martin Jandus předal kotouč svému spoluhráči v obranném pásmu a domácí hokejisté mohli zamířit dopředu. Olomoučtí hráči se ovšem vrátili včas.
     
    27:58
    Po dlouhém souboji o kotouče u mantinelu rozhodčí přerušil hru. Následovat bude vhazování tentokrát v obranném pásmu hostující Mory.
     
    27:38
    Lukáš Klimek se probíjel do útočného pásma po pravé straně, ale proti dvěma sparťanským hráčům nebyl úspěšný. Následně je pískán ofsajd Sparty.
     
    26:28
    Forman poslal kotouč do hloubi útočného pásma na Řepíka a domácí úspěšně kombinovali před Lukášem. Až útočník Rutar dokázal dostat puk do bezpečí.
     
    25:50
    Olavi Vauhkonen spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale sparťané se daleko s pukem na hokejkách nedostali. Olomoučtí hráči zapracovali a mohou vystřídat.
     
    25:04
    Sparťané dvakrát po sobě vyhodili kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se znovu stěhuje zpátky před brankáře Jakuba Kováře. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    24:30
    Jakub Navrátil vybojoval kotouč v útočném pásmu a hosté zůstali usazeni před Kovářem. Ten však nemusel zasahovat a puk končí až ve středním pásmu.
    24:09 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    24:09
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle bylo rychlé! MICHAL ŘEPÍK si narazil kotouč s obráncem Martinem Jandusem a první jmenovaný svou pověstnou dělovkou z oblíbené pozice znovu mířil přesně! Máme vyrovnáno. Asistence: Martin Jandus.
     
    23:48
    Jan Bambula vytlačil sparťanské hráče do středního pásma, kteří musí začít z neutrální zóny. Olomoucká čtveřice zatím předvádí v oslabení výborný výkon.
     
    23:18
    Erik Thorell spolupracoval s Poláškem, přičemž švédský útočník následně zkusil vypálit. Lukáš si kotouč pohlídal, ale tlak domácího týmu ještě pokračuje.
     
    23:05
    Bude se vylučovat na straně hostí, tentokrát za podrážení odjel na trestnou lavici hostující obránce Tomáš Dujsík (OLO). Sparta bude hrát přesilovou hru.
     
    22:15
    Matouš Menšík spolupracoval se svými kolegy ve formaci v útočném pásmu a hosté se na chvíli udrželi před Kovářem. Ten však nakonec nemusel zasahovat.
     
    21:30
    Kaše se obtočil kolem branky a následně ještě hledal volného Formana. Druhý jmenovaný prudkou přihrávku nezpracoval a kotouč skončil v rohu kluziště.
     
    20:58
    Rostislav Olesz dojel nahozený kotouč od spoluhráče, ale hosté se k útočné akci nedostali. Na druhé straně střílel Krutil, jehož střelecký pokus si pohlídal Lukáš.
     
    20:20
    Martin Jandus nahodil kotouč do útočného pásma pro své spoluhráče, kteří se však nedostali do pořádného zakončení. Olomoučtí hráči zapracovali včas.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20 hodin.
     
    První třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní jednu branku. O tu se postaral obránce Dalibor Řezníček, který svou druhou trefou v sezoně poslal svůj celek do průběžného vedení. Sparťané měli také své šance, ale brankář Jan Lukáš zatím předvádí bezchybný výkon.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    První třetina se pomalu chýlí ke konci. Krutil v závěru první třetiny hledal v mezikruží lépe postaveného Řepíka, který však kotouč nezpracoval.
     
    18:18
    Řezníček dojel kotouč v obranném pásmu jako první a hosté mohli zamířit dopředu. Sparťanští obránci se včas vrátili a zamezili případnému nebezpečí.
     
    17:35
    Michael Krutil neudržel kotouč v obranném pásmu a následně mohl zaútočit Bambula. Olomoucký útočník se však do dobré střelecké pozice nedostal.
     
    17:00
    Němeček obdržel přesnou přihrávku do jízdy v útočném pásmu a následně svou střelou prověřil Lukášovu pozornost. Ten zasáhl a vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    16:21
    Hosté nemohli pokračovat v útočné akci, jelikož sudí viděl postavení mimo hru. Za malou chvíli se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže k brance Sparty.
     
    15:50
    Olomoucká přesilová hra skončila a sparťané se ubránili bez větších potíží. Obránce Němeček už skočil zpátky na ledovou plochu a domácí hrají v pěti.
     
    14:28
    Navrátil nahodil kotouč do hloubi útočného pásma pro Bambulu, ale hosté si vzápětí nerozuměli a sami se vyhání až do obranné zóny k brankáři Lukášovi.
     
    14:04
    Hosté rozjeli rychlou kombinaci, ale Kovář byl připravený na svém místě. Sparťanský brankář podržel kotouč ve své lapačce a raději přerušil hru.
     
    13:50
    Jakub Navrátil se neprosadil přes Davida Němečka (SPA), který jej zastavil nedovoleně a rozhodčí vykazuje sparťanského beka na trestnou lavici za držení.
     
    13:18
    Mikliš předal kotouč Formanovi a ten už rozjel Řepíka. Sparťanský kapitán nezpracoval puk ideálně a posléze měl k němu o něco blíže olomoucký obránce.
     
    12:46
    David Kaše neuspěl na vhazování a okamžitě tak střílel Dujsík. Ránu olomouckého beka si Kovář pohlídal a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    12:34
    Kotouč končí na síťce sparťanské branky a rozhodčí přerušili hru. Oba týmy vyměnily své síly na ledové ploše a po komerční přestávce budeme pokračovat.
     
    12:18
    Roman Horák přistrčil kotouč svému spoluhráči ve středním pásmu, ale domácí hokejisté se daleko s pukem na hokejkách nedostali. Hra pokračuje dál.
    11:29 Dalibor ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    11:29
    Olomouc právě vstřelila branku! Právě jsem to zakřikl, hosté se po vyhraném buly dostávají přeci jen do vedení! DALIBOR ŘEZNÍČEK vyslal svižnou ránu od modré čáry a propálil bezmocného Kováře. Hosté jsou ve vedení. Asistence: Tomáš Dujsík, Rostislav Olesz.
     
    11:18
    Jeden z domácích útočníků sprintoval za kotoučem a našetřil cenné vteřinky z Jandusova oslabení. Hosté se zatím nemohou dostat do palebných pozic.
     
    10:30
    Nepřesná rozehrávka hostí na modré čáře a domácí mohli zamířit dopředu. Horák už hledal najetého Buchteleho, kterému však předal nepřesný pas.
     
    10:08
    Knotek udržel kotouč a vynutil si nedovolený zákrok. Krátká výhoda skončila a Martin Jandus (SPA) vyfasoval dvě minuty za držení. Olomouc bude hrát přesilovku.
     
    09:25
    Vitouch se protlačil přes Knotka a sparťané ještě udrželi hru v útočném pásmu. Lukáš ovšem zatím nemusel zasahovat, jelikož obrana hostí odvádí dobrou práci.
     
    09:09
    Ondřej Mikliš nahodil kotouč od modré čáry, ale pokus sparťanského obránce skončil zablokován v ochranné síti. Hra je na chvíli přerušena.
     
    08:55
    Sparťané zůstali v útočném pásmu a prověřili brankáře Lukáše propagační střelou od mantinelu. Olomoucký gólman raději schoval puk ve své výstroji.
     
    08:28
    Jakub Konečný vybojoval kotouč na útočné modré čáře a následně vyslal na zteč Gustafa Thorella. Švédský útočník měl však ke kotouči příliš daleko.
     
    07:48
    Erik Thorell zavezl kotouč podél strany a následně kombinoval s Tomáškem. Sparťané se však dlouho nemohli dostat ke střele, až po ráně Němečka se hosté osvobodili.
     
    07:14
    Olomouc se brání velmi úspěšně, když nepouští svého soupeře do nějakých větších gólových příležitostí. Ke Kovářovi letí další kotouč a Sparta musí začít znovu.
     
    06:35
    Obrovská příležitost pro hosty ve vlastním oslabení! Jandus neudržel kotouč na modré čáře a Klimek ujel do nájezdu. Kovář byl připravený a puk vyrazil.
     
    06:19
    První přesilová hra pro Spartu! Na trestnou lavici usedl útočník Jan Knotek (OLO), který se provinil hákováním a odsedí si tak dvě minuty za hákování.
     
    06:17
    David Němeček nahodil kotouč ze středního pásma přímo na Lukáše, který odrazil kotouč svými betony před Kašeho, který však nebyl úspěšný.
     
    05:17
    Klimek nabral rychlost podél strany a hosté znovu zaútočili. Tentokrát se však nedostali ke střele a obránci domácího týmu odvedli velmi dobrou práci.
     
    04:40
    Kovář vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ti však útočnou akci nezaložili, ale dostali kotouč alespoň do středního pásma.
     
    03:42
    David Vitouch s Pavlem Kousalem napadali olomouckou rozehrávku, ale i přesto se hosté nakonec propracovali do útočného pásma. Kovář nemusel zasahovat.
     
    03:17
    Němeček vystoupil proti olomouckému hráči a zamezil tak případnému nebezpečí. Sparťané v klidu posílají na ledovou plochu čerstvé síly a hraje se dál.
     
    02:20
    Lukáš Klimek se natahoval po kotouči v útočném pásmu marně a dopředu mohl zamířit Tomášek. Sparťané byli chvíli usazeni před Lukášem, kterého ale neohrozili.
     
    01:54
    Martin Jandus uklidnil hru za svou brankou a rozjel útočnou akci Sparty. Jeden z útočníků si najel po levé straně kluziště, ale brankář Lukáš mohl zůstat v klidu.
     
    01:34
    Jan Kučera vybojoval kotouč pro svůj tým a předal jej svému spoluhráči na modré čáře. Následná rána skončila zablokovaná a kotouč nakonec putoval do ochranné sítě.
     
    01:08
    Adam Rutar obdržel přihrávku do jízdy a následně po přejezdu útočné modré čáry vyslal nebezpečnou střelu ze strany. Kovář si poradil a přerušil hru.
     
    00:37
    Rostislav Olesz vyslal jedovatou ránu ihned po vhazování, ale střela olomouckého veterána nebyla přesná. Kotouč končí v rohu kluziště a hra pokračuje dál.
     
    00:20
    Jako první se podívali do útočného pásma hosté, ale obránce Jandus dobře zapracoval a nepustil do zakončení jednoho z olomouckých útočníků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný a ničím nerušený úterní podvečer už přímo z pražské O2 areny. Utkání mezi Spartou a Olomoucí startuje přesně v 18:30 hodin a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní mač. Přeji příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Mikliš, Jandus, Němeček, Krutil, Polášek (A), T. Tomek – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Konečný, G. Thorell, Safin – Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, T. Černý, Galvas – Plášek ml., Klimek (A), Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Strapáč, Menšík, Rutar – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Ondráček, Špůr.
     
    Krásný den u sledování dohrávky 42. kola mezi Spartou a Olomoucí. Utkání, v němž sparťané mohou zapsat další cenný triumf, startuje přesně v 18:30 hodin. Buďte u toho s námi.
     
    Olomouc se v poslední době spíše hledá, což se potvrdilo také v minulém extraligovém klání. Hanáci zajíždějí do Brna, kde se ovšem neprosadili a podlehli svému soupeři 0:3. Kometa vítězstvím nad Olomoucí dotáhla svého soupeře v tabulce, nicméně svěřenci trenéra Tomajka mají lepší skóre a k dispozici dohrávku proti Spartě. Budeme svědky výsledkového překvapení?
     
    Sparta i nadále okupuje přední místa v extraligové tabulce, jelikož svěřenci trenéra Miloslava Hořavy zároveň pokukují po druhé příčce. Sparťané udělali další důležitý krok v nedělním utkání s Třincem, který porazili 4:2. Dvěma body se blýskli útočníci Miroslav Forman a David Kaše, kteří tak výraznou měrou pomohli k vítězství.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 25. Řepík (Jandus) – 12. Řezníček (Dujsík, Olesz), rozh. náj. Knotek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Navrátil (OLO)
    0:0   Michal Řepík (SPA)
    2. série:
    0:1   Karel Plášek ml. (OLO)
    0:1   Roman Horák (SPA)
    3. série:
    0:2   Jan Knotek (OLO)
    1:2   David Tomášek (SPA)
    4. série:
    1:2   Tomáš Galvas (OLO)
    1:2   Erik Thorell (SPA)
    5. série:
    1:2   Jan Bambula (OLO)
    1:2   Pavel Kousal (SPA)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Cichoň) – Mikliš, Jandus, Němeček, Krutil, Polášek (A), T. Tomek – Tomášek (A), Horák, E. Thorell – Řepík (C), Kaše, M. Forman – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Konečný, G. Thorell, Safin – Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Olomouc: Lukáš (Frgál) – Rašner, Dujsík, Řezníček, Švrček, Mareš, T. Černý, Galvas – Plášek ml., Klimek (A), Navrátil – Olesz (A), Knotek (C), Bambula – Strapáč, Menšík, Rutar – M. Tomeček, Kučera, Matašovský.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Ondráček, Špůr

    Diváci: 10 728
    thejrc.org