Vítkovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:7 (kon.) | Mountfield HK – HC Litvínov 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 1:4 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Třinec – Jihlava 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HC Litvínov
Pátek 27.01.2023, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 43. kolo
Partner:
     
    58:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto. TADEÁŠ SVOBODA dostal čas na rozmyšlenou a od obranné modré čáry trefil prázdnou kasu, ve které se už nevyskytoval Tichý – 2:5. Asistence: Matěj Maštalířský, Jan Ekrt.
     
    58:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    MATĚJ LEDEN si jde pro příznačné ocenění hráče měsíce ledna a střílí svůj další gól. Tento byl opravdu výstavní, jelikož z dobré pozice v kruhu vymetl růžek Čermákovy svatyně. Hlavně tím ale využil přesilovku a přiblížil své barvy k vyrovnání – 2:4. Hradec ještě zabojuje. Asistence: Petr Moravec, Šimon Táborský.
     
    50:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. Matěj Havlíček neprocpal na modré čáře puk přes obranný val a po nešťastném odrazu dopředu ve vlastním oslabení ujel DANIEL DEJ. Ten si poradil s Tichým a poslal mu puk mezi betony do branky. Tohle už bude těžké otočit – 1:4. Bez asistence.
     
    38:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Hosté si pár vteřin po návratu Jiřího Špačka na led našli puk u mantinelu a právě Špaček ho skvělou nahrávkou adresoval MARKU SLAVÍKOVI, jenž nepohrdl tečí a nasměroval touš za záda Tichého. Tohle už bude pro Hradecké složité – 1:3. Asistence: Jiří Špaček, Ondřej Postl.
     
    24:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Štěstí přeje připraveným. Po akci hostí puk záhadně proskákal až před bránu, kde do něj šikovně plácl VÍT BERAN a zvedl ho mimo dosah Tichého. Hrací předmět zapadl přesně k tyči – 1:2. Asistence: Daniel Dej, Jan Vopat.
     
    12:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se dočkal vyrovnání. Už Petr Moravec měl velkou šanci, když ujížděl sám na bránu, ale jeho ještě Čermák vychytal zřejmě maskou. Do odraženého puku ale pohotově plácl dojíždějící MATĚJ LEDEN a uklidil ho do kasy – 1:1. Asistence: Petr Moravec, Matěj Beneš.
     
    08:31
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Potvrdilo se, že hosté jsou dosud aktivnějším mužstvem, a také jdou zaslouženě do vedení. Po přihrávce Matěje Maštalířského se ke střele od hrazení dostal RADEK VYHLÍDAL a Tichý přes zakrytý výhled nestačil zasáhnout – 0:1. Asistence: Matěj Maštalířský, Dominik Čech.
    Marken.cz

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 13. Leden (Moravec, Matěj Beneš), 59. Leden (Moravec, Táborský) – 9. Vyhlídal (Maštalířský, Čech), 25. Beran (Dej, Vopat), 39. Slavík (Špaček, Postl), 51. Dej, 59. Svoboda (Maštalířský, Ekrt)


    Mountfield HK: Tichý (Mrázek) – Táborský, Pavič, Boukal, Havlíček (C), Hušek, Fiala, Bezpalec – Klíma, Král, Pavlík, Idžan, Leden, Giesl, Moravec, Pajer, Michal Beneš (A), Matěj Beneš (A), Vencl, Novotný.
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Litvínov: Čermák (Kubík) – Beran, Janda, Vyhlídal, Hocelík, Bystřický, Hora – Dej, Špaček, Vopat (C), Maštalířský, Slavík (A), Čech, Postl, Bednařík, Ekrt, Svoboda.
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Bohuněk, Jiruška

    Diváci: 78
    thejrc.org