NY Islanders – Detroit 2:0 (kon.) | Florida – Los Angeles 3:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 2:6 (kon.)
Carolina – San Jose 5:4 (po pr.) | NY Rangers – Vegas 4:1 (kon.) | Dallas – New Jersey 2:3 (po pr.)
Seattle – Calgary 2:5 (kon.) | Vancouver – Columbus 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Ottawa Senators
Sobota 28.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:53 Claude GIROUX - 2:6
     
    54:53
    Ottawa právě vstřelila branku! CLAUDE GIROUX získal puk na ose ledové plochy, nádhernou stahovačkou se zbavil protihráče a výstavní střelou z mezikruží vymetl levý horní roh brány! Toronto opět naprosto propadlo. Bez asistence.
    52:17 Alex DeBrincat odmítl skórovat po přečíslení do prázdné
     
    52:17
    Senators vyrazili do přečíslení tři na jednoho a Alex DeBrincat mohl skórovat na vzdálenější pravé tyči do prázdné brány, jenže ji minul!
     
    50:45
    Rasmus Sandin zbytečně fauloval ve středním pásmu a dostal dvě minuty za podrážení. Další komplikace.
    43:31 Brady TKACHUK - 2:5
     
    43:31
    Ottawa právě vstřelila branku! BRADY TKACHUK sebral odražený puk a nádhernou střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování poté vymetl nad lapačkou Ilja Samsonova bližší horní roh brány! Už je to o tři góly. Sens vedou 5:2. Bez asistence.
    39:30 Pierre Engvall využil clony a táhlou střelou orazítkoval tyč
     
    39:30
    Pierre Engvall orazítkoval nádhernou střelou z levého kruhu vzdálenější pravou tyč! Kotouč málem skončil ve vzdálenějším pravém rohu.
     
    37:30
    Tim Stützle zbytečně fauloval za bránou Maple Leafs a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení. Přesilovka.
    36:37 Drake BATHERSON - 2:4
     
    36:37
    Ottawa právě vstřelila branku! Aktivní DRAKE BATHERSON si zpracoval puk na bodu levého kruhu po zpětné přihrávce Shanea Pinta a táhlou střelou zápěstím zamířil nad levým betonem Ilja Samsonova ke vzdálenější pravé tyči! Senators odskočili na rozdíl dvou. Asistence: Shane Pinto.
     
    34:13
    Alexander Kerfoot předvedl parádní individuální akci, a přestože byl zezadu nepříjemně tísněn, jednou rukou puk poslal těsně vedle pravé tyče!
     
    31:37
    Michael Bunting dostal dvě minuty za vražení na hrazení a Senators mají k dispozici další přesilovou hru. (1/3)
    29:57 Derick BRASSARD - 2:3
     
    29:57
    Ottawa právě vstřelila branku! Útočník DERICK BRASSARD u pravé tyče chytře tečoval puk zády k bráně za sebe a Timothy Liljegren si ho srazil do vlastní sítě! Senators potřetí v zápase vedou! Asistence: Claude Giroux a Jake Sanderson.
     
    28:26
    Pontus Holmberg zamířil podruhé v dnešním zápase na trestnou lavici, tentokrát za podrážení. Přesilovka Sens.
     
    27:35
    Tim Stützle mohl poslat potřetí Senators do vedení, jenže se u levé tyče ocitl v příliš velkém úhlu a Ilja Samsonov ho pak vkleče vychytal!
     
    25:49
    William Nylander tentokrát vystřelil zápěstím na vrcholu levého kruhu a dobře mířil ke vzdálenější pravé tyči, Anton Forsberg ale senzačně zasáhl levým betonem, přestože toho příliš neviděl!
    22:44 William NYLANDER - 2:2
     
    22:44
    Toronto právě vstřelilo branku! John Tavares dostal nádhernou kolmou přihrávku před bránu od Mitchella Marnera a Anton Forsberg skvěle zasáhl proti jeho střele z otočky svým pravým betonem, z dorážky ho u levé tyče ale překonal WILLIAM NYLANDER! Leafs využili přesilovou hru. Asistence: John Tavares a Mitchell Marner.
     
    21:30
    Nikita Zajcev byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Maple Leafs mohou vyrovnat během přesilové hry. (0/1)
    20:23 Brady TKACHUK - 1:2
     
    20:23
    Ottawa právě vstřelila branku! Travis Hamonic vypálil na pravém křídle od modré čáry a na přední tyči skvěle tečoval puk ve vzduchu BRADY TKACHUK! Puk skončil podruhé v síti Leafs a hosté podruhé vedou. Opět skvělý vstup do třetiny. Asistence: Travis Hamonic a Tim Stützle.
     
    12:32
    William Nylander vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela se odrazila od horní tyče brány do ochranné sítě! Další šance.
    12:16 Anton Forsberg senzačně zasáhl svým levým betonem
     
    12:16
    John Tavares měl velkou šanci po přihrávce z levého křídla, když v mezikruží vypálil bez přípravy a Anton Forsberg zasáhl betonem!
     
    11:16
    Senators hráli v šesti a 17 sekund se bude hrát 4 na 4. Poté začne přesilová hra Maple Leafs. Týmový trest odpyká na trestné lavici Sens útočník Brady Tkachuk.
     
    07:33
    Pontus Holmberg hodně nešťastně fauloval v útočném pásmu a dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Senators si zahrají po reklamní přestávce přesilovku.
    07:15 Joey ANDERSON - 1:1
     
    07:15
    Toronto právě vstřelilo branku! JOEY ANDERSON si najel na levém křídle na zpětnou přihrávku od Alexandera Kerfoota a rychlou střelou zápěstím z bodu kruhu pro vhazování vymetl bližší horní roh! Asistence: Alexander Kerfoot a Justin Holl.
    02:39 Mitchell Marner se teď mohl postarat o rychlé vyrovnání
     
    02:39
    Mitchell Marner se protáhl mezi dvěma protihráči až před bránu a poté chtěl zamířit mezi betony Antona Forsberga, ani nadvakrát však neuspěl!
    01:32 Thomas CHABOT - 0:1
     
    01:32
    Ottawa právě vstřelila branku! THOMAS CHABOT si najel na ose útočného pásma na přihrávku z pravé strany a fantastickou střelou zápěstím vymetl z vrcholu mezikruží levý horní roh brány – 0:1! Asistence: Tim Stützle a Erik Brännström.
     
    00:37
    Michael Bunting a Brady Tkachuk byli vyloučeni na dvě minuty za hrubost poté, co se do sebe pustili – 4 na 4.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 8. Joe. Anderson (Kerfoot, Holl), 23. Nylander (Tavares, Marner) – 2. Chabot (Stützle, Brännström), 21. B. Tkachuk (Hamonic, Stützle), 30. Brassard (Giroux, Sanderson), 37. Batherson (Pinto), 44. B. Tkachuk, 55. Giroux


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Holl, Rielly (A), Liljegren, Giordano, Timmins, Sandin – Marner (A), Tavares (C), Bunting – Nylander, Holmberg, Järnkrok – Engvall, Kämpf, McMann – Joe. Anderson, Kerfoot, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Mandolese) – Holden, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Zajcev, Brännström – M. Joseph, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Greig, DeBrincat – Batherson, Pinto, Brassard – Watson, Gambrell, Kelly.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Steve Kozari, Trevor Hanson. Čároví: Ryan Gibbons, Jesse Marquis

    Diváci: 18727
    thejrc.org