Vyškov – Opava 6:4 (kon.) | Ústí n/L – Kobra 5:3 (kon.) | Písek – Benátky n/J 3:1 (kon.)
Hronov – Cheb 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 7:5 (kon.) | SHKM Hodonín – Havířov 4:1 (kon.)
Letňany – Chomutov 3:2 (kon.) | Klatovy – Jablonec n/N 5:3 (kon.) | Žďár n/S – Nový Jičín 4:5 (0:3 po s.n.)
Vel. Meziříčí – Kopřivnice 3:5 (kon.) | Děčín – Řisuty 7:4 (kon.) | Vrchlabí – Příbram 3:6 (kon.)
Tábor – Mostečtí Lvi 7:0 (kon.)
konec
HC Tábor
7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Mostečtí Lvi
Sobota 28.01.2023, 18:00 • Zimní stadion Tábor • 2. liga skupina Západ • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u dalších online přenosů! (20:36:02)
     
    HC Tábor si tak připisuje do nadstavbové tabulky 3 body za vítězství, které lze opravdu označit za dominantní. Domácí měli celý zápas pod kontrolou a odeh:ráli jej tak, jak si asi před zápasem představovali. Jeho převážná část se totiž odehrála v obranném pásmu Lvů, kteří se k útočnému snažení dostali jen sporadicky. David Gába v domácí svatyni si tak připisuje 2. čisté konto v sezoně, které by se dalo určitě zařadit do kategorie ,,jednodušši''. Jeho protějšek Lukáš Hosnedl si z táborského ledu odváží ,,sedmičku'' a i přesto lze říci, že jen díky němu neskončilo utkání ještě větším rozdílem. To dokazuje, mimo jiné, počet střel na bránu v poměru 69:16!
     
    A to se také povedlo! Tábor vítězí v tomto jednoznačném utkání 7:0!
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Tábor dohraje utkání ve třech hráčích v poli. Teď už se bude bojovat jen o čisté konto Davida Gáby.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Černý – 2 min., sekání.
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Duchan – 2 min., podrážení.
    58:44 PRÁŠEK - 7:0
     
    58:44
    Tábor právě vstřelil branku! Domácí přeci jen ještě stihli využít nabídnutou přesilovou hru a přidávají 7. gól na své konto. Kohút dokázal přihrát přes osu hřiště na úplně volného LUKÁŠE PRÁŠKA, který střelou bez přípravy od téměř od modré čáry propálil bezmocného Hosnedla. Asistence: Dávid Kohút, Tomáš Hajič
     
    58:02
    Offside zastavuje útočné snažení Tábora.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají 2 minuty. Diváci na stadionu se baví mexickou vlnou.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Drašar – 2 min., podrážení.
     
    56:02
    Tempo hry už začíná pomalu upadat. Táborští však hru i nadále kontrolují a většina dění se odehrává v obranném pásmu Mostu.
     
    54:00
    Severovi teď při stahovačce na střed hřiště lehce utekl puk a tak jeho následná střela jen prověřila pozornost Hosnedla.
     
    52:15
    Do rychlého protiútoku se nyní dostávali také hráči Mostu, konkrétně Mical si sjížděl za obranu, kam na něj také směřovala přihrávka. Dobrý obranný zákrok ale předvedl Zíb a otáčí hru na druhou stranu.
     
    Dnešní utkání sleduje 1257 diváků.
    51:13 MILFAIT - 6:0
     
    51:13
    Tábor právě vstřelil branku! Rychle a dobře sehraná přesilovková akce v podání domácích hráčů! Vlček pohotově přihrál zpoza brány na dobře postaveného JANA MILFAITA, který střelou z první trefuje přesně! Asistence: Filip Vlček, Jiří Severa.
     
    51:07
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Urbánek – 2 min., vysoká hůl.
     
    50:34
    Tábor teď opět zamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu. Lvi se dokázali nakonec osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    49:05
    Pěknou kombinaci teď předvedlo trio Vlček-Kohút-Šulek. Vlček se dostal až za bránící hráče, kam obdržel přihrávku od Kohúta. V těsné blízkosti gólmana už ale nedokázal zakončit přesně.
     
    47:39
    Matušík teď posílal puk před bránu, po kterém se natahovali hned dva jeho spoluhráči. Ani jeden však puk nedokázal zasáhnout.
    46:59 ZÍB - 5:0
     
    46:59
    Tábor právě vstřelil branku! Čtvrtá lajna domácích přidává 5. gól zápasu. Bahenský vyslal od pravého kruhu tvrdou ránu z otočky, kterou Hosnedl vyrazil jen před sebe. Stejný hráč si dojel také pro dorážku, ale další odražený puk dokázal zkrotit PETR ZÍB, který jej poslal za záda brankáře hostů. Asistence: Zdeněk Bahenský, Samuel Duchan.
     
    45:47
    Hosté v plném počtu.
     
    45:13
    Nepřesná souhra Endála na Matušíka končí vyhozením puku z útočného pásma domácích. Na led se na poslední sekundy početní výhody dostane druhá přesilovková formace Tábora.
     
    44:15
    Hostující Smolka nejprve zblokoval ránu Plášila od modré, sám pak dokázal ještě vyvézt puk a vystřelit na táborského brankáře.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Kýhos – 2 min., podrážení.
     
    43:18
    Seidl s Práškem se teď dostali do přečíslení 2 na 1. Prvně jmenovaný nahrával puk přes osu hřiště a přes jednoho z bránících hráčů na Práška, ten ale dostal puk do obtížné pozice a nedokázal zakončit tak, jak by potřeboval.
    41:28 KOHÚT - 4:0
     
    41:28
    Tábor právě vstřelil branku! První gól v dresu Tábora si připisuje DÁVID KOHÚT! Ten se dokázal obratně uvolnit před brankou hostů poté, co mu tam puk nasměřoval Vlček a leč v pádu, dokázal zakončit tak, že Hosnedl se za jeho ranou jen ohlédl. Asistence: Filip Vlček, Ondřej Šulek
     
    41:00
    Endálovu střelu vyrazil Hosnedl jen před sebe, kde se po dorážce natahoval Severa. Měl ale zablokovanou hůl.
     
    40:29
    První útočné snažení domácích ve 3. třetině zastavuje offside.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    3. třetina začne přibližně v 19:34
     
    I druhé dějství dnešního zápasu je za námi a co se obrazu hry týče, byla to téměř kopie první třetiny. Mostečtí Lvi dnes nedokáží s Táborem držet krok. Většina zápasu se tak odehrává v obranném pásmu Mostu. Tábor je střelecky velmi aktivní, ale prozatím nedokázal patřičně využívat své šance.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:25 DUCHAN - 3:0
     
    39:25
    Tábor právě vstřelil branku! V signalizovaného výhodě dokázali domácí vstřelit branku a navyšují své vedení na 3:0! Matušíkovu dobrou nabídku na teč dokázal přesně zužitkovat SAMUEL DUCHAN, který ztečoval puk mimo dosah Hosnedla. Asistence: Jakub Matušík, Tomáš Hajič.
     
    37:00
    Táborští ihned po ubráněném oslabení vyrazili do protiútoku, zakončujícím hráčem byl nakonec obránce Krejčí, jeho střela ale sražena mimo.
     
    36:44
    Domácí v plném počtu.
     
    35:51
    I Lvi teď dokázali soupeře zamknout v jeho obranném pásmu. Stříbrný vyslal nebezpečnou střelu na Gábu, vyražený puk si málem stečoval do vlastní brány jeden z bránících hráčů. Vše ale dobře dopadlo a Gába ukryl puk ve své výstroji.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Hajič – 2 min., podrážení.
     
    34:19
    Nepříliš nebezpečná rána Drašara teď pořádně vystrašila Gábu. Ten nastavil proti letícímu kotouči lapačku, puk mu ale vypadl. Naštěstí pro domácí putoval za bránu.
     
    33:15
    Namazáno mezi kruhy teď dostal Seidl od svého parťáka z útoku Matušíka, puk ale nedokázal trefit z první a z dobré šance nakonec nic nebylo.
     
    32:26
    Po ostrém zákroku zůstává za bránou soupeře ležet Dančišin. Ten je nakonec za pomoci dvou spoluhráčů ,,odvážen'' z ledu do šatny. Zápas pro něj zřejmě skončil.
     
    31:40
    První útočný výpad Lvů v této třetině a David Gába v brance domácích se hned zapotil! Nahození Charouska totiž vyrazil jen před sebe a jeden z hostujících útočníků se dostal ke dvěma dorážkám. Obě si ale Gába dokázal pohlídat.
     
    29:54
    Další zakázané uvolnění Mostu. Hosté se zatím dnes jen brání...
     
    29:10
    Milan Dančišin teď nikým nehlídaný vybruslil s pukem až před gólmana hostů, kličkou si jej položil na led, ale nedokázal puk ani nadvakrát zasunout za jeho záda.
     
    27:50
    Hubatovu ukrytou střelu od modré viděl Hosnedl až na poslední chvíli a puk vyrazil jen před sebe. Vlček ale nedosáhl na dorážku.
     
    27:08
    Hosté v plném počtu.
     
    26:08
    Na ledě už je první přesilovková pětka domácích. Endálovu ránu od pravého kruhu kryje hostující gólman, následnou ránu Plášila od modré taktéž.
     
    25:50
    Dobré útočné manévry druhé přesilovkové formace Tábora. Milfaitovu střílenou přihrávku usměrnil na bránu Vlček, Hosnedl ale stihl včas zareagovat.
     
    25:08
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Drašar – 2 min., podrážení.
     
    23:50
    Dobrou kombinační hru teď předvedl 4. útok Tábora, nikdo z útočného tria Duchan-Zíb-Dančišin ale neohrozil hostující svatyni, donutili alespoň Lvy k dalšímu zakázanému uvolnění.
     
    22:46
    U obou týmů se na začátku druhé periody množí nepřesnosti při rozehrávce. Zakázané uvolnění Mostu.
     
    22:00
    Drašar dostal od svého spoluhráče puk do prostoru před bránou, nedokázal jej ale trefit přesně a z dobře vypadající příležitosti nakonec nevytěžil nic.
     
    21:12
    Endál si vytáhl puk z poza brány a zakončoval backhandem, Hosnedl si jeho pokus pohlídal a ukryl puk do své výstroje.
     
    20:30
    Matušík s Práškem se teď nedohodli ve středním pásmu a srazili se k zemi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního utkání je za námi a nutno říci, že téměř celá byla v režii domácího mužstva, které po zásluze vede 2:0. Tábor jasně udává tempo hry rychlými kombinacemi a dobrým napadáním. Mostečtí Lvi prozatím nenašli na hru domácích odpověď. Uvidíme, čím nás oba týmy překvapí ve druhé třetině. Ta začne přibližně v 18:46
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    V poslední minutě 1. třetiny si ještě stihnou domácí zaútočit. Ránu Milfaita téměř od modré čáry kryje Hosnedl.
     
    18:47
    Domácí v plném počtu.
     
    18:00
    Ani nyní se Lvi nedokázali usadit v útočném pásmu a domácí Hajič vyhazuje přes všechny čáry.
     
    17:00
    Mostečtí rozehráli svou přesilovku velmi nepozorně, do samostatného úniku se dostal po odebrání puku Seidl, na Hosnedla ale kličkou nevyzrál.
     
    16:47
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Krejčí – 2 min., podrážení.
     
    15:00
    Třetí lajna Tábora teď na několik desítek sekund uzamkla svého soupeře v jeho obranném pásmu. Šulkova teč zamířila mimo bránu, následná teč Vlčka skončila na betonech Hosnedla.
     
    12:06
    Ke střele se konečně dostali také hosté. Gába si připisuje zřejmě první zákrok zápasu po střele Pačana.
     
    11:29
    Šulek měl hned při svém dalším střídání šanci navýšit skóre zápasu na 3:0. Byl totiž první u odraženého puku přímo před Hosnedlem, poskakující kus gumy ale netrefil přesně.
    08:29 ŠULEK - 2:0
     
    08:29
    Tábor právě vstřelil branku! Špatná rozehrávka hostů ve vlastním obranném pásmu zapříčinila, že k puku se v prostoru mezikruží dostal ONDŘEJ ŠULEK a tvrdou střelu s nápřahem poslal puk přesně do místa, kam potřeboval. Asistence Filip Vlček
     
    07:11
    Nadvláda domácích pokračuje a Mostečtí Lvi si zatím s tímto utkáním nevědí moc rady. Další střela, tentokrát v podání Práška, končí ve výstroji hostujícího gólmana.
     
    06:41
    Dobrá práce domácího obránce Hubaty, který nejprve poslal puk od modré čáry před bránu, kde se v tu chvíli nacházelo několik spoluhráčů. Nikdo z nich se ale nedokázal zorientovat a dorazit puk do brány. Druhá střela mladého obránce končí v lapačce Hosnedla.
     
    05:33
    Hosté v plném počtu.
     
    04:43
    První minuta přesilovky domácího týmu je pryč. Dvěma ranami od modré čáry se prezentoval Karel Plášil, žádná z nich ale neměla gólové parametry
     
    03:33
    Vyloučení v týmu MOSTEČTÍ LVI:
    Hoffmann – 2 min., podrážení.
     
    03:04
    Táborští zatím drží otěže tohoto zápasu pevně ve svých rukách. Hráči Mostu se zatím téměř nedostali ven ze svého pásma. Dobrou kombinaci první lajny Kohoutů a následnou střelu Kříže od modrého vytěsnil domácí obránce do ochranné sítě.
     
    01:57
    Dobrá střela Dančišina od pravého kruhu končí na hrudi Hosnedla.
     
    01:13
    Tábor pokračuje v útočném snažení. Střelu Kříže od modré tečoval před bránou Kohút, puk ale usměrnil mimo tři tyče.
    0:21 SEIDL - 1:0
     
    0:21
    Tábor právě vstřelil branku! Domácí se ujímají rychlého vedení! Vhazování v útočném pásmu vyhrál čistě Jakub Matušík, který přenechal puk obránci Hajičovi na modré čáře. Jeho střelu z této pozice nakonec přesně vychýlil RADEK SEIDL a domácí kapitán se tak zapisuje mezi střelce jako první v dnešním zápase. Asistence: Tomáš Hajič, Jakub Matušík
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Hajič, Plášil, Černý (A), Kříž, Hubata, Krejčí, Kohout – Seidl (C), Matušík, Prášek – Severa, Milfait, Endál (A) – Kohút, Vlček, Šulek – Duchan, Zíb, Dančišin – Bahenský
    Trenér: Aleš Krátoška

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Tuhý) – Šoustek, Charousek, Urbánek, Havlůj (C), Steinocher, Hoffmann – Kýhos (A), Stříbrný, Pačan, Procházka, Mical, Smolka, Řehoř, Král, Drašar
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Červenka – Žídek, Jurak.
     
    Hráčské statistiky

    TOP 5 produktivita HC Tábor
    1. Jakub Matušík – Ú, 33Z – 14G – 45A – 59B
    2. Filip Vlček – Ú, 31Z – 20G – 23A – 43B
    3. Ondřej Šulek – Ú, 34Z – 17G – 26A – 43B
    4. Jiří Severa – Ú, 34Z – 17G – 21A – 38B
    5. Karel Plášil – O, 28Z – 16G – 22A – 38B

    Brankáři HC Tábor
    David Gába – 23Z – 2.54GAA – 1ČK
    Tadeáš Dvořák – 13Z – 2.18GAA – 2ČK

    TOP 5 produktivita Mostečtí Lvi
    1. Pavel Písařík – Ú, 34Z – 26G – 17A – 43B
    2. Jakub Procházka – Ú, 30Z – 17G – 17A – 34B
    3. Pavel Smolka – Ú, 24Z – 11G – 20A – 31B
    4. Milan Böhm – Ú, 34Z – 11G – 13A – 24B
    5. Jaroslav Šimeček – Ú, 20Z – 11G – 12A – 23B

    Brankáři Mostečtí Lvi
    Lukáš Hosnedl – 34Z – 3.82GAA – 1ČK
    Adam Kubík – 8Z – 6.14GAA – 0ČK
     
    Vzájemná utkání v této sezoně:

    19.10.2022 – HC Tábor vs. Mostečtí Lvi 7:2
    Branky a nahrávky: 3. Plášil (Chocholoušek, Suchánek), 11. Bárta (Matušík, Plášil), 18. Vlček (Matušík, Suchánek), 24. Plášil (Zayml), 27. Milfait (Matušík, Zíb), 27. Seidl (Zayml, Suchánek), 60. Šulek (Vlček) – 29. Procházka (Řehoř), 40. Písařík (Steinocher)

    Hockey Club Tábor: Gába (T. Dvořák) – Plášil, Suchánek (A), Vala, Kříž, Hubata, Černý (A), A. Dvořák – Vlček, Matušík, Dančišin – Seidl (C), Milfait, Severa – Bárta, Zíb, Šulek – Hajič, Zayml, Chocholoušek

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (27. Kubík) – Šesták, Steinocher, Hoffmann, Havlůj (C), Urban, Kroupa – Böhm (A), Nedrda, Písařík, Kysela, Kýhos (A), Smolka, Mical, Procházka, Řehoř


    07.12.2022 – Mostečtí Lvi vs. HC Tábor 7:4
    Branky a nahrávky: 10. Řehoř (Böhm), 21. Písařík (Steinocher), 23. Nedrda (Böhm, Řehoř), 31. Písařík (Procházka, Havlůj), 49. Böhm, 58. Nedrda, 59. Böhm (Řehoř) – 2. Dančišin (Vlček, Endál), 34. Endál (Dančišin, Hubata), 38. Vlček (Milfait, Suchánek), 40. Hajič (Zíb)

    MOSTEČTÍ LVI: Hosnedl (Kubík – Steinocher, Havlůj (C), Šoustek, Kroupa, Charousek, Fučík, Hofmann – Zdeněk, Písařík, Procházka – Kysela, Šimeček, Mical – Böhm, Řehoř, Nedrda – Stříbrný

    Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Suchánek, Černý (A), Kohout, Kříž, Hubata, Krejčí – Milfait, Sidl (C), Matušík – Bárta, Endál (A), Duda – Chocholoušek, Severa, Šulek – Vlček, Zíb, Hajič – Dančišin
     
    Mostečtí Lvi mají ovšem ještě trochu větší starosti, než jejich dnešní soupeř. Se 46 body se totiž krčí na poslední 8. příčce nadstavbové skupiny A. Pokud by si Lvi chtěli zajistit přímou účast ve čtvrtfinále play-off, museli by začít pravidelně sbírat nejen body do tabulky, ale především vítězství. Vzájemné zápasy s Táborem v letošní sezoně jim však určitě mohou poskytnou notnou dávku sebevědomí a odhodlání. Pojďme se na to podívat.
     
    HC Tábor má pro toto utkání jasné cíle – naplno bodovat a zároveň napravit dojem z předešlého nepovedeného utkání na ledě Kobry Praha. Kohoutům sice nyní patří 4. pozice v tabulce nadstavby A (části vítězů, chcete-li), větší starosti domácím trenérům a fanouškům ale určitě dělá herní projev týmu a nevyrovnané výkony z posledních zápasů. I proto se pátečního předzápasového tréninku na zimním stadionu v Táboře ujal Václav Varaďa, který u týmu aktuálně vypomáhá Aleši Krátoškovi.
     
    Dobrý večer, vážení sportovní diváci. 2. hokejová liga má dnes na programu 5. kolo nadstavbové části a do Tábora přijíždí bojovat o důležité body do tabulky hokejisté Mostu. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 1. Seidl (Hajič, Matušík), 9. Šulek (Vlček), 40. Duchan (Matušík, Hajič), 42. Kohút (Vlček, Šulek), 47. Zíb (Bahenský, Duchan), 52. Milfait (Vlček, Severa), 59. Prášek (Kohút, Hajič)


    HC Tábor: Gába (Dvořák) – Hajič, Plášil, Černý (A), Kříž, Hubata, Krejčí, Kohout – Seidl (C), Matušík, Prášek – Severa, Milfait, Endál (A) – Kohút, Vlček, Šulek – Duchan, Zíb, Dančišin – Bahenský
    Trenér: Aleš Krátoška

    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Tuhý) – Šoustek, Charousek, Urbánek, Havlůj (C), Steinocher, Hoffmann – Kýhos (A), Stříbrný, Pačan, Procházka, Mical, Smolka, Řehoř, Král, Drašar
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Červenka – Žídek, Jurak

    Diváci: 1257
    thejrc.org