Slavia – Jablonec 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Brno 0:0 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:1 (kon.)
Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
FC Zlín
1:1 (0:1)
FC Baník Ostrava
Neděle 29.01.2023, 18:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a u dalších přenosů zase někdy na počtenou. (19:58:07)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:0. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:14.
     
    Ve velmi zajímavém a napínavém závěru nakonec branka nepadla, takže si Zlín a Ostrava rozdělí body. O to se ve druhém půli postaral zejména Libor Kozák, který krátce po přestávce vyrovnal. Zlín pak ještě nějakou chvíli držel nápor, ale nic dalšího už nevymyslel. Poté už zase začal útočit Baník, který Mateje Rakovana prověřoval jedním pokusem za druhým, ale zlínský brankář vytahoval senzační zákroky a zejména díky němu berou ševci bod.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Karel Pojezný směrem dozadu opět nevymyslel moc jistou přihrávku, Jan Laštůvka tak raději zahrál míč vysoko do vzduchu, aby se k němu žádný z protihráčů aspoň chvíli nedostal.
     
    90+5
    Balón opět mířil mezi tři tyče, Matej Rakovan ale drží pozornost a s následnou rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    90+4
    Lukáš Bartošák nezvládl souboj a raději sáhl po faulu, aby nic neriskoval. Musí se tedy smířit se žlutou kartou.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Eldar Šehić.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Robert Mišković, přichází Matěj Šín.
     
    90+3
    Domácí brankář pokračuje v zářném výkonu, tentokrát hlavou pálil David Buchta, ale ani on Mateje Rakovana v tomto poločase nepřekonal!
     
    90+2
    Jakub Kolář dost nepříjemně sklepl míč pro Mateje Rakovana, ten si ale nakonec poradil na druhý pokus a vyrovnaný stav už chce udržet za každou cenu.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut.
     
    90
    Pomalu začíná nastavený čas, Zlín ale ještě rozehraje jeden přímý kop. Ten krátké nebezpečí přinesl, hosté ale nakonec odklidili míč na autové vhazování.
     
    88
    Matej Rakovan tahá další neuvěřitelný zákrok proti nebezpečné střele z velké blízky a zejména díky němu stále platí vyrovnaný stav!
     
    87
    Robert Mišković zahodil naprosto tutovou příležitost! Míč se k němu dostal až do malého vápna, kde ho od skórování dělil pouze ležící Matej Rakovan, ale útočník hostů poslal balón přímo do něj!
     
    86
    Před bránu Jana Laštůvky také letěla vzdušná přihrávka, tu si ale gólman Baníku jistě pohlídal a vzápětí vykopl míč až na druhou polovinu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4237 diváků.
     
    85
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Cadu, přichází Petr Jaroň.
     
    84
    David Buchta svým centrem pořádně rozrušil brankáře domácích, protože ho žádný ze zlínských beků neposlal pryč, naštěstí pro Mateje Rakovana ale také nikdo nedokázal zakončit.
    82. Lischkovu tragickou malou domů hasil na poslední chvíli Laštůvka
     
    82
    Vukadin Vukadinović mohl hned po svém příchodu poslal Zlín do vedení, protože jeden z hostů opět pokazil zpětnou přihrávku. Domácí útočník ale poslal míč jen do padajícího Jana Laštůvky!
     
    81
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Filip Balaj.
     
    81
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Vukadin Vukadinović.
     
    80
    Míč už nějakou dobu pevně drží hosté, kteří nyní dokonce získali rohový kop. Díky němu ale nic nebezpečného nevymysleli, protože domácí beci hned vyhlavičkovali míč z nebezpečné zóny.
     
    78
    Ve hře se přece jen pokračuje, protože se bílý mrak poměrně rychle rozptýlil. V útoku mezitím pokračují hráči Baníku,
     
    76
    U branky Mateje Rakovana nyní panuje téměř nulová viditelnost, nějakou dobu se tak stále hrát nebude.
    75. Fans Baníku odpálili zbytky ze Silvestra a přerušili zápas
     
    75
    Fanoušci Ostravy nyní přerušili hru, protože nad stadion vypustili celou salvu ohňostrojů. Celý sektor hostů se také zbarvil do bílého kouře.
     
    74
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Jiří Klíma, přichází Muhamed Tijani.
     
    74
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
    ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází David Buchta.
     
    74
    Žlutá karta pro tým FC Trinity Zlín (Antonín Fantiš).
     
    74
    Vachtang Čanturišvili nejprve sám odcentroval a připravil tak velmi dobrou pozici, kterou ale jeho spoluhráči neproměnili. Vzápětí se k němu míč dostal zpátky a tentokrát volil zakončení, to ale zablokoval nejbližší obránce.
     
    72
    Jiří Fleišman si po pádu protihráče sice stěžuje, ale rozhodně tak nezabrání tomu, že dostane žlutou kartu, kterou si o pár chvil později musí prohlédnout.
     
    71
    Baník hraje naopak v hodně pomalém tempu a když má míč, dopředu rozhodně nepospíchá. Nyní se snaží hlavně o to, aby neudělal žádnou další zbytečnou chybu.
     
    70
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen dvacet minut a domácí mají stále navrch. Pokud se tedy udrží v tempu, klidně mohou pomýšlet na druhou branku a tím pádem na plný bodový zisk.
     
    69
    Jakub Janetzký sice výborně vystihl další slabý pas protihráče, jenže míč si nedokázal zpracovat, takže mu odskočil až mimo hrací plochu.
     
    67
    Karel Pojezný musel pod tlakem vracet hlavou míč ke svému brankáři, na záda mu totiž dýchali hned dva protihráči.
     
    66
    David Lischka přihrávkou na křídlo poslal míč jen mimo hrací plochu, tlak hostů tedy končí po další zbytečné chybě.
     
    65
    Libor Kozák ukazuje, že má stále dost energie a protihráče velmi aktivně napadá. Z toho vznikla další nepřesná přihrávka, kterou musel Jan Laštůvka hledat až mimo pokutového území.
     
    64
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Jakub Janetzký.
     
    62
    Nemanja Kuzmanović také dostává žlutou kartu, protože celkem zbytečně slovně provokoval právě Martina Filla.
     
    62
    Martin Fillo poměrně tvrdě poslal k zemi jednoho z protihráčů, za což si vysloužil žlutý kartónek. Celý souboj měl ještě slovní dohru mezi jeho hlavními aktéry.
     
    60
    Poslední třetina duelu tedy začíná od nuly. Psychický výhoda je ale na straně domácího celku, který se hned tlačí za dalším gólem.
    57. Libor KOZÁK - 1:1
    57. Libor KOZÁK - 1:1
     
    57
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci byli od začátku o něco aktivnější a velmi rychle z toho těží vyrovnávací branku! Vachtang Čanturišvili dostal slušný pas na hranu šestnáctky a odtud z otočky vystřelil, přičemž do jeho pokusu se ještě vložil LIBOR KOZÁK, který tak míč poslal do protipohybu Jana Laštůvky. Asistence: Vachtang Čanturišvili.
     
    56
    Hosté se rychle přesunuli dopředu, tam míč dostali až do malého vápna, kde nastal velký zmatek, ale domácí nepříjemnou situaci se štěstím vyřešili.
     
    55
    Baník na své polovině opět ztratil zbytečně balón a díky tomu odcentroval Joss Didiba. V pokutovém území si to ale hosté už pohlídali.
     
    54
    Libor Kozák číhal na zpětnou přihrávku hostů, to ale moc dobře čekal protihráč, který přihrávku přebíral, takže se o míč obrat nenechal.
     
    52
    Martin Cedidla si za podražení protihráče vysloužil první žlutou kartu v tomto utkání.
     
    51
    Vachtang Čanturišvili neměl ve vzdušném souboji příliš mnoho šancí na úspěch, Jan Juroška ho tak čistým způsobem odstavil od balónu a ten poslal ke svému brankáři, aby uklidnil hru.
    49. Rakovan předvedl proti Kuzmanovičovi klíčový zákrok
     
    49
    Po hraničním zákroku se Baník vyřídil do přečíslení, které zakončoval z hranice malého vápna Nemanja Kuzmanović, ale míč napálil pouze do Mateje Rakovana, který si tak připsal důležitý zákrok!
     
    48
    Nakonec z toho bylo zakončení Lukáše Bartošáka, který to zkoušel nebezpečně ke vzdálenější tyči. Míč ale nedokázal zvednout, takže Jan Laštůvka byl opět na svém místě.
     
    47
    Hosté udělali chybu při klidné kombinaci na vlastní polovině, míč tak omylem poslali za pomezní čáru a Zlín se může usadit v útoku.
     
    46
    I když měl zahajovali druhý poločas hosté, vzápětí se dopustili nedovoleného zákroku a musí se soustředit na obranu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní poločas, ze kterého si nakonec těsné vedení odnáší Baník Ostrava. Utkání ale bylo dlouho vyrovnané, v jednu chvíli byl dokonce aktivnější Zlín. V samotném závěru první půli ale přebrali otěže utkání hosté, kteří z toho nakonec vytěžili branku díky dobré akci Jiřího Klímy. Ševci tak budou muset pořádně zabrat, pokud chtějí myslet na body.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
    45. Kuzmanovič opepřil skluzem koleno Čanturišviliho. VAR mlčel
    45. Kaločovo dělo vyboxoval Rakovan
     
    45
    Filip Kaloč se toho vůbec nebál a téměř od středového kruhu tvrdě vypálil, přičemž jeho pokus směřoval k levé tyči. Matej Rakovan tedy musel zasahovat a i z střelu z takové dálky pouze vyboxoval.
     
    43
    Jiří Klíma pokračuje ve své aktivitě a nyní něco zkoušel vymyslet na pravé straně, rychle se ale k němu přesunuli dva protihráči, kteří mu míč čistým způsobem sebrali.
    41. Jiří KLÍMA - 0:1
     
    41
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen v závěru první půle dostávají do vedení! Zlínská obrana byla směrem dozadu příliš laxní, skákavý míč z kopačky Roberta Miškoviće tak proskákal až k JIŘÍMU KLÍMOVI, který z bezprostřední blízkosti přehodil Mateje Rakovana. Asistence: Robert Mišković.
     
    40
    Do konce prvního poločasu už zbývá jen pět minut a nějakou větší šanci stále marně čekáme. O míč se aktuálně bojuje na středu hrací plochy.
     
    39
    Martin Fillo se s tím nepáral a z první zkusil štěstí, střela mu ale hodně nesedla a skončila několik metrů nad bránou.
     
    38
    Zlínský centr jsou s každým dalším pokusem nebezpečnější, tentokrát měl nejblíže k zakončení Joss Didiba, ale míč si nedokázal zpracovat.
     
    36
    Srdjan Plavšić na hraně šestnáctky už neměl komu přihrát, proto se odhodlal k technickému zakončení ke vzdálenější tyči, ale to se mu příliš nepovedlo, protože balón letěl přímo na zlínského gólmana.
     
    35
    Vachtang Čanturišvili také výborně zapracoval při napadání a postupoval do rozhozené obrany soupeře, jenže míč se moc předkopl a úplně zbytečně o něj přišel.
     
    34
    Nemanja Kuzmanović se se štěstím dostal až k brankové čáře a odcentroval, jenže míč ve vzduchu zaletěl až nad bránu, takže rozehrávka patří Mateji Rakovanovi.
     
    33
    Centr Lukáše Bartošáka proskákal až k brankáři Baníku, ten se ale opět nenechal zaskočit a bez problémů schoval míč do své náruče.
     
    32
    Antonín Fantiš byl ve správný čas na správném místě, protože výborně ukořistil přihrávku, ale celou příležitost zahodil tragickým průnikovým pasem.
     
    31
    Marek Hlinka při bránění trochu zaspal a protihráče s míčem tak musel dohánět, rozhodně se s tím ale nechtěl párat, poslal ho k zemi, čímž ale daroval soupeři přímý kop.
     
    30
    Martin Fillo sám šikovně obešel několik protihráčů a následně centroval, míč ale poslal přímo do území, kde se žádný z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    28
    Jiří Klíma si zkušeně pohlídal odražený míč, nechal ho doputovat za pomezní čáru a získal tak autové vhazování.
     
    27
    Filip Kaloč byl v souboji příliš pozdě a fauloval, čas na oddech ale nedostal, protože domácí bleskově rozehráli a kombinují kolem pokutového území.
     
    26
    Baník má výhodu prvního rohového kopu. Od rohového praporku tak letěl centr na bližší tyč, tam ale domácí obránci vůbec nic nedovolili.
     
    25
    Zlínu se dopředu příliš nechce, protože pořád míče raději odvrací mimo hrací plochu. Bránění tedy zvládá jistě, ale měl by také začít zase útočit.
     
    24
    Lukáš Bartošák se bojovným způsobem protlačil k soupeřící přihrávce a míč uklidil vysoko nad tribunu, aby nic neriskoval rozehrávkou.
     
    23
    Baník zase začíná na soupeře opatrně tlačit, do zakončení se ale příliš nežene a spíše čeká, jestli soupeře při bránění neudělá chybu.
     
    21
    Nakonec z toho nebyl centr, ale přízemní pas na volného Martina Filla, který šel do přímého zakončení. To ale příliš uspěchal a míč poslal až nad ochrannou síť.
     
    20
    Ševci zakončí úvodních dvacet minut dost nadějnou standardkou, protože přímý kop rozehrávají kousek od rohového praporku.
     
    19
    Robert Mišković zůstává po střetu s Jossem Didibou ležet na trávníku, na nic vážnějšího to ale nevypadá. Nakonec se po chvíli zvedá a může se pokračovat ve hře.
     
    18
    Nic nebezpečného nakonec Ostrava nevymyslela, nakonec zbytečně odevzdala balón a po delší době budou hrát v útoku i domácí.
     
    17
    Zlín standardku jistě ubránil, ale míč nezískal. Následně ale výborně zapracoval při bránění, protože protivníka vytlačil až zpátky k jeho gólmanovi.
     
    16
    Jakub Kolář sám chtěl vyřešit nepříjemnou situaci, přitom ale hrál moc tvrdě, čímž daroval soupeři přímý kop z dost nebezpečné pozice.
     
    15
    Joss Didiba svou přihrávku po lajně nesměřoval dobře, balón tak zase zaletěl do autu, což znamená vhazování pro Baník.
     
    14
    Srdjan Plavšić sám zahájil akci povedeným lobem, po chvíli se míč dostal zpátky k němu, takže sám vystřelil z hranice pokutového území. Pro tuto střelu už musel domácí brankář na zem, opět to ale byl jistý zákrok.
     
    13
    Martin Fillo těsně nedosáhl na míč, ten tak doletěl až za pomezní čáru, což znamená aut pro hosty. Ti rozehráli rychle směrem dozadu.
     
    12
    Cadu jen tak tak stihl míč na hrací ploše, ale i přesto ho skvěle poslal před bránu, kde po chvíli následovala střela, kterou ale jistě pokryl Matej Rakovan.
     
    10
    Lukáš Bartošák připravil pro své spoluhráče další vzdušný pas, který nakonec přinesl zakončení Dominika Simerského, ale rána byla hodně málo razantní a Jan Laštůvka tak opět neměl problém se zákrokem.
     
    9
    Marek Hlinka si dle rozhodčího pomohl při souboji faulem, i když to bylo písknuté hodně přísně. Každopádně hosté po rozehrávce hned míč ztratili, takže ho to mrzet nemusí.
     
    7
    Lukáš Bartošák pokračuje ve své aktivitě a opět přihrával do předbrankového prostoru, tam si nebezpečně nabíhal Martin Fillo, ale na pas nakonec těsně nedosáhl.
     
    6
    Ostrava zatím směrem dopředu nic nemůže vymyslet. Když už na útočné polovině nadějně kombinuje, většinou to pokazí nedovoleným zákrokem.
     
    5
    Lukáš Bartošák rozehrál první standardní situaci a rozhodně nevymyslel špatný centr, protože si ho našel Joss Didiba a dokonce zakončil, hlavou ale mířil příliš vysoko.
     
    3
    Baník si na útočné polovině pomohlo dvěma tvrdými zákroky, ten druhý už byl posouzen jako nedovolený a ševci tak mohou rozehrávat.
     
    2
    Antonín Fantiš si po nákopu našel odražený míč a zkusil docela překvapivé zakončení hlavou, které ale Jana Laštůvku jen trochu protáhlo. Žádný složitý zákrok totiž nemusel předvést.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí fotbalisté, ti se ale s míčem dlouho neohřáli a vzápětí rozvíjeli útočnou akci hosté, ale ti na levé straně nebyli úspěšní.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, J. Kolář, Bartošák – Didiba, Hlinka (C) – Fantiš, Fillo, Čanturišvili – L. Kozák.
    Náhradníci: S. Dostál – V. Procházka, M. Jeřábek, Janetzký, Vukadinović, J. Hellebrand, Tkáč, Silný, Balaj.
    Trenér: Pavel Vrba.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – J. Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman – Kaloč, Mišković – Cadu, Kuzmanović, Plavšić – Ji. Klíma.
    Náhradníci: M. Hrubý – Šehić, Bitri, Buchta, Jaroň, Boula, Šín, Smékal, Mu. Tijani.
    Trenér: Pavel Hapal.

    Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf.
     
    FC Baník Ostrava
    Baník byl v přípravě mnohem úspěšnější. Připsal si totiž výhru hned proti třem ze čtyř soupeřů, vyšlápl si na slovenskou Skalicu a polskou Koronu a Cracoviu. Také v podzimní části nejvyšší domácí soutěže častěji bodovat a před začátkem druhé poloviny sezony se nachází na desátém místě, avšak tabulka je extrémně vyrovnaná, takže se klidně může stát, že se ještě propadne na chvost tabulky. Ostrava tak nesmí usínat na vavřínech a jaro by měla zahájit co nejlépe.

    Poslední tři utkání
    Ostrava vs. Cracovia – 2:0
    Vasas vs. Ostrava – 1:0
    Korona vs. Ostrava – 0:5
     
    FC Trinity Zlín
    Zlín zažívá opravdu nepovedenou sezonu, což ještě více potvrdil v zimní přípravě. Podzimní část ligy totiž žlutomodří zakončili na předposledním místě, přičemž si v šestnácti duelech připsali jen dvě výhry. V samotné přípravě dokonce toto číslo ani nenavýšili, radost mohli mít jen z remíz proti Olomouci a Trnavě, zbylé duely také prohráli. Ševci ale přes zimu přivedli několik posil, tou největší je trenér Pavel Vrba, takže se dnes dozvíme, jak změní projev zlínského týmu v plnohodnotném soutěžním zápase.

    Poslední tři utkání
    Zlín vs. Liberec – 0:3
    Sandhausen vs. Zlín – 2:1
    Trnava vs. Zlín – 1:1
     
    Dobrý podvečer všem fotbalovým fanouškům! Česká FORTUNA:LIGA už je zpátky v plném proudu, síly proto mezi sebou změří Zlín a Ostrava. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 57. L. Kozák (Čanturišvili) – 41. Ji. Klíma (Mišković)

    Karty:   52. Cedidla (ZLN), 62. Fillo (ZLN), 74. Fantiš (ZLN), 90+4. Bartošák (ZLN) – 62. Kuzmanović (OVA), 72. Fleišman (OVA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:0. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:14.
    FC Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, J. Kolář, Bartošák – Didiba, Hlinka (C) – Fantiš (81. Vukadinović), Fillo (64. Janetzký), Čanturišvili – L. Kozák (81. Balaj).
    Náhradníci: S. Dostál – V. Procházka, M. Jeřábek, J. Hellebrand, Tkáč, Silný.

    Trenér: Pavel Vrba.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – J. Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman – Kaloč, Mišković (90+3. Šín) – Cadu (85. Jaroň), Kuzmanović (74. Buchta), Plavšić (90+3. Šehić) – Ji. Klíma (74. Mu. Tijani).
    Náhradníci: M. Hrubý – Bitri, Boula, Smékal.

    Trenér: Pavel Hapal.

    Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf

    Diváci: 4237
    thejrc.org