Litvínov – Motor ČB 1:0 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.)
Olomouc – K. Vary 3:4 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (3:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Rytíři Kladno
Neděle 29.01.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Nedělní utkání 43. kola bude pod Bílou věží zasvěceno duelu mezi Mountfieldem HK a kladenskými Rytíři. Papírově je favorit dán jasně, ale zdání mnohdy klame. Stačí si jenom vzpomenout, jakou honičku měl Hradec první listopadový den, kdy doslova z poslední sekundy vydřel proti Kladnu alespoň dva body.

    Od té doby se již však mnoho změnilo. Lvi drží pevně pozici na konci první osmičky a jsou hratelné čtyři body od pátého místa, potažmo sedm od čtvrtého Třince. Logicky chtějí tabulkou jít vzhůru a pomoci jim k tomu má velmi zkušený Ethan Werek, se kterým se dohodli v Hradci na výpomoc do konce aktuálního ročníku.

    Kladno se stále trápí a 10 kol před koncem základní části ztrácí na třináctý Litvínov pět bodů. Přitom mohlo být všechno jinak. Jenže v klíčovém utkání doma proti Kometě nedali Rytíři ani branku a jejich ztráta se tak ještě zvětšila.

    Duel v ČPP Aréně začíná v 16:00, příjemnou zábavu!
    Trefí se dnes?
     
    -64
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, Novák.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Ticháček, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund (A) – Melka, Pytlík, O. Bláha II.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Úlehla, Stano (SVK) – Svoboda, Synek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Nedělní odpoledne s hokejem pod Bílou věží začíná, čemuž přihlíží velmi slušně zaplněná aréna. Úvodní buly vyhráli hosté, kteří chtěli hned po prknech rozehrávat.
     
    00:26
    Lev až moc snadno přebruslil Plekance na pravém křídle a byla z toho situace 3 na 2, kterou nejproduktivnější hráč Lvů řešil individuálně. Jeho pokus někam k ramenu Bowa ale hostující brankář drží.
     
    00:52
    Klepiš ve středním pásmu podržel puk a po výměně s Babkou letěl do šel do útočného pásma jako první Slováček. Jenže tam byl dříve než kotouč, proto je pískáno postavení mimo hru.
     
    01:32
    Rosandič podržel puk za vlastní brankou a jel vystřídat. Jeho roli převzal McCormack, jenže snaha Lvů přejet dopředu ztroskotala na nepřesné přihrávce napříč středním pásmem.
     
    02:21
    Matěj Chalupa chytnul ve středním pásmu drajv, přebruslil snadno Jaromíra Jágra (KLA), který jej musel v úniku už poté zastavovat za cenu faulu. Přichází tak trestné střílení pro Hradec!
     
    02:21
    Ke trestnému střílení se rozjel Aleš Jergl a zakončoval do prostoru Bowovy lapačky. Umístění však nebylo nejlepší a Bow jeho střelu sebral přímo do výstroje!
     
    02:55
    Domácí ale i tak pokračují v dobrém nástupu do duelu. Kalina se rozjel proti odraženému puku na pravé straně a napálil jej z první, střela mířící na beton skončila na Bowovi.
     
    03:12
    Marcel ve spolupráci s Lalancettem nakonec dostali Hradecké z obranného pásma a Werek měl poprvé dotek s kotoučem. Zajímavou přihrávkou na prkna hledal právě Lalancettea, ale před něj se dostal včas Zikmund.
     
    04:06
    Kladenská obrana hrála až moc na riziko a Jergl přesnou přihrávkou vysunul do brejku Perreta. Ten šel ze středního pásma sám na kasu, Bow ale jeho kličku přečetl výborným zákrokem hokejkou!
     
    05:12
    Rosandič dvakrát vyměnil puk s Pavlíkem, čímž zároveň skončilo i střídání čtvrté formace. Při něm byl vidět zejména Novák, ke střele v předbrankovém prostoru se ale nedostal.
     
    06:00
    Cingel si na přihrávku zpoza branky nesjel a Kladenští hráli do otevřené obrany. Plekanec už vzduchem hledal rychlejšího Kubíka, jenže Filip Pavlík dobře vstoupil do přihrávky a hokejkou jí srazil.
     
    06:56
    Hradec šťaví kladenskou pětici v jejím vlastním pásmu! Jenže poprvé z toho byla jenom nastřelená tyč, podruhé už Jergl ve velké rychlosti puk za Bowa nezasunul!
     
    07:42
    Marcel pak puk na modré ale ztratil a Zikmund už mohl jet sám na branku! Rychlost však neměl takovou, záhy byl navíc zdvojen a potenciální velká šance Rytířů tak zůstala hned v první fázi nevyužita.
     
    08:43
    A další velká šance Lvů! Novák výborně vybojoval na hranici pásma puk a poslal do brejku 2 na 1 Chalupu se Štohanzlem. Chalupa v ideální moment pustil puk právě pro Štohanzla, jenže skákavý puk napálil člen reprezentačního univerzitního výběru jenom do Bowovy lapačky!
     
    09:37
    Útlum na straně Východočechů může nastat v prvním oslabení. Bohumil Jank (MHK) podrazil ve vlastním pásmu jednoho z Kladenských a po komerční přestávce zamíří na trestnou.
     
    09:52
    Blain byl na kotouči za vlastní brankou první a chtěl jej vyhazovat po prknech. Místo toho jej ale poslal na střídačku, proto přerušení hry.
     
    10:09
    Hosté však nehrají zatím moc povedenou početní výhodu. Nepřesnou Jágrovu nahrávku před branku zachytil Novák a pustil jí na Štohanzla, který vyvezl do středního pásma.
     
    11:08
    Těžká situace pro domácí, Brodecki z vrcholku levého kruhu vyslal šikovnou střelu, kterou Kiviaho srazil jenom do brankoviště. Tam se na dorážku tlačil Procházka, ale Kalina odpálil puk do bezpečí!
     
    11:56
    Navíc hned po konci oslabení vyjel dopředu Jank v situaci 2 na 1. Takovou možnost měl defenzivně laděný bek možná i poprvé v kariéře. Řešení však nebylo špatné, Jergl ale z bekhendu po jeho přihrávce trefil boční síť.
     
    13:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kevin Klíma dopravil kotouč do branky po individuální akci z pravé strany, ale celá situace se ještě bude zkoumat na videu. Bow totiž ihned reklamoval hlavnímu rozhodčímu, že Klíma puk do branky úmyslně kopnul.

    A trefa nakonec platí! KEVIN KLÍMA nabral na pravé straně velkou rychlost, dostal se před vracejícího beka, který jej přidržením za ruku trochu rozhodil. Klíma přesto pokračoval v akci, bekhendem trefil sice jenom beton Bowa, jenže Dotchin se na odražený puk nedostal. Od brusle, přičemž proti puku neudělala hradecká #34 aktivní pohyb – a zřejmě i od hole Dotchina – se kotouč odrazil za brankovou čáru – 1:0! Asistence: Jordann Perret, Aleš Jergl.
    13:13 Kevin KLÍMA - 1:0
     
    13:59
    Po komerční přestávce ale mohlo být srovnáno! Veberovu bombu od modré neměl Kiviaho pod kontrolou a na puk se tlačil Brodecki. Výbornou práci tělem ale předvedl Cingel, který čistým způsobem odtlačil hostujícího útočníka od kotouče!
     
    15:03
    Poldi se dostalo dopředu díky dobré akci Bláhy, který přebruslil obránce a z vrcholku levého kruhu pálil. Kiviaho ale nastavil jenom lapačku.
     
    16:13
    Kubík se už dostával do nadějné situace v útočném pásmu, puk mu ale přeskočil hokejku a posléze byl již dobruslen. Hradečtí otáčejí hru.
     
    16:54
    McCormack rozehrával částečně pod tlakem, což mělo za následek vyhození puku přímo na domácí střídačku. Vhazovat se tak bude po pravici Kiviaha.
     
    17:13
    Na konci první třetiny si Hradec taktéž zahraje přesilovou hru. Jakub Klepiš (KLA) při bránění trefil hokejkou do obličeje McCormacka, za což dostává dvě minuty.
     
    17:43
    Blainův pokus z nápřahu na pravém kruhu vyrazil Bow jenom do brankoviště a hned dva hráči z každé strany se tlačili do této zóny. Nakonec si ale hostující obrana poradila.
     
    18:05
    Kladnu se povedlo po vhazování nadvakrát vyhodit a domácí tak musí rozjíždět kombinaci znovu.
     
    18:36
    Zajímavá akce Perreta skončila střelou na zadní tyč. Bow na to sice nedosáhl, tak či tak šel ale kotouč mimo branku.
     
    19:08
    Tohle oslabení pravděpodobně Středočeši zvládnou. Vyhráli totiž další vhazování ve vlastním pásmu a hned vyhodili ke Kiviahovi.
     
    19:55
    Rosandič našel nahozením do pásma Wereka, který vybojoval puk na zadním mantinelu a vracel jej zpět na modrou pro McCormacka. Jenže ten vůbec nevěděl, kolik času zbývá a místo střely šel tři sekundy před koncem do kličky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Více než zajímavá první třetina nabídla celkem 22 střel na branku a hradeckou převahu. Několik šancí však domácí do gólu dotáhnout nedokázali, včetně trestného střílení v polovině třetí minuty. Přesto se ale Lvi dočkali, když v čase 13:13 nadvakrát ze samostatné akce překonal Bowa Kevin Klíma. Kladno mělo taktéž své příležitosti a spoléhalo na sílu v předbrankovém prostoru, ale tam byli domácí prakticky jistí. Pod Bílou věž se vrátíme za 15 minut!

    Střely na branku: 17 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Kladenští vyhráli opět úvodní buly a hned se natlačili do útočného pásma.
     
    20:38
    Tam ale dlouho nezůstali a po chybě při přebírání útočníku se Cingelovi na levém křídle otevřel prostor. Využil ho tak ke střele na zadní vingl, ale celkem výrazně přestřelil.
     
    21:32
    Jergl přebral na ofsajdové hraně puk a zavezl jej za Bowovu branku. Odtud přišla přihrávka na Rosandiče, který z jedničky střílel, ale jenom do bloku.
     
    22:28
    Kladno se v posledním střídání dostalo pod tlak, a proto muselo vyhodit jenom na zakázané uvolnění. Hradec posílá novou pětku do hry, vhazovat se bude po pravici Bowa.
     
    22:37
    Chalupa si po vyhraném buly sjel na modrou a z příklepu střílel, jenže trefil jenom Bowa, který si zapisuje další zákrok.
     
    23:06
    McCormack jenom přes dva hráče nahodil puk za branku Kladna. Hradečtí měli dlouhé střídání, tenhle tah se jim tak hodil.
     
    23:52
    Navíc se díky tomu usadili v útočném pásmu a po třech rychlých přihrávkách dostal prostor na zakončení Blain. Přestože se před Bowem clona rozestoupila, kanadský brankář bez potíží udržel puk ve výstroji.
     
    24:29
    Domácí mají vývoj druhé třetiny zatím pod velkou kontrolou. Kladno se k ničemu prakticky nedostalo, jenom ve své podstatě vyhazuje kotouče ke Kiviahovi.
     
    25:19
    Teď ale předvedli hosté velmi dobrou pasáž hry. Dobrou minutu už jsou Lvi před vlastní brankou v obležení, Kladno navíc využilo toho, že může střídat bez prodlev.
     
    26:01
    Sotnieks si na modré počkal a našel v ideální moment nepokrytého Procházku před brankou, který Sotnieksovu rozehrávku tečoval. Jenže puk prolétl jenom těsně vedle tyče!
     
    26:59
    Po jednom brejku na každé straně, ani jeden ale nekončí gólem. Nejprve to byl Melka, který nakopl motory na křídle do situace 3 na 2, jeho sražený pokus ale do branky neprostrčil ani Pytlík z druhé vlny. A tak se šlo zase před Bowovu kasu, Chalupa z levého kruhu trefil jenom gólmanskou lapačku!
     
    27:45
    Souboj u mantinelu zvládl lépe Kubík a posunul pod sebe pro Babku, který z první hned střílel. Jeho pokus nadvakrát přikryl Kiviaho.
     
    28:27
    Kevin Klíma předržel na modré kotouč, byl o něj obrán a Indrák si to mašíroval sám na branku! V zádech měl Rosandiče, který se nakonec k Indrákovi přiblížil na nejtěsnější kontakt. Indrák posléze zkoušel forhendovou kličku, v rychlosti však vletěl do Kiviaha, který posunul branku.
     
    29:20
    Werek získal puk za brankou a z první jej po objetí branky vracel před Bowa. Tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl volný, následnou střelu od Marcela z úhlu už kladenský brankář měl.
     
    29:53
    Kladenská obrana přestala při pobytu v obranném pásmu fakticky bruslit a Blain na fleku připravil palebnou pozici pro Chalupu. Jeho střelu mezi betony však srazil Bow jenom k tyči, po čemž šel Novák, ale puk za brankovou čáru nedostal!
     
    30:49
    Lalancette z modré hned posílal puk na rozjetého Radovana Pavlíka, který už se pomalu dostával do individuální akce. Ale zradilo jej zpracování a hosté šli obratem dva na jednoho. Procházka z levého kruhu ale minul.
     
    32:20
    Poměrně klidnou pasáž hry přerušil ostrý zákrok od Zikmunda na Marcela, po němž se bude vylučovat. Svého spoluhráče jel hned pomstít Perret, leč na silověji vybaveného Zikmunda až tolik nestačil. Jaké budou tresty?
     
    32:20
    Hradec bude mít přesilovku, to je celkem jasné. Ladislav Zikmund (KLA) dostává za vražení na hrazení dvě minuty, k čemuž přiběhne i dvojka za hrubost. Tu odpyká Pytlík.

    Jordann Perret (MHK) dostává dvě minuty taktéž za hrubost, oba tresty se vykrátí, proto mají Lvi dvouminutovou přesilovku 5 na 4.
     
    33:23
    Jenže přesilovka není z domácí strany nijak dobrá. Kladenští se v poklidu brání a snadno vyhazují puky k protější brance.
     
    34:12
    Lalancette zůstal viset sám na pravém kruhu a vymyslel přihrávku pro Wereka, který se sice srazil s Bowem, jenže ten byl mimo brankoviště. Z otočky ale Werek těsně minul prázdnou branku!
     
    34:43
    Zdánlivě poklidná situace po střele Lalancetta z pravého kruhu rezultovala nakonec v poměrně slušnou potyčku. Klíma potahal Slováčka za dres, ten následně upadl a z otočky nasadil Klímovi kravatu. Rozhodčí signalizovali vyloučení na obou stranách.
     
    34:43
    Kevin Klíma (MHK) a Ondřej Slováček (KLA) dostávají shodně dvojku za hrubost. Hraje se tak 4 na 4.
     
    35:20
    Jergl u mantinelu ztratil kotouč a neuspěl ani u forčekování Filipa. Kladenský útočník šikovně zavezl do útočného pásma a hrál pod sebe na modrou k Dotchinovi, jenže jeho pokus skončil jenom na prvním bekovi.
     
    36:09
    Brodecki se už pomalu dostával do brejku, ale zradilo ho zpracování na modré. Proto je z toho ofsajd.
     
    37:13
    Lev dostal hru napříč pásmem až před Bowa, kde sice nezakončoval, prostor ale nechal pro Wereka. Ten důrazně tlačil kotouč skrze prostor u bližší tyče, Werek byl ale pozorný.
     
    38:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hradec svoje šance nevyužíval, a tak je v závěru druhé třetiny srovnáno! Výbornou práci v tomto ohledu předvedl MARTIN PROCHÁZKA. Ten podporoval rychlý útok hostů, převzal si přihrávku od Klepiše a z levé strany probruslil přes dva obránce až mezi kruhy. Pak už jenom zakončil nad Kiviahův beton – 1:1! Asistence: Jakub Klepiš, Ladislav Zikmund.
    38:20 Martin PROCHÁZKA - 1:1
     
    39:38
    Perret obešel na pravém křídle Slováčka a otevřel se mu prostor, jenže nahrávka přesná moc nebyla. Hosté tak otáčí hru, ale zřejmě již k ničemu nedojde.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A také nedošlo. Lvi byli opět střelecky aktivnější, ale nevyužívali nabízené příležitosti. Rytíře držel dlouho Landon Bow, který například výborně zasáhl proti střele Chalupy z mezikruží v situaci 3 na 2. Hosté sice vystřelili na branku šestkrát, často to však byly velmi nadějné akce, Indrák například neproměnil samostatný únik. Přesto se hostům povedlo srovnat, v čase 38:20 se prosadil Martin Procházka. Za 17 minut jsme zpět!

    Střely na branku: 29 – 11 (12 – 6)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Jank sroloval na obranné modré Dotchina, jenže útok hostů pokračoval. Indrák pálil z ostrého úhlu mezi betony Kiviaha, který je ale včas sklapnul.
     
    41:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velká chyba Jakuba Klepiše! Adam Brodecki mu ze středního pásma vracel puk za sebe a zdánlivě snadný puk zkušený útočník minul. O to hůře, že jej hned forčekoval RADOVAN PAVLÍK a Klepiše přebruslil. Pavlík tak dostal možnost jet sám na Bowa a poradil si, hostující gólman sklapnul betony pozdě – 2:1! Bez asistence.
    41:02 Radovan PAVLÍK - 2:1
     
    42:19
    Klepiš přebíral puk v ofsajdu, následní buly hosté prohráli a museli čelit dobrému střídání hradecké pětice. Jank však z levého kruhu trefil jenom vyrážečku Bowa a zbytek už Kladenští zvládli.
     
    43:48
    Melka využil toho, že Filip Pavlík při couvání do obrany podklouzl a kladenský útočník měl před sebou částečně volno. Jeho pokus ale bez problémů chytá Kiviaho.
     
    44:18
    Ztrátu puku od Janka musel hasit Aleš Jergl (MHK), aby se Plekanec po Babkově přihrávce nedostal do tutovky. Pro domácího útočníka tak přichází jasný dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    44:49
    Hradečtí ale poměrně snadno vyhodili dvakrát za sebou. Hosté se prakticky v pásmu ani nerozestavili.
     
    45:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno využívá přesilovku a znovu srovnává! Všechno začalo u Plekance, který nejprve nabil na modrou Dotchinovi, ten mu ale puk vrátil a mohla přijít dlouhá křižná přihrávka na pravý kruh pro ADAMA KUBÍKA. Kladenský útočník si počkal na správný moment a poslal puk nad rameno Kiviaha – 2:2! Asistence: Tomáš Plekanec, Jake Dotchin.
    45:37 Adam KUBÍK - 2:2
     
    46:16
    Domácí vyčkávají za vlastní brankou, nakonec Kalina založil snadnou akci na tři přihrávky, po které zakončoval z levého kruhu Cingel. Bowovi sice kotouč propadl, jenže mimo branku.
     
    47:52
    Chalupa dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, ale na první dobrou si puk nezpracoval. Hosté tak mohli přejet dopředu a hrozil Tomáš Plekanec, jeho křižný pokus z levého kruhu ale skončil pouze na Kiviahovi.
     
    48:55
    Ethan Werek se uvolnil a nadvakrát střílel na Bowa. Poprvé puk skončil jenom na betonu hostujícího brankáře, podruhé si prostor na tyči Bow pohlídal. Následuje komerční přestávka.
     
    49:43
    Prudké nahození po mantinelu schytal čárový rozhodčí, hra tak byla přerušena. Vhazovat se bude přímo před hradeckou střídačkou.
     
    49:56
    Tomáš Plekanec (KLA) při snaze dostat se na puk vysekl hůl Cingelovi, čehož si všiml hlavní rozhodčí. Domácí mají přesilovou hru.
     
    50:15
    První pasáž po vhazování zakončoval Filip Pavlík, jeho velmi tvrdý pokus ale skončil jenom na zadním hrazení. Kladno posléze vyhodilo.
     
    51:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    I Lvi odpovídají využitou přesilovkou, ale jakým způsobem! Perret na hranici pravidel vybojoval puk od Filipa v obranném pásmu Lvů a dostal jej na LUKÁŠE CINGELA, který to měl ale v první fázi těžké. Tři kladenští hráči bránili modrou čáru, domácí byli pouze dva. Cingel však vytáhl hru na levou stranu, najel si do střelecké pozice a okolo lapačky Bowa opřel svůj pokus o tyčku. Od ní puk zapadl do branky a Hradec je zase napřed – 3:2! Asistence: Jordann Perret.
    51:24 Lukáš CINGEL - 3:2
     
    53:13
    Kiviaho předvedl možná zákrok utkání! Dotchin na pravém křídle ustál těžký souboj a poslal puk nad kruhy pro Bláhu, který z první tlačil puk nad ležícího Kiviaha. Domácí gólman však vytrčil fantasticky do vzduchu svou vyrážečku a zabránil jasné brance!
     
    53:41
    Po komerční přestávce se ale rozjede další kladenská přesilovka. Mislav Rosandić (MHK) vzal bodyčekem Bláhu, rozhodčí však toto posoudili jako podrážení a Rytíři mohou znovu srovnat!
     
    54:03
    Lev se ve středním pásmu dostal do souboje s Dotchinem, který jej poslal k ledu, hra ale plyne dále bez intervence sudích.
     
    54:35
    I tak se ale daří Lvům celkem solidně bránit. Hosté se opět nedostávají do tlaku, na druhou stranu si ale stačí vzpomenout, jak dopadly předešlé dvě početní výhody.
     
    55:25
    Indrák kombinoval na pravém kruhu dlouho s Procházkou a oba se snažili zakončovat na bližší tyč. Ani v jednom případě však hradeckého brankáře nezaskočili.
     
    56:02
    Hradec si cestu za třemi body trochu komplikuje. Graeme McCormack (MHK) bránil v cestě Melkovi, který rozjetý narazil do jeho ruky. Možná překvapivě jsou z toho dvě minuty za hrubost.
     
    56:33
    Hradečtí zatím první půlminutu brání velmi dobře. Štohanzl mohl dokonce vyslat do brejku Radovana Pavlíka, přihrávka však byla ze stoje a krátká.
     
    57:05
    Dotchin ještě zatahoval celou situaci od modré, jenže trefil jenom lapačku Kiviaha. Kladno si bere oddechový čas!
     
    57:05
    Bow čekal na buly na hranici kruhů, aby mohl hned vyjet na střídačku. A Plekanec vhazování vyhrál, Kladno hraje 6 na 4!
     
    57:35
    Kladno mělo ohromný tlak a dávalo si kotouče fakticky už na kruzích. Jenže tomu chyběla střela, přestože byl Kiviaho zcela rozhozený. Dotchinovi pak po zpětné nahrávce puk na modré uskočil a domácí okamžitě mažou střídat!
     
    58:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí pojišťují tři body, ale po poměrně diskutabilní situaci! Cibulskis sprintoval za vyhozením, v posledních metrech ale polevil a rozhodčí odmítl signalizovat icing. Eberle tak lotyšského obránce dohrál, Perret získal puk a předložil jej pro ALEŠE JERGLA, který už jenom trefil prázdnou kasu – 4:2! Asistence: Jordann Perret.
    58:50 Aleš JERGL - 4:2
     
    59:39
    V Hradci je hotovo. Stadionem zní nový chorál, celý stadion vstává a dnes se již nic víc nestane!
     
    Konec zápasu.
     
    Kladenští ztrátu bodů hodně těžce nesou. Tomáš Plekanec – jak je trošku jeho zvykem – celou situaci před čtvrtým gólem ještě velmi dlouho po skončení duelu reklamoval u rozhodčích, a tak ho vyprovází do kabin poměrně silný pískot.

    Avšak zpět k duelu. Hradec zlomil houževnatého soupeře až ve třetí třetině. Přitom zápas pomalu spěl za stavu 2:2 do prodloužení, ale poté se ukázal Lukáš Cingel a jeho individuální akce přisoudila v čase 51:24 Lvům vedení 3:2. Přestože pak měli hosté enormní tlak v situaci 6 na 4, celému tomu chyběla střela a do prázdné pak Lvům body pojistil Aleš Jergl.

    Střely na branku: 38 – 24 (9 – 13)
     
    Tím, že se v duelu Litvínova a Budějovic body dělily, tak mají Kladenští aktuálně devět kol před koncem sedmibodovou ztrátu. Hradec naopak v neúplné tabulce poskočil na sedmé místo.

    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 735 diváků. (18:44:06)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Perret, Jergl), 42. R. Pavlík, 52. Cingel (Perret), 59. Jergl (Perret) – 39. M. Procházka (Klepiš, Zikmund), 46. Kubík (Plekanec, Dotchin)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, Novák.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Ticháček, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund (A) – Melka, Pytlík, O. Bláha II.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Úlehla, Stano (SVK) – Svoboda, Synek

    Diváci: 5 735
    ocianews.com