Florida – Boston 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Philadelphia 0:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 5:2 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 4:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:0 (kon.) | NY Islanders – Vegas 2:1 (po pr.)
Minnesota – Buffalo 3:2 (3:1 po s.n.) | Seattle – Columbus 3:1 (kon.) | Edmonton – Chicago 7:3 (kon.)
Anaheim – Arizona 2:1 (po pr.) | Carolina – Boston 4:1 (kon.) | Toronto – Washington 5:1 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Boston Bruins
Neděle 29.01.2023, 00:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:17 Sam REINHART - 4:3
     
    60:17
    Florida právě vstřelila branku!
    To byla dělovka! SAM REINHART z levého kruhu poslal ránu pod horní tyč a rozhodl o vítězství Floridy, která přitom už byla na pokraji porážky, ale dokázala tři sekundy před koncem základní hrací doby vyrovnat. A v prodloužení rozhodla o své výhře po pouhých 17 sekundách. Asistence: Aleksander Barkov, Anton Lundell.
    59:57 Aleksander BARKOV - 3:3
     
    59:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Panterům se ale daří vyrovnat! Už to vypadalo, že to Florida nestihne, navíc byla Ekbladova střela sražena, puk se ale dostal k ALEKSANDEROVI BARKOVOVI, který dokázal z levého kruhu poslat svou střelu k pravé tyči a vynutil si tím prodloužení! Asistence: Aaron Ekblad, Matthew Tkachuk.
     
    59:11
    Lyon zůstává na střídačce. Florida si bere oddechový čas.
    59:11 David PASTRŇÁK - 2:3
     
    59:11
    Boston právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Floridu neskutečně kruté! Poté, co posledních 10 minut doslova drtila své soupeře, ale nedokázala vstřelit gól, sama inkasuje. DAVID PASTRŇÁK si sjel s pukem před kruhy, vypálil a Lyonovi propadl puk pod lapačkou do branky. Asistence: Matt Grzelcyk, David Krejčí.
     
    51:23
    Florida se rozjela a nyní drtí defenzivu Bostonu! Reinhart byl další, kdo se dostal takřka do úniku a měl dost prostoru na středu kluziště. Svůj nájezd ale nevyužil, když trefil tyč Swaymanovy klece!
    48:29 Sam BENNETT - 2:2
     
    48:29
    Florida právě vstřelila branku!
    SAM BENNETT, který si ve druhé třetině vsítil vlastní gól, dokázal svou hrubku nyní dokonale napravit, když z okraje pravého kruhu propálil brankáře Swaymana a vyrovnává na 2:2! Asistence: Radko Gudas.
     
    45:18
    David Pastrňák se po naznačení střely rozhodl zajet z pravé strany za branku, vyjet na levé straně a zakončovat k levé tyči. Nepovedlo se mu ale usměrnit puk směrem do branky, kotouč naopak zamířil brankovištěm k brankáři Lyonovi, který přerušuje hru. Teď měl hodně štěstí.
     
    44:39
    Barkov vypálil nepřesně zpoza levého kruhu, letící puk byl ale před brankovištěm protečován a odrazil se od pravé tyče mimo branku! Moc nechybělo, aby Florida vyrovnala!
    37:55 Charlie COYLE - 1:2
     
    37:55
    Boston právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Po buly ve svém pásmu vyrazili hosté do útoku a došlo k obrovské hrubici Bennetta, který vysokou přihrávku CHARLIEHO COYLA od pravého mantinelu srazil baseballově do vlastní branky. Snažil se odpálit puk na zadní mantinel, aby se pas nedostal na levou stranu k najíždějícímu hráči soupeře, místo toho překonal vlastního brankáře a jen se chytil za hlavu. Bez asistence.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Givani Smith – 2 min., vysoká hůl.
     
    30:30
    Lyonovi se povedlo zázračně zastavit protečování Krejčího, které přibrzdila tyč domácí branky. Kotouč se už klouzal podél brankové čáry a mířil do branky Floridy, ale Lyon bleskově zareagoval a než mohl puk přejít celým svým objemem brankovou čáru, schoval jej pod lapačku.
    28:55 Brandon MONTOUR - 1:1
     
    28:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Výborná akce domácích, po které je vyrovnáno! Barkov z okraje pravého kruhu zvedl své nahození do vzduchu, trefil čepel BRANDONA MONTOURA a kotouč po protečování zamířil mezi betony brankáře Swaymana. Asistence: Aleksander Barkov, Matthew Tkachuk.
     
    26:20
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Carter Verhaeghe – 2 min., nedovolené bránění.
    16:50 Craig SMITH - 0:1
     
    16:50
    Boston právě vstřelil branku!
    Teď už se chyba v rozehrávce Floridě hrubě nevyplatila. Přihrávku zpoza branky na modrou čáru vystihl CRAIG SMITH, který získal kotouč, sjel si až mezi kruhy a nikým nebráněn prostřelil Alexe Lyona. Bez asistence.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Sam Bennett – 2+2, vysoká hůl.
     
    08:26
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Brad Marchand – 2 min., držení.
     
    07:50
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Ryan Lomberg – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Nick Foligno – 2 min., hrubost.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 29. Montour (Barkov, M. Tkachuk), 49. Bennett (Gudas), 60. Barkov (Ekblad, M. Tkachuk), 61. Reinhart (Barkov, Lundell) – 17. Cr. Smith, 38. Coyle, 60. Pastrňák (Grzelcyk, Krejčí)


    Florida Panthers: Lyon (Guzda) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Mahura, Gudas – Lundell, Barkov (C), Reinhart – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Lomberg, Luostarinen, Tierney – Cousins, G. Smith, E. Staal.
    Trenér: Paul Maurice

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Grzelcyk, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Clifton, Forbort – Hall, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Cr. Smith – N. Foligno, Greer, McLaughlin.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: Pollock, Sandlak – Cherrey, Baker

    Diváci: 18058
    thejrc.org