Florida – Boston 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Philadelphia 0:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 5:2 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 4:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:0 (kon.) | NY Islanders – Vegas 2:1 (po pr.)
Minnesota – Buffalo 3:2 (3:1 po s.n.) | Seattle – Columbus 3:1 (kon.) | Edmonton – Chicago 7:3 (kon.)
Anaheim – Arizona 2:1 (po pr.) | Carolina – Boston 4:1 (kon.) | Toronto – Washington 5:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Philadelphia Flyers
Neděle 29.01.2023, 01:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Příjemnou noc u sledování NHL! V rámci dnešního bohatého programu se odehraje jedenáct duelů, mezi nimi i souboj mezi Winnipegem a Philadelphií.
     
    WINNIPEG JETS
    2. místo v Centrální divizi
    50 Z, 24–7–1–18, 162:131 (+31), 63 bodů

    Winnipeg se dnes bude snažit si spravit chuť po nepříliš povedeném uplynulém týdnu. Z posledních dvou utkání totiž nevytěžil ani jeden jediný bod – ve středu nejprve padli proti diviznímu rivalovi z Nashvillu, dva dny nato pak nestačili na Buffalo. Obě utkání prohrál tím nejtěsnějším možným rozdílem.

    Jets se tak stále nachází těsně pod čelem Centrální divize, na které by se v nejbližší době jistě rádi posunuly. Jejich ztráta na Dallas je sice minimální, aby ho ale opravdu předběhly, budou se muset co nejdříve oklepat z neúspěchů a ideálně už dnes proti Flyers znovu vyhrát. Podaří se jim to?

    Nejproduktivnější hráči
    Kyle CONNOR – 50 Z, 57 bodů (24+33)
    Pierre-Luc DUBOIS – 50 Z, 52 bodů (22+30)
    Josh MORRISSEY – 50 Z, 51 bodů (8+43)

    Brankářské statistiky
    Connor HELLEBUYCK
    → 2 271 min. | úsp. 92,4 % | prům. 2,40 | 3 ČK
    David RITTICH
    → 708 min. | úsp. 90,8 % | prům. 2,62 | 0 ČK
     
    PHILADELPHIA FLYERS
    7. místo v Metropolitní divizi
    50 Z, 19–1–9–21, 138:162 (-24), 49 bodů

    Ve Philadelphii to vypadá na třetí rok v řadě bez účasti v play-off. Flyers jsou v Metropolitní divizi předposlední a ač není vyloučeno, že by se ještě před koncem základní části mohli eventuálně propracovat aspoň na pozice pro divoké karty, vzhledem k jejich dosavadním výkonům to ale není příliš pravděpodobné.

    O tom, že hosté dnes budou platit za outsidera, svědčí i jejich aktuální forma. Z posledních šesti odehraných utkání vyhráli jen dvakrát, přičemž ve středu v noci na svém ledě v prodloužení podlehli Los Angeles. Konečné skóre tedy znělo 3:4. Podaří se jim dnes ve Winnipegu překvapit, nebo se potvrdí papírové předpoklady?

    Nejproduktivnější hráči
    Travis KONECNY – 44 Z, 49 bodů (24+25)
    Kevin HAYES – 49 Z, 45 bodů (15+30)
    Tony DeANGELO – 45 Z, 29 bodů (8+21)

    Brankářské statistiky
    Carter HART
    → 2 063 min. | úsp. 90,8 % | prům. 2,97 | 0 ČK
    Felix SANDSTRÖM
    → 556 min. | úsp. 88,6 % | prům. 3,45 | 0 ČK
    Samuel ERSSON [na farmě]
    → 380 min. | úsp. 91,8 % | prům. 2,37 | 1 ČK
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Winnipeg Jets
    Kristian REICHEL – 2 Z, 1 bod (0+1) [na farmě]
    David RITTICH – 12 Z, úsp. 90,8 %, prům. 2,62
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Poprvé v aktuální sezóně na sebe dnešní soupeři narazili v pondělí ve Philadelphii, kde vítězství tehdy braly Jets. Winnipeg výhry dosáhl i navzdory tomu, že postupně ztratil rychle nabytý tříbrankový náskok. Ve třetí třetině se mu ale povedlo dění dostat znovu pod kontrolu a vybojovat oba body. Bude se radovat i dnes?

    23. 1.: PHI – WPG 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)

    Branky a nahrávky: 19. Provorov (Tippett, York), 39. Hayes (Cates, DeAngelo), 43. Hayes (Frost, DeAngelo) – 5. Jonsson Fjällby (Dillon, Pionk), 7. Connor (Perfetti, Schmidt), 9. Scheifele (Wheeler, Ehlers), 49. Kuhlman (DeMelo, Dillon), 60. Stenlund (Dubois).
    Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5.

    Střely na branku: 31 – 30. Zblokované střely: 14 – 15. Vhazování: 26 – 26. Hity: 28 – 28. Trestné minuty: 10 – 8. Využití přesilovek: 2/4 – 0/5.

    Philadelphia Flyers: Sandström – Provorov, York, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Ristolainen – van Riemsdyk, Frost, Tippett – Farabee, Cates, Konecny – Hayes, Laughton, Allison – Deslauriers, Brown, MacEwen.

    Winnipeg Jets: Rittich – Morrissey, DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Dubois, Perfetti – Wheeler, Scheifele, Ehlers – Barron, Lowry, Kuhlman – Jonsson Fjällby, Stenlund, Mäenalanen.
     
    DNEŠNÍ OČEKÁVANÉ SESTAVY

    Winnipeg Jets: Hellebuyck – Morrisey, DeMelo, Dillon, Pionk, Stanley, Schmidt – Connor, Dubois, Perfetti – Ehlers, Scheifele, Wheeler – Barron, Lowry, Kuhlman – Jonsson Fjällby, Stenlund, Maenalanen.

    Mimo sestavu: Capobianco, Gagner, Samberg.

    Zranění: Appleton, Gustafsson.

    Philadelphia Flyers: Hart – Provorov, York, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Ristolainen – van Riemsdyk, Frost, Tippett – Farabee, Cates, Konecny – Hayes, Laughton, Allison – Deslauriers, Brown, MacEwen.

    Mimo sestavu: Braun, Bellows.

    Zranění: Couturier, Laczynski.
    Začínáme pár minut po jedné hodině ráno!
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), Pionk, Samberg, Dillon, Stanley, Schmidt – Ehlers, Scheifele (A), Wheeler – Connor, Dubois, Perfetti – M. Barron, Lowry (A), Kuhlman – Mäenalanen, Stenlund, Gagner.
    Trenér: Rick Bowness.

    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – Provorov, York, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Ristolainen, Braun – J. van Riemsdyk, Frost, Tippett – Farabee, N. Cates, Konecny – Hayes, Laughton (A), Bellows – Deslauriers, P. Brown.
    Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Dwyer, Charron – Knorr, Apperson.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemnou nedělní noc, duel Jets a Flyers začíná zhruba za půl hodiny! Níže si můžete prohlédnout dnešní úvodní sestavy.
     
    První buly je naplánováno na jednu ráno našeho času, dá se však očekávat, že bude vhozeno o pět až deset minut později, jak je ostatně v NHL zvykem.
     
    Oba celky jsou na ledě, v Canada Life Centre je vše připraveno. Za malý moment zazní státní hymny Kanady a USA, pak už startu střetnutí nebude nic bránit.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Střetnutí bylo konečně zahájeno! Jako první se dopředu dostali Flyers. Hayes rovnou zkusil štěstí takřka z rohu, Hellebuyck byl ale hned zkraje ve střehu.
     
    00:48
    Hra se v úvodních sekundách přelévá ze strany na stranu, častěji jsou na kotouči hostující hráči.
     
    01:24
    Po Hellebuyckovi si nyní na své konto úspěšný zákrok zapsal také Hart. Ten čelil hned dvěma střelám v rozmezí několika sekund, s oběma si ale poradil.
     
    01:46
    Bellows se obtočil kolem domácí klece a zakončil k bližší tyči, jeho pokusu ale chyběla dávka přesnosti.
     
    02:26
    Domácí vyhráli vhazování v útočném pásmu. Krátce poté z hranice pásma vystřelil Morrissey, Hart letící kotouč vyrazil před sebe rukavicí.
     
    03:25
    Philadelphia se nyní snaží přesnout hru zpět k Hellebuyckovi, Winnipeg ale zahustil střední pásmo, drží dění u hrazení a soupeřům nenechává nic zadarmo.
     
    03:59
    Hru obou celků doprovází větší či menší nepřesnosti, zatím to úplně pohledý hokej není. Winnipeg nyní operuje v útoku a snaží se se dostat do zakončení.
     
    04:55
    Morrissey zahrál puk na druhý konec hrací plochy, Jets se následně snaží co nejrychleji prostřídat formace.
     
    05:16
    Odražený kotouč nyní doskákal až k Hartovi, který jej bez váhání schoval pod svou rukavici a přerušil hru. Další vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    05:53
    Konecnyho přihrávku od mantinelu před brankoviště zachytil vracející se Mäenalanen, který tak přetnul celkem slibně se rozvíjející ofenzivní akci Flyers.
     
    Střely na branku: 8 – 4.
     
    06:18
    Connor si nezvládl rychle zpracovat Perfettiho přihrávku a následně ztratil kotouč, který si na své hole berou Flyers. Hosté se přesouvají do útoku.
     
    06:57
    Dubois byl v dobré pozici pro zakončení v mezikruží, Stanleyho nahrávka z pravé strany mu ale nesedla. Philadelphia pak pryž vyhodila na icing.
     
    07:25
    Připravený Hart vykopl Ehlersovu ránu z kruhu betonem. Následovala ještě dorážka, kterou nicméně zblokoval jeden z bránících hostujících borců.
     
    07:55
    Flyers se teď nedaří se na delší dobu prokousat ven z jejich obranného pásma, Winnipeg kontroluje kotouč a snaží se co nejdříve otevřít skóre.
     
    08:34
    Bellows zpoza branky hledal Deslaurierse, jenž byl ale zaneprázdněn soubojem s dotěrným protihráčem. Akce Flyers tak ke střele nevedla.
     
    09:21
    Stanleyho dělovka z modré se od mantinelu za brankou odrazila vysoko do vzduchu. Puk pak dopadl před brankoviště a následovala trochu chaotičtější situace, kterou ale bránící se hosté zvládli rychle vyřešit.
     
    09:56
    Sanheimova nepřesná rozherávka končí až u Hellebuycka, jenž kotouč zahrál do rohu kluziště.
     
    10:40
    Seeler obětavě zblokoval Sambergovu střelu. Pryž se následně odrazila na hokejku dalšího domácího hráče, a Winnipeg tak nadále operuje v útoku.
     
    10:51
    Samberg ani na druhý pokus Harta neohrozil, tentokrát se do dráhy jeho projektilu postavil van Riemsdyk. Kotouč končí v ochranné síti nad svatyní.
     
    Střely na branku: 11 – 7.
     
    11:15
    Ehlers poslal pryž za sebe Pionkovi. Hart ani tentokrát nebyl nucen zasahovat, následné nahození totiž zastavil další bránící hráč Philadelphie.
     
    11:37
    Letci se po dlouhé době dostali do útočného pásma, odkud je ale domácí velmi rychle vyhnali.
     
    12:16
    Schmidt chtěl rozherávkou nastartovat další útočnou akci Winnipegu, jenže jeho dlouhá přihrávka skončila na hokejce jednoho z hostujících hráčů.
     
    12:48
    Za Hellebuyckem to teď cinklo! Philadelphia svůj další pobyt před klecí soupeře málem přetavila v gól, DeAngelo z kruhu trefil tyčku!
     
    13:11
    Hosté svou aktivitou vyprovokovali soupeře k faulu, za hákování míří ven ze hry Logan Stanley (WPG).
     
    13:50
    Philadelphia vyhrála důležité vhazování a drží hru u Hellebuyckovi klece, kterou ale dosud v přesilovce neohrozila. Domácí gólman je bez práce.
     
    14:19
    Jets se ve vlastním oslabení dostali do obrovské šance! Na dorážejícího Mäenalanena zívala prázdná brána, Hart se ale nakonec stihl zorientovat včas a letící puk vytěsnil!
     
    14:58
    Přesilovka se zatím nevyvíjí dle představ Flyers, domácí mají dění pod kontrolou a po většinu doby drží hru daleko od Hellebuyckovy svatyně.
     
    15:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers se jen pár sekund po konci početní výhody prosazují a zkraje šestnácté minuty jdou do vedení! Tohle si Pionk za rámeček nedá: Frostovu přihrávku před brankoviště totiž bruslí vykopl přímo na hůl NOAHA CATESE, jenž zakončil přesně za nepřipraveného strážce svatyně – 0:1! Asistence: Morgan Frost, Owen Tippett.
    15:15 Noah CATES - 0:1
     
    16:12
    Po konci komerční přestávky se přesilovky ujmou pro změnu Jets. Pověstná výřečnost kouče Tortorelly vede k trestu za nesportovní chování pro střídačku Flyers, který odsedí Joel Farabee (PHI).
     
    16:55
    Carter Hart se blýskl dalším úspěšným zákrokem, po přestávce uvidíme vhazování u jeho klece.
     
    17:24
    Sanheim rozbil dlouhou domácí kombinaci a kotouč bez váhání poslal za modrou čáru, Winnipeg se tak musí aspoň na chvíli stáhnout z útočného pásma.
     
    17:58
    Domácím v přesilovce chybí koncovka, Harta dosud příliš nepotrápili. Farabee se za chvíli vrátí na led.
     
    18:45
    Hosté jsou v plném počtu. Hra se přesunula na druhý konec hrací plochy, Flyers tlačí na Hellebuycka.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    19:23
    Lowry zachytil přihrávku protihráče a vyhodil puk ven z pásma, Hellebuyck si tak může po velmi náročné pasáží konečně na chvíli oddechnout.
     
    19:54
    Tippett nahodil puk za svatyni Winnipegu, zakázané uvolnění se pískat nebude. První část je u konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 16 – 14. Zblokované střely: 8 – 7. Vhazování: 9 – 7. Hity: 13 – 5. Trestné minuty: 2 – 2. Využití přesilovek: 0/1 – 0/1.
     
    Úvodní dějství je minulostí! Sledovali jsme poměrně vyrovnaný hokej – chvíli byli vepředu domácí hráči, chvíli zase gólmana soupeře trápili hosté. Z celkem třiceti střel, které byly v průběhu první dvacetiminutovky k vidění, nicméně brankou skončila jen jedna, a to ta z dílny Catese. Philadelphia si tak drží hubené vedení. Uvidíme, jak se střetnutí bude vyvíjet dál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Dubois se protáhl za modrou čáru a vyhlížel někoho, komu by mohl předat kotouč. Než se však stihl zorientovat, připravil ho o pryž bránící protihráč.
     
    20:59
    Bitvu o kotouč za Hellebuyckem vyhráli hosté. Ristolainen pak zkusil štěstí z prostoru mezi modrou a kruhem, na gólmana Winnipegu ale nevyzrál.
     
    21:18
    Domácí si do statistik zapisují zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levé straně jejich svatyně.
     
    21:32
    Perfetti se s tím nemazal a nahodil na Harta puk už z hranice útočného pásma. Brankář Philadelphie kotouč vykryl a pro jistotu dění přerušil.
     
    22:13
    Farabee vyhodil pryž za Hellebuycka a vyrazil na střídačku, zbytek jeho formace ho rychle následuje.
     
    22:43
    Deslauriersovu nepromyšlenou přihrávku zachytil protihráč, Jets nyní hledají cestu ven z pásma.
     
    23:24
    Flyers jsou ve druhé třetině zatím aktivnějším celkem na hrací ploše, Winnipeg ale kvalitně brání a nepouští protihráče do větších střeleckých šancí.
     
    23:54
    Hart teď bude muset po delší době zpozornět, Philadelphia totiž vyhodila kotouč na icing.
     
    24:23
    Konecny se teď stal cílem rozzuřeného Pierra-Luca Duboise (WPG), kterému u hrazení ujely nervy. Po sérii tvrdších zákroků míří na trestnou za krosček.
     
    24:56
    Winnipeg se už podruhé od začátku oslabení osvobodil, tentokrát pryž ven ze třetiny vyhodil Dillon.
     
    25:46
    York byl vytlačen za modrou čáru Connorem, Philadelphia tak přichází o útočné pásmo a musí začít zase od začátku. Duboisův trest se pomalu krátí.
     
    26:30
    Domácí oslabení přežili bez větších komplikací, Dubois se vrací na hrací plochu. Jets jsou v plném počtu.
     
    26:43
    Ristolainenovi následně nevyšla rozehrávka, do statistik Flyers putuje další zakázané uvolnění.
     
    26:47
    Těsně po vyhraném buly řady neúspěšných střelců rozšířil Morrissey, Hart si stále drží čisté konto. Máme tu další krátkou komerční přestávku.
     
    Střely na branku: 18 – 16.
     
    27:30
    Sanheim se protlačil do útočné třetiny, Winnipeg ale následnou akci Flyers naprosto bleskově rozebral.
     
    27:55
    Connor připravil zakončení pro Perfettiho, který z mezikruží nastřelil jen rameno pozorného Harta.
     
    28:26
    Jets se usadily před Hartem a snaží se zatlačit na jeho svatyni, projektil z modré čáry teď orazítkoval hrazení za brankovištěm Philadelphie.
     
    29:20
    Morrissey ani tentokrát nenašel recept na Harta. Po zachycení přihrávky zpoza branky vypálil z prostoru pro buly, brankář Flyers jeho zakončení vyrazil.
     
    29:58
    Sérii domácích přihrávek zhatil Brown, který na mezikruží zachytil pryž a vysunul hru ven z hostujícího pásma. Winnipeg se musí stáhnout do obrany.
     
    30:13
    Carter Hart si teď na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Obraně před ním se stále nedaří dostat situaci pod kontrolu, tahle pasáž hry patří jasně Winnipegu.
     
    Střely na branku: 21 – 16.
     
    30:54
    Protiútok Flyers nenápadnou a nebezpečnou střelou uzavřel Leighton. Hellebuyck náročnou situaci zvládl.
     
    31:53
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně hořký vývoj událostí pro domácí, kteří byli v posledních minutách na ledě jasně lepším celkem! Ristolainen přihrávkou zpoza branky připravil jednoduché zakončení pro nikým nehlídaného KIEFFERA BELLOWSE, jenž následně uklidil puk do horní části svatyně – 0:2! Asistence: Rasmus Ristolainen, Noah Cates.
    31:53 Kieffer BELLOWS - 0:2
     
    32:39
    Vstřelená branka hostům dodala notnou dávku energie. Hellebuyck musí být ve střehu, Winnipegu se nedaří se na delší dobu dostat ke kotouči.
     
    32:54
    Oddechový čas pro tým Winnipeg Jets.
     
    33:02
    Lowry se málem dostal do úniku, Seeler ho ale včas dojel a donutil ho zajet za brankoviště.
     
    33:08
    Dění v Canada Life Centre teď okořenila malá divočina před domácí brankou. Po přerušení byla k vidění skupinová strkanice u Hellebuycka, sudí ovšem situaci dostali rychle pod kontrolu. Trestat se nebude.
     
    33:51
    Od kontaktního gólu nás teď dělily milimetry, tohle musí Kuhlmana hodně mrzet! Domácí útočník nejprve trefil Harta do helmy a následnou dorážku nasměroval do horní tyče!
     
    Střely na branku: 23 – 20.
     
    34:10
    Znovu byla slyšet branková konstrukce, Hart má obrovské štěstí! Kotouč zasáhl spojnici!
     
    34:55
    Šance pro změnu na druhé straně! Konecny se obtočil kolem klece a zakončil, Hellebuyck se ale bleskově přesunul na opačnou stranu!
     
    35:30
    Pohár trpělivosti přetekl, tentokrát už se za kočkovanou po přerušení vylučovat bude. Shodné tresty za hrunost dostávají Neal Pionk (WPG) a Owen Tippett (PHI).
     
    36:20
    Laughton chtěl od modré posunout puk před branku na Ristolainena, přihrávku ale zachytil protihráč.
     
    36:58
    Hellebuyck znovu udržel svůj tým nad vodou. Před brankou se zničehonic zjevil Laughton, jehož následné zakončení šlo jen do betonu položeného brankáře.
     
    37:33
    Hraje se nahoru dolu, sledujeme svižnou a vyrovnanou podívanou. Častěji jsou na kotouči domácím, kterým se nicméně nedaří se usadit před Hartem.
     
    38:18
    Pionkovu rozherávku za Harta tečoval Kuhlman, Philadelphia následně rychle dostala puk na své hole a přesouvá dění na druhý konec ledové plochy.
     
    38:37
    Rychlý van Riemsdyk z pravé strany na připraveného Hellebuycka nevyzrál. Po přerušení byla k vidění další strkanice, atmosféra je stále celkem napjatá.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:16
    Morrissey napřáhl v prostoru pro vhazování, odkud ale jen orazítkoval plexisklo za Hartem.
     
    39:52
    Pionk v neutrální zóně hledá cestu dopředu, ve druhé třetině toho už asi moc zajímavého neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:07.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 23 – 27. Zblokované střely: 13 – 12. Vhazování: 21 – 16. Hity: 20 – 7. Trestné minuty: 6 – 4. Využití přesilovek: 0/1 – 0/2.
     
    Flyers jsou na té nejlepší cestě k tomu, aby zastavili svou šňůru porážek na třech utkáních. Po dvou třetinách na ledě Winnipegu vedou o dvě branky poté, co jejich náskok v prostřední dvacetiminutovce rozšířil Bellows. Domácí sice dnes nepodávají úplně špatný výkon, stále se jim ale nedaří najít recept na skvělého Harta mezi třemi tyčemi. Dotáhne Philly slibně rozehraný duel do vítězného konce, nebo je Jets ještě potrápí?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Třetí třetina budiž zahájena. Winnipeg se dostal dopředu, puk rychle vyletěl mimo hrací plochu. Další buly bude vhozeno vedle Hartovy svatyně.
     
    40:40
    Philadelphia vyhodila puk ven ze své třetiny a vyrazila vystřídat. Jets jsou v úvodu třetí části aktivní.
     
    41:27
    Odpískáno zakázané uvolnění, které si do statistik zapíší Flyers. Zatím se zdá, že hra se od Harta jen tak nepohne. Hostujícího brankáře čekají těžké chvíle.
     
    41:43
    Bleskový protiútok Philadelphie teď rutinní střelou z kruhu uzavřel DeAngelo, Hellebuyck jeho zakončení bez větších obtíží zneškodnil. Hra je přerušena.
     
    42:18
    Po straně najíždějící Stenlund byl zapletený do souboje s Deslauriersem. Před brankovištěm nestihl včas zabrzdit a vrazil do klece, kterou při tom posunul.
     
    43:11
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak teď už to Jets budou mít pořádně těžké, pokud stále ještě pomýšlí na body! Ristolainen skvělou rozehrávkou z rohu za Hartem poslal do úniku volného OWENA TIPPETTA, který bez váhání vyrazil na Hellebuycka a rozšířil hostující náskok projektilem k pravé tyči – 0:3! Asistence: Rasmus Ristolainen, Cameron York.
    43:11 Owen TIPPETT - 0:3
     
    43:56
    Winnipeg se pokusil na třetí inkasovaný zásah rychle odpovědět, Hart byl ale znovu ve střehu.
     
    44:37
    Samberg chtěl do útoku vysunout Mäenalanen, ten ale nezvládl neposednou pryž zkrotit.
     
    45:20
    Tippett ze středního pásma nahodil puk za domácí brankoviště, Flyers následně míří na střídačku.
     
    45:59
    Kuhlman chtěl zpoza branky nahrát na kruh najíždějícímu Scheifelemu, místo toho ale jen kotouč naservíroval vracejícímu se protihráči.
     
    46:40
    Hart si na své konto připsal další úspěšný zákrok, zakončení z pravé strany vyrazil ramenem a stále kráčí ke svému prvnímu sezónnímu čistému kontu.
     
    46:48
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Sice máme před sebou ještě třináct minut hry, dovolím si ale říct, že ve Winnipegu je o vítězi rozhodnuto už nyní! Philadelphia se dostala do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Laughton poslal puk ke vzdálenější tyči na ANTHONYHO DeANGELA, a ten zakončením pod víko rozšířil náskok Flyers na propastné čtyři zásahy – 0:4! Asistence: Scott Laughton.
    46:48 Anthony DEANGELO - 0:4
     
    46:48
    Connor Hellebuyck hází ručník do ringu, domácí brankoviště v závěru převezme David Rittich.
     
    47:06
    Stanley zblokoval Konecneho střelu. Pryž se odrazila k Rittichovi, který jí bez váhání schoval pod svou rukavici a poslal nás do další reklamní přestávky.
     
    Střely na branku: 31 – 30.
     
    47:37
    Po dlouhé době vidíme další vyloučení, Justin Braun (PHI) míří na trestnou za nedovolené bránění.
     
    48:07
    Morrissey pěknou přihrávkou připravil zakončení pro Scheifeleho, jehož bekhendový pokus následně zamířil do nastraženého betonu Harta.
     
    48:47
    Z ochozů se line pískot, Winnipegu se nedaří vybojovat útočné pásmo. Flyers teď mají dění pod kontrolou a drží hru daleko od své branky.
     
    49:18
    Jets se přeci jen podařilo prolomit hradby a usadit se vepředu, dlouhá kombinace před Hartem ale žádnou větší střeleckou šanci nepřinesla.
     
    49:51
    Provorov nabral vyhozený kotouč těsně před zadní čárou, zakázané uvolnění se tak pískat nebude. Flyers se pokusí založit ofenzívu ze své třetiny.
     
    50:44
    Dillon chtěl využít chaotické situace před Hartem a z kruhu vypálil, jeho zakončení ale za stále stoprocentního hostujícího gólmana neprošlo.
     
    51:14
    Hostující střelecký účet se pokusil rozšířit Deslauriers, který ale z mezikruží trefil jen Ritticha.
     
    51:45
    Philadelphia zakotvila v útoku a ostřeluje Rittichovu svatyni, většina jejích pokusů ale není přesná.
     
    52:14
    Stále se hraje ve svižném tempu, ani jeden tým nehodlá polevit. Dění se už několik desítek sekund drží před Rittichem, Jets se snaží odzbrojit protihráče.
     
    52:31
    Noah Cates (PHI) si krom gólu a asistence do statistik zapíše také menší trest, který obdržel poté, co nedopatřením poslal kotouč na tribunu.
     
    52:46
    Morrissey se dnes podepsal už pod několik domácích střel, jeho dosud poslední pokus teď minul hostující svatyni a zasáhl mantinel za Hartem.
     
    53:12
    Hostující brankář si drží čisté konto i po zakončení Ehlerse z pravé strany, hra je znovu přerušena.
     
    53:48
    Pionk z modré poslal puk do prostoru pro vhazování, odkud následně na Harta šla rychlá střela. Ani ta ale výborného brankáře nepřipravila o neprůstřelnost.
     
    54:23
    Konecny vyhazuje puk ven ze třetiny. Z domácí přesilovky je to asi vše, Cates se totiž vrátí zpět na hrací plochu za pouhých několik sekund.
     
    55:04
    Schmidt nahodil puk za hostující svatyni, kde se o něj teď bojuje. Winnipeg se chce usadit vepředu, rozjet kombinaci a aspoň kosmeticky upravit skóre.
     
    55:58
    Sledujeme dlouhou bitvu o kotouč vedle Harta. Philadelphia zřejmě schválně drží puk u hrazení a krájí vteřiny ze zbývajícího průběhu třetí třetiny.
     
    56:38
    Laughton pronesl puk dopředu a ze středu ho posunul nalevo na Browna, jehož následný bekhendový pokus český gólman vytěsnil hrudníkem.
     
    57:09
    Běží poslední tři minuty třetí třetiny. Flyers stále drží hru u mantinelů a snaží se utkání dokončit bez nějakého zbytečného protahování či dramatu.
     
    57:56
    Uvidíme ještě minimálně jedno vhazování u Ritticha, odpískáno zakázané uvolnění Winnipegu.
     
    58:28
    Deslauriers vyhazuje kotouč do soupeřova pásma. Utkání se už spíše jen dohrává, oba celky šetří síly na budoucí bitvy. O vítězi už je přeci jen rozhodnuto.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    59:14
    Harta od shutoutu dělí čtyři desítky sekund, Gagner ho střelou z pravé strany nepřekvapil.
     
    59:49
    Mäenalanen byl doslova vytlačen z útočného pásma, běží poslední sekundy utkání. Máme hotovo.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 40 – 33 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Connor Hellebuyck (WPG) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 46:48
    David Rittich (WPG) – 3 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 13:12
    Carter Hart (PHI) – 40 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich (WPG) – 3 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 13:12

    Tři hvězdy utkání
    1. Carter Hart (PHI) 40 zák., úspěšnost 100 %
    2. Owen Tippett (PHI) 1+1
    3. Noah Cates (PHI) 1+1
     
    Máme dohráno! Philadelphia dvěma slepenými góly ve třetí třetině definitivně zlomila vaz domácímu Winnipegu, který doplatil na trápení v koncovce a prodlužuje svou šňůru porážek na tři utkání. Opticky se dnes jednalo o celkem vyrovnané střetnutí, hosté ale byli v útoku výrazně efektivnější a zaslouženě si z Canadian Life Centre odváží oba body.
     
    Příští týden se bude v NHL nést ve znamení All Star Game, Jets však ještě předtím dostanou šanci si spravit chuť proti Blues. Hrát se bude v úterý, zatímco Flyers půjdou znovu do akce až 7. února proti Islanders.
     
    Dnešní utkání sledovalo 14 476 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (03:56:00)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 16. N. Cates (Frost, Tippett), 32. Bellows (Ristolainen, N. Cates), 44. Tippett (Ristolainen, York), 47. DeAngelo (Laughton)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (47. Rittich) – Morrissey (A), Pionk, Samberg, Dillon, Stanley, Schmidt – Ehlers, Scheifele (A), Wheeler – Connor, Dubois, Perfetti – M. Barron, Lowry (A), Kuhlman – Mäenalanen, Stenlund, Gagner.
    Trenér: Rick Bowness.

    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – Provorov, York, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Ristolainen, Braun – J. van Riemsdyk, Frost, Tippett – Farabee, N. Cates, Konecny – Hayes, Laughton (A), Bellows – Deslauriers, P. Brown.
    Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Dwyer, Charron – Knorr, Apperson.

    Diváci: 14 476
    bahis siteleri