Florida – Boston 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Philadelphia 0:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 5:2 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 4:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:0 (kon.) | NY Islanders – Vegas 2:1 (po pr.)
Minnesota – Buffalo 3:2 (3:1 po s.n.) | Seattle – Columbus 3:1 (kon.) | Edmonton – Chicago 7:3 (kon.)
Anaheim – Arizona 2:1 (po pr.) | Carolina – Boston 4:1 (kon.) | Toronto – Washington 5:1 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
San Jose Sharks
Neděle 29.01.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:50 Logan COUTURE - 4:6
     
    59:50
    San Jose právě vstřelilo branku! Aktivní LOGAN COUTURE se krásně uvolnil před střídačkami a ze středního pásma mezi dvěma protihráči zamířil po ledě do prázdné! Asistence: Erik Karlsson.
     
    59:22
    Michael Eyssimont mohl skórovat do prázdné brány, jenže Kris Letang ho rozhodil hitem!
    58:13 Kaapo Kähkönen a Tomáš Hertl společně zabránili gólům
     
    58:13
    Jeden z hráčů Penguins objel bránu a u pravé tyče zasouval puk do sítě, jenže Tomáš Hertl zabránil gólu svou levou nohou! Timeout PIT.
    55:35 Logan COUTURE - 4:5
     
    55:35
    San Jose právě vstřelilo branku! Kapitán LOGAN COUTURE si najel před bránu na parádní zadovku od Alexandra Barabanova a Casey DeSmith fantasticky zasáhl levou rukou, jenže poté si levým betonem srazil puk do sítě! Asistence: Alexandr Barabanov a Marc-Édouard Vlasic.
    54:48 Kaapo Kähkönen v závěru vychytal Teddyho Bluegera!
     
    54:48
    Teddy Blueger dostal nádhernou přihrávku před bránu, bekhendový blafák ale nedotáhl do konce a poté třískl hokejkou o ochranné sklo! Kaapo Kähkönen fantasticky zasáhl levým betonem!
     
    54:14
    Tomáš Hertl mohl skórovat po nahození z levého křídla, když se před bránou ocitl úplně sám, Casey DeSmith ho ale vychytal! Reklamní brejk.
     
    51:35
    Jevgenij Svečnikov dostal dvě minuty za držení a Penguins si po vyrovnání zahrají přesilovou hru.
    50:06 Jevgenij MALKIN - 4:4
     
    50:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Brankář Kaapo Kähkönen špatně rozehrál o hrazení a JEVGENIJ MALKIN zamířil z pravého kruhu po přihrávce Jeffa Petryho do bližšího horního rohu brány! Kähkönen nic neviděl. Asistence: Jeff Petry.
    43:35 Kaapo Kähkönen fantasticky zasáhl proti tečované střele
     
    43:35
    Kaapo Kähkönen podruhé v zápase vychytal Jakea Guentzela a hned vzápětí zasáhl pravým betonem proti ráně Briana Dumoulina od modré!
     
    39:41
    Michael Eyssimont fauloval v blízkosti vlastní brány Sidneyho Crosbyho a dostal dvě minuty za držení.
    37:07 Alexandr BARABANOV - 3:4
     
    37:07
    San Jose právě vstřelilo branku – 3:4! ALEXANDR BARABANOV vystřelil na ose útočného pásma po zpětné přihrávce Logana Couturea z pravé strany od modré čáry a jeho pokus se odrazil od Jasona Zuckera před bránou do pravého horního rohu brány! Asistence: Logan Couture a Matt Benning.
    34:54 Ryan POEHLING - 3:3
     
    34:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí RYAN POEHLING vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a do poslední chvíle signalizoval pohledem přihrávku, poté ale rychlou střelou zápěstím zamířil přesně mezi betony hostujícího brankáře a během oslabení vyrovnal na 3:3! Parádní střetnutí. Asistence: Brian Dumoulin.
     
    34:15
    Jake Guentzel před pár okamžiky nevyužil slibnou šanci a vzápětí byl vyloučen za sekání. Reklamní přestávka.
     
    33:50
    Jake Guentzel se ocitl ve velké šanci v blízkosti pravé tyče a Kaapo Kähkönen fantasticky zasáhl pravým betonem! Dorážka byla zablokována.
     
    28:26
    Kris Letang byl hodně blízko vyrovnávacího gólu, když na pravém křídle vypálil od modré čáry a hostujícího brankáře zachránila konstrukce!
     
    27:49
    Marcus Pettersson svedl pěstní souboj s Jonahem Gadjovichem a oba byli vyloučeni za bitku. TV brejk.
    24:54 Noah GREGOR - 2:3
     
    24:54
    San Jose právě vstřelilo branku! Logan Couture na ose útočného pásma pronikl mezi dvěma protihráči před bránu a Casey DeSmith se mezi betony překonat nenechal, vzápětí ho ale z dorážky překonal NOAH GREGOR! Další obrat v zápase. Sharks vedou. Asistence: Logan Couture.
     
    24:20
    Sidney Crosby dnes bodoval v sedmém zápase po sobě a během parádní série vstřelil tři góly, ke kterým přidal devět asistencí. Celkem 12 bodů.
     
    21:21
    Jevgenij Malkin fauloval během forčekingu v pravém rohu útočného pásma a dostal dvě minuty za hákování.
    19:53 Erik KARLSSON - 2:2
     
    19:53
    San Jose právě vstřelilo branku! ERIK KARLSSON si najel před bránu Pens na nahození Alexandra Barabanova z bodu levého kruhu a skvělou tečí puk usměrnil do odkryté sítě! Znovu vyrovnáno! Asistence: Alexandr Barabanov a Steven Lorentz.
    12:55 Sidney CROSBY - 2:1
     
    12:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Jevgenij Malkin orazítkoval nádhernou střelou z vrcholu pravého kruhu vzdálenější levou tyč, kde vzápětí dorazil puk do prázdné sítě SIDNEY CROSBY! Penguins využili i druhou přesilovou hru a otočili skóre. Asistence: Jevgenij Malkin a Jake Guentzel.
     
    12:46
    Jevgenij Svečnikov zbytečně fauloval v útočném pásmu a dostal dvě minuty za sekání. Penguins si zahrají po krátké komerční přestávce druhou přesilovou hru.
     
    09:31
    Brent Burns je jediným aktivním obráncem, který má na svém kontě více bodů než Erik Karlsson ze San Jose. B. Burns má 810 a Erik Karlsson 724.
     
    06:20
    Penguins si vytvořili obrovský tlak a rychle mohli otočit skóre, jenže střela z pravého kruhu pro vhazování skončila na brankové konstrukci!
    05:45 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    05:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Hostující Kaapo Kähkönen vyrazil střelu Sidneyho Crosbyho z vrcholu levého kruhu pouze před sebe a pak po přihrávce Rickarda Rakella skóroval u pravé tyče do prázdné brány JEVGENIJ MALKIN! Srovnáno – 1:1. Asistence: Rickard Rakell a Sidney Crosby.
     
    05:37
    Jacob MacDonald byl vyloučen na dvě minuty držení a hokejisté Penguins mohou vyrovnat v přesilové hře.
    02:39 Casey DeSmith málem inkasoval podruhé, horní tyč!
     
    02:39
    Hokejisté Sharks mohli vést rychle o dva góly, jenže střela z levého kruhu pro vhazování skončila na horní tyči brány Pittsburghu!
    01:25 Michael EYSSIMONT - 0:1
     
    01:25
    San Jose právě vstřelilo branku! MICHAEL EYSSIMONT si najel na bekhendovou přihrávku Logana Couturea zpoza brány a z blízkosti zamířil k levé tyči! Sharks rychle vedou 1:0! Asistence: Logan Couture a Marc-Édouard Vlasic.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. Malkin (Rakell, Crosby), 13. Crosby (Malkin, Guentzel), 35. Poehling (Dumoulin), 51. Malkin (Petry) – 2. Eyssimont (Couture, Vlasic), 20. E. Karlsson (Barabanov, Lorentz), 25. Gregor (Couture), 38. Barabanov (Couture, Benning), 56. Couture (Barabanov, Vlasic), 60. Couture (E. Karlsson)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Carter, Blueger, McGinn – Heinen, Poehling, D. O'Connor.
    Trenér: Mike Sullivan

    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Jayc. Megna, Benning, Vlasic, Ferraro, MacDonald – Gadjovich, Hertl (A), Meier – Barabanov, Couture (C), Eyssimont – Gregor, Sturm, Bonino – Lindblom, Lorentz, J. Svečnikov.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Mitch Dunning, TJ Luxmore. Čároví: Kilian McNamara, Kyle Flemington

    Diváci: 18417
    thejrc.org