Florida – Boston 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Philadelphia 0:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 5:2 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 4:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:0 (kon.) | NY Islanders – Vegas 2:1 (po pr.)
Minnesota – Buffalo 3:2 (3:1 po s.n.) | Seattle – Columbus 3:1 (kon.) | Edmonton – Chicago 7:3 (kon.)
Anaheim – Arizona 2:1 (po pr.) | Carolina – Boston 4:1 (kon.) | Toronto – Washington 5:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:3 (1:0, 4:1, 2:2)
Chicago Blackhawks
Neděle 29.01.2023, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:34
    Velkou pozornost na sebe strhl Matt Berlin, brankář University of Alberta, kde chytá poslední čtyři roky v soutěži USports. Jde o jeho vůbec první zápas v NHL a pokud pomineme WHL, tak ve špičkovém hokeji vůbec.
     
    57:34
    Střídání v týmu Edmonton Oilers:
    ze hřiště odchází Jack Campbell, přichází Matthew Berlin.
    54:47 Taylor RADDYSH - 7:3
     
    54:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domi zachytil rozehrávku domácích a ujel do rychlého kontru. Obelstil Nurseho a mezi kruhy našel volného TAYLORA RADDISHE, který naopak přebruslil Hollowaye. Adresát přihrávku si pohlídal puk a rychlou kličkou oklamal Jacka Campbella, kterému poté v zakončení u tyče nedal nárok. Již čtvrtý gól v patnácti minutách třetí třetiny. Asistence: Max Domi.
    51:48 Ryan MCLEOD - 7:2
     
    51:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    RYAN McLEOD si tuto akci prakticky sám udělal. V zakončení na Mrázka nevyzrál, ale puk si našel za brankou, odkud jej poslal do brusle bránícího Setha Jonese. Právě od bruslí se totiž puk odrazil směrem volná branka a byť po něm Jones sahal a nakonec i odpálil pryč, ještě před tím kotouč na okamžik přešel čáru. Bez asistence.
    48:41 Evander KANE - 6:2
     
    48:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jack Johnson zpoza branky vyhodil puk po prknech, ale od Kurasheva se puk odrazil k Draisaitlovi. Další produktivní forvard ho rychle přihrál na levý kruh pro EVANDERA KANEA, který propálil Mrázka. Asistence: Leon Draisaitl.
    48:29 Jonathan TOEWS - 5:2
     
    48:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    JONATHAN TOEWS nebyl za brankou v pozici, kdy by mohl střílet nebo vymýšlet něco vedoucí k brance. Nahrál tak na levou stranu pro Patricka Kanea a sjel si před branku. Kane vzápětí poslal do tohoto prostoru střílenou přihrávku a puk se od brusle Toewse odrazil do sítě. Asistence: Patrick Kane, Taylor Raddish.
     
    47:50
    Jesse Puljujärvi za brankou soupeře zbytečně hákoval a jde na dvě minuty ven.
     
    43:41
    Střelu Jesse Puljujärviho opět vytěsňuje Petr Mrázek, jenž se pomalu blíží třiceti úspěšným zákrokům. Krátce před tím zřejmě Tyson Barrie trefil tyčku.
     
    40:31
    Na Mrázka se málem valila šestá pohroma, ale tentokrát stihl český brankář proti McDavidovi, jen jel prakticky sám na branku, zasáhnout.
     
    38:40
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Caleb Jones – 2 min., držení.
     
    38:09
    Už to vypadalo na další branku, když McDavid ujel po pravé straně všem. Jeho střelu sice zneškodnil Mrázek, ale z dorážky se už domácí radovali. Gól ale patrně není uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
    34:48 Zach HYMAN - 5:1
     
    34:48
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Třetí branka Oilers během dvou minut a 23 sekund. Mrázek se nejprve zaskvěl, když vychytal samostatný únik Hymana. Domácí ale zůstali u puku. Nurse jej dal o prkna pro McLeoda, jehož ránu z kruhu vytěsnil český brankář svým pohledem na pravou stranu. V tomto prostoru byl ale nehlídaný ZACH HYMAN a umístil puk přesně na vzdálenější tyčku. Asistence: Ryan McLeod, Darnell Nurse.
    33:12 Connor MCDAVID - 4:1
     
    33:12
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Co dnes CONNOR McDAVID předvádí, to je zase neskutečné. Nyní měl puk dlouho na brankou. Aby rozhýbal hru, nahrál na pravou stranu Draisaitlovi. Ten mu po chvíli puk vrátil. Lídr produktivity NHL si poté vybruslil před branku a střelou bekhendem k tyči nedal Mrázkovi šanci. Dnes tak má již 1+2 a celkově v sezoně 41+51 v padesátém zápasu. Asistence: Leon Draisaitl, Zach Hyman.
    32:15 Tyson BARRIE - 3:1
     
    32:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    TYSON BARRIE zažívá gólový večer. Vstřelil první branku svého týmu a nyní zvyšuje vedení Edmontonu na dvě branky. Střela Nurseho o dmodré totiž prošla Mrázkovi mezi betony. Puk za jeho zády v brankovišti našel právě tento obránce a rychle jej doklepl do sítě. Asistence: Zach Hyman, Darnell Nurse.
     
    32:01
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers:
    Brett Kulak – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Sam Lafferty – 5 min., bitka.
     
    29:39
    Po střele McCabea se budou domácí bránit, Darnell Nurse totiž podrazil Athanasioua.
     
    29:14
    Connor McDavid získal puk na svou hokejku, když se prodral mezi beky a udělal tři rychlé kroky, díky kterým se dostal za obránce. Najel si před Mrázka a zkoušel bekhendovou střelu, leč puk mu v rozhodující chvíli trošku poskočil.
    26:37 Leon DRAISAITL - 2:1
     
    26:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Po parádní akci v přesilovce jdou hráči Oilers znovu do vedení. LEON DRAISAITL na pravém kruhu přihrál za branku pro McDavida. Ten výbornou zadovkou oklamal Jacka Johnsona a navíc našel před brankou právě Draisaitla, který pohotově zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins.
     
    26:04
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Ian Mitchell – 2 min., hákování.
    25:25 Jason DICKINSON - 1:1
     
    25:25
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Rychlá kombinační akce Chicaga přináší srovnání. Kurashev našel na pravé straně volného Kanea, který zavezl puk do pásma a na ose hřiště našel JASONA DICKINSONA. Útočník Blackhawks si sjel před branku a střelou nad beton nedal Campbellovi šanci. Asistence: Patrick Kane, Philipp Kurashev.
     
    24:44
    Nechybělo moc a domácí šli do dvoubrankového vedení, ale Petr Mrázek měl nyní i štěstí, když střela McDavida prošla mezi jeho betony a skončila na levé tyči!
     
    15:05
    A po ní půjde Chicago do přesilovky, jelikož domácí hráli v šesti. Trest jde odsedět Klim Kostin.
     
    05:39
    Dvě velké šance. Krátce po buly totiž Mrázek zastavil střelu Ryana z kruhů a z otočky mohl srovnat Vincent Desharnais, který jako obránce dnes nastupuje v útoku. Ale jeho střela zblízka byla zblokována Sethem Jonesem.
    05:20 Tyson BARRIE - 1:0
     
    05:20
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jubilejní padesátá asistence McDavida v sezoně přichází. Lídr Edmontonu přihrál dal puk na Nugenta-Hopkinse, jenž adresoval puk na modrou pro TYSONA BARRIEHO a ten vystřelil. Zdálo se, že před brankou úspěšně tečoval puk Derek Ryan, který jej sklepl ze vzduchu k pravé tyči, kde Petr Mrázek nestihl zareagovat, ale zatím je branka přiznána zkušenému obránci Barriemu. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Connor McDavid.
     
    04:52
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Seth Jones – 2 min., nedovolené bránění.
     
    03:55
    Jack Campbell znovu podržel svůj tým. V jasné šanci byl Philipp Kurashev, jenž se po zaváhání v domácí rozehrávce dostal mezi kruhy k puku. Jeho ránu k tyči ale zneškodnil maskovaný muž Edmontonu, který skvěle máchl lapačkou!
     
    02:49
    První obrovská šance. Po chybě Olejářů na modré se řítil sám na brankáře Jacka Campbella útočník Andreas Athanasiou, ale v rozhodujícím momentu mu kotouč uskočil do hole.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. Barrie (Nugent-Hopkins, McDavid), 27. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 33. Barrie (Hyman, Nurse), 34. McDavid (Draisaitl, Hyman), 35. Hyman (R. McLeod, Nurse), 49. E. Kane (Draisaitl), 52. R. McLeod – 26. Dickinson (P. Kane, Kurashev), 49. J. Toews (P. Kane, Raddysh), 55. Raddysh (Domi)


    Edmonton Oilers: Campbell (58. Berlin) – Nurse (A), Ceci, Kulak, Barrie, Broberg, Bouchard, Desharnais – Holloway, McDavid (C), Hyman – E. Kane, Draisaitl (A), Ryan – Kostin, Nugent-Hopkins, Janmark – R. McLeod, Puljujärvi.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stauber) – McCabe, S. Jones, J. Johnson, Murphy (A), C. Jones, Mitchell – Athanasiou, Dickinson, P. Kane (A) – Kurashev, Domi, Raddysh – Lafferty, J. Toews (C), Blackwell – Katchouk, Entwistle, R. Johnson.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Jake Brenk, Chris Schlenker – Steve Barton, Ryan Daisy
    thejrc.org