Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 31:7 (kon.)
konec
Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers

31:7

(7:0, 14:7, 7:0, 3:0)

Neděle 29.01.2023, 21:05 • Lincoln Financial Field, Philadelphia, Pensylvania • Americký fotbal • Finále konference NFC
     
    Philadelphia Eagles se může začít chystat na cestu do Glendale v Arizoně, kde se Super Bowl LVII bude odehrávat. Koho ale dostane za soupeře, to se teprve dozví. A my s námi. Finále konference AFC Kansas City Chiefs – Cincinnati Bengals začíná za malou chvíli, tak nechoďte spát a sledujte dál americký fotbal. (00:23:32)
    Jalen Hurts se dnešním touchdownem zapsal do historie NFL
     
    Hráčské statistiky

    quarterback Jalen Hurts (PHI) zkompletoval 15 přihrávek z 25 pokusů pro 121 yardů
    quarterback Brock Purdy (SF) zkompletoval všechny 4 pokusy o přihrávku pro 23 yardů
    quarterback Josh Johnson (SF) zkompletoval 7 přihrávek ze 13 pokusů pro 74 yardů

    running back Kenneth Gainwell (PHI) měl 14 běhů pro 48 yardů
    running back Miles Sanders (PHI) měl 11 běhů pro 42 yardů a 2 touchdoiwny
    quarterback Jalen Hurts (PHI) měl 11 běhů pro 39 yardů a 1 touchdown
    running back Christian McCaffrey (SF) měl 15 běhů pro 84 yardů a 1 touchdown

    receiver DeVonta Smith (PHI) zachytil 2 přihrávky pro 36 yardů
    receiver Deebo Samuel (SF) zachytil 3 přihrávky pro 33 yardů
    tight end George Kittle (SF) zachytil 3 přihrávky pro 32 yardů
     
    Přímo na stadionu bylo přítomno 69 879 vesměs spokojených diváků.
     
    Pokud byl toto pro někoho vůbec první zápas amerického fotbalu, co kdy viděl, doufám, že se tím nenechá odradit a zkusí si spravit chuť hned následujícím soubojem, který slibuje fantastickou podívanou.
     
    Co k tomu říct? Druhý poločas se dohrával pouze z povinnosti. Čtvrtý quarterback San Francisca Josh Johnson absolutně neměl kvality na případný zvrat 14bodové ztráty, navíc hned po 2,5 minutách třetí čtvrtiny z prakticky totožné situace dostal také ránu do lokte házecí ruky, k tomu si při pádu cvakl hlavou o zem a zápas pro něj skončil. Na hřiště se ještě vrátil Brock Purdy, ale tomu zdravotní stav neumožňoval házet a obrana se neustálou běhovou hrou nenechala nijak zaskočit. Zápas byl prakticky od 33. minuty defintivně rozhodnutý a dohrával se jen z povinnosti. Skóre do konečné podoby 31:7 navýšili na konci třetí čtvrtiny 1yardovým sneakem quarterback Jalen Hurts a 5 minut před koncem 31yardovým field goalem kicker Jake Elliott. Smutný a už tak nedůstojný závěr finále konference NFC ještě dostal nepochopitelnou kaňku v podobě hromadné rvačky, kterou dva hráči odnesli vyloučením ze zápasu, po jednom z každé strany.
     
    PHILADELPHIA EAGLES POSTUPUJE DO SUPER BOWLU LVII!
     
    Konec utkání.
     
    1:15
    PHI, 1&10, SF 17
    A ono dvojí zakleknutí si na hřišti užívá náhradní quarterback Gardner Minshew.
     
    2:00
    PHI, 4&2, SF 23
    Gainwell byl středem spoluhráči dotlačen k zisku 6 yardů a tím ukončuje zápas, teď už se bude pouze zaklekávat.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:33
    PHI, 3&6, SF 27
    Scott se vrhl tentokrát do středu a vybojoval 4 yardy.
     
    3:18
    PHI, 2&5, SF 26
    Znovu Scott, tentokrát byl zastaven Greenlawem pro ztrátu.
     
    4:03
    PHI, 1&10, SF 31
    Scott se protáhl levou stranou pro 5 yardů.
     
    4:12
    SF, 4&3, SF 38 – FUMBLE RECOVERY
    Samuel se rozběhl i na čtvrtý down, ale byl naháněn a složen safetym Reedem Blankenshipem, který mu navíc dokázal míč i vyrazit a následně ho zalehnout na linii 31 yardů od end zóny soupeře!
     
    4:19
    Ano, ze zápasu jsou vyloučeni ofenzivní tackle 49ers Trent Williams a safety Eagles K'Von Wallace.
    Lze 49ers pochopit, ale tohle už nemá se sportem nic společného
     
    4:19
    SF, 3&9, SF 32
    Prosím vás, ukončete to. Tohle je absolutně nedůstojné. Už od zranění Johnsona jde o frašku a teď to došlo nepříjemného vrcholu v podobě hromadné rvačky mnoha hráčů, kterou ani nemá žádný smysl popisovat. Důležité bude jen to, jaké tresty rozhodčí vynesou, pravděpodobně tu budou i nějaká vyloučení.

    Libor Štěpán

    John Hussey
    69 879
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad PHI, 3&5, SF 42 – U míče je Philadelphia, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině San Francisca.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri