Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 31:7 (kon.) | Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals 23:20 (kon.)
konec
Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals

23:20

(3:0, 10:6, 7:7, 3:7)

Pondělí 30.01.2023, 00:40 • Arrowhead Stadium, Kansas City, Missouri • Americký fotbal • Finále konference AFC
     
    PATRICK MAHOMES POPRVÉ V KARIÉŘE PORÁŽÍ JOE BURROWA, CINCINNATI BENGALS POPRVÉ V HISTORII KLUBU PROHRÁVÁ KONFERENČNÍ FINÁLE A KANSAS CITY CHIEFS POSTUPUJE DO SUPER BOWLU LVII!
     
    0:03
    Butker kopl očekávaný krátký výkop, aby rozběhl čas, a hostům zoufalý pokus o zázračný return nevyšel, takže zápas končí!
    Opět je to kicker, kdo rozhoduje finále konference
     
    0:07
    KC, 1&10, CIN 27
    HARRISON BUTKER zvládl situaci s chladnou hlavou a proměňuje možná nejdůležitější field goal v životě! Při 45yardovém kopu sice míč hned dvakrát zaplaval, ale pokaždé na jinou stranu, ve výsedku se vyrovnal a bezpečně proletěl brankou! Diváci šílí, Chiefs jsou 3 sekundy od postupu do Super Bowlu, 23:20!
    A ještě za to zaplatil zraněním kotníku
    Ossai naprosto zbytečně věnoval Kansasu šanci na field goal
     
    0:17
    KC, 3&4, CIN 47
    Mahomes znovu pod velkým tlakem, ale dokázal z něj utéct a po pravé straně proběhl nejen pro první down, ale vyběhl ze hřiště a navíc Ossai nedokázal udržet chladnou hlavu, mimo hřiště do Mahomese strčil a je trestán za hrubost 15 yardy! Obrovská chyba, která hostům nejspíš prohraje zápas!
    Skvělý return Moora až na půlicí čáru
     
    0:41
    CIN, 4&15, CIN 28
    Chrisman kopl hodně dobrý 54yardový punt až do red zóny soupeře, jenže Moore se po pravé straně protáhl skvělým returnem až na polovinu, navíc dokázal opustit hřiště a zastavit čas! Skvělá pozice pro útok!
    Jones dává Chiefs ještě poslední šanci na rozhodnutí před prodloužením
     
    0:44
    CIN, 3&8, CIN 35
    Ofenzivní lajna v klíčové chvíli znovu padla a Jones zapisuje svůj druhý sack v zápase! Ztráta 7 yardů, přijde punt a šanci na last second postup dostane Patrick Mahomes!
    Vše napraveno
     
    1:03
    CIN, 3&16, CIN 10
    Neskutečné, Hurst se zjevil na pravé straně hřiště úplně sám a Burrow pod tlakem hází přesný míč! Obrovská chyba obrany, 23 yardů a Bengals pokračují v útoku!
    Velmi důležitý interception a Cook si napravuje reputaci
     
    7:02
    CIN, 3&3, CIN 36 – INTERCEPTION
    Joe Burrow znovu házel dlouhý míč, tentokrát mu nabíhal Higgins, jenže skvělou práci odvedl safety Bryan Cook, který byl celou dobu v ideálním postavení, letící míč rukou nadrazil a dobíhající cornerback Joshua Williams chytá interception! Higgins ho aspoň vzápětí duchapřítomně podrazil, takže Chiefs začnou z vlastních 14 yardů, ale jsou na míči, což je teď nejdůležitější.
    Skvělý průnik Burrowa
     
    8:30
    CIN, 2&13, CIN 15
    Parádní běh Joe Burrowa! Utekl z kapsy, rozběhl se do volného prostoru, prvního obránce roztančil a poslal na párek a 14 yardy vybojoval první down!
    A vedení je opět v trapu
     
    13:30
    EXTRA POINT – GOOD
    EVAN MCPHERSON sice měl větrnou komplikaci, míč se stočil hodně doleva, ale extra point je proměněn a to znamená, že je znovu vyrovnáno, 20:20!
    Chyba Mahomese přináší Bengals touchdown
     
    13:34
    CIN, 2&GOAL, KC 2 – TOUCHDOWN BENGALS
    Running back SAMAJE PERINE dokončil práci celého útoku a středem se za pomoci spoluhráčů protlačil do end zóny! Bengals znovu likvidují náskok soupeře, 19:20!
    Neskutečný catch Chase
     
    15:00
    CIN, 4&6, KC 41
    Tak žádný punt, Bengals hráli dlouhý čtvrtý down a Chase potvrdil, že je jedním z nejlepších receiverů v lize! Rozběhl se do levého pole a přes dvojici obránců skvěle zachytil přihrávku pro 35 yardů! Fantastická hra, risk, který vyšel!
    Mahomesův historicky první fumble v play-off zápase
     
    1:00
    KC, 1&10, CIN 46 – FUMBLE RECOVERY
    Obrovská chyba Mahomese! Tomu při zcela bezpečné a klidné přihrávce na volného hráče na pravé straně nečekaně vyklouzl míč z ruky, spadl vedle něj a dezorientovaný quarterback ho nedokázal zalehnout! To zvládl defenzivní end Sam Hubbard a Bengals jdou na míč na útočné polovině!
    Úplně zbytečné znehodnocení skvělé akce Mahomese s Valdese-Scantlingem
     
    2:08
    KC, 3&8, KC 33
    Mahomes sice perfektní dlouhou přihrávkou vybídl naběhnutého Valdese-Scantlinga k dalšímu výbornému zachycení pro 25 yardů, jenže vzápětí neudržel nervy na uzdě Wylie, obraně se vysmál a je za to trestát tauntingem. Ve výsledku tak je místo 25yardového posunu jen 10yardový.
    Kansas opět vede o sedm bodů
     
    4:15
    EXTRA POINT -GOOD
    HARRISON BUTKER se nemýlil při extra pointu a zvyšuje na 20:13!
    Když vás přihrávka posadí na body
     
    4:20
    KC, 3&10, CIN 19 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Challenge samozřejmě úspěšná byla, ale domácím to vůbec nijak nemuselo vadit! Patrick Mahomes totiž vzápětí viděl uplně volného receivera MARQUEZE VALDESE-SCANTLINGA hned za goal line, hodil mu přesný míč do náruče a jeden z obránců přiletěl do situace pozdě! Chiefs znovu vedou, 19:13!
     
    6:07
    Andy Reid vyhrává challenge, rozhodčí po prozkoumání videa rozhodli, že to první down je!
     
    8:06
    KC, 2&4, KC 46
    Mahomes musel hledat náhradní řešení, našel ho v podobě Valdese-Scantlinga, který se rozběhl do volného prostoru, navíc dostal perfektní bloky a odběhl hluboko na polovinu soupeře, 25 yardů!
    A máme srovnáno
     
    9:54
    EXTRA POINT – GOOD
    EVAN MCPHERSON poslal extra point doprostřed branky a vyrovnává na 13:13!
    První touchdown pro Bengals
     
    9:59
    CIN, 3&6, KC 27 – TOUCHDOWN BENGALS
    Parádní akce v prvním poločase těméř neviditelného receivera TEE HIGGINSE! Rozběhl se po pravé lajně k end zóně, včas se otočil a vyskočil do vzduchu, aby zachytil perfektní přihrávku Joe Burrowa! Dopadl bezpečně za goal line a Bengals se dotahují, 12:13!
    Promrhaná šance na touchdown přinesla alespoň field goal
     
    0:04
    CIN, 3&GOAL, KC 5 – FIELD GOAL BENGALS
    Hosté neriskovali a šli pro jisté body. EVAN MCPHERSON se při jednoduchém 23yardovém kopu nemýlil a snižuje na 6:13!
     
    0:32
    CIN, 1&10, KC 26
    Perfektní míč Higginsovi k levé lajně pro 21 yardů! Ten však nedokázal vypadnout ze hřiště, čas běží a Burrow musí spěchat.
    Burrow dnes zkrátka nemá svůj den
     
    2:30
    CIN, 3&2, CIN 33 – INTERCEPTION
    Burrow už neměl úplně pohodlnou pozici, když odhazoval přihrávku do levého pole Higginsovi, navíc to nehodil dobře, Higgins už stál na půlce a čekal, což je pro obránce mnohem jednodušší přečíst! A cornerback Jaylen Watson to zvládl skvěle, v poklidu předskočil Higginse, po zachycení interception se navíc ještě mohl rozběhnout dopředu a zařizuje, že útok Chiefs začne svoji snahu pouhých 39 yardů před end zónou soupeře!
    Potvrzeno
     
    3:53
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER pohodlně posílá do branky extra point a zvyšuje na 13:3!
    Konečně vidíme touchdown
     
    3:59
    KC, 4&1, CIN 14 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Třetí drive domácích už touchdownem končí! Risk při čtvrtém downu vyšel, Patrick Mahomes sice musel trochu popoběhnout doprava, ale to jen proto, aby měl lepší výhled na volného tight enda TRAVISE KELCEHO v end zóně a následoval dost jednoduchý hod! 12:3!
    Parádní přihrávka od Mahomese
     
    6:52
    KC, 1&10, KC 48
    Valdes-Scantling se tentokrát rozběhl do levého pole, dokázal se uvolnit a chytil milimetrový míč Mahomese! 29 yardů!
     
    8:40
    CIN, 4&7, KC 12 – FIELD GOAL BENGALS
    EVAN MCPHERSON se při 30yardovém field goalu nemýlí a dostává svůj tým na tabuli! 3:6!
     
    10:51
    CIN, 2&10, KC 39
    Boyd se výborně uvolnil hluboko ve středu pole, po zachycení se ještě mohl otočit a rozběhnout se, výsledkem je 24 yardů!
    Opět jen field goal pro Kansas
     
    15:00
    KC, 4&GOAL, CIN 6 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER dostal jako dárek 24yardový pokus o field goal, kterým nejen zvyšuje vedení domácích na 6:0, ale také uzavírá jeden sázkový tiket jedné české redakce zabývající se americkým fotbalem jako úspěšný.
    První finálové body pro Kansas
     
    8:54
    KC, 4&5, CIN 25 – FIELD GOAL CHIEFS
    Challenge samozřejmě byla neúspěšná a HARRISON BUTKER se postavil ke 43yardovému kopu, který mu sice vítr stočil k levé tyči, ale ne mimo! Chiefs otevírají skóre, 3:0!

    Libor Štěpán

    Ronald Torbert
    73 426
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, CIN 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Cincinnati.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri