Vítkovice – Třinec 1:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:3 (1:1, 1:2, 4:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 31.01.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 David NĚMEČEK - 6:3
     
    58:23
    Sparta právě vstřelila branku! Spolupráce Horáka s Buchtelem další branku nepřinesla, nyní už se ovšem domácí prosazují. DAVID NĚMEČEK napálil kotouč od modré čáry přesně do prázdné branky a zpečetil tak vítězství Pražanů. Asistence: Jan Buchtele.
     
    57:01
    Zřejmě poslední šance pro hostující celek. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Ostap Safin (SPA), který vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení.
     
    51:54
    Martin Kohout číhal na přihrávku od svého spoluhráče, ale kotouč byl příliš rychlý a karlovarský útočník jej nezpracoval podle představ.
    51:07 Michal ŘEPÍK - 5:3
     
    51:07
    Sparta právě vstřelila branku! Čepice na led! MICHAL ŘEPÍK se opřel do své střely od modré čáry a prudkou ranou nedal Lukešovi šanci na zákrok. Sparťanský kapitán nyní zkompletoval hattrick a obstarává pátou branku svého týmu. Asistence: Michal Kempný.
     
    50:07
    Tlak Sparty se možná ještě zesílí, jelikož na trestnou lavici odjel Dávid Gríger (KVA), který vyfasoval menší trest za krosček. Přidají domácí pátou branku?
     
    49:20
    Ondřej Mikliš našel najetého Sobotku, jehož akce ale skončila v rohu kluziště. Na druhé straně pokoušel své štěstí Rachůnek, ale neúspěšně.
    46:56 Michal ŘEPÍK - 4:3
     
    46:56
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté poprvé v utkání vedou! Sobotkovu svižnou střelu vyhlavičkoval karlovarský gólman, ale na dorážku MICHALA ŘEPÍKA byl už krátký. Asistence: Miroslav Forman, Vladimír Sobotka.
     
    45:50
    Michal Kempný vyslal od modré čáry opravdu nebezpečnou střelu a jeden z domácích hráčů mohl ještě dorážet. Lukeš měl velké štěstí.
    45:18 Jan BUCHTELE - 3:3
     
    45:18
    Sparta právě vstřelila branku! Máme vyrovnáno! JAN BUCHTELE se dostal v útočném pásmu ke střele v dobré pozice a posléze dopravil puk do karlovarské branky. Začínáme tedy od začátku. Asistence: Ostap Safin, David Vitouch.
     
    43:28
    Tomáš Rachůnek si sjel na střílenou přihrávku od spoluhráče, ale karlovarský útočník nasměroval puk svou hokejkou mimo branku.
    38:37 David TOMÁŠEK - 2:3
     
    38:37
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jsou zpátky v zápase! DAVID TOMÁŠEK si počkal na vyraženou střelu od modré čáry a posléze uklidil kotouč do branky. Asistence: Michal Kempný, Michal Moravčík.
     
    31:44
    Horák se rázem dostal až za posledního obránce hostí, ale zkušený útočník svou individuální akci nedokončil podle představ. Škoda pro Spartu.
    30:08 Martin KOHOUT - 1:3
     
    30:08
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Warg chyboval na útočné modré čáře, čímž vybídl do jízdy Tomáše Redlicha, který šikovně zadovkou posunul puk MARTINU KOHOUTOVI a ten uklízel puk už do odkryté části branky. Asistence: Tomáš Redlich.
     
    28:18
    Teď to bylo velmi těsné. David Vitouch ještě projížděl před Lukešem a kotouč proplul těsně vedle pravé tyčky Lukešovy branky.
    25:40 Jan HLADONIK - 1:2
     
    25:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! A jen o pár okamžiků později se hosté prosazují a znovu vedou! JAN HLADONIK se dostal ke kotouči před brankou a následně jej poslal za bezmocného Kováře. Asistence: Matěj Stříteský.
     
    24:05
    Další dobrá možnost pro Pražany! Jandusova rána z křídla byla velmi dobrá, ale brankář Lukeš si vyjel ze svého pracoviště a střelu zneškodnil.
     
    20:40
    Velká šance hned na úvod druhé třetiny! Horák posunul puk Tomáškovi, který viděl Kousala. Poslední jmenovaný trefil pouze Lukeše.
     
    18:20
    Sparťané se dostali do velké gólové příležitosti! Buchtele v luxusní střelecké pozici však ještě přihrával, což se ukázalo jako špatné řešení.
     
    13:00
    Jan Buchtele nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož sudí viděl nedovolený zákrok a za podrážení vykázal na trestnou lavici útočníka Ostapa Safina (SPA).
     
    07:08
    Sparťané jsou v posledních minutách aktivnější a po komerční přestávce budou hrát druhou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Matěj Stříteský (KVA) za sekání.
    06:44 Michal ŘEPÍK - 1:1
     
    06:44
    Sparta právě vstřelila branku! Velký tlak domácího týmu končí vyrovnávacím gólem! Kapitán MICHAL ŘEPÍK se opřel do střely z dobré pozice a následně prostřelil Lukeše. Asistence: Pavel Kousal, Vladimír Sobotka.
     
    06:03
    Vladimír Sobotka to vzal od modré čáry na sebe, ale zkušený útočník svou až příliš přesně střelou orazítkoval pouze tyčku Lukešovy branky!
     
    05:39
    Domácí chtějí vyrovnat a bude se vylučovat. Za držení putuje na trestnou lavici útočník Ondřej Beránek (KVA), který tak oslabuje svůj tým na následující okamžiky.
     
    04:44
    Jakub Konečný přihrál v útočném pásmu Kašemu, jehož střela ovšem nebyla úspěšná. Velká škoda pro domácí celek, skóre se nemění.
    02:10 Martin KOHOUT - 0:1
     
    02:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Hosté z poněkud nenápadné akce skórují! MARTIN KOHOUT byl úplně sám před brankářem Kovářem, kterého překonal svou úspěšnou střelou. Vary jdou do vedení. Asistence: Vít Jiskra, Dalimil Mikyska.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 7. Řepík (P. Kousal, Sobotka), 39. Tomášek (Kempný, Moravčík), 46. Buchtele (Safin, D. Vitouch), 47. Řepík (M. Forman, Sobotka), 52. Řepík (Kempný), 59. Němeček (Buchtele) – 3. Kohout (Jiskra, Mikyska), 26. Hladonik (Stříteský), 31. Kohout (Redlich)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Warg, Polášek (A) – Tomášek, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Kaše, G. Thorell, Konečný.
    Trenér: Miloslav Hořava

    HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Dybal) – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Šindel, Veselý – Hnát, Lhotský

    Diváci: 10 568
    ocianews.com