Zlín – Sokolov 5:0 (kon.) | Jihlava – Prostějov 3:6 (kon.) | Poruba 2011 – Litoměřice 1:3 (kon.)
Šumperk – Třebíč 3:2 (po pr.) | Kolín – Přerov 1:3 (kon.) | Pardubice B – Slavia 1:0 (1:0 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:6 (0:1, 1:2, 2:3)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 01.02.2023, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Martin PĚNČÍK - 3:6
     
    59:52
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Ačkoliv se Jihlava v šesti snažila zabránit dalšímu gólu do volné klece, ten 7,8 sekundy před koncem skutečně padl. Hašek přihrál mezi kruhy MARTINU PĚNČÍKOVI a jeho rána nekompromisně prošla až do prázdné branky. Asistence: Petr Hašek.
     
    59:25
    Tomáš Jiránek bekhendem od mantinelu poblíž kruhu netrefil prázdnou klec, ale to mu už vůbec vadit nemusí. Prostějov si odveze domů tři body.
     
    Dukla i nadále pokračuje s hrou bez brankáře v šesti hráčích v poli.
    57:58 Tomáš JANDUS - 3:5
     
    57:58
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějovská situace dva na jednoho končí trefou volné klece. Ačkoliv Harkabus dělal vše pro to, aby TOMÁŠI JANDUSOVI znepříjemnil zakončení do volné klece, trefu do prázdné branky neodvrátil. Prostějovský forvard vystřelil, kotouč se otřel o levou tyčku a zapadl do brány. Bez asistence.
     
    51:12
    Patrik Miškář byl na levé straně sám s pukem, ale také ve velkém úhlu. Zkusil trefit volnou část branky, jelikož Pavelka už ležel a prakticky nemohl zasahovat, jenže minul.
     
    48:54
    Bílčík za brankou trefil čistě Davida Ostřížka, který stejnou mincí uštědřil políček Kachyňovi. Puk se mezitím dostal mezi kruhy pro Viléma Buriana, proti kterému výborně zasáhl Adam Beran.
    47:46 Tomáš CHLUBNA - 3:4
     
    47:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Na pelhřimovském stadionu zní sportovní hit "Ole, ole ole ole, vyhrajeme, vyhrajeme". No a rozhodně ještě není jisté, kdo dnes zažije opojný pocit z výhry. Miškář přihrál mezi kruhy volnému Cachnínovi, který svou dobrou střelou ještě Pavelku nepřekonal, nicméně pohotový TOMÁŠ CHLUBNA zamířil z dorážky přesně. Asistence: Richard Cachnín, Patrik Miškář.
    46:29 Aleš POLEDNA - 2:4
     
    46:29
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jenže prakticky hned po buly přichází gól hostí, kterým Prostějov znovu uskakuje na dvoubrankový rozdíl. Velmi pěkná kombinační akce hostí šla od Buriana, který na modré dal puk Haškovi. Hráč s číslem osm jej poslal podél modré pro ALEŠE POLEDNU, který si sjel po ose hřiště téměř mezi kruhy a podruhé v tomto utkání zakončil přesně. Asistence: Petr Hašek, Vilém Burian.
    46:01 Josef SKOŘEPA - 2:3
     
    46:01
    Dukla právě vstřelila branku!
    Typická akce JOSEFA SKOŘEPY. Jihlavský kapitán vyhrál buly a rychle si najel před branku, kde usměrnil příhru Havránka přesně do sítě. Třetí gól pro kapitána Dukly během tří utkání. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    44:42
    Fantastický Adam Beran stále ještě drží mírné jihlavské naděje. Nejprve na něj vystřelil Tomáš Jiránek z levého kruhu, když posílal obtížnou ránu na vzdálenější tyč těsně nad ledem. Beran zasáhl a hned poté vytrčil svůj levý beton k tyči proti Jiránkově dorážce.
     
    42:38
    Handl obkroužil branku a předal puk na pravý kruh pro Miškáře. Jihlavský útočník našel křižnou přihrávkou Karabáčka, který se snažil ještě trošku vylákat Pavelku z branky a poté zakončil, nicméně prostějovský brankář byl připraven.
     
    39:52
    Karabáčkova střílená přihrávka přelétla těsně nad horní tyčku branky Pavelky.
     
    38:30
    Mimo záběry veškerého dění zůstal před Beranovou brankou ležet Erik Meluzin, kterého zřejmě fauloval Jan Slanina, neboť je sudím poslán na dvě a dvě minuty ven za vysokou hůl. Tohle je dobrá šance pro domácí, aby se vrátili do zápasu.
    33:56 Tomáš VALENTA - 1:3
     
    33:56
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Po vyhraném buly Prostějova zásluhou Ostřížka dostal puk na levou stranu modré TOMÁŠ VALENTA, který vystřelil. Kotouč byl zřejmě před Beranem tečován jedním z jihlavských hráčů a zapadl přesně k tyči. Asistence: David Ostřížek.
     
    33:05
    A další velká šance Dukly. Handl si po levé straně vyjel až na modrou a poté z osy hřiště vypálil. Puk skončil na levé tyči branky Pavelky.
     
    32:40
    Josef Skořepa získal puk v bezprostřední blízkosti před brankou Pavelky, mířil však těsně vedle!
     
    30:44
    Dobrá akce Dukly. Meluzin získal puk a mezi kruhy jej nechal pro Miroslava Judu. Jihlavský forvard si srovnal kotouč na hůl a mířil na teploměr Pavelky, který dobře zasáhl a následný odražený puk už v těžké pozici neusměrnil Tecl do volné části branky.
     
    30:12
    Další buly před Pavelkou zvládli lépe hosté, ale kotouč si i tak vybojovala Dukla zpátky. Z vrcholu levého kruhu se do střely opřel jeden z jihlavských plejerů, nicméně orazítkoval pouze břevno!
    28:39 Jan BARTKO - 1:2
     
    28:39
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov se opět ujímá vedení. Na levém kruhu se k puku po Illéšově pasu dostal JAN BARTKO, který nic nevymýšlel a opřel se do rány. Ačkoliv se Beran stihnul přesunout, proti střele se natahoval marně. Asistence: Jakub Illéš, David Ostřížek.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Miroslav Juda – 2 min., držení.
    22:20 Matouš MENŠÍK - 1:1
     
    22:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tato jihlavská přesilovka byla výrazně lepší než předešlá. MATOUŠ MENŠÍK se před brankou dostal k puku a svým třetím gólem v sezoně během jedenácti jihlavských zápasů jistě srovnává stav zápasu. Asistence: Patrik Miškář, Václav Karabáček.
     
    22:06
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Robin Staněk – 2 min., hákování.
     
    19:26
    Velká šance hostí. Tomáš Valenta byl na levém kruhu nikým nehlídán a měl zde i dostatek prostoru ke střele, kterou dával pod horní tyčku. Beran ale dobře zasáhl.
     
    15:03
    Další svízelná situace první třetiny pro Duklu kvůli dvěma minutám pro Filipa Hamana za vysokou hůl.
     
    12:36
    Střela Janduse od modré nebyla pro Berana ničím těžkým, ovšem kotouč se od zadního mantinelu dostal na hokejku Tomáše Jáchyma, jenž viděl, že je u levé tyče brankáře Dukly volné místo. Snažil se proto rychle obtočit kolem klece a zasunout puk, ovšem Beran byl mrštný a v gólové radosti mu zabránil.
     
    08:44
    Domácí zkusili zakombinovat, ovšem špatná přihrávka zkazila jejich snahu a David Ostřížek ujel do samostatného úniku. Po levé straně si puk navedl blíže ke středu a zkusil trefit vzdálenější růžek, který o kousek minul.
     
    07:36
    Dobrá kombinace Dukly končí rychlým zakončením Harkabuse z jeho oblíbeného prostoru na levém kruhu, ovšem puk šel vedle tří tyčí. Pavelka tak zasahovat nemusel.
     
    06:57
    Dukla bude moct srovnat v přesilovce, za podrážení jde ven Filip Jansa.
    06:26 Aleš POLEDNA - 0:1
     
    06:26
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Celá akce vedoucí k úvodní brance začala tím, že Jandus se kolem pravého kruhu prodral až před branku, ale nakonec mu puk při zakončení odskočil od hokejky. Co nesvedl on, to se povedlo ALEŠI POLEDNOVI, který se trefil z levé strany přesně. Asistence: Tomáš Jandus, Tomáš Jáchym.
     
    05:08
    První slušná šance i na straně Jihlavy. Miroslav Juda si nabruslil před Pavelku, jehož zkusil překvapit bekhendovým zakončením. Ačkoliv brankář Jestřábů puk nakonec neudržel, zamezil mu v cestě mezi tři tyče. K dorážce se již domácí nedostali.
     
    03:21
    Tomáš Jandus na pravé straně dobruslil puk a z úhlu si to namířil přímo před Berana. Jediný možný prostor byl mezi jeho betony, ale toto místo si jihlavský brankář v poklidu pokryl.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 23. Menšík (Miškář, Karabáček), 47. Skořepa (T. Havránek), 48. Chlubna (Cachnín, Miškář) – 7. Poledna (Jandus, T. Jáchym), 29. Bartko (Illéš, Ostřížek), 34. Valenta (Ostřížek), 47. Poledna (Hašek, V. Burian), 58. Jandus, 60. Pěnčík (Hašek)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Chaloupek) – Dundáček, Haman, D. Kolář, Vala, Bilčík, Kachyňa, Chvátal – T. Havránek (A), Skořepa (C), Handl – Harkabus, Menšík, Karabáček – Meluzin, Miškář, Chlubna – Cachnín, Juda, Tecl.
    Trenér: Viktor Ujčík

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Bartko, Valenta, Malák, Poledna, Staněk, Pěnčík – Jiránek, T. Jáchym, Jandus – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Slanina, Venkrbec, Jansa – Veselý, Vlach, Illéš – Maruna.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Hucl, Květoň – Jindra, Maňák

    Diváci: 455
    thejrc.org