Vlci Žilina – Skalica 3:0 (kon.) | Trnava – Dubnica 4:3 (kon.) | Martin – Humenné 0:2 (kon.)
Brezno – Topoľčany 2:1 (2:0 po s.n.) | Žiar nad Hronom – Pov. Bystrica 3:2 (kon.) | Modré Krídla – Levice 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC 19 Humenné
sk Středa 01.02.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Boržik (asistent trénera HC 19 Humenné): "Diváci si aj napriek nízkemu počtu strelených gólov mohli prísť na svoje. Bolo to veľmi kvalitné prvoligové stretnutie so všetkým, čo k nemu patrí. Určite sme si nemysleli, že by to mohlo skončiť takýmto výsledkom, nechýbalo ale napätie či súboje do tela, čo určite vykompenzovalo nižší počet gólov. V prípade Stripaia, vieme len toľko, že skončil na urgente pre problémy s kolenom. Krajňák stretnutie nedohral po osobnom súboji, v ktorom si zranil oko. Veríme, že to nebude nič vážne nakoľko títo dvaja hráči by boli pre naše mužstvo veľkou stratou. Posledné stretnutia sme ako tím nehrali zle, v súbojoch ako napríklad so Žilinou sme ale prichádzali o vedenie, v tomto prípade 5:1 a napokon sme súperovi podľahli 5:6 po predĺžení. Konečne sa nám podarilo zvíťaziť v riadnom hracom čase, keďže január bol pre nás čiernym mesiacom, v ktorom sme ani raz nedokázali získať v zápase plný počet bodov. Za víťazstvo v úvode februára proti silnému tímu akým je Martin sme preto vďační. Najbližšie nás čaká Skalica proti ktorej chceme dodržiavať to, čo si povieme v šatni, teda sústreďovať sa na hokej a taktiku od prvej do poslednej minúty. My netvrdíme, že v našej hre neboli chyby. Dokázali sme ale ako tím zabojovať a blokovať jednotlivé strely či hrať obetavo."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Príčinou všetkého, prečo neberieme z posledných stretnutí body, je, že sa nevieme strelecky presadiť. Zbytočne vymýšľame, pričom sme mali od úvodu stretnutia jednoznačne danú taktiku, kedy sme chceli strieľať popod hráčov, aby to mal brankár sťažené. Naopak sme sa úplne zbytočne snažili prechádzať jeden na jedného. Potrebujeme si vytvoriť tlak. Vieme, že sa narobíme na gól, hru preto musíme zjednodušiť. Nám pomôže iba tréning. Snažíme sa meniť strelecké pozície tak, aby každý hráč vedel pred strelou niečo naznačiť, aby to išlo rýchlo, bez premiešania či bez toho, aby sme pri tom stáli. Je to dlhodobý proces, je to ale presne to, čo rozhoduje takéto zápasy. Prestávku, ktorá nás čaká, chceme využiť práve na tieto účely. Play-off sa takisto blíži. S vedením pracujeme na tom, aby sa posilnila ofenzívna, najmä presilovková časť, kde by sme sa potrebovali zlepšiť. Toto sú momenty, ktoré budú rozhodovať súboje vo vyraďovacej časti, kedy potrebujeme strieľať góly."

    Damian Novický (obranca HC 19 Humenné): "Na toto náročné stretnutie sme sa dlhšie pripravovali. Martin je kvalitné mužstvo, rovnako aj my máme v tejto sezóne určité ciele. Vedeli sme, že to nebude stretnutie o vysokom počte gólov, keďže práve v takýchto zápasoch sa hrá predovšetkým na obranu. Niekoľko posledných kôl sme sa herne trápili, v programe máme množstvo stretnutí, pričom väčšinu z nich na klziskách súperov. Práve preto sme vďační za toto víťazstvo od ktorého sa môžeme odraziť do ďalších zápasov. Samozrejme, blíži sa play-off a každý z tímov si chce zabezpečiť pred týmito súbojmi čo najvýhodnejšiu pozíciu. Takéto ťažké zápasy vás zároveň pripravujú na náročný záver sezóny. V súťaži sú veľmi kvalitné mužstvá, stretnutia sú vyrovnané a mužstvá na 1. – 8. mieste delia malé bodové rozdiely. Boli by sme samozrejme radi, ak by sme skončili po základnej časti na prvom mieste, v play-off sa ale môže stať čokoľvek a tak konečné umiestnenie nie je možno až natoľko dôležité ako samotná hra."

    Martin Semaňák (obranca HK VITAR Martin): "Máme na sebe takpovediac streleckú deku. Snažíme sa, nie vždy nám to ale vychádza. Musíme viac zapracovať na tom, aby sme strieľali z ťažších pozícií, spoza protihráčov a veriť, že nám to začne padať a gólovo sa rozbehneme. Zatiaľ sa ale strelecky trápime, aspoň v posledných dvoch stretnutiach. Nepadá nám to do bránky, snažíme sa zlepšovať, byť aktívnejší, zatiaľ to ale neprichádza. V najbližšom stretnutí v Trnave sa budeme snažiť prelomiť streleckú nemohúcnosť, ideálne za tri body, aby sme mali pred reprezentačnou prestávkou lepšiu náladu. Túto by sme chceli využiť na tréning, zamerať sa chceme na jednoduchšiu hru s vyšším počtom striel. S Petranom sme hrali spolu na začiatku sezóny dlhší čas, potom sme sa rozdelili, teraz sme opäť zásluhou trénera spolu a myslím si, že nám to spolu funguje." (22:45:27)
     
    Na výsledku sa už nič nezmenilo. Martin podľahol Humennému 0:2. Góly: 25. Novický (Krajňák, Horvát), 60. Borov (Horvát, Jacko).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Domáca bránka naďalej prázdna. Paulíny získava buly.
     
    59:39
    Humenné dáva gól! Gól do prázdnej bránky. DOMINIK BOROV pečatí víťazstvo hosťujúceho tímu po asistencii Kristiána Horváta. Druhú asistenciu si pripisuje Matej Jacko.
     
    59:31
    Napádajúci Horvát. Domáci stále s piatimi hráčmi.
     
    59:06
    Vrábeľ našiel Vaška, ktorý bol ale v postavení mimo hry. Hostia však i napriek tomu budú vhadzovať v strednom pásme a Glosár sa musí vrátiť do bránky.
     
    58:49
    Petranova strela nad bránku. Domáci pokračujú v nápore.
     
    58:10
    Rozbehnutý Tyczynski za bránkovou čiarou. Domáci rozostavení.
     
    57:37
    Krajňák medzitým odišiel do šatne. Nevieme, čo sa stalo.
     
    57:37
    Oddychový čas pre tím HK VITAR Martin.
     
    57:12
    Lavička za bránkou. Rozohráva domácu akciu.
     
    56:55
    Charvátova prihrávka bola pre Poliačeka pridlhá. Hra sa sťahuje pred Glosára.
     
    56:27
    Nauš zachytil puk neskoro. Postavenie mimo hry.
     
    55:32
    Domáci v plnom počte. Charvát na ľadovej ploche.
     
    55:16
    Vyvezený puk Ďurinom. Domáci budú môcť prestriedať.
     
    54:55
    Lenďák od modrej triafa betón brankára. Domáci sa bránia.
     
    54:25
    Krajňák nastrelil Trandina, ktorý po strele pustil hokejku. Hostia tak prišli o moment prekvapenia.
     
    53:50
    Trandin z otočky triafa Glosára. Ten následne prikryl puk.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 25. Novický (Krajňák, Horvát), 60. Borov (Horvát, Jacko)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Dvořák, Charvát – Semaňák, Petran – Lavička, Bobček – Ivan, Belica – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Juščák, Dírer, Fafrák – Milý, Lahtinen, Nauš – Vaňo R., Stanček, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HC 19 Humenné: Kozel (Krasanovský) – Jacko, Lenďák – Pulščák, Ťavoda – Zekucia, Novický – Stripai, Farkaš – Vaško, Vrábeľ, Zahradník – Borov, Krajňák, Horvát – Lačný, Markuš, Ragan – Legalin, Trandin, Frič
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Crman, Čahoj – Hajnik, Olle, Lauff (inštruktor)

    Diváci: 1230
    thejrc.org