Motor ČB – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Čtvrtek 02.02.2023, 18:00 • MEO Arena • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 15. kolo
Partner:
     
    Dorostenci Přerova potvrdili roli favorita, na domácím stadiónu porazili šumperské Mladé Draky těsným rozdílem 2:1.

    Skóre střetnutí otevřel v 11. minutě Tomáš Šťastný. Hosté ve druhé třetině vrátili stav do vyrovnané podoby zásluhou Kryštofa Seidenglanze, aby si těsně před koncem prostředního dějství znovu vzal slovo Tomáš Šťastný, tento forvard vstřelil svůj druhý, a zároveň vítězný gól. Hosté si ve třetí dvacetiminutovce vytvořili pár zajímavých náznaků, ale kýženého srovnání se nedočkali ani v závěru, kdy vyzkoušeli powerplay.

    Svěřenci kouče Kudělky zaznamenali třetí vítězství v řadě a v tabulce se posunuli na šestou příčku. Šumperk zůstává předposlední jedenáctý, na poslední Havlíčkův Brod má k dobru tři body. (20:13:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Vhazování však zvládl přerovský útočník, a to znamená jediné, Zubři z utkání odnesou plný počet tří bodů, které jsou pořádně vydřené!
     
    59:54
    Po dalším icingu domácího celku si šumperský trenér Radek Kučera bere oddechový čas. Do konce základní hrací doby zbývá šest vteřin, klíčové bude vyhrát buly.
     
    59:21
    Pokus o trefení odkryté svatyně přes celé hřiště nevyšel, kus černé gumy proletěl těsně vedle pravé tyče. Zakázané uvolnění.
     
    58:46
    Brzy Mladí Draci o útočnou třetinu přišli a marně se ji pokouší získat zpět, a to i navzdory faktu, že mají na ledě o jednoho hráče navíc.
     
    58:14
    Poté, co Kryštof Seidenglanz vybojoval útočné pásmo, odjel brankář Jan Ondráček na střídačku. Šumperk zkouší powerplay!
     
    57:50
    Výbornou práci odvedl Lukáš Maurer. Vyřadil ze hry jednoho protihráče, načež nabil Jakubu Slováčkovi, ten střílel o pár čísel vedle levé tyče.
     
    57:22
    Domácí vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Vojtěch Netopil volil zprava ostrou nahrávku na střed, kterou Carlo Kurelović nezpracoval.
     
    56:49
    Je zřejmé, že domácím nedělá problém v problémech vyhodit kotouč na zakázané uvolnění, což nyní názorně předvedl Kryštof Janek.
     
    56:16
    Matěj Škňouřil odmítl Tima Máchu a v obranném pásmu byl u puku jako první, o mantinelu ho vrátil do střední třetiny.
     
    55:55
    Pod tlakem Radek Martiňák zvolil zpoza brány přihrávku před ni, kde tušil Tomáše Macka, toho čistě odstavil Daniel Cabadaj.
     
    55:23
    Vyhození Adama Pohanky mířilo přímo na Jana Ondráčka, jenž si poradil s přehledem, vyrážečkou odehrál touš k hokeje Lukáše Plhala.
     
    54:35
    Tentokráte už muži v pruhovaném Zubrům icing odpískali. Tomáš Šťastný prohrál v rychlostním souboji s Kristianem Březinou.
     
    54:08
    Mladí Draci získali útočné pásmo, ale jen na pár vteřin. Matyáš Pluskal avizoval přihrávku příliš dopředu, vystihl ji pozorný Daniel Šindler.
     
    53:54
    Rozhodčí v poslední chvíli rozpažil, takže Martin Souček musel hrát. A poradil si, našel přesně místo, kam si nabruslil Kryštof Seidenglanz. Šumperk pokračuje na puku.
     
    53:20
    Vhazování proběhne po levici domácího gólmana Vojtěcha Ryšavého. Nahazoval Oldřich Verner, do ochranné sítě tečoval protihráč Ondřej Polame.
     
    52:59
    Střela z levého kruhu Janu Ondráčkovi vypadla, okamžitě kotouč přikryl lapačkou. Následovala menší potyčka, z níž žádné tresty nevzešly.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Šťastný (Wasserbauer, Netopil), 39. Šťastný (Janek, Polame) – 35. Seidenglanz (Prokop, Karas)


    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Janek (C), Polame (A), Wasserbauer, Udovenko, Pohanka, Mráček, Škňouřil – Šindler, Kurial, Dobša, Macek, Lažněvskyj, Netopil, Martiňák, Šťastný, Dobřecký, Kurelović.
    Trenér: David Kudělka

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – J. Březina, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Jarmara – Seidenglanz (A), Maurer, Verner (A), Pluskal, Prokop, Hejátko, Pospíšil, Mácha, Karas, Slováček, Urban.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Pavel – Kučera, Hendrych

    Diváci: 134
    thejrc.org