Slavia – Kolín 6:3 (kon.) | Prostějov – Zlín 5:1 (kon.) | Vsetín – Jihlava 2:5 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 6:7 (0:2 po s.n.) | Litoměřice – Šumperk 3:0 (kon.)
Třebíč – Pardubice B 3:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
6:3 (2:0, 1:1, 3:2)
SC Marimex Kolín
Sobota 04.02.2023, 15:00 • Zimní stadion Eden, Praha • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám vás u zápasu 45. kola Chance ligy mezi hokejisty HC Slavia Praha a SC Marimex Kolín. Úvodní vhazování je naplánováno na 15:00 na led pražského Edenu.
     
    HC SLAVIA PRAHA


    Slávisté střídají v posledních pěti zápasech vítězství s porážkami. Nejprve přišli o svoji letošní neporazitelnost proti Třebíči, poté porazili Sokolov, prohráli s Přerovem a vyhráli v Litoměřicích. Ve středu pak skončila i jejich venkovní vítězná šňůra, když v Chrudimi prohráli s Pardubicemi B. V bezgólovém utkání rozhodovaly až nájezdy, v nichž jako jediný skóroval domácí útočník Tomáš Urban. Dokážou sešívaní proti Kolínu navázat dvě výhry ze třech vzájemných duelů v této sezóně?
     
    SC MARIMEX KOLÍN


    Kolínští se v tabulce nacházejí na devátém místě hned za Slavií, na kterou ztrácejí pouhé dva body. I kozlové v poslední době střídavě vítězí a prohrávají. Před týdnem porazili Litoměřice a v pondělí po nájezdech silnou Třebíč, ve středu ovšem doma prohráli s Přerovem. Středočeši budou chtít proti sešívaným zopakovat svůj domácí triumf z konce září, kdy zvítězili 3:1.
     

    POSLEDNÍCH 5 VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ:
    27.12.22 Kolín – Slavia 1:5
    05.11.22 Slavia – Kolín 2:1
    28.09.22 Kolín – Slavia 3:1
    17.01.22 Kolín – Slavia 5:1
    17.11.21 Slavia – Kolín 4:0

     
    Sobotní zápas ale nebude jen o hokeji, ponese se totiž v duchu charitativní akce O Kapku lepší hokej, která se napříč Chance ligou uskuteční už počtvrté. Slávisté naskočí ve speciálních dresech v oranžovo-bílo-červené kombinaci, které si fanoušci budou následně moct vydražit a získaná částka poputuje do nadace Kapka naděje, která za ni pořídí potřebné přístroje k léčbě či diagnostice.

    Úvodní buly pak přijde vhodit patron letošního ročníku, mladý slávistický hokejista, který má za sebou úspěšnou transplantaci kostní dřeně, Sebastian Weitz.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry – L. Stehlík, Žejdl (A), Kulda – Všetečka, Knotek (C), J. Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Krliš, Havrda, Simon.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    SC Marimex Kolín: Soukup (Sajdl) – Čáp, T. Jelínek, Piegl (C), Naar, Aubrecht, Zajíc – Mar. Novák (A), Morong, Z. Král (A) – D. Šedivý, Korkiakoski, Kadlec – J. Sklenář, Matějček, Ouřada – Jiruš.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Kosnar, Petružálek – Jindra, Štofa.
     
    Na ledě už jsou nastoupeni hráči obou týmů, kteří společně s fanoušky tleskají mladému slávistickému hokejistovi a patronovi letošního ročníku charitativní akce O Kapku lepší hokej Sebastianu Weitzovi. Ten taky vhodil úvodní buly mezi kapitány Slavie a Kolína.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Stehlík se snažil vrátit puk svému spoluhráči za brankou, Kolínští ho ale ukořistili a vyrážejí do útoku.
     
    01:33
    Kern vybojoval puk pro Mrňu, který vyjel od mantinelu na střed a hned pálil směrem na bránu. Kotouč byl ale zblokován.
     
    02:51
    Po nevydařeném protiútoku Slavie vyrazil do brejku dvou proti jednomu Morong. Jeho první nahrávku domácí zblokovali, druhou jen těsně promáchl před brankou dojíždějící Král.
     
    03:34
    Kuldův lišácký pas hosté zblokovali, ke střele – se kterou neměl Soukup problém – se pak dostal Žovinec.
     
    04:40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté nemilosrdně trestají chybu Kolína v rozehrávce a otevírají skóre. Všetečkovi se sice po Knotkově nahrávce postavil puk na hranu, dokázal ale objet Soukupa a nahrát před prázdnou branku JAROSLAVU BROŽOVI. Asistence: Robin Všetečka a Tomáš Knotek.
    04:40 Jaroslav BROŽ - 1:0
     
    05:06
    Slavia právě vstřelila branku!
    Uplynulo jen šestadvacet vteřin a sešívaní se prosazují podruhé. V podobné situaci jako před chvíli Všetečka se ocitl Mrňa, kterého sice Soukup vytlačil mimo střeleckou pozici, sám se tím ale ocitl úplně mimo branku. Mrňa pak už jen posunul puk na KARLA KLIKORKU, který ho uklidil do odkryté klece. Asistence: Lukáš Strnad a Pavel Mrňa.
    05:06 Karel KLIKORKA - 2:0
     
    05:06
    Oddechový čas pro tým SC Marimex Kolín.
     
    05:06
    Střídání v týmu SC Marimex Kolín:
    ze hřiště odchází Jakub Soukup, přichází Tomáš Sajdl.
     
    06:15
    Szathmáry nabral na pravém křídle rychlost a už už se tlačil do dalšího brejku. Tvrdou ránou z první se nakonec prezentoval Kulda, který hned prověřil Sajdlovu pozornost.
     
    07:24
    Strnad si za brankou všiml o led klepajícího Žovince, potenciální šanci ovšem kolínská obrana zabránila.
     
    09:34
    Po Žejdlově nepřesné nahrávce střílel tvrdě Šedivý. Málek puk vyrazil helmou, která se mu pak uvolnila. Hra je proto přerušena.
     
    10:03
    Knotek šikovně uvolnil Brože, jehož střela mířila do horní části Sajdlovy brány. O chvíli později střílel z podobné pozice Křepelka.
     
    12:55
    Druhý slávistický útok držel Kolínské zavřené v jejich obranném pásmu. Do nejnebezpečnější pozice se dostal po Knotkově nahrávce Všetečka, puk ale těsně před Sajdlem tečoval mimo.
     
    14:47
    Jelínkovo nahození od modré čáry sice mířilo mimo bránu, Málek si pro něj ale raději vyjel a puk vyrazil. Slavia pak vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    15:17
    Naarova střela se odrazila k před brankou nehlídanému Šedivému, který se otočil pro puk a snažil se ho dorazit za Málka. Brána se sice při Málkově přesunu dostala ze svého postavení, dorážka ovšem stejně mířila vedle.
     
    16:55
    Král nejprve udržel kotouč proti přesile protihráčů, pak se sám snažil zakončit střelou z otočky v mezikruží. To už se mu nepodařilo.
     
    18:18
    Kombinace Žejdla, Kuldy a Stehlíka měla skončit úspěšnou nahrávkou posledního jmenovaného na prvního, Žejdla však hostující beci zablokovali.
     
    19:34
    Havrda si šikovně popostrčil puk mezi kolínskými obránci a díky rychlosti se za ně dostal. Jenže u kotouče pak byl první Sajdl, který vyjel z brankoviště až do středu obranného pásma.
     
    19:45
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Michal Simon – 2 min., hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodní dvacetiminutovce odcházejí šťastnější hokejisté Slavie, kteří se na přelomu páté a šesté minuty dvakrát prosadili během pouhých 26 vteřin. Nejprve se trefil Jaroslav Brož, pak po podobné akci Karel Klikorka. Kolín si vzal oddechový čas a vystřídal brankáře, i Tomáš Sajdl ale v dalších minutách čelil několika šancím domácích. Kozlové si mnoho příležitostí v první třetině nepřipravili.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Stehlík na středu kluziště ukořistil puk kolínskému obránci a vyslal do brejku LUKÁŠE ŽEJDLA, který se tváří v tvář Sajdlovi nemýlil. Slavia tak skóruje ve vlastním oslabení. Asistence: Lukáš Stehlík.
    20:21 Lukáš ŽEJDL - 3:0
     
    21:01
    Sešívaným se nepodařilo odpálit puk a do šance se tak před Málkem dostal Šedivý.
     
    21:46
    Domácí v plném počtu.
     
    22:13
    I po konci přesilovky drží Kolín unavené slávisty v jejich obranném pásmu. Střely ale zatím chybí.
     
    23:13
    Až teď se sešívaní osvobozují a můžou vystřídat. Kolínští několikrát nebezpečně nahazovali, k většímu ohrožení brány se ovšem nedostali.
     
    23:55
    Brož zblokoval tvrdý pokus Čápa a vyhazuje do středního pásma. Slávisté jsou ale v posledních minutách v defenzivě.
     
    24:31
    Matějček se snažil zasáhnout do Naarova nahození od modré čáry. Nezasáhl a Málek tak puk pokryl.
     
    25:59
    Teď udávali tempo zase chvíli slávisté. Zejména Michal Simon byl v útočném pásmu hodně aktivní, k ohrožení Sajdlovy klece to ale nevedlo.
     
    27:33
    Kolínští ostřelují Málkovu bránu. Zejména Naar střílel hodně tvrdě, zařízení ovšem netrefil.
     
    28:15
    Korkiakoski se rozhodl útočnou akci zakončit nahozením na branku, s nímž Málek neměl problém.
     
    29:02
    Málkovi se nepodařilo dostat puk pod svoji moc a málem na to doplatil. Dojíždějící Aubrecht a pak hlavně Novák totiž kotouč, který slávistickému brankáři vypadl, skoro dostali do sítě. Málek situaci zachránil na poslední chvíli.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Tomáš Jelínek – 2 min., držení.
     
    32:08
    Hosté v plném počtu.
     
    32:53
    Po Žovincově ztrátě puku stříleli Král a dorážející Matějček, Málek ale slávisty od gólu uchránil.
     
    34:11
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Nenápadná akce Kolína končí prvním gólem v síti Romana Málka. Jiruš posunul kotouč na DAVIDA AUBRECHTA, který z mezikruží zamířil přesně mimo dosah slávistického gólmana. Asistence: Vojtěch Jiruš a Tomáš Sajdl.
    34:11 David AUBRECHT - 3:1
     
    36:57
    Matějček přebruslil slávistickou obranu a ujížděl sám na Málka. Na střelu, kterou poslal přímo do středu brány, ale neměl moc času.
     
    38:35
    Po delší době jsou v útoku zase slávisté a Havrdova skrytá střela skončila po sérii tečí málem za Sajdlem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě branky – jedna na každé straně – padly ve druhé třetině. Na dvoubrankovém náskoku slávistů, kteří už po 21 vteřinách zásluhou branky v oslabení od Lukáše Žejdla zvýšili na 3:1, se tak nic nemění. Kolínští se poprvé trefili ve 35. minutě, když se z nenápadné akce prosadil David Aubrecht.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:20
    Knotek zachytil ve středním pásmu nahrávku a vyslal do útoku Brože. Ten bránu minul.
     
    43:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Potřetí se dnes slávisté trefují do odkryté kolínské brány. Sajdl se při přesunu proti dorážce dostal mimo postavení, čehož sice Krliš ještě nevyužil, od modré střílející Žovinec a před brankou tečující KAREL KŘEPELKA už ale ano. Asistence: Dušan Žovinec a Václav Krliš.
    43:35 Karel KŘEPELKA - 4:1
     
    44:53
    Ač Všetečka puk proti kolínskému obránci udržel, dostal se s ním mezitím do středního pásma. Akce sešívaných tak začíná na novo.
     
    45:37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Krásná akce Slavie, která dává už pátý gól! Strnad našel před brankou Kerna, který ještě posunul puk na PAVLA MRŇU, před nímž už číhala jen odkrytá klec. Rozhodčí situaci ještě kvůli posunuté bráně zkoumali na videu, došli ale k závěru, že Mrňa vstřelil gol dříve, než branka vypadla ze svého postavení. Asistence: Jan Kern a Lukáš Strnad.
    45:37 Pavel MRŇA - 5:1
     
    48:10
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín odpovídá na branku sešívaných a snižuje na rozdíl tří gólů. Gólové situaci předcházel zákrok hostujícího obránce na Křepelku, který zůstal chvíli ležet na ledě. Kozlové se následně dostali do protiútoku, ve kterém se z dorážky prosadil MATĚJ MORONG. Asistence: Zdeněk Čáp a Tomáš Jelínek.
    48:10 Matěj MORONG - 5:2
     
    49:36
    Matyáš, Kruliš a znovu Matyáš. Tak se dají shrnout střelecké pokusy Slavie v posledních vteřinách. Nebezpečná byla hlavně střela Kruliše, která Sajdlovi propadla. Kotouč ale odpálil duchapřítomný kolínský bek.
     
    51:00
    Dnešní utkání sleduje 1324 diváků.
     
    51:14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jak jednoduchý umí hokej být. Všetečka zachytil nahrávku Kolínských a posunul puk na JAROSLAVA BROŽE, který švihem dává druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Robin Všetečka.
    51:14 Jaroslav BROŽ - 6:2
     
    51:54
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Martin Kadlec – 2 min., hákování.
     
    53:06
    Domácí kapitán Knotek byl teď blízko gólu. První jeho ránu vyrazil Sajdl, druhou zblokovali obránci před ním. Sešívaní ale Kozly na několik dlouhých chvil zamkli.
     
    53:54
    Hosté v plném počtu.
     
    53:59
    Jakub Naar se prosmýkl na pravém křídle a mířil na bližší tyč Málkovy brány.
     
    54:28
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Šimon Szathmáry – 2 min., vysoká hůl.
     
    55:38
    Málek musí být ve střehu. Nebezpečně střílel Morong, pak ze středu útočného pásma Čáp.
     
    56:28
    Domácí v plném počtu.
     
    56:35
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Sešívaný bek Žovinec sice nahrávku Kolínských zblokoval, jeho kolega v obraně Křepelka pak ale puk rukavicí nechtěně srazil přímo k nehlídanému MARKUSU KORKIAKOSKIMU, který měl před prázdnou brankou jednoduchou práci. Bez asistence.
    56:35 Markus KORKIAKOSKI - 6:3
     
    57:26
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Pavel Mrňa – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Matěj Morong – 2 min., sekání.
     
    59:02
    Stehlíka si ještě Ouřada obhodil, v cestě směrem na branku už ale narazil na Klikorku.
     
    59:26
    Oba týmy v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Slávisté ve speciálních dresech na podporu akce O Kapku lepší hokej porážejí Kolín jednoznačně 6:3. Sešívaní se do vedení dostali už na přelomu páté a šesté minutě díky svojici slepených gólů, vedení pak postupně navýšili. Dvěma přesnými trefami k triumfu přispěl Jaroslav Brož.
     
    Já vám děkuji za pozornost a těšim se zase někdy u hokeje na počtenou! (17:35:21)
    Marken.cz

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 5. J. Brož (Všetečka, Knotek), 6. Klikorka (Strnad, Mrňa), 21. Žejdl (L. Stehlík), 44. Křepelka (Žovinec, Krliš), 46. Mrňa (Kern, Strnad), 52. J. Brož (Všetečka) – 35. Aubrecht (Jiruš, Sajdl), 49. Morong (Čáp, T. Jelínek), 57. Korkiakoski


    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Žovinec, Křepelka, Hejda, Szathmáry – L. Stehlík, Žejdl (A), Kulda – Všetečka, Knotek (C), J. Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Krliš, Havrda, Simon.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    SC Marimex Kolín: Soukup (6. Sajdl) – Čáp, T. Jelínek, Piegl (C), Naar, Aubrecht, Zajíc – Mar. Novák (A), Morong, Z. Král (A) – D. Šedivý, Korkiakoski, Kadlec – J. Sklenář, Matějček, Ouřada – Jiruš.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Kosnar, Petružálek – Jindra, Štofa

    Diváci: 1324
    bahis siteleri