Slavia – Kolín 6:3 (kon.) | Prostějov – Zlín 5:1 (kon.) | Vsetín – Jihlava 2:5 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 6:7 (0:2 po s.n.) | Litoměřice – Šumperk 3:0 (kon.)
Třebíč – Pardubice B 3:1 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Berani Zlín
Sobota 04.02.2023, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítězná série Zlína je u konce! Berani padli na ledě Jestřábů z Prostějova, kteří rozstříleli loni ještě extraligový tým vysoko 5:1.

    Důležitý krok ke třem bodům udělali domácí hokejisté už v první třetině, v níž vstřelili dvě branky. Po bezbrankové druhé části se hosté na počátku té třetí dostali na dostřel trefou Zdeňka Sedláka, avšak Jestřábi se touto skutečností nenechali rozhodit a zásahy Davida Ostřížka, Jana Slaniny a Romana Vlacha definitivně rozhodli o úspěchu.

    Svěřenci kouče Tottera i přes vítězství zůstávají na čtvrté místě, přiblížili se však na kontakt třetí Porubě. Zlínští Berani jsou sedmí s šestibodovým odstupem na Přerov. (19:18:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Druhý dvouminutový trest pro Jakuba Husu v krátkém časovém sledu, před vlastní bránou tentokráte konkurenta viditelně krosčekoval.
     
    59:08
    Obránce Jakub Husa je zpátky ve hře. Ihned se zapojil do hry, oblouček za obranu namířil mimo dosah adresáta Pavla Kubiše.
     
    58:48
    Ani Tomáš Valenta už nikterak nespěchá dopředu. Před forčekujícím Sedláčkem odjel za vlastní bránu, kde nějakou chvíli pobyl.
     
    58:12
    Skutečnost, že Michal Gago podržel v útočné třetině nějaké vteřiny z oslabení, domácím určitě žíly netrhá. Jejich vítězství bude výrazné i bez gólu v přesilovce.
     
    57:47
    Křižný pas z pravé strany měl oči, přeci jen byl ale o něco prudší, než by si Jan Bartko představoval, takže zpracování nezvládl.
     
    57:04
    Petr Hašek následně v přečíslení nahrával Vilému Burianovi, který Hufa nepropálil. Přihrávající hráč byl však faulován, Jakub Husa mu sekl přes hokejku a za tento přečin míří pykat na trestnou lavici.
     
    56:53
    Vysokou rychlost nabral pravou stranou Denis Kindl. Pod tlakem Petra Haška nahrával naslepo před bránu, kde měl situaci pod kontrolou Robin Staněk.
     
    56:17
    Tomáš Valenta už mohl střílet, ještě však volil křižný pas na Tomáše Jansu, jehož nahození nebylo z nejpřesnějších.
     
    55:57
    Centimetry dělily prostějovské hokejisty od šestého gólu. Dorážka z mezikruží přeletěla dezorientovaného Hufa, za nějž na brankové čáře zaskočil jeden z obránců.
     
    55:25
    Jestřábi pošetřili u mantinelu cenné vteřiny. Ve finále touš vydoloval z pod hokejek Vilém Burian a vyhodil středem.
     
    54:36
    Nechybělo moc ke gólu v oslabení. Rozehrávku rozložených Beranů zastavil Matouš Venkrbec a zleva postupoval sám na gólmana, forhendem přestřelil.
     
    54:17
    Hokejisté v bílých dresech jsou v laufu. Hra ve čtyřech jim nedělá žádné problémy, během pár chvil dvakrát úspěšně vyhodili.
     
    53:36
    Vyloučení do domácích řad. Muži v pruhovaném vyloučili Tomáše Janduse, domácí forvard si nepohlídal nářadí a hokejkou podrazil zlínského hokejistu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 511 diváků.
    53:16 Roman VLACH - 5:1
     
    53:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Ševci jsou na ručník. Jakub Illéš u levého mantinelu dokázal na dlouhou hokejku přihrát do mezikruží ROMANU VLACHOVI, jehož střela nebyla nikterak dobře umístěná, ovšem přes levou ruku Hufa zamířila do sítě. Asistence: Jakub Illéš a Filip Jansa.
     
    52:49
    Levou stranou Petr Mrázek vybojoval útočné pásmo. S hlavou nahoře skvěle přenesl hru na Tadeáše Talafu, i s jeho pokusem si brankář poradil.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Jandus (T. Jáchym), 8. Valenta (Venkrbec), 50. Ostřížek, 51. Slanina (Venkrbec), 54. Vlach (Illéš, Jansa) – 45. Z. Sedlák (Riedl, Kratochvíl)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Bartko, Poledna, Malák, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Jandus, T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Maruna, Venkrbec (C), Slanina – Illéš, Vlach, Jansa.
    Trenér: Aleš Totter

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – M. Lang, Gago, Mrázek – Köhler (A), P. Sedláček, Kubiš (C) – Heš, Hejcman, Pospíšil.
    Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Vašíček, Komínek

    Diváci: 2 511
    thejrc.org