Everton – Arsenal 1:0 (kon.) | Aston Villa – Leicester 2:4 (kon.) | Brentford – Southampton 3:0 (kon.)
Brighton – Bournemouth 1:0 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 2:1 (kon.) | Wolverhampton – Liverpool 3:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 1:1 (kon.)
konec
Everton FC
1:0 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 04.02.2023, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:8. (15:34:05)
     
    Komplikace v boji o titul! Arsenal překvapivě zaváhal na půdě sestupem ohroženého Evertonu, domácí zvítězili těsným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí obstaral James Tarkowski, který si v 60. minutě našel centr McNeila od rohového praporku a hlavičkou na zadní tyč proměnil Ramsdalea do role diváka. Domácí si výhru zasloužili, neboť působili nebezpečnějším dojmem, favorizovaného soupeře naopak do velkých šancí příliš nepouštěli. Největší hrozbu inkasovaného gólu zažehnal ještě v první půli Coady, když na brankové čáře vykopl ránu Saky.

    Sean Dyche započal trenérskou štaci v Evertonu tím nejlepším možným způsobem, skalpem lídra. Karamelky díky zisku tří bodů vyskočily mimo sestupové pásmo na sedmnáctou příčku, Arsenal zůstává v čele s pětibodovým náskokem na Manchester City.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Domácí mužstvo už je velmi blízko nečekanému úspěchu. Po útočném faulu soupeře si pomalým způsobem dochází pro míč brankář Pickford.
     
    90+6
    Přímý kop kousek za polovinou hřiště obstaral Aaron Ramsdale. Do vápna The Toffees se nastěhovali všichni ostatní fotbalisté, balón hlavičkoval bránící Conor Coady.
     
    90+6
    U pravé lajny byla k vidění rozmíška, do níž se zapojilo velké množství hráčů. Vše odstartovala pošťuchovaná mezi Nealem Maupaye, a Olexandrem Zinčenkem, právě tito dva hráči dostali žlutou kartu.
     
    Defenzivní povinnosti si Vitalij Mykolenko splnil na jedničku. Zachytil rychlost Bukaya Saka a ve skluzu mu z pod nohou vypíchl balón do autu.
     
    90+4
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Způsobil jej Neal Maupay, ale ještě na útočné polovině, takže domácí celek mohl v klidu stáhnout defenzivní řady.
     
    90+3
    Útočný faul odpískán Leandro Trossard, Belgičan stoupl na pravou nohu Idrissovi Gueyemu. Středopolaři se dle očekávání příliš nechce na nohy.
    90+2. Zinčenko vypálil nad břevno
     
    90+2
    Odražený centr od rohového praporku si našel Olexandr Zinčenko. Neváhal a do míče se opřel z první, cílové zařízení vysoko přepálil.
     
    90+1
    Dopředu se vytáhl Vitalij Mykolenko, ale míč neudržel, pod tlakem ho raději odkopl do zámezí a zasprintoval zpět na vlastní polovinu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí naznačuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Karamelky odolaly. Centr směřoval přímo do ohně, vysoko vyskočivší James Tarkowski zabránil v zakončení Gabrielu Magalhãesovi.
     
    88
    Leandro Trossard vymyslel zajímavou nahrávku šajtlí na Granita Xhaku, který přenesl hru doprava na Fábia Vieiru, po jeho sraženém centru budeme sledovat roh.
     
    87
    Středem to nevyšlo. Bukayo Saka viděl rozebíhajícího se Eddieho Nketiaha, jehož ukázkově pokryl doposud jediný střelec zápasu James Tarkowski.
     
    86
    Kartónek žluté barvy si vysloužil Jordan Pickford. Tak dlouho otálel s rozehrávkou odkopu, až nakonec arbitrovi Cootemu přetekl pohárek trpělivosti.
     
    85
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Takehiro Tomijasu.
     
    84
    Proti centru na přední tyč vystartoval Aaron Ramsdale. Zřejmě si zakřičel pozdě, protože těsně před ním hlavičkoval mimo vápno William Saliba.

    Milan Huppert

    Branky: 60. Tarkowski (McNeil)

    Karty:   63. Mykolenko (EVE), 69. Onana (EVE), 86. Pickford (EVE), 90+6. Maupay (EVE) – 90+6. Zinčenko (ARS)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:8.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Coady, Tarkowski, Mykolenko – Iwobi, Gueye, Onana, McNeil – A. Doucouré – Calvert-Lewin (62. Maupay).
    Náhradníci: Begović – T. Davies, Godfrey, D. Gray, Holgate, Mina, Simms, Vinagre.

    Trenér: Sean Dyche

    Arsenal FC: Ramsdale – B. White (85. Tomijasu), Saliba, Magalhães, Zinčenko – Ödegaard (C) (77. Vieira), Partey (59. Jorginho), Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli (59. Trossard).
    Náhradníci: Turner – Cozier-Duberry, Holding, Kiwior, Tierney.

    Trenér: Mikel Arteta

    Rozhodčí: Coote – Betts, Scholes
    thejrc.org