Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Rytíři Kladno
Neděle 05.02.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Time out pro kladenské Rytíře.
     
    58:30
    Už tam je. Hosté hrají šest na pět!
     
    57:00
    Daňo obral ve střední třetině Jágra a postupoval sám na Brízgalu. Obránce, který jej stačil dojet, mu však zamezil nebezpečné zakončení a za sebou najíždějícího Růžičky si Daňo nevšiml.
     
    54:38
    Po práci první třinecké formace byl v šanci u kladenské tyče Marcinko. Po vyjetí zpoza branky trefil tyč!
    51:03 Tomáš MARCINKO - 5:4
     
    51:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    První formace Ocelářů teď dokázala Kladenské přitlačit před jejich branku, ale zároveň být efektivní. Růžička vyhrál za brankou osobní souboj. Daňo vyjel s pukem na holi do střelecké pozice, ale ještě nahrál na sjíždějícího TOMÁŠE MARCINKA, který se z bezprostřední blízkosti prosadil bekhendovou střelou do horních pater Brízgalovy branky. Asistence: Marko Daňo. Stav utkání 5:4.
    46:20 Martin RŮŽIČKA - 4:4
     
    46:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA získal puk za kladenskou brankou, natlačil se do zakončení před Brízgalu a bekhendem vyrovnal průběh zápasu. Asistence: Marko Daňo. Stav utkání 4:4.
    44:32 Jaromír JÁGR - 3:4
     
    44:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    JAROMÍR JÁGR zablokoval za brankou rozehrávku domácích a nahrnul puk do třineckého brankoviště, pod brankářem Mazancem až do třinecké sítě. Asistence: Adam Kubík, Tomáš Plekanec. Stav utkání 3:4.
    38:28 Miroslav INDRÁK - 3:3
     
    38:28
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Klepiš z jízdy z pravé strany vracel na osu. Jeho přihrávka byla pokryta a odrazila se k modré čáře, kde byl Sotnieks. Střelu kladenského obránce ještě za Mazance asi lehce tečoval MIROSLAV INDRÁK, neboť tento hráč je označen za střelce třetí branky Kladna. Asistence: Kristaps Sotnieks, Jakub Klepiš. Stav utkání 3:3.
     
    32:46
    Po souboji Tomáše Marcinka (TRI) a Tomáše Plekance u hrazení zůstal druhý jmenovaný ležet na ledě. Rozhodčí situaci vyhodnotili jako podrážení třineckého hráče, následně tak v krátkém sledu druhá přesilovka Rytířů.
    31:25 Adam KUBÍK - 3:2
     
    31:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácím se nedařilo dostat puk z pásma. Ten nakonec vyplaval na vrchol levého kruhu k Plekancovi, který si počkal, položil si bránícího hráče a následně poslal prudký křížný puk na pravou stranu na ADAMA KUBÍKA. Jeho střelu z první zastavila až napnutá síť za Mazancem. Asistence: Tomáš Plekanec, Martin Procházka. Stav utkání 3:2.
     
    30:34
    Jágr sebral u pravého hrazení puk Voženílkovi a po obloučku si najel do zakončení a trefil horní tyč Mazancovy branky.
     
    30:00
    Pasáž končí nepřesnou střelou Babky z pravého kruhu. Prvním vyloučeným hráčem na straně Ocelářů je přesně v polovině normální hrací doby Tomáš Marcinko (TRI). Je vyloučen za krosček.
     
    26:54
    Chmielewski si vyměnil puk s Hrňou a ten si najel do šance až před Brízgalu. Vystřelil bekhendem a hostujícímu brankáři puk propadl, ale zastavil se před čárou tak, že hosté brankoviště vyčistili.
    23:44 Erik HRŇA - 3:1
     
    23:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další kombinace už ale Ocelářům vyšla. ERIK HRŇA ze své pozice na pravém kruhu nabíjel na osu Chmielewskému, ten mu ale puk vrátil, nebyl dobře otočený k brance. Hrňa následně z první poslal puk do horních pater Brízgalovy branky a gólem oslavil svůj sedmistý zápas v extralize. Asistence: Aron Chmielewski. Stav utkání 3:1.
     
    22:15
    Hosté se teď nadvakrát usadili v útočné třetině, když Beran získal puk. Při následném souboji u mantinelu však přehnal svůj důraz a poslal Chmielewského na hrazení. Matěj Beran (KLA) je třetím vyloučeným hráčem Kladna i zápasu celkově, je vykázán za vražení na hrazení.
    19:56 Marko DAŇO - 2:1
     
    19:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Myslím si, že se teď třinecké legendě s číslem 27 hodně ulevilo. Malý moment po svém těžkém momentu poslal ze strany puk před brankoviště, kde byl MARKO DAŇO a nejlepší střelec extraligy nadvakrát poslal svůj pokus do branky. Oceláři si tak přeci jen před pauzou vypracovali jednobrankový rozdíl. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Marcinko. Stav utkání 2:1.
     
    19:48
    Neskutečnou šanci teď spálil Martin Růžička. Čukste vyměnil puk s Daněm a slovenský střelec poslal skrz brankoviště puk před skutečně úplně prázdnou branku. Růžička však poslal puk mimo.
     
    17:40
    Až nyní je vyhlášená další komerční přestávka první třetiny. Mezitím měli domácí dvě šance, hlavně ta první volala po brance. To Nestrašil z pravé strany hledal před brankou Marcinka, který by usměrňoval do prázdné branky, ale byl pokryt dvěma bránícími hráči. Následně ze své pozice po rychlé přihrávce od levého hrazení střílel Nestrašil, ale Brízgala se přesunul včas.
     
    11:00
    Po inkasované brance se dostali do útoku opět domácí. Marcinko sebral na slotu bezprizorní puk, který z otočky poslal na branku. Brízgala jen vyrazil do strany na volného Růžičku, ten ale nedokázal dobře kotouč trefit a minul branku.
    10:20 Tomáš PLEKANEC - 1:1
     
    10:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    První hostující formace si teď vytvořila velký tlak před Mazancem, který končí vyrovnávací brankou. Pasáž začala Kubíkovým nahozením od modré, následně měl tentýž hráč nebezpečný pokus z předbrankového prostoru. Následně Jágr ustál několik fyzických soubojů a poté od pravého mantinelu poslal puk poslepu do předbrankového prostoru, kam si sjel TOMÁŠ PLEKANEC a vyrovnal. Asistence: Jaromír Jágr, Adam Kubík. Stav utkání 1:1.
    08:16 Marko DAŇO - 1:0
     
    08:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Daňo bojoval v rohu o puk s Dotchinem s pomocí Růžičky se jim podařilo posunout puk mimo dosah hostujících bránících hráčů na Marcinka. Ten z rohu prudce přihrál na pravý kruh Nestrašilovi, který odsud poslal puk před branku, odkud do odkryté branky usměrnil puk MARKO DAŇO. Druhou přesilovku tak Oceláři už využít dokázali. Asistence: Andrej Nestrašil, Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:0.
     
    07:19
    Druhým vyloučeným hráčem dnešního utkání je opět hráč hostujícího týmu. Tomáš Plekanec (KLA) je vykázán za vystřelení puku mimo hřiště. Následně si ještě něco vysvětloval s Chmielewskim a Jeřábkem.
     
    01:40
    Dvě velké šance Marcinka. Nejprve nesrovnal mířidla po rychlé kombinaci, když mu puk na hůl na brankoviště poslal Daňo. Následně střelou ze slotu trefil horní tyč kladenské branky. Následně odražený kotouč končí v hledišti.
     
    00:59
    Domácí Voženílek si za vlastní brankou vybojoval faul od Jakuba Klepiše (KLA), který je vykázán za nedovolené bránění a je prvním vyloučeným hráčem utkání.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 9. Daňo (Nestrašil, Marcinko), 20. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 24. Hrňa (Chmielewski), 47. M. Růžička (Daňo), 52. Marcinko (Daňo) – 11. Plekanec (Jágr, Kubík), 32. Kubík (Plekanec, M. Procházka), 39. Indrák (Sotnieks, Klepiš), 45. Jágr (Kubík, Plekanec)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Mar. Adámek, J. Jeřábek, Roth, Čukste, Kaňák – M. Růžička (C), Marcinko (A), Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Dravecký (A), Chmielewski – Hrehorčák, M. Roman, Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Kehar, Sotnieks, Slováček, Ticháček, Cibulskis, Veber – Jágr, Plekanec (C), Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund (A), Filip, Beran – O. Bláha II, Pytlík, Babka.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Rožánek, Axman

    Diváci: 5 268
    thejrc.org