Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 05.02.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Domácí duely hrané v pátek není potřeba v hradeckém kalendáři hledat, neboť se již Lvi v tento den během zbytku základní části nepředstaví. Avšak v neděli ano, a právě první únorová neděle se ponese v duchu extraligového kola s číslem 45.

    K vidění bude velmi zajímavý souboj mezi Hradcem Králové a brněnskou Kometou. Oběma celkům se totiž daří, mají dobrou sérii čtyř výher v řadě a za následek to má vzestup tabulkou. Hradec je rázem na šestém místě, Kometa na devátém.

    Atraktivní duel začíná v ČPP Aréně v 16:00, příjemnou zábavu!
     
    HC KOMETA BRNO
    9. místo, 59 bodů, skóre 115:134, bilance 15-6-2-21

    Zatímco ještě nedávno to vypadalo s Kometou všelijak, nakonec se to začíná v dobré obracet a Kometa jde tabulkou nahoru. Výrazně tomu pomohla série čtyř utkání v řadě, ve kterých brněnský tým získal rovnou 12 bodů a hrozba toho, že by Kometa byla bez vyřazovacích bojů, je hned o něco menší.

    Jihomoravané navíc zvládli duely, které pro ně byly klíčové. Doma porazili 5:2 Motor, poté vynulovali venku Kladno, stejně tak naložili v ikonickém Rondu s Libercem. K tomu se přidala výhra nad Třincem a vyjma odskočených Pardubic a rozjeté Sparty není v extralize moc týmů, které by měly z posledních pěti utkání takovou formu. Vlastně ano, úplně stejně je na tom Hradec.
     
    MOUNTFIELD HK
    6. místo, 66 bodů, skóre 117:111, bilance 16-7-4-16

    Když si Hradec držel osmé místo tabulky a měl ztrátu na týmy nad sebou, fanoušci ani tolik neočekávali, že by se Mountfield zapojil do bitvy o první čtyřku. Jenže všechno změnila již zmíněná zelená série, po které je rázem stále o co hrát. Aktuálně na čtvrtý Třinec ztrácí Lvi pouhé čtyři body, navíc je v pondělí 13. února čeká s Oceláři dohrávka.

    Celkově 12 bodů je pro Hradec více než příjemných, tři body dovezli Východočeši po obratu ve Vítkovicích, za plný počet vyhráli i na neoblíbeném ledě Motoru. Dokonale se tak povedlo týmu z 26. nejlépe hodnoceného města na život v Česku (podle stejného průzkumu jsou na tom Pardubice o sedm příček méně) napravit předešlou sérii, která čítala čtyři prohry v řadě.
    Zvítězí dnes Hradec?
     
    -70
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, K. Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Lhotský, Hynek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Duel 45. kola začíná a úvodní buly vyhráli domácí, kteří hráli hned dopředu. Ale nepřesná přihrávka na Lva, který byl nastartovaný na pravém křídle, hned zase Hradecké z pásma vyhnala.
     
    00:39
    Flek chtěl přenechávat puk u mantinelu Kollárovi, jenže se do celé situace nešťastně přimotal hlavní rozhodčí. Kotouč se proto odrazil zpátky k modré a nahození šlo do ochranné sítě.
     
    01:19
    Rosandič zastavil střílené nahození od modré a na dvě přihrávky se Hradec dostal do útoku. Zakončení vzal na sebe z levé strany Klíma, jenže trefil jenom Furchovy betony.
     
    01:49
    Tlak domácích přesto pokračoval. Po několika svižných přihrávkách pálil Filip Pavlík, dvakrát sražený pokus skončil v ochranné síti.
     
    02:00
    Marek Ďaloga nabral v obranném pásmu velkou rychlost a couvající obránce Mountfieldu snadno přebruslil. Dostal se až na pravý kruh a zkusil to bekhendem, Kiviaho jeho svižnou střelu vyrazil.
     
    02:52
    Vyhození na kruzích zachytil Cingel a hned hrál mezi kruhy pro neobsazeného Eberleho. Avšak přihrávka byla moc prudká a domácímu útočníkovi odskočil puk od hokejky.
     
    03:05
    Po vhazování před brankou Kiviaha si uzmul chvilku slávy pro sebe čárový rozhodčí, který ve snaze sebrat puk z ledové plochy podklouzl a jednak vykopl branku ze svého postavení, jednak bruslí prořízl síť. Tudíž se nějakou dobu hrát nebude.
     
    03:05
    Díra v síti je opravdu ohromná, ke kase mezitím doběhli dva ledaři. Jeden s vrtačkou, druhý s provazem a silnou jehlou. Oba týmy tak využívají pauzu k udržení se v provozní teplotě.
     
    03:06
    Po krátké pauze se již znovu hraje. Domácí uzmuli buly pro sebe a hned pádili dopředu. Sražená přihrávka se příhodně nabídla Marcelovi nad kruhy, z otočky ale trefil bránícího hráče, od nějž šel puk znovu kamsi nad plexisklo.
     
    03:49
    Domácí hrají v útočném pásmu velmi nápaditě a po sérii několika přihrávek a střel měli možnost jít do vedení! Perret podržel kotouč na levé straně a počkal si na Kevina Klímu, který mu sjel nad kruhy. Klíma zakončoval z první přes bloky a Furch reagoval na poslední chvíli!
     
    05:03
    I hosté ale kontrovali tutovkou! Luboš Horký do toho na pravém křídle šlápl, snadno se dostal do útočného pásma a jenom přepustil kotouč mezi kruhy rychlejšímu Ondráčkovi, který zblízka střílel. Kiviaho ale zůstal v klidu a pokus mířící do výstroje utlumil!
     
    05:39
    Lev posunul Kalinovi na modrou, který si našel prostor na zakončení a zkoušel překvapit Furcha po ledě. Do cesty ale vjel Kučeřík, který nepříliš razantní pokus podržel na holi.
     
    06:12
    Zaťovič se už na levé straně nabízel lehce za obranu, přihrávka na něj ale byla nejenže nepřesná, ale dokonce doputovala až na zakázané uvolnění.
     
    06:56
    Perret podržel puk u mantinelu, byl hned poté ale zdvojen a Holland jej zbavil hracího předmětu. Kometa sice pak hrála z jedničky dopředu, nahrávka křížem ale nebyla nijak přesná.
     
    07:50
    Jergl ještě na konci dlouhého střídání vyhazoval od vlastní střídačky. A protože lavička Komety nechtěně zasáhla do puku, máme přerušeno. Buly ve středním pásmu se rozjede po komerční přestávce.
     
    08:16
    Šalé si klepal o přihrávku na pravém křídle, chyběl mu však krok na lepší zpracování. Takhle z toho byl jenom souboj u mantinelu, který brněnský talent prohrál.
     
    08:56
    Lalancette využil příhodného odrazu kotouče a táhl situaci 2 na 2, kterou i zakončoval. Střílel ale přes hokejku bránícího hráče Komety a puk tak opět zůstal v ochranné síti.
     
    09:31
    Kollár při forčekování odrazil hokejku Klímy, který si pro ní musel dojet tak až skoro ke střídačkám. Kometa se pak sice stáhla ke své brance, během chvíle ale přišla nadějná akce pro Fleka, který měl drobný náskok na levém křídle. Těsně předtím, než jej zakřižoval Rosandič, šel Flek do střelby, Kiviaho ale v klidu podržel.
     
    10:39
    Lev zastavil kombinací hostí a otočil hru. Všechno to ale končí na mantinelu poblíž střídačky Komety. Hostům se pak povedlo vyhodit ke Kiviahovi a Zbořil téměř zazdil do mantinelu tvrdým hitem Blaina. I kvůli tomu z toho byl hradecký icing.
     
    11:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože to v první fázi nevypadalo na nic zásadního, nakonec je z toho vedoucí gól Hradce! Filip Pavlík si v klidu rozehrál od vlastní branky na Wereka, který se zorientoval ve středním pásmu a rozjel brejkovou situaci. Puk přenechával doleva na Rosandiče, jenž udělal dva kroky a střílel na zadní tyč. Furch sice kotouč vykopl koncem betonu, avšak do prostoru, který je v tomto nejhorší. Mezi kruhy totiž dojížděl z druhé vlny CHRISTOPHE LALANCETTE, který předskočil bránícího Hollanda a Furcha snadno prostřelil – 1:0! Asistence: Mislav Rosandić. Ethan Werek.
    11:50 Christophe LALANCETTE - 1:0
     
    12:56
    Strömberg byl první na nahozeném puku, proto se nepískal icing a z otočky zkusil hostující forvard překvapit Kiviaha. Ten se ale zaskočit nenechal a podržel kotouč v lapačce.
     
    13:27
    Blain dal ze středního pásma až moc prudkou přihrávku na Cingela, kterému puk odskočil. Kometa z toho ale nedokázala nic získat, naopak má Lvy opět nastěhované v pásmu.
     
    14:07
    A znovu to bylo zajímavé! Werek si podržel puk za brankou a hledal Lalancetta, který se opět nabízel do velmi podobné pozice, ze které dal vedoucí branku. Tentokrát však těsně netrefil!
     
    14:42
    Rosandič jenom píchl puk rychlejšímu Perretovi, který ale jenom nahodil před sebe do útočného pásma. To však Hradci stačilo, aktuálně stále kombinuje před Furchem.
     
    15:26
    Po inkasovaném gólu Kometa lehce vyklidila pozice. Furch je prakticky v neustálé permanenci, lapačkou raději stáhl nahození Filipa Pavlíka.
     
    15:52
    Lukáš Cingel rozjížděl situaci 3 na 2 a ještě jí vylepšil stahovačkou okolo napadajícího Ondráčka. Jenže následná zpětná přihrávka již nebyla tak přesná a Kometa vyhazuje.
     
    16:32
    O chvíli později z toho bylo zakázané uvolnění pro hradeckou stranu, hra se tak po delší době stěhuje před Kiviaha.
     
    16:55
    Chybnou rozehrávku mohl vytrestat Chalupa, kterému se navíc na kruhu nabízel volný Štohanzl. Do přihrávky však skvěle skočil Ščotka a odvrátil potenciální nebezpečí.
     
    17:49
    Kalina vyzval přesnou přihrávkou na ofsajdovou hranu Jergla, který měl ale před sebou obránce a musel střílet přes něj. Furch i tohle ale dobře viděl a reagoval včas.
     
    18:30
    Šalému šla na křídle dlouhá přihrávka, kterou však hostující hráč pod kontrolu dostal až v útočném pásmu. Proto je z toho ofsajd pro Kometu.
     
    19:16
    Rosandič vyhodil od vlastní branky podél prken a skoro to vypadalo, že to bude icing. Puk však výrazně zpomalil a Kollár musel hrát.
     
    19:56
    Nic více se ale již nestane, puk je za brněnskou branku, kde i téměř stoprocentně zůstane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Živelná první třetina se hrála téměř čtyřicet minut, ale domácí fanoušci jsou i tak spokojeni. Hradec totiž odehrál celou dvacku v tempu a měl několik slibných šancí, ujala se ale jenom jedna. V čase 11:50 byl první na odraženém puku mezi kruhy Christophe Lalancette a zametl jej za Furcha. I Kometa měla do té doby pár možností skórovat, všechno ale jistil zezadu Henri Kiviaho. Do ČPP Arény se vrátíme za 17 minut!

    Střely na branku: 11 – 7
     
    A ještě se nějakou dobu hrát nebude. Led je totiž fakticky ještě mokrý a kaluže vody znemožňují jakoukoliv hru. Nejhorší je to tradičně za brankou pod hradeckým kotlem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Nakonec se ale začalo. Kometa sice vyhrála úvodní buly, po dvou přihrávkách se však puku elegantně zbavila.
     
    20:36
    Chalupa udělal dva rychlé kroky na pravé straně a hned mohl střílet. Jenže to měl na bekhend a jeho nevýrazný pokus Furch bez potíží srazil.
     
    21:21
    Pospíšil se zbavil obránce před sebou a z vrcholku levého kruhu pálil Kiviahovi do prostoru masky. Domácí brankář však tuhle těžkou situaci ustál a navíc to vypadalo na brejk, jenže Radovan Pavlík byl v pásmu dříve než Werek s pukem.
     
    21:53
    Vincour dojížděl prudké nahození od Ščotky z modré. Kiviaho ale puk podržel v lapačce, následně si ještě něco Vincour s Klímou vyříkávali, ale bez nutnosti nějaké větší intervence.
     
    22:32
    Kometa do druhé třetiny výrazně zlepšila pohyb a je to znát. Hradec se téměř nedostává z vlastního pásma.
     
    22:45
    Pomohl mu až Kiviaho, proti kterému poslal střelu Šalé z pravé strany. Domácí brankář však situaci viděl a opět přerušil hru.
     
    23:09
    Lev vzal přihrávku od Blaina a nahodil puk do útočného pásma. Tam mezitím dojel Cingel a od mantinelu otestoval Furcha. Ten v poklidu sebral do lapačky.
     
    23:52
    Domácím stačilo poměrně málo na solidní tlak v pásmu. Rosandičova střela od modré ale skončila jenom na Furchově betonu a další akce znemožnily dvě nepřesné nahrávky.
     
    24:50
    Perret poslal puk na Klímu, ten ale neměl v útoku podporu, a tak jenom puk přehodil za branku Furcha. Následně odjel se spoluhráči střídat.
     
    25:39
    Na ledě zůstal po ostrém střetu s Hollandem ležet Štohanzl a je jasné, že se bude vylučovat. Otázka však je, na kolik trestných minut to bude.
     
    25:39
    Rhett Holland (KOM) Štohanzla ostře dohrál na mantinelu a dostává za to dvě minuty, klasifikace nedovolené bránění. Hradec má tak první přesilovku.
     
    25:53
    Východočeši to rozehráli svižně a naskytla se možnost pro McCormacka z levého kruhu, jeho střelu po ledě ale zachytil Furch.
     
    25:58
    McCormack dostal druhou šanci, tentokrát měl volno na modré. Jeho pokus byl ale sražený do ochranné sítě. Vhazovat se však bude stále v útočném pásmu.
     
    26:28
    Velký propad hradecké obrany a Lvy drží Kiviaho! Za vyhozeným kotoučem sprintoval Kollár, rázem se z druhé vlny zjevil v útočném pásmu Ďaloga. Společně tak jeli proti Blainovi a Ďaloga dostal skvělou přihrávku na levý kruh, proti jeho střele se ale skvěle v poslední chvíli přesunul právě Kiviaho!
     
    27:16
    Lev prováhal možnost na ideální střelu a stáhl si puk na kruhy. Jeho nepříliš razantní střelu pak sebral do rukavice Kundrátek, z první však hostující bek trefil jenom hradeckou střídačku.
     
    27:38
    Kometa ale vyhrála následné buly a v dobrém světle se opět ukázal Kollár! Jeho svižný výpad před koncem přesilové hry Hradce nevypadal nijak nebezpečně, o to větší byl ale šok, když stadionem zazněl zvuk otírajícího se puku o břevno!
     
    28:08
    Horký se tlačil mezi dva hráče a Filip Pavlík mu v poslední chvíli srazil nahrávku. Horký tak musel dojet za branku, kde si na něj domácí bek počkal a dohrál jej.
     
    28:31
    Po komerční přestávce se trestné lavice trochu zaplní. Radovan Pavlík (MHK) a Rhett Holland (KOM) se tak dlouho osekávali a štěkali po sobě, až rozhodčí oba poslal za krosčeky na dvě minuty ven.
     
    28:50
    Hraje se tak 4 na 4 a Eberle byl zaparkovaný před brankou. Také dostal puk od Lva a z otočky se protlačil do zakončení, Furch ale vykopnul betonem.
     
    29:38
    Perret využil toho, že jej nikdo nějakou dobu nehlídal. Proto snadno v útočném pásmu objel branku a vybruslil až na pravý kruh. Střelu tlačil na bližší tyč, jenže trefil Furcha jenom do masky.
     
    30:48
    Pospíšil prostrčil puk přes Rosandiče na mnohem rychlejšího Horkého, který se na pravém kruhu odhodlal ke střele. Na první dobrou velká šance ale končí zklamáním, Horký z nadějné pozice netrefil branku.
     
    31:42
    Marcel forčekoval Ďalogu, který zachyboval a vjel do útočného pásma až jako poslední. Jenže měl kotouč, proto je z toho ofsajd hostujícího týmu.
     
    32:04
    Odražený kotouč propadl v útočném pásmu na Šalého, který ale z první napálil jenom Kiviaha. Přesto ale snahy Komety pokračovaly, Ščotka podržel na modré a našel volného Fleka, který tečoval. Kiviaho se ale přemístil a podržel puk ve výstroji. Následuje komerční přestávka.
     
    32:36
    Furch nebyl nejjistější v rozehře, přesto se mu ale za vlastní brankou povedlo puk poslat do bezpečí. Kollár nastartoval křížem rychlejšího Kučeříka, toho ale zradilo zpracování.
     
    33:30
    Domácí zahrozili skrze Wereka, který přebruslil na pravé straně až do střelecké pozice. Bekhendem však trefil jenom Furcha, vhazovat se bude po levici brněnského brankáře.
     
    33:52
    McCormack si řekl o kotouč a dostal jej na modrou. Jeho šikovná střela do chumlu před brankou ale zůstala bez vážnějšího vlivu na utkání.
     
    34:56
    Rosandič nepočítal s odrazem puku a už chtěl jet střídat po Klímově nahození. Jenže kdyby opravdu odjel střídat, tak Kometa jela brejk 2 na 1. Proto musel situaci ještě vyřešit, což se mu povedlo.
     
    35:42
    Eberle se snažil přetlačit Zbořila v souboji o puk a trvalo to tak dlouho, až puk skončil na hradecké střídačce. Proto se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    36:05
    Flek rozehrál rychlý kontr a vytáhl hru napravo pro Kundrátka. Jenže ten nebyl až tak rychlý a na herní situaci navázal až v momentě, kdy byl signalizovaný ofsajd.
     
    37:02
    Po sérii soubojů o puk ve středním pásmu měli navrch Brněnští, kteří díky Horkému ohrozili Kiviaha, finský brankář však dnes působí ve velké pohodě.
     
    37:53
    Ochranná síť nad brankou Komety je ve velké permanenci, tentokrát ukončila signalizovanou výhodu domácím. Podruhé v duelu budou mít totiž Lvi přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění schytal Kim Strömberg (KOM).
     
    38:05
    Blain nezpracoval prudkou přihrávku a Vincour už chtěl posílat do kontru Fleka, tomu však chyběl krok na letící puk.
     
    38:48
    Holland se otočil za brankou a ihned posílal puk ven. Jenže jej však ještě nešťastně tečoval Vincour na domácí střídačku. Proto hra před Furchem zůstane.
     
    39:02
    Lalancette si vybruslil mezi kruhy a pálil bez větší přípravy, Furch tvrdou pumelici vyrazil ramenem.
     
    39:40
    Kometa spálila téměř jasnou gólovku! Po ztrátě na modré jeli hosté 2 na 1, navíc Lalancette jakožto jediný bránící hráč na kruzích upadl. Flek tak v poklidu naservíroval puk na levý kruh Vincourovi, který z první pálil na kasu. Kiviaho však dnes chytá fantastický zápas a téměř slavící kotel Komety schladil výtečným zákrokem hokejkou!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla již o něco dietnější, více ze hry však měli určitě hosté. Jenže nemohli překonat skvěle chytajícího Kiviaha, což demonstroval například Vincour 20 sekund před koncem, navíc ještě ve vlastním oslabení. Domácí nevyužili ani jednu ze dvou nabízených přesilovek a rozhodně není nic hotového. Tak či tak nás čeká zajímavá třetí třetina, ta začne za 15 minut!

    Střely na branku: 19 – 15 (8 – 8)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Za tónů prvních chorálu, které v hradeckém kotli rozeřvává maskot Mounty, začíná třetí třetina. A Hradec si hned vytvořil tlak v útočném pásmu.
     
    40:52
    Eberle se dostal k odraženému puku na pravém křídle, jenže nemířil přesně. Puk jenom proskákal zhruba metr od Furchovy klece.
     
    41:42
    Perret udělal prostor pro Klímu, který dostřídával. Hned poté se dostal Klíma na puk a nahazoval na brankoviště, jenže tam neměl žádnou podporu.
     
    42:39
    Jank z první trefil jenom Strömberga a Kometa mohla jít do brejku, ale skončilo to nepřesnou nahrávkou. Domácí kontrovali McCormackovou přihrávkou na Chalupu, který šel do úniku. Furch byl již překonán, jenže hosty zachránila tyč!
     
    43:22
    Blain po přechodu do útočného pásma hned střílel, puk ale opět skončil v ochranné síti.
     
    44:09
    Kometa se drží na puku a Pospíšil se nabízel do brejkové situace, kdy si sjížděl za obránce. Dlouhou přihrávku ale zastavil Werek.
     
    44:30
    Nepříjemný moment pro Wereka, který po přistrčení od Hollanda ztratil na úrovni brankové čáry stabilitu a nekontrolovatelně narazil do mantinelu. Na to konto se strhla drobná rozmíška, Werek se po chvíli zvedl a odjel na střídačku. To je pro tenhle moment asi nejhlavnější.
     
    45:20
    Pokračuje se dále 5 na 5 a Pospíšil byl opět vidět. Tentokrát se dostal dvakrát ke střele a Kiviaho musel v druhém případě zasahovat maskou.
     
    45:46
    McCormack podržel kotouč na modré a hledal křížem rozjetého Lva. Tomu ale zakončení nesedlo a Furch si prakticky nemusel připsat ani zákrok.
     
    46:10
    Kalina odstavil čistě od puku Horkého a vyslal dopředu Radovana Pavlíka, který však jenom objel branku a k zakončení se nedostal, neboť byl zdvojen.
     
    46:58
    Klíma už skoro objel Kollára a jel do situace 2 na 1. Kollár ale celou situaci skvěle ustál a čistě Klímu na dlouhou hůl zbavil kotouče.
     
    47:38
    Kometa poté vyhodila na zakázané uvolnění a hra se tak přesouvá k Furchovi. Pauza je však vlivem debat s rozhodčími delší, než kdyby se snad mělo hrát po klasickém přerušení s možností střídání.
     
    47:45
    McCormack po vyhraném buly udělal dva rychlé kroky a pálil, jenže jenom do Furcha, který si puk udržel i následně během zmatku v brankovišti. Následuje komerční přestávka.
     
    48:09
    Kučeřík nedokázal pod tlakem dostat puk ven z pásma, přesto mohla Kometa po týmové práci jet do útoku. Jenže Zaťovič už byl těsně v útoku, zatímco Šalé byl s pukem teprve ve středním pásmu.
     
    48:49
    Blain se na modré dlouho nerozmýšlel a pustil kotouč přímo z první. Furch ale bez potíží sebral do lapačky a přerušil.
     
    49:33
    Marcel ustál souboj s Pospíšilem, ten ale těsně předtím stihl odehrát na modrou. Tlak Komety pokračuje.
     
    50:09
    Těžké momenty pro domácí obranu, která byla doslova zavařená! Holík však zamířil po Hollandově přihrávce vedle tyče a Pospíšil v momentě, kdy měl nahrávat zcela volnému Horkému, tak puk předržel a Rosandič vyhodil!
     
    51:16
    Lalancette ukázal velkou bojovnost, když na konci střídání sprintoval za Blainovým vyhozením tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Díky tomu se hra mohla přesunout před branku Furcha.
     
    52:12
    Nahození podél prken šlo hostům z vlastní poloviny, proto je z toho zakázané uvolnění. Přestože se to nelíbilo Pospíšilovi, verdikt je samozřejmě konečný, naopak rozhodčí Obadal si hostujícího útočníka pozval na kobereček.
     
    52:25
    Jergl prošťouchl napříč útočným pásmem na Perreta, který byl rázem sám před Furchem. Zakončení však francouzskému rychlíkovi nesedlo, puk trefil patkou hokejky!
     
    53:10
    Už to vypadalo, že by domácí valili do brejku, dlouhé vyhození na Lva ale tečovala hradecká střídačka. Proto nucené přerušení hry a komerční přestávka.
     
    53:36
    Kalina udržel na zádech dva hráče Brna a poslal kotouč na Lva, který si to v útočném pásmu moc nekomplikoval. Jenom nahodil k Furchovi a odjel střídat.
     
    54:42
    Werek podržel kotouč ve středním pásmu a přehrál puk na Radovana Pavlíka. Jenže ten měl puk pod bruslemi a nedokázal se tak prosadit. Celou pasáž zakončil střelou Jank z levého kruhu, ale Furch zakročil včas.
     
    55:35
    Kalina přišel při bránění Strömberga o hokejku, která se mu navíc přelomila. Přesto dokázali Hradečtí vytlačit soupeře do středního pásma, pokus o opětovné usazení se skončil ofsajdem.
     
    56:22
    Klíma se jako první dostal ke skákavému kotouči a posílal jej ze stoje na Jergla, Kundrátek ale sklepl na svoji hokejku a Kometa pokračuje v tlaku.
     
    57:26
    Radovan Pavlík ustál souboj ve vlastním pásmu a vytlačil hru alespoň k Furchovi. Hradci to prozatím stačí, i když teď Kometa dominuje.
     
    58:03
    Domácí dostali po delší době hru dopředu a Klíma hledal napravo Perreta, jenže ten to měl na dlouhou hůl. Přesto se Brněnští nemohou dostat dopředu.
     
    58:36
    A teď to mají navíc o to těžší. Marek Ďaloga (KOM) totiž nešťastně zasáhl Klímu u mantinelu hokejkou do obličeje, za což dostává dvě minuty. Hradec bere oddechový čas!
     
    58:46
    Flek sice vyvezl puk do středního pásma, předvedl ale až moc dlouhou kličku a Filip Pavlík mu kotouč bez potíží sebral.
     
    59:20
    Dvojice Horký – Flek opět předvedla nebezpečný útočný výpad a Kiviaho neměl puk u tyčky pod kontrolou, vysvobodil jej však až hvizd rozhodčího! Kometa taktéž bere oddechový čas a rozhodně půjde do varianty bez gólmana.
     
    59:26
    Blain sice hned po vyhraném buly vyhodil puk, ale bylo to na icing, domácí nemají možnost házet beztrestně kotouče po celé ploše.
     
    59:35
    McCormack mohl vyhodit puk z pásma, místo toho však hru stáhnul zpátky k brance a vyhodil až poté. Kometa má moc málo času, tady je hotovo!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 478 diváků.
     
    Hradec nakonec nejtěsnější vedení udržel, ale bylo to i trochu se štěstím! Kometa sice měla ve třetí třetině opticky navrch, s jednou střelou na branku se však na moc šancí pomýšlet nedá. Dnes to bylo i utkání Henriho Kiviaha, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem na domácí straně. Poměrně bojovný duel tak nakonec končí výhrou Mountfieldu, hosté však neodehráli nijak špatný duel. Poprvé v letošním ročníku tak Lvi vyhráli pět utkání v řadě.

    Střely na branku: 29 – 16 (10 – 1)
     
    Hradec pravděpodobně zůstane šestý, pokud Liberec svoje utkání v Plzni vyhraje. Kometa uzavře se ziskem 59 bodů první desítku. Teď čeká extraligu dlouhá reprezentační pauza, Lvy čeká první duel v pondělí 13. února, když se představí v důležitém zápasu s Třincem.

    Z mé strany je to dnes již vše. Užijte konec víkendu a někdy příště se budu u hokeje těšit na počtenou! (18:43:50)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Rosandić, Werek)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, K. Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Lhotský, Hynek

    Diváci: 4 478
    thejrc.org