Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 05.02.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradec pravděpodobně zůstane šestý, pokud Liberec svoje utkání v Plzni vyhraje. Kometa uzavře se ziskem 59 bodů první desítku. Teď čeká extraligu dlouhá reprezentační pauza, Lvy čeká první duel v pondělí 13. února, když se představí v důležitém zápasu s Třincem.

    Z mé strany je to dnes již vše. Užijte konec víkendu a někdy příště se budu u hokeje těšit na počtenou! (18:43:50)
     
    Hradec nakonec nejtěsnější vedení udržel, ale bylo to i trochu se štěstím! Kometa sice měla ve třetí třetině opticky navrch, s jednou střelou na branku se však na moc šancí pomýšlet nedá. Dnes to bylo i utkání Henriho Kiviaha, který byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem na domácí straně. Poměrně bojovný duel tak nakonec končí výhrou Mountfieldu, hosté však neodehráli nijak špatný duel. Poprvé v letošním ročníku tak Lvi vyhráli pět utkání v řadě.

    Střely na branku: 29 – 16 (10 – 1)
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 478 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    McCormack mohl vyhodit puk z pásma, místo toho však hru stáhnul zpátky k brance a vyhodil až poté. Kometa má moc málo času, tady je hotovo!
     
    59:26
    Blain sice hned po vyhraném buly vyhodil puk, ale bylo to na icing, domácí nemají možnost házet beztrestně kotouče po celé ploše.
     
    59:20
    Dvojice Horký – Flek opět předvedla nebezpečný útočný výpad a Kiviaho neměl puk u tyčky pod kontrolou, vysvobodil jej však až hvizd rozhodčího! Kometa taktéž bere oddechový čas a rozhodně půjde do varianty bez gólmana.
     
    58:46
    Flek sice vyvezl puk do středního pásma, předvedl ale až moc dlouhou kličku a Filip Pavlík mu kotouč bez potíží sebral.
     
    58:36
    A teď to mají navíc o to těžší. Marek Ďaloga (KOM) totiž nešťastně zasáhl Klímu u mantinelu hokejkou do obličeje, za což dostává dvě minuty. Hradec bere oddechový čas!
     
    58:03
    Domácí dostali po delší době hru dopředu a Klíma hledal napravo Perreta, jenže ten to měl na dlouhou hůl. Přesto se Brněnští nemohou dostat dopředu.
     
    57:26
    Radovan Pavlík ustál souboj ve vlastním pásmu a vytlačil hru alespoň k Furchovi. Hradci to prozatím stačí, i když teď Kometa dominuje.
     
    56:22
    Klíma se jako první dostal ke skákavému kotouči a posílal jej ze stoje na Jergla, Kundrátek ale sklepl na svoji hokejku a Kometa pokračuje v tlaku.
     
    55:35
    Kalina přišel při bránění Strömberga o hokejku, která se mu navíc přelomila. Přesto dokázali Hradečtí vytlačit soupeře do středního pásma, pokus o opětovné usazení se skončil ofsajdem.
     
    54:42
    Werek podržel kotouč ve středním pásmu a přehrál puk na Radovana Pavlíka. Jenže ten měl puk pod bruslemi a nedokázal se tak prosadit. Celou pasáž zakončil střelou Jank z levého kruhu, ale Furch zakročil včas.
     
    53:36
    Kalina udržel na zádech dva hráče Brna a poslal kotouč na Lva, který si to v útočném pásmu moc nekomplikoval. Jenom nahodil k Furchovi a odjel střídat.
     
    53:10
    Už to vypadalo, že by domácí valili do brejku, dlouhé vyhození na Lva ale tečovala hradecká střídačka. Proto nucené přerušení hry a komerční přestávka.
     
    52:25
    Jergl prošťouchl napříč útočným pásmem na Perreta, který byl rázem sám před Furchem. Zakončení však francouzskému rychlíkovi nesedlo, puk trefil patkou hokejky!
     
    52:12
    Nahození podél prken šlo hostům z vlastní poloviny, proto je z toho zakázané uvolnění. Přestože se to nelíbilo Pospíšilovi, verdikt je samozřejmě konečný, naopak rozhodčí Obadal si hostujícího útočníka pozval na kobereček.
     
    51:16
    Lalancette ukázal velkou bojovnost, když na konci střídání sprintoval za Blainovým vyhozením tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Díky tomu se hra mohla přesunout před branku Furcha.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Rosandić, Werek)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, K. Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Lhotský, Hynek

    Diváci: 4 478
    thejrc.org