Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 05.02.2023, 14:45 • O2 aréna • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:10 Michal ŘEPÍK - 4:2
     
    49:10
    Sparta právě vstřelila branku! Další využitá přesilová hra a Pražané mají dnes nakročeno k vítězství za tři body! Ostap Safin vyslal fantastickou přihrávku přes šíři hřiště přesně na hokejku MICHALA ŘEPÍKA, který ranou z první trefil odkrytou část branky, navíc zapisuje druhou trefu! Asistence: Ostap Safin a Michal Kempný.
    31:41 David TOMÁŠEK - 3:2
     
    31:41
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí využívají přesilovou hru a jdou poprvé v tomto utkání do vedení! Martin Jandus posunul od modré puk napravo, kde byl osamocený DAVID TOMÁŠEK. Ten si kotouč ještě trochu pošteloval a zápěstím se trefil přesně k tyči. Asistence: Martin Jandus a David Kaše.
    26:22 Michal ŘEPÍK - 2:2
     
    26:22
    Sparta právě vstřelila branku! Ovšem o několik sekund později srovnáno ale je, domácím navíc pokračuje přesilová hra! MICHAL ŘEPÍK dostal nabito na vrcholek levého kruhu a jeho bomba z první končí nechytatelně v síti. Asistence: Michal Kempný a Vladimír Sobotka.
    21:27 Jan KOŠŤÁLEK - 1:2
     
    21:27
    Dynamo právě vstřelilo branku! Pardubicím dnes fantasticky fungují starty třetin, a tak se znovu dostávají do jednobrankového vedení! Před branku si najel úplně osamocený JAN KOŠŤÁLEK, který si kotouč ještě potáhl a bekhendem jej poslal nad beton Jakuba Kováře. Defenziva Sparty zaspala a vůbec si nevšimla najíždějícího obránce Dynama. Asistence: Tomáš Zohorna a Robert Kousal.
    05:20 Jan BUCHTELE - 1:1
     
    05:20
    Sparta právě vstřelila branku! Netrvá to ale zase tak dlouho a je vyrovnáno! Prudkou přihrávku vyslal domácí hráč od mantinelu a před branku si sjel JAN BUCHTELE, jenž tečoval puk nechytatelně pod horní tyčku! Asistence: David Tomášek a Michal Moravčík.
    00:22 Lukáš SEDLÁK - 0:1
     
    00:22
    Dynamo právě vstřelilo branku! Tak to je raketový start v podání hostujícího celku! David Cienciala vypadal, že bude střílet, ale následně našel u pravé tyčky úplně volného LUKÁŠE SEDLÁKA, který z první zamířil do odkryté části branky. Asistence: David Cienciala a Tomáš Hyka.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 6. Buchtele (Tomášek, Moravčík), 27. Řepík (Kempný, Sobotka), 32. Tomášek (Jandus, Kaše), 50. Řepík (Safin, Kempný) – 1. L. Sedlák (Cienciala, Hyka), 22. Košťálek (Zohorna, R. Kousal)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Jandus, Němeček, Mikliš, Kempný, Polášek (A), Moravčík, Krutil – Buchtele, Horák, Tomášek – Safin, D. Vitouch, Vauhkonen – P. Kousal, Sobotka (A), Řepík (C) – Konečný, G. Thorell, Kaše.
    Trenér: Miloslav Hořava.

    HC Dynamo Pardubice: Will (J. Růžička) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Bučko – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.
    Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Šír, Stano – Svoboda, Šimánek

    Diváci: 16 653
    thejrc.org