Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 05.02.2023, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Přeji krásný nedělní podvečer všem příznivcům toho nejlepšího tuzemského hokeje. V rámci pětačtyřicátého kola se proti sobě utkají týmy Plzně a Liberce.
     
    Bílí Tygři Liberec okupují pátou příčku tabulky s šedesáti šesti získanými body a jistě by se rádi vyšvihli na vyšší příčky zaručující přímý postup do play-off. Střed tabulky je ovšem velmi našlapaný a rozdíl mezi Libercem a sedmou Plzní je jen dvoubodový. Dnes se tedy bude hrát o hodně. Tygři v posledních osmi zápasech pravidelně střídali prohru s vítězstvím a jejich forma tedy kolísá. V tom posledním duelu Severočeši zdolali Mladou Boleslav 4:3 po prodloužení. Jak se jim povede proti Plzni?
     
    HC Škoda Plzeň ideální formu stále hledá. V základní hrací době nevyhrála už šestkrát a propadla se na sedmou příčku. Pokud chtějí Západočeši do první čtyřky, musí dnes nutně zabrat a zvítězit. Před uzávěrku přestupů provedlo vedení indiánů hned tři výměny. Za Maláta přišel Martin Beránek, za Lukáše Kaňáka Jan Jaroměřský a za Martina Langa Antonín Honejsek. Všechny nové akvizice už se představili v duelu s Karlovými Vary, ale na vítězství to nestačilo. Podaří se jim to s Bílými Tygry?
    Zvítězí Plzeň?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Honejsek, Rekonen – Holešinský, Mertl (A), M. Beránek – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.
    Trenér: Petr Kořínek

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, Jaroš – Brejcha, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    První střelecký pokus utkání patřil domácímu Pourovi, který z levého kruhu Kváčovu bránu minul.
     
    01:07
    Liberecký obránce Lukáš Derner napřáhl od modré a po jeho dělovce si Miroslav Svoboda připisuje první úspěšný zákrok.
     
    01:51
    Jakub Rychlovský se snažil v útočném pásmu dostat na kotouč, ale důrazný Michal Houdek ho k němu nepustil a hraje Plzeň.
     
    02:46
    Škodovka dvakrát po sobě zahrála na icing.
     
    03:17
    Nahození Davida Kvasničky od modré čáry stihl před Kváčou tečovat Filip Suchý a liberecký gólman si připisuje důležitý zákrok proti nelehké změně směru kotouče.
     
    04:26
    Martin Beránek si nyní pěkně obhodil obránce soupeře u mantinelu, obruslil ho a z levého kruhu vyslal na Kváču přízemní pokus. Ten však drží.
     
    05:23
    Po odrazu kotouče nabízel Suchý možnost Hrabíkovi. Kryštof Hrabík byl však příliš blízko tyči a kotouč do sítě neprocpal.
     
    06:29
    Škodovka strávila dlouhou část v útočném pásmu. Vše začalo u Filipa Suchého, jenž obkroužil bránu a z otočky ohrozil Kváču. Odraženého puku se ujal Hrabík a jeho rána skončila v Kváčově lapačce.
     
    07:09
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je ALEKSI REKONEN. Tlak plzeňského útoku číslo dva slaví úspěch! Marek Baránek dostal ideálně nabito na vrcholek kruhů a tvrdě vypálil. Jeho střela se ještě odrazila k volnému Rekonenovi, který ji pohotově dorazil za Kváčova záda a Plzeň vede 1:0. Asistence: Marek Baránek a Petr Zámorský.
    07:09 Aleksi REKONEN - 1:0
     
    08:58
    Oskar Flynn zavezl kotouč do útočného pásma a našel z druhé vlny najíždějícího si Richarda Nedomlela. Nedomlel okamžitě tvrdě vypálil a Svoboda ukryl puk do své lapačky.
     
    10:00
    Nahození Melanocna od mantinelu skončilo na holi Jana Ordoše a po jeho teči jsme nebyli daleko od vyrovnání.
     
    11:23
    I třetí lajna Plzně dlouho trápila Liberecké v jejich obranném pásmu a vše vyústilo až ve sraženou ránu Rekonena z mezikruží po pasu od Tomáše Mertla.
     
    11:58
    Tomáš Filippi dlouho váhal se střelou přes clonu dvou hráčů. Nakonec se k ní odhodlal a jeho nakonec dobrý pokus skončil nad bránou Svobody.
     
    12:42
    Kryštof Hrabík si po pravém křídle sjel až ke střele a jeho zakončení nebylo pro Kváču vůbec snadným a následně ho raději přikryl lapačkou.
     
    12:46
    Další tutovka Západočechů! Nahození Michala Houdka od modré bylo těsně před Kváčou sraženo a proletělo jen těsně vedle pravé tyče.
     
    13:17
    Jan Schleiss si udělal velký oblouk v útočné třetině a jeho střela byla následné sražena do ochranné sítě.
     
    14:03
    Plzeň mele Liberec v jejich pásmu a ten si s její hrou zatím vůbec neví rady.
     
    16:04
    Nejprve ostře zakončoval z levého kruhu Marek Baránek a minul. Poté se odrazil kotouč k volnému Honejskovi a ten z mezikruží Kváču neprostřelil.
     
    16:53
    Další enormní tlak Plzně byl přerušen faulem Liberce, ale ještě předtím měl Mertl další tutovku před bránou!
     
    16:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Petr Kolmann – 2 min., krosček.
     
    17:22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je KRYŠTOF HRABÍK. A Škodovka svou přesilovku využívá! Blomstrandovu ránu z pravého kruhu dokázal Hrabík tečí vychýlit z trajektorie a zapadla až do Kváčovy svatyně. Asistence: Ludwig Blomstrand a Marek Baránek.
    17:22 Kryštof HRABÍK - 2:0
     
    18:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Petr Zámorský – 2 min., hrubost.
     
    18:25
    Skrytou Najmanovu dělovku si Miroslav Svoboda našel a vyrazil ji do ochranné sítě.
     
    19:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je OSCAR FLYNN. I Liberec využívá přesilovku a to zásluhou Oskara Flynna! Ten se nekompromisně prosadil z pravého kruhu po nahrávce Balinskise a nedal Svobodovi žádnou šanci. Asistence: Uvis Janis Balinskis a Adam Najman.
    19:09 Oscar FLYNN - 2:1
     
    19:50
    Zámorský to dvakrát zkusil od modré, ale úspěšný nebyl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je minulostí. Nabídla nám pěkný hokej s velkou herní převahou domácího celku. Plzeň Bílé Tygry jasně přehrála a rozhodně jsme mohli vidět více branek. Za Západočechy se prosadil Aleksi Rekonen a Kryštof Hrabík. O snížení těsně před koncem třetiny se postaral Oskar Flynn. Druhé dějství začne v 17:25.
     
    Střely na branku: 19 : 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Liberec nedokázal vyvézt puk z obranného pásma a tak se ho ujal Jakub Pour a po otočce vystřelil. Jeho pokus skončil nad.
     
    21:18
    Melancon si všiml volného Adama Najmana před Svobodou a narýsoval mu přihrávku. Obránce domácích si však jeho úmyslu všiml včas a kotouč ještě stihl vypíchnout.
     
    22:17
    Do přečílsení se hnal Rychlovský s Jelínkem. Prvnímu jmenovanému se však vůbec nevyvedla přihrávka a Tygři o kotouč přišli.
     
    23:06
    Zakázané uvolnění Severočechů.
     
    23:39
    A nyní zase icing na straně Plzně.
     
    23:53
    Antonín Honejsek se rozhodl pro rychlé překročení útočné modré. Záhy celou akci zpomalil a nahodil puk na branku. Ten po teči skončil v ochranné síti.
     
    24:44
    Nynější pasáž se hodně kouskuje a oba týmy kupí nespočet nepřesností.
     
    25:09
    Najman se se svými spoluhráči řítil do přečíslení. Puk si přidržel a předal ho poté Frolíkovi. Dobře se však vrátil Hrabík a obral ho o puk.
     
    25:36
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jakub Pour – 2 min., hákování.
     
    25:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ FILIPPI. A rázem máme vyrovnáno! I třetí přesilová hra zápasu je využita. Na straně Liberce se po ráně z první z pravého kruhu prosadil Tomáš Filippi. Asistence: T. J. Melancon a Michal Birner.
    25:56 Tomáš FILIPPI - 2:2
     
    27:03
    Petr Jelínek dlouho držel kotouč za bránou domácích, ale nakonec o něj přišel a hraje Petr Zámorský.
     
    27:41
    Melanconovu střelu od modré zblokoval Martin Beránek a dostal svůj tým alespoň na chvíli z obranného pásma. Liberec má momentálně jasnou herní převahu.
     
    28:26
    Protiútok Plzně zakončoval David Kvasnička, když se natlačil přes obránce a bekhendem střílel z úhlu. Odražený kotouč poslal nad Jakub Pour.
     
    29:13
    Jan Schleiss uháněl do přečíslení dvou proti jednomu s Rekonenem. Rozhodl se vystřelit a jeho pokus Kváča vyrazil před sebe.
     
    29:32
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Jan Schleiss – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jan Ordoš – 2 min., hrubost.
     
    30:04
    Martin Beránek po pěkné kombinaci pálil z pravého kruhu a jeho štiplavý pokus Kváča zneškodnil.
     
    30:38
    Na druhé straně při hře ve čtyřech hrozil zase Liberec, ale i Svoboda si připisuje dobrý zákrok.
     
    33:00
    Bílí Tygři už přes minutu svírají indiány v útočném pásmu a měli hned dvě možnosti ke skórování! Skrytý pokus Balinskise od modré proletěl jen těsně nad hlavou Miroslava Svobody. Druhou šanci nevyužil Nedomlel, když i on nahazoval puk, ale Svoboda si ho našel a udržel ho ve výstroji.
     
    33:02
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Filip Suchý – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Adam Najman – 2 min., hrubost.
     
    33:18
    Tomáš Mertl nic nevymýšlel a při hře vy čtyřech po přejetí modré čáry okamžitě nahodil puk na Kváču. Ten ho raději přidržel.
     
    33:58
    Obrovská možnost pro indiány! Jan Piskáček se zcela sám zjevil na vrcholku kruhů, kam mu byla inkasována přesná přihrávka a v obrovské možnosti selhal.
     
    34:45
    Další možnost pro domácí Škodovku! Kotouč se po skrumáži na brankovišti několikrát oblevil před hráči Plzně, ale ti ho nedokázali poslat do sítě. Nepovedlo se to Jaroměřskému, ani záhy Tomáši Mertlovi, který dokonce netrefil poloprázdnou bránu. Nutno však dodat, že Petr Kváča předvedl parádní zákrok.
     
    37:00
    Adam Najman z pravého kruhu nezakončil, jeho střela byla sražena mimo. Po odrazu kotouče se k puku dostal znovu, ale i napodruhé o něj přišel.
     
    37:59
    Miroslav Svoboda musel vytasit dobrý zákrok po střele Frolíka. Následně vyrazil do protiútoku Beránek a našel ještě Jaroměřského, jehož střelu Kváča vyrazil.
     
    38:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jan Šír – 2 min., krosček.
     
    39:15
    Plzeň si ani nestihla pořádně vyměnit kotouč a píská se postavení Hrabíka v brankovišti.
     
    39:55
    O poslední střelecký pokus druhé periody se postaral Ludwig Blomstrand, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo a skončilo vysoko nad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je za námi a stav je po jejím uplynutí vyrovnaný. Za hosty z Liberce se při přesilové hře prosadil Tomáš Filippi. Obraz hry se nám taktéž překlopil na stranu Bílých Tygrů, kteří přehrávali indiány. Třetí třetina nám tedy nabídne tuhý boj o vítězství. Začne v18:21.
     
    Střely na branku: 25 : 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Jakub Pour z pravého kruhu minul a Liberec je v plném počtu.
     
    41:25
    Po střele Adama Najmana kotouč nebezpečně poskakoval plzeňským brankovištěm, ale Miroslav Svoboda si ho všiml včas a přikryl ho lapačkou.
     
    41:54
    Ludwig Blomstrand spíše z nouze nahodil puk na Kváču, ale touš se nečekaně odrazil a nadělal mu problémy.
     
    43:07
    Z úhlu se Hrabíkovi zakončit nepodařilo. Kotouč se dostal k Filipu Suchému a ten byl faulován.
     
    43:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Uvis Janis Balinskis – 2 min., hákování.
     
    44:10
    Dobře sehranou kombinaci zakončoval Antonín Honejsek, ale Petr Kváča byl připraven a betonem jeho pokus vyrazil.
     
    45:30
    Druhá přesilovková formace Plzně si vytvořila tlak, ale k ničemu nevedl. Největší možnost měl Blomstrand, nýbrž minul. Teď už jsou Tygři v plném počtu.
     
    46:54
    Honejsek si vyměnil kotouč se Schleissem a druhý jmenovaný vyslal na Kváču pořádnou dělovku. Záhy ještě pálil od modré Michal Houdek, ani on libereckého gólmana nepřekonal.
     
    47:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Marek Baránek – 2 min., držení.
     
    48:03
    Najmanův pas na zcela volného Frolíka neprošel. Následně to zkusil Najman sám, ale vychytal ho Svoboda.
     
    48:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ FILIPPI. Liberec obrací zápas a využívá svou další přesilovku! Jan Ordoš se ještě z bekhendové kličky neprosadil, ale na odražený puk si počkal Tomáš Filippi a uklidil ho za Miroslava Svobodu. Asistence: Jan Ordoš a Michal Birner.
    48:48 Tomáš FILIPPI - 2:3
     
    49:39
    Hrabík měl na hokejce vyrovnání, avšak sám před Kváčou neuspěl.
     
    51:09
    Liberec je vstřelenou brankou namotivován a nenechává soupeře vydechnout.
     
    51:45
    O natlačení zpoza brány se pokusil Jakub Rychlovský a vyšlo mu. Když už se ale chystal zakončit, byl mu puk odebrán.
     
    52:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAN ORDOŠ. Po velké chybě Honejska se puku zmocnil Jan Ordoš a po parádní kombinaci s Rychlovským sám zakončoval do prázdné brány. Bílí Tygři tedy zcela otáčí zápas ve svůj prospěch a jdou do dvoubrankového vedení. Asistence: Jakub Rychlovský a Petr Jelínek.
    52:03 Jan ORDOŠ - 2:4
     
    53:00
    Velká šance pro Plzeň! Tomáš Mertl přihrával po pěkné kombinaci kotouč před prázdnou bránu Beránkovi, ale mladý útočník puk minul.
     
    53:54
    A další tutovka domácích! Tentokrát Schleiss osamocený před bránou nepřehodil kotouč za Kváčova záda.
     
    54:24
    Rychlovského střelu Svoboda viděl a vyrazil ji mimo.
     
    56:02
    Po nepovedené přihrávce Baránka se do přečíslení tří proti jednomu dostal Liberec. Ordoš vybídl ke střele Najmana, toho vychytal Miroslav Svoboda.
     
    57:10
    Dlouhý to zkusil rovnou od mantinelu na Svobodu a ten kotouč vyráží.
     
    57:45
    Jakub Pour z dorážky trefil jen Kváčův beton!
     
    58:20
    Plzeň hraje v šesti!
     
    59:29
    Po rychlé akci to ihned za modrou zkusil Pour. Kváča jeho střelu dobře viděl a vyrazil ji do ochranné sítě. Plzni už moc času nezbývá.
     
    59:29
    Oddechový čas pro tým HC Škoda Plzeň.
     
    59:50
    Škodovka v útočném pásmu nic nevymyslela a Liberec se osvobozuje. Za zvuku závěrečné sirény dnešní zápas končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Liberec po obratu z 0:2 na 4:2 poráží Plzeň. Ve třetí třetině rozhodli zápas svými zásahy dnes podruhé Tomáš Filippi a Jan Ordoš. Škodovka sice měla své šance, ale dnes skvěle chytajícího Petra Kváču už překonat nedokázala.
     
    Střely na branku: 33 : 24
     
    Ode mne to je pro dnešek vše a budu se těšit u dalších hokejových online přenosů. (19:07:23)
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Baránek, Zámorský), 18. Hrabík (Blomstrand, Baránek) – 20. Flynn (Balinskis, A. Najman), 26. Filippi (Melancon, Birner), 49. Filippi (Ordoš, Birner), 53. Ordoš (Rychlovský, Jelínek)


    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Honejsek, Rekonen – Holešinský, Mertl (A), M. Beránek – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.
    Trenér: Petr Kořínek

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Král) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Hradil, Jaroš – Brejcha, Malý

    Diváci: 4237
    thejrc.org