Clermont Foot – Monaco 0:2 (kon.) | Ajaccio – Nantes 0:2 (kon.) | Auxerre – Remeš 0:0 (kon.)
Lorient – Angers 0:0 (kon.) | Štrasburk – Montpellier 2:0 (kon.) | Brest – Lens 1:1 (kon.)
Marseille – Nice 1:3 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
1:1 (0:0)
Racing Lens
Neděle 05.02.2023, 17:05 • Stade Francis Le Blé, Brest • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S trochou nadsázky bych první poločas přirovnal k hokejovému play-off. Hráči si nenechali zadarmo ani metr hřiště, hráli na můj vkus až příliš bojovně, do soubojů chodili tvrdě a občas i zákeřně. Důsledkem toho vzniklo nakolik potyček, s nimiž měl i tak zkušený sudí jako Benoit Bastien plné ruce práce. Fotbalově to za moc nestálo. Do první šance se dostal Brest, ale pozorný Samba střelu z úhlu zneškodnil. Postupem času se více rozehrálo Lens, v jehož dresu byli nejvíc vidět Machado a Openda.

    Po přestávce mohli diváci obdivovat západ slunce a na hráče to mělo pozitivní vliv. Bouřlivý zápas měl najednou klidný průběh a začal se hrát fotbal. Brest měl dvě šance, v té první sice Mouniého vychytal Samba, ale o chvíli později se po fantastické nahrávce před odkrytou branku radoval Jérémy Le Douaron. Hosté mohli srovnat dvacet minut před koncem, jenže situaci v nepřehledné trmě-vrmě soupeř kupodivu ustál. Nápor s blížícím se koncem sílil a k vyrovnání Lens dopomohl roh, to když biliárových odrazů míče využil Jonathan Gradit. V závěru mohl Labeau Lascary průběh dokonce otočit, jenže v samostatném úniku neobstál.

    Brest a Lens si tak body rozdělily. Pro domácí je to při honbě za záchranou plus, pro hosty bojujícího o poháry jenom další ztráta. (19:19:00)
    Lens aspoň vyrovnalo, ale remíza je pro něj málo
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:9.
    Rohy: 11:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Kenny Lala si dal na svém kopu záležet, rozhlédl se kolem se a vyčkal na správnou příležitost. Naneštěstí pro něj byl pozorný Kevin Danso, jenž balon odhlavičkoval do bezpečných míst. Utkání tak končí remízou 1:1.
     
    90+4
    S jeho bráněním si Brest poradil a z brejku, který středem táhl Haris Belkebla, si taky kopne roh. Teď si tedy musí dávat majzla Lens.
     
    90+3
    Lens hraje v nastavení prim. Florian Sotoca a po něm Ismaël Boura centrovali do vápna, po zásahu obránce je z toho aspoň roh.
     
    90+1
    Ofsajd a v něm Przemyslaw Frankowski (Lens).
     
    90
    Utkání se protáhne minimálně o 5 minut.
     
    89
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Romain Del Castillo.
     
    89
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Félix Lemaréchal.
     
    88
    Fotbalisté Lens měli velkou šanci na obrat! Po průnikové přihrávce běžel Rémy Labeau Lascary sám na brankáře. Situaci vyhodnotil střelou mezi nohy, které ale Marco Bizot stihl scvaknout k sobě. Za zákrok večera ho přítomné obecenstvo odměnilo potleskem.
     
    86
    Centr Kennyho Laly si našel Pierre Lees-Melou, jeho hlavička byla ale nepřesná.
     
    85
    Alberth Elis v souboji muž proti muži vybojoval roh.
    83. Jonathan GRADIT - 1:1
     
    83
    Lens právě vstřelilo branku!
    Rohový kop rozehrál Przemysław Frankowski na kratší vzdálenost tak, aby levačkou mohl odcentrovat Ismaël Boura. Před bránou se pak míč odrážel jako na kulečníkovém stole, gólman Bizot ho totiž odkopl a potom i vyrazil do obránce. V nepřehledné situaci se ze všech nejlépe zorientoval JONATHAN GRADIT, který z jednoho metru vyrovnal na 1:1.
     
    83
    Centr z přímého kopu je proměněn v roh. Na jeho rozehrání se chystá Przemysław Frankowski.
     
    82
    Mahdi Camara se vrátil zpátky na pozici, dlouhou nohou se snažil vypíchnout míč protihráči, při tom ho však zasáhl.
     
    81
    Brest měl k dispozici roh. Kenny Lala našel hlavičkujícího Camaru, který byl ve vzduchu úplně sám, přesto nedokázal přesně zacílit. Tohle ještě může mrzet...

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 54. Le Douaron (Lees-Melou) – 83. Gradit

    Karty:   25. Ma. Camara (BST), 30. Hérelle (BST), 38. Lees-Melou (BST), 80. Bizot (BST) – 25. Medina (LNS), 73. S. Fofana (LNS)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:9. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Hérelle, Brassier, Darí – Lees-Melou (C) – Honorat (46. Elis), Belkebla, Ma. Camara (89. Lemaréchal), Le Douaron (74. Magnetti) – Mounié (89. Del Castillo).
    Náhradníci: Blázquez – Arconte, Duverne, K. Dembélé, Locko.

    Trenér: Eric Roy.

    Racing Lens: Samba – Gradit, Danso, Medina (72. Fulgini) – Le Cardinal (77. Boura), Samed, S. Fofana (C), Machado (58. Frankowski) – Sotoca, D. Costa (46. Thomasson) – Openda (72. Labeau Lascary).
    Náhradníci: Leca – Poręba, Louveau, J. Onana.

    Trenér: Franck Haise.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Barthomieu.
    thejrc.org