HK MD Šumperk – Přerov 1:7 (kon.) | Vsetín – Chrudim 3:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kladno 7:1 (kon.)
Písek – Slavia 0:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Chrudim
Neděle 05.02.2023, 15:00 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 34. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Tesař (Pavlíček) – Velikovský, Mošnička, Hamřík, Kráčalík, Machů, Fojtík, Šedlbauer – Ürge, Ramert, Jurek, Melenovský, Heinrich, Stodůlka, Hrdý, Matějíček, Janíček, Rigo.

    HC Chrudim: Červinka (Pithart) – Štrup, Sopoušek, Beran, Pazdera, Dvořák, Vašek, Bárta, Straka, Vaníček, Hemský – Procházka, Zdeněk, Macas, Matýs, Jirout, Novák, Dostál, Jáša.

    Rozhodčí: Petr Blaha — Tomáš Kučera, Filip Hendrych.
     
    Hráči Chrudimi jsou již nastoupeni na ledové ploše, čeká se na příchod domácího mužstva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Chrudim zavezla kotouč do svého pásma a chystala se k rozehrávce, ale u mantinelu neuspěla a puk tak doputoval na vrchol pravého kruhu, kde byl připraven Hrdý. Jeho střela k pravé tyči se zastavila o Červinkův beton.
     
    01:29
    Hosté hru přece jen přesunuli na druhou stranu, ale k žádném výraznějšímu ohrožení branky se nedostávají. Vsetín drží puk převážně kolem mantinelu.
     
    02:19
    Vsetínští se po odpískaném ofsajdu na druhý pokus už úspěšné dostali do útočné třetiny, ale ani oni ve své ofenzivní snaze neuspěli. Oba týmy se zatím zaměřují spíše na defenzivu.
     
    03:06
    Hrdý opět zahrozil, když získal kotouč na útočné modré čáře, přebruslil obránce a z bezprostřední blízkosti zakončil u levé tyče. Červinka byl na jeho pokus připraven a hra je přerušena.
     
    03:33
    Valaši se nastěhovali do předbrankového prostoru, kde u levé tyče čekal na přihrávku Matějíček. Nakonec se k němu puk dostal, ale střela mu nesedla.
     
    04:29
    Stodůlkova střela z pravého křídla mířila doprostřed branky a trefila hostujícího gólmana. Následné dorážky nad pravý beton už byly o poznání nebezpečnější, ale ani tyto pokusy za zády Červinky neskončily.
     
    05:06
    Macas se snažil proniknout až k brankovišti přes čtyři vsetínské hráče. Domácí soupeře nijak neatakovali, a tak se mu podařilo také zakončit. Střela letěla nad levý horní roh.
     
    05:36
    Na dorážku Melenovského střely z pravého kruhu byl připravený Hrdý. Červinka ovšem kotouč včas zastavil a druhý jmenovaný vsetínský útočník se ke slovu nedostal.
     
    06:15
    Začínají hrozit také hosté, ale jejich hra směrem dopředu zatím není tolik nebezpečná a Tesař ve vsetínské bráně nemá moc práce.
     
    07:03
    Matějíček neprošel středním pásmem přes Procházku, vypíchnutý puk ale skončil na hokejce Ramerta, díky kterému se Vsacané nakonec do útočné třetiny dostali. Snaha Chrudimi o vyhození končí zakázaným uvolněním.
     
    07:30
    Vsetínští vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale ne zrovna ideálním způsobem. Hrdý se po puku sice natahoval, ten však končí v moci hostujícího celku.
     
    08:01
    Nikým nehlídaný Dostál z mezikruží přestřelil.
     
    08:13
    Na druhé straně se do slibné pozice dostal Hamřík, ani jeho pokus nebyl přesný.
     
    09:10
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Macas – 2 min., nedovolené bránění.
     
    09:30
    Chrudim začala oslabení na výbornou. Ihned se vydala směrem dopředu, kde Bárta vystřelil z vrcholu levého kruhu. Jeho pokus zablokoval Melenovský.
     
    10:10
    Z přesilové hry Vsetína uplynula jedna minuta a Valaši se usadili v útočném pásmu. Začínají s kombinací.
     
    10:23
    Ramert objel branku a pokusil se překvapit Červinku. Hostující brankář byl připraven a u své levé tyče úspěšně zasáhl.
     
    10:44
    Hostující celek se při oslabení opět osvobozuje, tentorkát vyhozením přes celé kluziště.
     
    11:10
    Hosté v plném počtu. Chrudim toto oslabení bez problémů zvládla, často držela kotouč mimo své pásmo a Vsetínským dovolila jen jednu střelu na branku.
     
    11:18
    Matějíček získal pro svůj celek útočné pásmo nahozením. Červinka ukrývá puk ve své lapačce.
     
    12:13
    Vsetínští se v blízkosti Červinkovy brány stále drží, bohužel pro ně se ale hraje především kolem mantinelu.
     
    12:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínší se (s dávkou štěstí) dostávají do vedení. MARTIN JANÍČEK získal kotouč v mezikruží, ještě si nepatrně vylepšil střeleckou pozici a zamířil pod horní tyč. Právě od brankové konstrukce se puk odrazil za záda chrudimského brankáře. Asistence: Ondřej Hrdý, Matěj Šedlbauer.
     
    13:48
    Valaši byli blízko ke druhé vstřelené brance. Při souhře Ürgeho, Jurka a Heinricha poskakoval puk po brankovišti, ale ani jeden z této trojice jej nedokázal usměrnit.
     
    14:51
    Vsetínské vstřelená branka zdá se nakopla, také další formace domácích totiž pokračují v nastoleném tlaku. Hamřík pálil od modré, jeho střelu Štrup zblokoval nad branku. Další střela Vsacanů pak vzešla z práce v předbrankovém prostoru.
     
    15:45
    Chrudimi se podařilo vyhodit jen za cenu zakázaného uvolnění. Valaši tak o útočné pásmo nepřišli a nadále pokračují ve své hře.
     
    16:13
    Situace se opakuje. Hosté opět vyhazují a je odpískán icing.
     
    16:38
    Nyní dostali Východočeši puk alespoň do středního pásma, pod kontrolou jej ale nemají.
     
    17:00
    Ramert dostal dlouhou přihrávku a ocitl se sám před Červinkou. Zezadu už byl ovšem atakován jedním z hráčů soupeře, a tak neměl dostatek klidu na zakončení. Hostující brankář byl u pravé tyče a vyrazil puk do předbrankového prostoru, kam si najížděl Matějíček. Druhý jmenovaný hráč nebyl daleko od toho, aby zavěsil do prázdné brány, ale v rychlosti se mu nepodařilo včas zareagovat.
     
    18:07
    První vážnější situaci musel řešit také Tesař. Z chumlu hráčů před brankou vystřelil Jaša, ke kterému se puk odrazil zpět. Vsetínský brankář nebyl ve zrovna příhodné pozici pro další zákrok, čehož si byl Jaša u své dorážky vědom, nedokázal však puk zvednout nad pravý beton.
     
    19:33
    Do konce první třetiny zbývá necelých třicet sekund. Kotouč se pohybuje na domácích hokejkách, Vsetínští s rozehrávkou z vlastního pásma nespěchají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina juniorského utkání mezi Vsetínem a Chrudimí toho zpočátku mnoho nenabídla. Oba celky spíše bránily ak vidění bylo minimum střel. Nic se nezměnilo ani ve vsetínské přesilovce. Chrudim své oslabení dobře zvládla a soupeře pustila jen k jednomu ohrožení branky. Vše se změnilo až ve 13. minutě, kdy se po rychlé souhře prosadil z mezikruží Martin Janíček. Jeho střele pomohl také odraz od brankové konstrukce, nicméně dostal domácí do jednobrankového vedení. Od té doby byl Vsetín lepším týmem, uvidíme, s čím oba celky nastoupí do druhé dvacetiminutovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Vstup do druhé třetiny doprovází řada nepřesností, ale hned na úvod se ve velké šanci ocitl Melenovský, jehož střela z první letěla těsně vedle levé tyče.
     
    20:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši přece jen přidávají druhý gól! Na jeho začátku stál právě Marek Melenovský, který na modré čáře přenechal kotouč Jakubu Velikovskému. Na střelu od obránce hostující brankář dobře viděl a secvakl proti ní betony. Od nich se ovšem kotouč odrazil k nehlídanému DAVIDU HEINRICHOVI, jenž bez problémů poslal puk do prázdné brány. Asistence: Marek Melenovský, Jakub Velikovský.
     
    21:11
    Zmatky ve vsetínské brankovišti. Tesař vyjel daleko ze své brány, a tak mu musí pomoci obrana.
     
    21:32
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Hamřík – 2 min., hrubost.
     
    22:39
    Během první minuty chrudimské přesilové hry se nic zásadního nestalo. Početní výhoda hostů se hodně podobá přesilovce Vsetína z první třetiny. V tomto případě jsou na kotouči domácí a drží jej daleko od své branky.
     
    23:32
    Domácí v plném počtu. Hosté se v uplynulých dvou minutách k ohrožení soupeřovy branky vůbec nedostali.
     
    23:39
    Hamřík vyjel z trestné lavice a ihned se zapojil do útoku. Červinkovi taky hodně zatopil, když se dostal ke střele i dorážce z hranice brankoviště.
     
    24:27
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Štrup – 2 min., napadení.
     
    24:50
    Kotouč létá kolem chrudimské branky. Střely jsou ovšem nepřesné a Červinka nemusí zasahovat.
     
    25:25
    Stodůlka stál ve skrumáži zády k brankovišti a zakončil bekhendem. Jeho pozice tedy nebyla úplné ideální, prostor mezi třemi tyčemi jen o pár centimetrů minul a puk končí v rohu kluziště.
     
    26:27
    Hosté v plném počtu. Také Chrudim své oslabení úspěšně ubránila. Tentokrát měli hosté o poznání více práce, protože Valaši po téměř celé dvě minuty okupovali útočné pásmo.
     
    27:20
    Východočeši v početní nevýhodě uspěli a po návratu Štrupa na led se také usadili v útočném pásmu. Bártovu střelu od modré zablokoval Stodůlka.
     
    27:59
    Chrudim je blízko ke snížení. Jaša objel branku a vytvořil tak doboru střeleckou příležitost pro Dvořáka. Tomu hrál do karet fakt, že Tesař byl zrovna u své levé tyče a pomalu se zvedal po předchozím zákroku. Rána z vrcholu levého kruhu ale nakonec ke vsetínské bráně vůbec nedoputovala.
     
    28:47
    Vsetínští dostali puk od své branky dál, ale Chrudim se nevzdává. Hosté v obranném pásmu dostali kotouč opět pod kontrolu a zakládají útok.
     
    29:32
    V první třetina byl vsetínským motorem úvodní gól, Chrudim nyní zase žene ubráněné oslabení. Pro hosty skvělý odrazový můstek, domácí se opět musí mít hodně na pozoru.
     
    30:24
    Ramert zakončoval vsetínské přečíslení dva na jednoho. Jeho pokus nebyl přesný.
     
    30:38
    Kráčalíkova sřela od modré byla několikrát tečovaná a skončila na zadním mantinelu. Odtud hosté rychle přesměrovali hru a po úspěšném zákroku Tesaře se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    31:22
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Chrudim z nepřehledné situace před vsetínskou brankou vytěžila kontaktní gól. Tesař byl obklopen ostatními hráči a s myšlenkou toho, že má kotouč snad někde pod sebou, ležel v brankovišti. Hosté se ovšem k puku dostali a DAN BÁRTA jej poslal k nehlídané levé tyči. Asistence: Daniel Matýs, Matyáš Macas.
     
    32:49
    K vidění byl náznak zárodku vsetínského přečíslení, ale Melenovský ve středním pásmu nezpracoval přihrávku. Valaši tak pouze nahazují na soupeřovu branku.
     
    33:08
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Štrup – 2 min., hákování.
     
    33:17
    Jaša ujel ve vlastním oslabení a střelou orazítkoval levý beton vsetínského brankáře.
     
    33:45
    Kráčalíkovu dělovku od modré čáry má Červinka pod kontrolou. Jistý si ale úplně nebyl a ještě se ohlížel za svá záda, jestli mu puk náhodou mezi betony neproklouzl. Nestalo se tak a hra je přerušena.
     
    34:27
    Vsetínští ve své přesilovce sází hlavně na střely obránců. Dobrým pokusem se prezentovali Hamřík i Mošnička. První jmenovaný se dostal i k zakončení z první na pravém kruhu. Hostující brankář se stačil včas přemístit a Hamřík po přerušení skrývá hlavu v dlaních.
     
    35:08
    Chrudim si může připsat další ubráněné oslabení. Přesilovka Vsetína byla ovšem sympatická.
     
    36:10
    Macas zavezl kotouč do útočného pásma a s dobrou myšlenkou poslal zadovku na levý kruh. Jediné negativum tohoto plánu bylo v tom, že na levém křídle nikdo nestál, a tak se o chvíli později strhl souboj u mantinelu.
     
    36:27
    Tento souboj vyhráli hosté, kteří se usadili v předbrankovém prostoru, a snažili se podruhé použít stejný recept na vstřelení branky.
     
    36:37
    Na druhé straně Heinrich v situaci dva na dva nahrával, ale jeho pokus zablokovali dva bránící hráči Chrudimi.
     
    37:17
    Hosté se ženou za vyrovnáním. Sází na rychlé přihrávky, kterými rozpohybují gólmana, aby mohli zakončovat do odkrytých míst.
     
    38:08
    Tato strategie se Chrudimi zatím vyplácí, všimli si totiž, že vsetínský brankář si není v zákrocích úplně jistý, a navíc mu kotouče často vypadávají. To se stalo také v uplynulých dvou případech, kdy mohli hosté dorážet po střele Berana.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Fojtík – 2 min., držení.
     
    39:47
    Vsetínští se ve třech nahrnuli dopředu. Melenovský už se chystal k zakončení z větší vzdálenosti, ale na poslední chvíli byl o kotouč obrán.
     
    39:53
    V posledních sekundách druhé třetiny to chtěl ještě zkusit Matýs, ale neprošel přes Velikovského. Ten má nyní puk pod kontrolou a zaváží jej za branku svého celku. Ve druhém dějství už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Vsetínští do ní vletěli a David Heinrich přidal druhou branku svého celku. Chrudim ovšem k tomu, aby se soupeři opět herně vyrovnala, nepotřebovala vstřelenou branku... stačilo jedno ubráněné oslabení a Východočeši byli jako vyměnění. Po většinu druhé třetiny byli lepším týmem právě oni, což vedlo také ke kontaktní brance z hokejky Dana Bárty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Chrudim začíná třetí třetinu v početní výhodě a velmi rychle se tedy usadila v útočném pásmu. Vsetín odpovídá vyhozením kotouče přes všechny čáry.
     
    40:49
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Novák – 2 min., podrážení.
     
    41:25
    Domácí obránce Fojtík je zpět na ledové ploše. Domácí hrají v pěti proti čtyřem.
     
    41:28
    Téměř ve stejnou chvíli ohrozil vsetínkou branku Matýs. Jeho pomalé nahození z mezikruží končí v Tesařově lapačce.
     
    42:18
    Hra v oslabení se dnes hostům velmi daří. I tentokrát drží kotouč daleko od vlastní branky.
     
    42:49
    Hosté v plném počtu, domácím nedovolili ani jednu střelu na branku.
     
    43:43
    Vsetínští sice hostující branku při své přesilovce neohrozili, ale v jejím závěru už se nastěhovali do útočné třetiny a z tlaku těží i nadále. Pokusy ovšem nejsou přesné, prudká rána od modré oratízkovala zadní mantinel.
     
    44:02
    Rigo našel z rohu volného Stodůlku, který v mezikruží čekal na přihrávku. Ani toto zakončení ovšem nebylo přesné.
     
    44:34
    Se stejným problémem se potýká také celek z východních Čech. Jirout v dobré pozici na levém křídle vysoko přestřelil.
     
    45:19
    Ürge získal puk ve středním pásmu poté, co vsetínští obránci vyhráli souboj u mantinelu. Valaši tak zakládají svůj další útok.
     
    46:24
    Další vyhraný souboj v podání Vsetína znamenal velkou šanci na opětovné dvoubrankové vedení domácích. U mantinelu se totiž sešla většina hráčů a Matějíček měl následně v mezikruží hodně prostoru. Na levém křídle se mu nabídl ještě Kráčalík, který přihrávku dostal. Jeho střelu zablokoval Pazdera.
     
    47:15
    Hamřík z vrcholku kruhů zamířil nad.
     
    47:51
    Vsetínského nedorozumění při uklidňování skákavého kotouče ve vlastním pásmu mohl využít Dostál, který prokličkoval mezi dvěma hráči a chystal se do zakončení. To si nakonec rozmyslel a ještě přihrál Jiroutovi, který už nebyl v tak dobré střelecké pozici.
     
    49:18
    Hosté mají kotouč na svých hokejkách, ale trápí je nepřesnost přihrávek, kvůli kterým jim bylo dvakrát v krátkém časovém sledu odpískáno zakázané uvolnění.
     
    49:37
    Matýs zakončoval za jízdy a přestřelil. Oba celky svádí souboj o kotouč na modré čáře.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Vaníček – 2 min., hákování.
     
    51:03
    Chrudim se velmi rychle osvobodila. Vsetínští zakládají útok zpoza vlastní branky.
     
    51:25
    Hamřík svou střelu z vrcholu pravého kruhu mířil do protějšího horního rohu. Červinka úspěšně zasahuje a drží chycený puk mezi rukou a tělem.
     
    51:51
    Valaši na modré čáře na sebe v kombinaci natáhli bránící hráče a zakončujícím se tak otevřelo více prostoru. Ke střele se z bezprostřední blízkosti odhodlal Heinrich, jemuž ale zakončení příliš nesedlo a pro Červinku nebyl zákrok pravým betonem nijak složitý.
     
    52:50
    Hosté v plném počtu. Spolu s návratem vyloučeného Vaníčka na led se na modré čáře napřáhl Fojtík, který střílel po ledě. Kotouč se zastavil o brankářovy betony, ale Červinka jej nestihl včas přikrýt, a tak se odrazil zpátky do hry.
     
    53:50
    Chrudim se snaží držet hru ve středním pásmu, ale jelikož si domácí stále nechali něco málo z herní převahy z přesilové hry, tak se jí to příliš nedaří. Valaši drží svého soupeře pod tlakem.
     
    54:25
    Janíček se soupeřem v zádech objel branku a od levé tyče zakončil. Trefil pouze brankovou konstrukci. Ta už mu sice v utkání jednou pomohla, a to při prvním gólu, nyní tomu tak však nebylo.
     
    55:38
    Pazderovo nahození zastavil Tesař hokejkou a puk na ledě přikrývá lapačkou. Hra je přerušena.
     
    55:59
    Když už se hosté dostanou k puku, volí většinou nahození, které je na delší dobu do útočného pásma nedostane. Navíc se bude v jejich řadách opět vylučovat.
     
    56:59
    Vyloučení v týmu HC Chrudim:
    Macas – 2 min., faul loktem.
     
    56:59
    A hosté jdou do tří! Po Macasově faulu loktem je totiž vyloučen Štrup za nesportovní chování.
     
    57:23
    Hamřík poslal od modré čáry přihrávku k pravé tyči, kde jeden z jeho spoluhráčů nepříjemně tečoval. Červinka má plné ruce práce, ale tohle zvládl.
     
    57:36
    Melenovský od levé tyče zamířil nad.
     
    58:33
    Vsetínští pracují hlavně v okolí brankoviště. Nejvíce vidět jde Melenovský, který hledá volná místa u levé tyče.
     
    58:59
    Hosté jsou v plném počtu. Dvouminutové oslabení ve třech proti pěti zvládli a mají ještě minutu na vyrovnání.
     
    59:25
    Čas se jim ovšem krátí. Vsetínští nyní zavezli kotouč do útočného pásma a drží jej za brankou svého soupeře.
     
    59:50
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A deset sekund před koncem základní hrací doby navíc přidávají třetí branku. ŠTĚPÁN JUREK získal puk u mantinelu útočného pásma v momentě, kdy už všichni mířil na druhou stranu. Měl tak kolem sebe dostatek prostoru na to, aby nabruslil do mezikruží a zamířil k pravé tyči. Hostující brankář si na puk nepatrně sáhl, ale zastavit jej nedokázal. Asistence: Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání 34. kola Ligy juniorů mezi Vsetínem a Chrudimí je minulostí. Ve třetí třetině překazila hostům šanci na vyrovnání hlavně jejich vyloučení, a i když oslabení, včetně dvouminutového tři proti pěti, bez větších problémů ubránili, zastavilo je to v ofenzivě. Vsetínští si svou jistou hrou drželi jednobrankové vedení, které ještě deset sekund před koncem navýšil Štěpán Jurek.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:00:18)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 13. Janíček (Hrdý, Šedlbauer), 21. Heinrich (Melenovský, Velikovský), 60. Jurek – 32. Bárta (Matýs, Macas)


    VHK ROBE Vsetín: Tesař (Pavlíček) – Velikovský, Mošnička, Hamřík, Kráčalík, Machů, Fojtík, Šedlbauer – Ürge, Ramert, Jurek, Melenovský, Heinrich, Stodůlka, Hrdý, Matějíček, Janíček, Rigo.
    HC Chrudim: Červinka (Pithart) – Štrup, Sopoušek, Beran, Pazdera, Dvořák, Vašek, Bárta, Straka, Vaníček, Hemský – Procházka, Zdeněk, Macas, Matýs, Jirout, Novák, Dostál, Jáša.

    Rozhodčí: Petr Blaha — Tomáš Kučera, Filip Hendrych
    bahis siteleri