Hronov – Děčín 3:7 (kon.) | Jablonec n/N – Benátky n/J 7:6 (4:3 po s.n.) | Klatovy – Písek 4:0 (kon.)
Val. Meziříčí – Opava 2:3 (3:4 po s.n.) | Kopřivnice – Havířov 6:1 (kon.) | Znojmo – Vel. Meziříčí 5:0 (kon.)
SHKM Hodonín – Havlíčkův Brod 0:5 (kon.) | Vyškov – Žďár n/S 7:4 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 4:2 (kon.)
Kobra – Příbram 2:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Chomutov 5:6 (po pr.) | Tábor – Letňany 2:1 (kon.)
Řisuty – Cheb 7:3 (kon.)
konec
HC WIKOV Hronov
3:7 (1:3, 2:3, 0:1)
HC Děčín
Středa 08.02.2023, 18:00 • Hronov, Zimní stadion • 2. liga skupina Západ • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dnes zase druhá hokejová liga a její nadstavba. My se zaměříme na skupinu B, tedy část poražených a budeme sledovat duel mezi týmy HC WIKOV Hronov a HC Děčín.
     
    HC WIKOV HRONOV

    Hronovští hokejisté se nacházejí v tabulce nadstavby B na posledním místě a jsou tak ohroženi baráží o udržení se ve třetí nejvyšší soutěži. Na svém kontě mají devatenáct bodů a na pozice, jenž znamenají definitivní záchranu, ztrácejí šest bodů. Pokud tedy nechtějí prodlužovat sezónu a chtějí se zachránit, měli by začít sbírat důležité body do tabulky. V posledních třech odehraných duelech hráči Hronova dvakrát vyhráli za tři body, naposledy ale nestačili na Klatovy, které v Hronově vyhrály těsně 3:2. Dnes tak chtějí tuto prohru odčinit a s Děčínem chtějí uspět.

    Nejproduktivnější hráči

    David Putz 13+13
    Norair Hovsepjan 11+14
    Filip Štrombach 12+12
     
    HC DĚČÍN

    To děčínští hokejisté jsou na tom o dost lépe. Ti stále živí naději na postup do vyřazovacích bojů, konkrétně do osmifinále play-off. V nadstavbě se jim zatím celkem daří, když ze sedmi odehraných duelů v ní nasbírali pět vítězství v základní hrací době a dvě prohry. Nyní jsou na řadě odvety a už se začne lámat chléb. Medvědi jsou na třetím místě této nadstavby s padesáti body a na druhé postupové místo ztrácejí bodů šest. Ještě tak určitě mají šanci prodloužit si sezónu. Po čtyřech výhrách v řadě za sebou Děčínští padli doma s Benátkami 3:5. Naposledy ale urvali cennou výhru 3:2 v Písku a zůstali tak v naději o nejdůležitější část sezóny. Dnes v Hronově potřebují nutně uspět, aby si udrželi šance.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Nezbeda 24+22
    David Tůma 28+17
    Tomáš Faigl 9+35
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    V základní části nejprve uspěl Hronov, který doma vyhrál 5:4 po nájezdech. Druhý duel ale zvládli Medvědi, kteří ve svém teritoriu vyhráli vysoko 12:3. První souboj v nadstavbě také patřil Děčínu, jenž doma uspěl za tři body po výsledku 9:4. Hronov tak má svému soupeři dnes rozhodně co oplácet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC WIKOV Hronov: Tichý (Lequin) – Pavelka, Amirov, Zachariáš, Křivohlávek, Salnikov, Exner (C), Veselý – Achmeťanov, Poppel (A), Subbotin – Putz, Hovsepjan (A), Minařík – Przybyla, Štrombach
    Trenér: Vlastislav Vondřejc

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Černohorský, Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Cikhart, Černý, Gottfried
    Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Ovsík – Hradil, Štěpánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Vladimír Brož se vydal na útočný výlet, ale nakonec nemohl střílet. Je pískáno, ofsajd. Hra se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    00:35
    Tomáš Faigl se zjevil na hraně levého kruhu a chtěl dorážet pokus Vladimíra Brože, ovšem jeho úmysl zmařil beton brankáře Jakuba Tichého.
     
    01:13
    Znovu se vhazovalo před domácí brankou, Hronovští hned na to zamířili až před Lavingera a ten si musel dávat pořádný pozor, protože soupeř před ním zle dotíral.
     
    01:20
    Buly vyhrál Děčín a dere se do útočné akce opačným směrem.
     
    01:50
    Jenže ve středním pásmu se domácí dostali na kotouč, který soupeři vypíchli a opět se hnali až před Lavingera, který jistil puk lapačkou.
     
    02:49
    David Tůma po pravém křídle pláchl do teritoria Hronova, ale na pravé straně jeho švih skončil jen u zadního mantinelu. Následně pak se Hronov dopustil zakázaného uvolnění a opět se bude vhazovat před Tichým.
     
    03:25
    Od vlastního brankáře po zisku kotouče směřují do pásma Hronova Medvědi. Jan Tůma se už chystá na pravém kruhu k případné střele.
     
    04:08
    Ta ale nepřišla a naopak na druhé straně opět před Lukášem Lavingerem zahrozili domácí hokejisté.
     
    05:05
    David Tůma se zjevil úplně sám po samostatné akci před Jakubem Tichým, v těsné blízkosti mu však tváří v tvář neuspěl! Dosud největší šance zápasu. Domácí si tak mohli pořádně oddychnout.
     
    05:52
    Lukáš Nezbeda neprotečoval kotouč do útočné třetiny, toho využil bek soupeře, jenž odpálil touš daleko od Tichého tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    06:35
    Jan Cikhart se také ocitl blízko Tichého, ale jeho přízemní přiťuknutí končí na jeho pravém betonu. Hra je přerušena, buly po pravé ruce domácího brankáře.
     
    06:51
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    Petr Poppel – 2 min., hákování.
     
    07:15
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté, kteří tak mají šanci otevřít účet zápasu.
     
    07:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    A tak se také skutečně děje. Hosté využívají početní výhodu velmi rychle a jdou do vedení. Vladimír Brož přenechal u modré čáry puk Michalu Trávníčkovi, který ho posunul na najetého ADAMA CHARVÁTA, a ten se ze střední vzdálenosti svižnou ranou nemýlil – 0:1. Asistence: Michal Trávníček a Vladimír Brož.
    07:31 Adam CHARVÁT - 0:1
     
    09:02
    Medvědi hned po buly zavítali znovu do útočného pásma, kde se chvíli zdrželi, tentokráte ale brankáře Tichého neohrozili.
     
    09:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    Přesně o dvě minuty později udeřili Děčínští znovu a jdou do dvoubrankového náskoku. Krásně to udělal kapitán Děčína Michal Trávníček, který si nabruslil až před Tichého. Poté viděl na pravé straně volného DAVIDA TŮMU, kterému poslal puk a druhý jmenovaný ho zasunul za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Michal Trávníček.
    09:31 David TŮMA - 0:2
     
    10:05
    Nyní se zaskvěl brankář Medvědů, Lukáš Lavinger lapil pokus domácího Aršlana Achmeťanova a drží svůj tým. Následně hru přerušuje a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    11:37
    Ofsajdová past čekala na Medvědy, hra je tedy vykázána zpět do neutrální zóny, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    11:43
    A teď se Děčín posunul až před Tichého, domácí odpálili puk na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před jejich brankou.
     
    12:04
    Děčín právě vstřelil branku!
    A hned z další akce skórují hosté znovu a jdou do třígólového trháku. Opět u akce byl Michal Trávníček, jenž to celé založil. Poslal puk na Davida Tůmu a ten nezištnou přihrávkou vybídl TOMÁŠE FAIGLA, jenž z prostoru mezi kruhy trefuje domácí síť – 0:3. Asistence: David Tůma a Michal Trávníček.
    12:04 Tomáš FAIGL - 0:3
     
    12:06
    Domácí se dostali do zámku před děčínskou klecí, zatím se však nedočkali svého prvního gólu. Proti byla pozorná obrana děčínského celku.
     
    13:51
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    Andrej Subbotin – 2 min., sekání.
     
    14:07
    Další přesilovka pro Medvědy. Domácí ji ale začali ziskem puku v obranném pásmu a hned ho vyhodili až před Lukáše Lavingera.
     
    14:59
    Domácí své oslabení tentokráte zvládají velmi dobře a opět kotouč vyhazují až před klec děčínského týmu. Ten musí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    15:38
    Jan Tůma nedostal kotouč mezi kruhy a poté sledoval puk, který znovu letí až před Lavingera. Ten tam odpálil pohotově Ruslan Amirov.
     
    15:51
    Hronov se ubránil a už je v plném počtu.
     
    16:18
    Daniel Mikulec málem ztratil puk, nakonec se tak nestalo a hosté pádí do další útočné akce. Domácí se tak musí mít opět na pozoru.
     
    16:59
    Hronov právě vstřelil branku!
    Jenže hosté v útočném pásmu propadli a odražený puk si ve střední třetině dojel DAVID PUTZ a šel do samostatné akce. Poté se dostal až před Lukáše Lavingera, kterého tváří v tvář pohotově překonal a bere mu čisté konto. Hronovští se tak dostávají zpět do zápasu a nyní se budou snažit o kontaktní branku – 1:3. Asistence: Aršlan Achmeťanov.
    16:59 David PUTZ - 1:3
     
    18:08
    Zblízka se pokusil ohrozit Jakuba Tichého Jan Tůma, ale jeho pokus z otočky se minul účinkem. Tichý má puk u sebe a raději zastavuje hru. Buly proběhne po jeho pravé ruce.
     
    18:28
    No vida, domácí jakoby pokropili živou vodou a teď se znovu snadno dostali až pře děčínskou klec, ale jejich pokus končí jen vedle protější tyče.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    David Černý švihl do puku a po jeho ráně zaduněl beton Jakuba Tichého. Akce Děčína nadále trvá.
     
    19:50
    David Černý znovu v akci, po ledě ale neposlal kotouč za Tichého, který příložníkem jistí kotouč a následně si ho berou domácí hráči. Dostanou se ještě do akce?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Už se nic nestalo a první dějství je minulostí. V něm se rozhodně dařilo více hostům z Děčína. Ti se v osmé minutě dostali do vedení, když bleskově využil přesilovou hru Adam Charvát. Netrvalo dlouho a Děčín vedl 2:0. V blízkosti Tichého se prosadil David Tůma a dal klid na děčínské hokejky. A to stále nebylo vše. Ve třinácté minutě šli Medvědi do tříbrankového trháku zásluhou Tomáše Faigla a domácí ztráceli tři góly. V sedmnácté minutě to ale změnil David Putz, jenž snížil na 1:3 a dostal možná Hronov zpět do hry. Sledovali jsme svižnou první část hry, která se divákům musela líbit.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Děčínští se hned po buly ve středovém kruhu vydali před branku Jakuba Tichého, pokus Davida Tůmy ale domácí brankář pokryl a hned nechal hru plynout, když poslal puk na vlastní beky.
     
    21:18
    Zakázané uvolnění Hronova a hra se stěhuje opět před Jakuba Tichého.
     
    21:29
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi si vracejí zpět třígólový náskok. Lukáš Nezbeda vybojoval puk u hrazení, ten si sebral JAN TŮMA, nabruslil si do lepší střelecké pozice a vymetl pavučiny v domácí síti – 1:4. Asistence: Lukáš Nezbeda a Dominik Kučera.
    21:29 Jan TŮMA - 1:4
     
    21:50
    Děčín právě vstřelil branku!
    Uběhlo jednadvacet vteřin a Tichý znovu loví puk ze své sítě. Jak Cikhart poslal zpětnou přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde vybídl ke střele DAVIDA ČERNÉHO, jenž pohotovou střelou rozvlnil opět domácí síť – 1:5. Asistence: Jan Cikhart a Pavel Gottfried.
    21:50 David ČERNÝ - 1:5
     
    23:48
    Další icing domácích a vše se opět stěhuje před Jakuba Tichého. Vhazovat se bude na pravém kruhu.
     
    24:04
    Hronov právě vstřelil branku!
    Domácí na dva slepené góly dokázali zareagovat a snižují. Jan Pavelka poslal puk na FILIPA ŠTROMBACHA, jenž poté překonal Lukáše Lavingera. Stále ale domácí ztrácejí tři branky – 2:5. Asistence: Jan Pavelka.
    24:04 Filip ŠTROMBACH - 2:5
     
    25:37
    David Tůma se rozjel mezi kruhy, dostal se až před brankoviště Hronova, kde tečoval pokus Michala Trávníčka, ale nakonec neprocedil touš za záda Tichého.
     
    26:17
    Hronov právě vstřelil branku!
    Domácí se déle zdrželi v útočném pásmu, následně pak dostal puk na levý kruh David Putz, kam si sjel velmi rychle ARŠLAN ACHMEŤANOV a z nápřahu pak propálil Lavingera u protější tyče – 3:5. Asistence: David Putz.
    26:17 Aršlan ACHMEŤANOV - 3:5
     
    27:04
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    Aršlan Achmeťanov – 2 min., vražení na hrazení.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., nesportovní chování.
     
    27:54
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi skórují při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách a navyšují svůj náskok. MICHAL TRÁVNÍČEK si z pravé strany sjel do prostoru mezi kruhy a odtud pak nechytatelnou střelou překonal Jakuba Tichého – 3:6. Asistence: Tomáš Faigl a Adam Charvát.
    27:54 Michal TRÁVNÍČEK - 3:6
     
    29:04
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    30:26
    David Tůma hledal přihrávkou Tomáše Faigla, který si sjížděl před branku soupeře, byl ale faulován a bude se znovu vylučovat.
     
    30:26
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    Denis Salnikov – 2 min., podrážení.
     
    31:22
    Hronovští se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Medvědům tak kazí rozehrávky a možnost zakončit před Jakubem Tichým.
     
    31:59
    A další vyhození kotouče až před Lukáše Lavingera. Domácí pošetřili další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    32:26
    Hronov je kompletní.
     
    33:19
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Černý – 2 min., vražení na hrazení.
     
    33:53
    Domácí se usadili v pásmu Děčína, ale nakonec ztratili puk. Hned na druhé straně se narodila akce Medvědů v oslabení, na jejímž konci byl pokus Davida Tůmy, který z pravé strany Tichého neprostřelil.
     
    34:22
    Medvědi se osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    35:19
    Medvědi své oslabení ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    35:59
    Vladimír Brož napřáhl na modré čáře a jeho pumelice končí až na připraveném Jakubu Tichém. Ten hned hru přerušuje a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:51
    Jan Tůma za vlastní brankou získal puk a Medvědi uháněli do další akce. Vše to ale překombinovali a nebylo z toho nic. Hned na to pak hru na druhou stranu otáčejí zase Hronovští.
     
    37:24
    Lukáš Nezbeda nahodil z rohu útočného pásma kotouč do prostoru mezi kruhy, nikdo tam ale nebyl. Jen hůl obránce Křivohlávka a do akce jde Hronov.
     
    38:35
    David Tůma se proháčkoval obranou soupeře, ale jeho zakončení mezi kruhy končí mimo tři tyče.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:34
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Michal Trávníček – 2 min., podrážení.
     
    39:54
    David Putz střílel z levého kruhu hodně tvrdě, puk letěl k protější tyči, ale tam si na něj sáhl Lukáš Lavinger a drží svůj tým. Hra je přerušena a ještě se vhazuje před jeho klecí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a bylo se opět na co dívat. Však padlo hned pět gólů. Medvědi vedli už 5:1, ale domácí se nevzdali a hned na to vsítili dva góly a prohrávali 3:5. Jenže poslední slovo této části hry měl Michal Trávníček, jenž skóroval a zapsal šestou trefu pro Medvědy. Ti tak mají před třetí třetinou náskok o tři góly a budou se snažit, aby nedošlo na nějaké drama. Tři body by pro ně byly hodně důležité.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Tomáš Faigl se dostal do samostatného úniku a zblízka překonal Tichého, ale po jeho pokusu zazvonila tyč jeho branky!
     
    41:34
    Hosté v plném počtu.
     
    41:54
    Jakub Tichý nyní musel zasahovat proti nebezpečnému zakončení Pavla Gottfrieda. Hra je zastavena a vhazovat se bude na levém kruhu v pásmu Hronova.
     
    42:25
    Nyní se zase dostali do zámku domácí hráči, ale Jan Tůma vybojoval puk a dostal ho do bezpečí. Hronovští tak Lukáše Lavingera neohrozili.
     
    43:14
    Hrstka děčínských fanoušků svými hlasivkami stále posílá své hráče dopředu, ti je nyní vyslyšeli a dostali se do další šance, která končí vedle tyče Tichého.
     
    44:21
    Lukáš Nezbeda to zkusil bekhendovou kličkou, ale puk holí zastavil Jakub Tichý. Následně pak vytěsnili touš do bezpečí obránci Hronova.
     
    45:01
    David Putz se proháčkoval až před Lavingera, jeho bekhendové zakončení končí na jeho pravém betonu.
     
    46:36
    Jan Cikhart přehodil brankáře Tichého, puk ale skončil jen nad jeho břevnem. Nicméně hostující akce trvá i nadále.
     
    47:37
    Nyní se do útoku vydali zase domácí hráči, kteří před Lavingerem nezakončili přesně. O chvilku později si stejně počínali také děčínští Medvědi.
     
    48:00
    Hra je přerušena po další akci Děčína a vhazovat se bude před brankou Jakuba Tichého.
     
    49:17
    Adam Charvát si nabruslil až do prostoru mezi kruhy, ač byl tísněn obranou, přesto vystřelil. Jenže jeho střelecká snaha skončila zmarem.
     
    49:41
    Zblízka se chtěl prosadit Lukáš Nezbeda, ale nakonec se mu to nepovedlo a Jakub Tichý mohl být v klidu.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    Aršlan Achmeťanov – 5 min. + OK, podkopnutí.
     
    50:32
    Děčín právě vstřelil branku!
    Přesilovku střelou z levého kruhu využívá DAVID TŮMA a Děčín jde do náskoku o čtyři góly. Už to tedy vypadá, že by žádné drama nemuseli dopustit. Navíc při větším trestu pokračuje početní výhoda Děčína i nadále. Asistence: Michal Trávníček a Adam Charvát.
    50:32 David TŮMA - 3:7
     
    51:55
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Dominik Kučera – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    53:26
    Daniel Mikulec číhal na levém kruhu, přihrávky se však nedočkal. Následně to po něm zkusil Lukáš Nezbeda, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    53:55
    Děčín je v plném počtu a ještě bude hrát přesilovku něco přes minutu.
     
    54:40
    Michal Trávníček se otočil mezi kruhy, ale nezakončil. Poté nechal puk spoluhráčům a odjel rychle střídat.
     
    55:19
    Hronov je v plném počtu.
     
    55:57
    David Černý za brankou Hronova získal puk a poté s ním projel do prostoru mezi kruhy, kde si klepl o puk. Ten se k němu nakonec nedostal.
     
    56:50
    Medvědi mají kotouč a ve vlastním obranném pásmu se s ním snaží dostat zase před domácí klec. Záhy se to povedlo, ale v teritoriu Hronova nevymysleli nic. Mrzet je to však, vzhledem ke stavu jaký je, opravdu nemusí.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Tomáš Faigl zasáhl puk po střele domácích u brankoviště Lavingera a hned ho nasměroval do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:10
    Zápas jde pomalu do finiše, hosté mají stále dostatečný náskok a už jen spíše kontrolují hru.
     
    59:45
    Ještě se hosté prodrali před Tichého, kterého střelou ohrozili, ale puk končí na jeho betonu. A už to vypadá, že se nic nestane a dnešní duel obou soupeřů se blíží ku svému konci.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi ve třetí třetině přidali pojistku v podobě sedmého gólu a dokráčeli tak na ledě soupeře k dalším důležitým třem bodům do tabulky a drží naději na postup do vyřazovacích bojů. Domácí naopak nezískali ani bod a stále se krčí na posledním místě, které by znamenalo baráž o udržení se ve druhé nejvyšší soutěži.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:05:00)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Putz (Achmeťanov), 25. Štrombach (Pavelka), 27. Achmeťanov (Putz) – 8. Charvát (Trávníček, Brož), 10. D. Tůma (Trávníček), 13. Faigl (D. Tůma, Trávníček), 22. J. Tůma (L. Nezbeda, Kučera), 22. Černý (Cikhart, Gottfried), 28. Trávníček (Faigl, Charvát), 51. D. Tůma (Trávníček, Charvát)


    HC WIKOV Hronov: Tichý (Lequin) – Pavelka, Amirov, Zachariáš, Křivohlávek, Salnikov, Exner (C), Veselý – Achmeťanov, Poppel (A), Subbotin – Putz, Hovsepjan (A), Minařík – Przybyla, Štrombach
    Trenér: Vlastislav Vondřejc

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Černohorský, Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Cikhart, Černý, Gottfried
    Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Ovsík – Hradil, Štěpánek
    thejrc.org