Tampa – Colorado 5:0 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 2:1 (2:1 po s.n.) | Florida – San Jose 4:1 (kon.)
New Jersey – Seattle 3:1 (kon.) | Detroit – Calgary 2:1 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 5:6 (kon.)
Minnesota – Vegas 1:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
San Jose Sharks
Pátek 10.02.2023, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Panteři zkrotili Žraloky, úřadovat začali od druhé třetiny
     
    Statistika
    Střely na bránu: 41 – 34 | Přesilová hra: 0/1 – 0/3 | Trestné minuty: 11 – 7

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 60:00
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 38 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,0 %, odchytal 58:57

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:20
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -4 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:14

    Tři hvězdy utkání
    1. Sam Reinhart (FLA) – 2+0
    2. Sergej Bobrovskij (FLA) – 33 zákroků
    3. Eric Staal (FLA) – 2+0 (03:54:34)
     
    Utkání přihlíželo 15 183 diváků.
     
    Florida potvrdila roli favorita, navzdory nepovedené první třetině na domácím stadiónu porazila San Jose 4:1.

    Úvodní dvacetiminutovka přinesla jediný gól, hosty poslal do vedení Alexandr Barabanov. Ve zbytku střetnutí už ale pálili do černého pouze domácí. V prostřední dvacetiminutovce dokonal obrat dvěma trefami Sam Reinhart a těsný náskok Panteři udržovali až do závěrečných minut, v nichž zaznamenal dva góly do prázdné brány soupeře zkušený forvard Eric Staal.

    Svěřenci kouče Mauriceho ukazují, že to s útokem na play-off myslí vážně. Zvítězili potřetí v řadě a v tabulce Východní konference se posunuli na desáté místo před Buffalo. San Jose zůstává v Západní konferenci třinácté s velkou patnáctibodovou ztrátou na postupové příčky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Domácí v závěru podnikli ještě jeden výpad. Givani Smith si v přečíslení chtěl narazit se Samem Reinhatem, jenže zpětný pas směřoval až příliš blízko k bráně, Kähkönen odehrál touš za ni.
     
    59:15
    Aaron Ekblad strávil na lavici hanby kompletní čtyři minuty. Zapojuje se zpátky do zápasu, který už je rozhodnutý, on i jeho spoluhráči budou za pár vteřin slavit.
    58:55 Eric STAAL - 4:1
     
    58:55
    Florida právě vstřelila branku!
    ERIC STAAL podruhé! V tomto případě využil Karlssonova promáchnutí na modré čáře, stojícího Švéda bez problémů předjel a od levého mantinelu zacílil neomylně do odkryté klece soupeře. Bez asistence.
    58:21 Eric STAAL - 3:1
     
    58:21
    Florida právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Luostarinen zachytil nepovedenou rozehrávku soupeře ještě ve středním pásmu a vyslal vstříc prázdné bráně ERICA STAALA, na něj už čekal snadný úkol. Karlsson marně stíhal konkurenta, zlostí pak zlomil hokejku o tyč na dvě části. Asistence: Eetu Luostarinen.
     
    58:00
    Hosté jsou zpět v útočném pásmu a Kaapo Kähkönen míří na střídačku. Žraloci zkouší powerplay, z důvodu Ekbladova vyloučení nyní hrají přesilovku šest na čtyři.
     
    57:40
    Další potlesk domácích tribun následoval po vyhození Gustava Forslinga po pravém mantinelu. Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou brankář Kähkönen.
     
    57:14
    Střílený pas Erika Karlssona před bránu nebyl vůbec povedený. Našel jenom Sama Bennetta, který středem vyhodil do bezpečí.
     
    56:49
    Před bránou číhal úplně volný Nico Sturm. Michael Eyssimont si jej všiml, pomalou nahrávku ovšem dokázal nataženou hokejkou zblokovat Brandon Montour.
     
    56:13
    Od modré čáry střílel Erik Karlsson. Bobrovskij pouze vyrazil kotouč před sebe, dorážejícího Barabanova vychytal blokující Forsling.
     
    55:34
    První nebezpečí před vlastní bránou Sergej Bobrovskij přestál. Loganu Coutureovi střela vůbec nesedla, o to snazší měl ruský gólman práci.
     
    55:08
    Velká komplikace pro domácí celek! Aaron Ekblad před vlastní bránou zvedl hokejku do obličeje Tima Meiera, v němž se objevil i krvavý šrám, takže se jedná o čtyřminutový trest.
     
    55:01
    Tvrdou ránu vyslal od modré čáře Erik Karlsson. Domácí brankář do akce nemusel, situaci za něj vyřešil obětavě blokující Chris Tierney.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Reinhart (M. Staal), 40. Reinhart (Luostarinen, Lundell), 59. E. Staal (Luostarinen), 59. E. Staal – 6. Barabanov (E. Karlsson)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Reinhart, Luostarinen, Lundell – Cousins, E. Staal, Lomberg – Coli. White, Tierney, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice

    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), Harrington, Benning, Vlasic, Ferraro, MacDonald – Gregor, Hertl (A), Meier – Barabanov, Couture (C), Eyssimont – Lindblom, Sturm, Bonino – J. Svečnikov, Lorentz, Gadjovich.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Rooney, Kozari – O'Quinn, Murray

    Diváci: 15 183
    ocianews.com