Modré Krídla – Trnava 4:5 (1:3 po s.n.) | Topoľčany – Humenné 0:5 (kon.) | Žiar nad Hronom – Dubnica 2:1 (kon.)
Martin – Skalica 2:3 (1:2 po s.n.) | Brezno – Levice 0:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
HK VITAR Martin
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
HK Skalica
sk Neděle 12.02.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK ESMERO Skalica): "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, pričom sme sa naň zodpovedne pripravovali. Väčšina stretnutia bola vyrovnaná, škoda inkasovaného gólu v úvode prvej tretiny. V závere tretieho dejstva sme mali ale aj veľké šťastie, kedy domáci nedokázali trafiť prázdnu bránku či premeniť ďalšie príležitosti. Šťastie sa priklonilo na našu stranu, po nájazdoch sme brali ďalší bod. Sezónu by som nehodnotil podľa vzájomných zápasov s Martinom. Teraz je to po základnej časti v náš prospech, v ďalších zápasoch to už ale môže byť iné. Mňa teraz teší víťazstvo, čo bude v ďalšom stretnutí, bude záležať opäť na hráčoch. Keďže je súťaž mimoriadne vyrovnaná, dôležité je byť v prvej šestke, aby sme nemuseli hrať predkolo."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Mali sme dobrý vstup do stretnutia, súpera sme dokázali zatlačiť. Vypracovali sme si príležitosti, ktoré sa pre vývoj stretnutia ukázali ako rozhodujúce. Tieto sme nedokázali premeniť, neboli sme dostatočne dôrazní pred bránkou. Druhá tretina bola z našej strany slabšia, nepremenili sme presilovú hru o dvoch hráčov, pričom sme takmer vôbec nestrieľali a volili nesprávne riešenia situácií. Cvičíme to prakticky každý deň, streľbu i tlak na brankára, to sa však dnes nepotvrdilo. Do poslednej tretiny sme vstúpili veľkým tlakom, ktorý sme dokázali udržiavať. Žiaľ, puk sme nedokázali dotlačiť do bránky, čo bolo našou najväčšou slabinou. Vrcholom našej bezmocnosti bolo netrafenie prázdnej bránky niekoľko sekúnd pred koncom, čo len dokumentuje našu beznádej v tomto stretnutí. Bolo by to pritom zaslúžené víťazstvo, dnes však bola šťastnejšia Skalica. Šťastie nám dnes neprialo, nájazdy sú už lotériou. Bodové rozdiely medzi mužstvami sú síce naďalej minimálne, my sa však ako tím potrebujeme dostať do systému hry, ktorý potrebujeme produkovať v play-off. Chceme byť v tabuľke čo najvyššie, teraz je ale dôležitejšie, aby mužstvo pochopilo čo chceme hrať. Nemôžeme sa napríklad v druhej tretine uspokojiť a hrať iný hokej, my potrebujeme byť neustále aktívni. Ideme však ďalej. Je to šport, tešíme sa na každé jedno hokejové stretnutie."

    Branislav Bernát (brankár HK ESMERO Skalica): "Vzhľadom k celému zápasu, v podstate som aj očakával, že tento vyústi až do nájazdov. V nich sme si verili, osobne poznám všetkých hráčov, teda okrem cudzích, ktorí na mňa išli. Vždy je to výhoda brankára, i keď napríklad pri Dírerovi, ktorého veľmi dobre poznám, som inkasoval gól. Úvodná tretina ale bola z našej strany dobrá, jazdili sme a nohy nám išli. Nemali sme veľa vyložených príležitostí, hrali sme ale po obvode a získavali optický tlak. V druhej tretine mali domáci vyloženejšie príležitosti, napríklad pri hre piatich proti trom. Mali sme však viac šťastia, blokovali sme strely a hrali obetavo. V tretej tretine sa šťastie opäť priklonilo na našu stranu. Sme radi, že sme náročné stretnutie zvládli, dlho sme sa naň pripravovali. V predĺžení mi pomohla žŕdka, ako hovorím, "Šťastie praje pripraveným." Do každého stretnutia vstupujeme s cieľom zvíťaziť, do zápasu dávame všetko, aby sme na jeho konci oslavovali my a nie súper."

    Damian Tyczynski (útočník HK VITAR Martin): "Hrali sme pomerne dobre, i keď v našej hre boli isté pauzy, kedy sme sa od našej hry odkláňali. Podľa mňa sme mali v stretnutí uchmatnúť všetky body a nedovoliť v ňom nájazdy. Nedokázali sme ale byť efektívni vpredu a z tohto dôvodu nám chýbali potrebné góly. Počas jednotlivých tretín sme boli lepším tímom, minimálne o gól, ktorý nám v záverečnom účtovaní chýbal. Na trestné strieľanie ma poslal tréner, v poslednom období ale s nimi bojujem. Napríklad aj v jednom z predchádzajúcich zápasov, kedy sa stalo niečo podobné. Našťastie vtedy nám pomohol Matej Dírer, ktorý v samom závere rozhodol. Veľmi ma mrzí, že som dnes tímu nepomohol, dúfam, že sa mi to v najbližších zápasoch podarí zlomiť. Do tretej tretiny sme dnes takisto vstupovali s myšlienkou byť aktívnejší, strieľať z každej pozície. V závere nám napríklad chýbal kúsoček šťastia, na zápasy sa ale zodpovedne pripravujeme a robíme všetko pre to, aby sme sa dokázali presadiť. Všetci útočníci sme v poslednom období málo produktívni. V zostávajúcich stretnutiach sa chceme strelecky zobudiť, pozvať tak fanúšikov na ďalšie zápasy a pripraviť sa na play-off. Vyraďovacie súboje sú už inou súťažou, tu už nie je veľa príležitostí na opravu." (22:35:30)
     
    Martin podľahol Skalici 2:3 po nájazdoch. Góly: 4. Lahtinen (Charvát, Tyczynski), 42. Tyczynski (Lahtinen) – 16. Kotvan (Landrigan, Janík), 26. Včelka (Janáč, Vidovič), rozh. náj. Nemec.
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    Rozhodujúci nájazd premenil Richard Nemec.
     
    5. série
    1:2
    Damian Tyczynski neprekonal brankára a nájazdy sa tak končia.
     
    5. série
    1:2
    Conor Landrigan príliš nadvihol puk.
     
    4. série
    1:2
    František Poliaček triafa brankára.
     
    4. série
    1:2
    Richard Nemec napodobil protihráča.
     
    3. série
    1:1
    Matej Dírer trail presne k žŕdke a vyrovnáva.
     
    3. série
    0:1
    David Jaša si obišiel brankára a tohto obstreľuje.
     
    2. série
    0:0
    Michal Juščák triafa betón brankára.
     
    2. série
    0:0
    Branislav Kotvan neoklamal brankára a puk zastal na modrej čiare.
     
    1. série
    0:0
    Adam Paulíny prestrelil bránku.
     
    1. série
    0:0
    Martin Hujsa poslal na domácu bránku padáčik, ktorý ale nedošiel do bránky.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:49
    V závere predĺženia sa ešte do bránkoviska natlačil Nauš. Ani ten ale nerozhodol.
     
    64:23
    Petran spoza brániaceho Janíka. Nevyšiel mu zámer.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 4. Lahtinen (Charvát, Tyczynski), 42. Tyczynski (Lahtinen) – 16. Kotvan (Landrigan, Janík), 26. Včelka (Janáč, Vidovič), rozh. náj. Nemec

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Hujsa (SKA)
    0:0   Paulíny (MAR)
    2. série:
    0:0   Kotvan (SKA)
    0:0   Juščák (MAR)
    3. série:
    0:1   Jaša (SKA)
    1:1   Dírer (MAR)
    4. série:
    1:2   Nemec (SKA)
    1:2   Poliaček (MAR)
    5. série:
    1:2   Landrigan (SKA)
    1:2   Tyczynski (MAR)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Dvořák, Charvát – Semaňák, Petran – Bobček, Lavička – Vaňo R., Belica – Lahtinen, Tyczynski, Paulíny – Poliaček, Dírer, Milý – Nauš, Juščák, Ďurina – Stanček, Sleziak, Smidžár
    Trenér: Rudolf Jendek

    HK Skalica: Bernát (Romančík) – Vidovič, Hílek – Mikula, Janík – Jombik, Soveľ – Drápal, Jaša – Janáč, Nemec, Šišolák – Hujsa, Landrigan, Šátek – Kuba, Včelka, Kotvan – Polák, Búlik, Rajčák
    Trenér: Michal Ružička

    Rozhodčí: Konc st., Čahoj – Haringa, Klejna, Číž (inštruktor)

    Diváci: 1159
    thejrc.org