Akademici Plzeň – North wings Ústí 5:4 (po pr.) | Riders Univerzita Pardubice – VUT Cavaliers Brno 7:1 (kon.) | BO Ostrava – HC UP Olomouc 4:5 (kon.)
po prodl.
Akademici Plzeň
5:4 (2:1, 2:1, 0:2 - 1:0)
HC North Wings Ústí nad Labem
Pondělí 13.02.2023, 18:15 • Ice Aréna - Plzeň • Univerzitní liga ledního hokeje • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:29
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Hotovo! Marek Kalus dobře potáhl puk a centroval před bránu, první hůl netrefil, nicméně z druhé vlny podporoval útok sváteční střelec JAKUB SYSEL, jenž také okamžitě vypálil a trefuje – 5:4. Asistence: Marek Kalus.
     
    59:53
    Jakub Tot šel sám do tří soupeřů, nicméně dokázal si najít skulinku pro střelu a trefuje tyčku! Akademici teď měli kopec štěstí!
     
    57:35
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    V Plzni to vypadá na prodloužení! Pavel Gottfried dostal na vrcholku kruhu trestuhodně moc prostoru, naznačil střelu a následně milimetrově našel TOMÁŠE JARÉHO, jenž se uvolnil a výborně tečoval za Černého záda. Asistence: Pavel Gottfried.
     
    48:48
    Střela téměř z nulového úhlu, kotouč lízl tyčku a zaplul mezi Černého betony. Hosté už zvedali ruce k nebi, sudí ale ukázali, že puk nedoklouzal za čáru!
     
    47:11
    Matěj Harkabus a jeho slušná rána, po zákroku Jiřího Černého betonem dorážel ještě Adam Janoušek! Druhý jmenovaný měl před sebou prázdnou bránu, ale i těžkou pozici na střelu a ideálně zakonččit tak nedokáže...
     
    46:29
    To byla šance! Postupně vznikla situace 2 na 1, kterou z druhé vlny podporoval třetí hráč. Folda se nakonec rozhodl kombinovat, nicméně Akademici situaci překombinovali a finální střela už se nevydařila a gólman Gerstner skákající puk pohlídal.
     
    43:07
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Opět je to o jediný gól! MATĚJ HARKABUS si sjížděl před bránu, dostal povedený pas od zpoza brány vyjíždějícího Janouška, z první zakončil a trefil nad beton Jiřího Černého – 4:3. V Plzni to bude ještě zajímavé! Asistence: Adam Janoušek.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Ondřej Skokan, přichází Dominik Gerstner.
     
    39:49
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Gól do šatny! Jakub Sysel výborně udržel modrou a ještě našel LUKÁŠE FOLDU před kterým se na pravém křídle otevřela dálnice, domácí forward z dálky zamířil a výborně trefuje mezi ruku a tělo. Ondřej Skokan si ani tento zásah za rámeček nedá, tohle mít mohl... Asistence: Jakub Sysel.
     
    34:34
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Tak se podíveje, je sníženo! David Martínek (který mimochodem zapisuje první bod v sezoně) projel na levé křídlo, pokryl si kotouč a pálí! Jiřímu Černému puk propadl mezi rukou a tělem, čehož využil MICHAL SVOBODA, jenž si dojel do brankoviště a doklepl puk do sítě. Asistence: David Martínek.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň:
    Jakub Šucha – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň:
    Daniel Malý – 5 min. + OK, bitka.

    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Matyáš Šebesta – 5 min. + OK, nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    31:32
    Tohle bylo opravdu špatně, loket na hlavu, i s výskokem. Za tohle by mohl následovat i trest na 5 minut + do konce utkání...
     
    29:47
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    No... Tak tohle si Ondřej Skokan za rámeček úplně nedá! JAN ŠIBRA byl směrem k bráně v podstatě v nulovém úhlu, navíc se na něj pověsili hned dva soupeři. Domácí útočník i tak zvláštně plácl do puku a ten propadl do brány, jelikož brankář soupeře si trestuhodně neutěsnil všechny mezírky ve svém postoji.
     
    29:13
    2 na 1, Matěj Harkabus se nakonec z pravého kruhu rozhodl nabalit puk na hůl a zkusit do backhandem. Zvláštní řešení, Jiří Černý připraven.
     
    24:44
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň:
    Jakub Štochl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    20:03
    Tomáš Harkabus sice vyhrál buly, nicméně na puku jsou okamžitě Akademici! Jan Kalus se po pár vteřinách tlačil do zakončení z mezikruží, nicméně upadl a střela tak nepatřila mezi nejlepší. Následně ještě Kalus našel Markova, který pálí z prví, Skokan připraven a přerušuje.
     
    18:59
    Dobrá práce na vlastní modré, Princl prostrčil kotouč z pásma a po mantinelu uháněl do úniku. Nakonec byl elitní střelec Marek Princl pod tlakem a z pravé strany zvládl "jen" bekhendový pokus na bližší tyč, který si Skokan pohlídal.
     
    11:40
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň:
    Daniel Malý – 2 min., podrážení.
     
    07:14
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Hanuš Petržílka – 2 min., hákování.
     
    04:42
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    Krásná akce! Ve výborné pozici na pravém kruhu byl už Marek Princl, jenž ještě parádním crossem před bránu našel DAVIDA MARKOVA, který už jen nastavil hůl a usměrnil kotouč do prázdné klece! Akademici obracejí skóre – 2:1. Asistence: Marek Princl.
     
    03:25
    Vyloučení v týmu HC North Wings Ústí nad Labem:
    Radovan Miškovič – 2 min., podrážení.
     
    01:22
    Tým Akademici Plzeň právě vstřelil branku!
    To je start! Akademici šli okamžitě dopředu a tlačili se do brány, nakonec to byl JAN ŠIBRA kdo dorval puk za ležícího Soukupa – 1:1. Asistence: Tomáš Soukup.
     
    00:58
    Tým North Wings právě vstřelil branku!
    Rychle využito! Jan Jindra dobře prostrčil kotouč na kruh MARTINU KUCHAŘOVI, který chvíli vypadal, že to nemá na střelu, nicméně nakonec kotouč parádně nasměroval přesně do protilehlého růžku – Jiří Černý neměl šanci... Asistence: Jan Jindra a Hanuš Petržilka.
     
    00:32
    Vyloučení v týmu Akademici Plzeň:
    Jan Kalus – 2 min., držení.
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 2. Šibra (Soukup), 5. Markov (Princl), 30. Šibra, 40. Folda (Sysel), 65. Sysel (Kalus) – 1. Kuchař (Jindra, Petržilka), 35. Svoboda (Martínek), 44. Harkabus (Janoušek), 58. Jarý (Gottfried)


    Akademici Plzeň: Černý (Varga) – Beer, Malý, Houdek, Sysel, Kala, Štochl, Švagr, Soukup – Králíček, Šibra, Hanzlík, Kalus, Markov, Morawetz, Roubal, Rejzek, Princl, Šiška, Folda, Šucha
    HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan (Gerstner) – Štěpánek, Šebesta, Martínek, Miškovič, Petržilka – Tot, Jarý, Svoboda, Kuchař, Jindra, Sajdl, Harkabus, Gottfried, Janoušek

    Rozhodčí: Matoušek – Thuma,, Bublová
    ocianews.com