Mountfield HK – Třinec 4:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Pondělí 13.02.2023, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradec se tak přiblížil Třinci na jediný bod a aktuálně je na pátém místě, přičemž první čtyřka tak pro něj není vůbec nereálná. Oceláři naopak prováhali možnost odskočit, každopádně to bude ještě velký boj.

    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek večera a někdy přiště se budu z ČPP Arény těšit na počtenou! (20:15:08)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 542 diváků.
     
    V závěru to bylo ještě drama, nakonec ale Hradec může slavit důležité tři body! Klíčem k úspěchu byla přesilovková trefa Olivera Okuliara, který v čase 46:19 z dorážky poslal domácí do vedení 3:2. Přesto to však nebyla vítězná trefa, tu obstaral na konci 50. minuty další navrátilec Marek Zachar. Třinec pak ještě dostal šanci zápas zachránit v závěru a snížil zásluhou Libora Hudáčka, poslední sekundy ale Hradec odbránil a slaví šestou výhru v řadě!

    Střely na branku: 36 – 28 (13 – 12)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Hudáček pak mohl ještě tohle utkání poslat do prodloužení a zachránit Třinci alespoň bod, když k němu vyplaval volný puk na pravém kruhu, do střely však fantasticky skočil Zachar a domácí to už zvládnou!
    59:02 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    59:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho to vypadalo, že krizovku Hradec ustojí, ale stále je o co hrát! Roth si vyměnil puk na modré a poslal kotouč na branku. Do střely však nešťastně vložil brusli Radovan Pavlík a LIBOR HUDÁČEK jenom usměrnil tečovaný kotouč za Kiviahův beton – 4:3! Asistence: Vladimír Roth, Martin Růžička.
     
    58:01
    Mazanec však trochu bez ohledu na dění na ledě okamžitě odjel na střídačku, Třinec hraje už vabank!
     
    57:47
    Domácí ale vyhráli buly a Jank poslal puk až za Mazancovu branku. Třinec má tak o něco horší výchozí pozici.
     
    57:42
    Oceláři mají poslední možnost, jak tenhle duel ještě zachránit! Christophe Lalancette (MHK) dostává za hákování v útočném pásmu dvě minuty a trenér Moták si bere oddechový čas. Pravděpodobně z toho bude herní varianta 5 na 3, pakliže vyhrají hosté vhazování!
     
    57:15
    Jeremie Blain (MHK) a Andrej Nestrašil (TRI) se ve středním pásmu tak dlouho kočkovali a osekávali, až jdou oba na trestnou. A že si oba mají v anglickém jazyku co říct, to je téměř jistota. Blain dostal dvojku za držení, Nestrašil za sekání.
     
    56:57
    Nestrašil vyhazoval puk ze středního pásma přímo na zakázané uvolnění a hra se stěhuje znovu pod tribunu na stání. Pokud Lvi nějak fatálně nezkolabují, tak jsou tři body jejich.
     
    56:26
    McCormack nevyhodil z pásma a Jeřábek hned posílal puk na branku. Již po zákroku Kiviaha vletěl do brankoviště Voženílek, jenže se jenom odrazil od Janka, který mu včas zavřel cestu.
     
    55:19
    Lalancette v těžké pozici posunul pro Blaina, který v jízdě přenechal Rosandičovi. Přestože slovenský obránce nešel do střelby, i tak podržel hru vepředu, čímž ušetřil další čas.
     
    54:35
    Po vyhraném buly protáhl puk hřištěm McCormack a v pravou chvíli přenechal střelu pro Jakuba Lva, který ale trefil pouze prostředek branky, kde byl připraven Mazanec.
     
    54:25
    Doudera se nabídl na přihrávku nad kruhy a po odstavení beka ze hry šel okamžitě do střely. Kiviaho to neměl v předbrankovém prostoru jednoduché, přesto si ale kotouč nalezl a přerušil hru.
     
    53:38
    Domácí hrají ve velké pohodě. Blain mohl rozvíjet rychlý brejk, místo toho zasekl puk pod sebe a podržel hru. Přestože pak Hradec puk ztratil, Rothova střela skončila v lapačce Kiviaha. Následuje komerční brejk.
     
    52:33
    Puk od mantinelu u třinecké střídačky utrhl pro sebe Werek, který prošel přes obránce a z otočky zkoušel zasunout puk u tyčky třinecké branky. Jenže Mazanec nadále drží hosty ve hře.
     
    51:59
    Třinec po vhazování jenom vyhodil na zakázané uvolnění a osm minut před koncem mají Lvi nejlépe našlápnuto ke třem bodům.
     
    50:50
    Zatímco se arénou nese nový chorál hradeckého kotle, útočný výpad po levém křídle předvedl domácí Zachar. Střelu tlačil do horní části branky, jenže Mazanec zasáhl maskou.
     
    50:35
    Po komerční přestávce Třinec rovnou dvakrát po sobě střílel na Kiviaha, který ale předvedl dva jisté zákroky.
    49:40 Marek ZACHAR - 4:2
     
    49:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další branka navrátilce do sestavy a Hradec míří ke třem bodům! Okuliar předvedl výbornou práci ve středním pásmu, podržel nadvakrát puk a vystřelil, jenže přímo do Mazance. Třinecký gólman vyrazil puk k MARKU ZACHAROVI, který si jej podržel a zkusil bekhendové zakončení. To překvapivě prošlo nad Mazancovou lapačkou a Oceláři už teď nemají kam uhnout – 4:2! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    48:52
    Daňo byl v situaci 3 na 3 zdvojen a zbaven kotouče, jenže domácí z toho nic nezískali. Naopak mohlo být klidně srovnáno, Marcinkovi však chyběl kousek na to, aby zasunul puk ke vzdálenější tyči!
     
    48:06
    Filip Pavlík pod tlakem posunul alespoň na Perreta, který však neměl rychlost a celou situaci nemohl řešit adekvátně. Třinec se tak znovu dostává na kotouč.
     
    47:44
    Hudáček si pak najížděl do brejkové situace, jenže přihrávka byla příliš prudká a bylo z toho zakázané uvolnění.
     
    47:09
    Blain dohrál Nestrašila na mantinelu a opracovával i Hudáčka. Díky tomu se povedlo domácím dostat do útoku, Hradec čeká ještě velmi těžkých 13 minut.
    46:19 Oliver OKULIAR - 3:2
     
    46:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    I když to v první fázi nevypadalo, Hradec konečně využívá přesilovku a jde do vedení! Rosandič podržel puk na modré a posunul po lajně na Lva, který hodil puk na kasu, přičemž ještě došlo k teči Wereka. Mazanec sice v první chvíli kotouč podržel, propadl mu ale z lapačky a OLIVER OKULIAR v pádu zametl odražený puk do prázdné – 3:2! Asistence: Ethan Werek, Jakub Lev.
     
    45:20
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Marko Daňo – 2 min., podrážení.
     
    45:16
    Růžička ustál souboj se Lvem a vytáhl hru až nad kruhy pro Jeřábka, který se do toho opřel. Jenže domácí brankář v klidu zasáhl betonem, navíc budou hrát Třinečtí v oslabení.
     
    44:35
    Marcel nahrával na Chalupu po konci početní výhody, jenže ten byl v ofsajdu. Puk tak proletěl až na zakázané uvolnění a vhazuje se před Kiviahem.
     
    43:49
    Blain se do toho na modré opřel a Mazanec vykopával betonem. Nikdo však nebyl na kruhu připraven dorazit a je z toho další vyhození Ocelářů. To už pravděpodobně hosté zvládnou.
     
    43:00
    Rosandič neposlal puk po mantinelu za sebe nejpřesvědčivěji a Hradci chvíli trvalo, než se dostal dopředu. Jenže ani tam neúřadoval dlouhou dobu a musí začít od vlastní kasy.
     
    42:30
    Martin Marinčin (TRI) oslabuje hosty na dvě minuty. Při zpracování odraženého kotouče totiž evidentně puk zmáčkl do ruky a znemožnil hru, proto menší trest za sevření puku.
     
    42:16
    Okuliar se dostal k odraženému puku na levé straně a šel do otevřené obrany. Proti bekovi si stáhl puk mezi kruhy a střílel, ale jenom na Mazancův beton.
     
    41:39
    Hrehorčák po ztrátě domácích v útočném pásmu startoval do brejku 2 na 1, skvěle se ale vytáhl Klíma, který se po ztrátě ihned vracel a čistým způsobem Hrehorčákovi puk sebral.
     
    40:56
    Blain přihrál Werekovi, který rozjel útok středem kluziště, zakončení na Mazance ale bylo nevýrazné.
     
    40:06
    Hned po buly mohl poslat Třinec do vedení Růžička, čímž by svůj 600. start v ocelářském dresu okořenil gólem, jenže z mezikruží trefil jenom Kiviaha do vyrážečky!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nenabídla již tolik hokejové krásy, spíše to byl boj a emoce téměř v každém přerušení. Nepřišel ani tak gól, přičemž oba týmy ale mohly skórovat z přesilových her. Ve všech případech ale byly nebezpečnější spíše samy sobě a rozhodně nás čeká ještě velmi zajímavý zbytek duelu.

    Střely na branku: 23 – 16 (9 – 7)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Vhazování se bude ale opakovat, Třinec dostává první varování, neboť Dravecký vletěl do kruhu dříve.
     
    39:36
    Odbránit to nakonec Lvi zvládli poměrně s přehledem a v samotném závěru budou mít vhazování v útočném pásmu. Těsně předtím však jdou do kontroverze Lev s Voženílkem, jenž je ve východočeské metropoli tak trochu lovná zvěř.
     
    39:03
    Na začátku poslední minuty třetiny Filip Pavlík dostal puk mezi střídačky, přesto však nevyjížděl a Třinci to sebralo další čas.
     
    38:23
    A další vyhození, tentokrát od Klímy. Oceláři se zatím v početní výhodě k ničemu nedostali a trend nedobrých přesilovek z obou stran pokračuje.
     
    37:46
    Radovan Pavlík však drží hru za brankou Třince téměř 15 sekund a ani dva obránci na něj dlouho nemohli.
     
    37:30
    Petr Kalina (MHK) a Marko Daňo (TRI) jdou oba na trestnou, přesilovku z toho mají ale Oceláři. Kalina totiž dostává za krosček o dvě trestné minuty navíc, původní dvojku za hrubost odsedí Matěj Chalupa.
     
    37:30
    Doudera si vybruslil na modré a střílel na lapačku Kiviaha, který si ale situaci pohlídal. To nejzajímavější se ale stalo pak, Kalina se pustil po krátké výměně krosčeků do Daňa, kterého třemi rychlými údery složil k ledu. Po komerční přestávce se dozvíme tresty.
     
    37:19
    Na zakázané uvolnění vyhodili i hned poté a Werek se dostává do slovní kontroverze s Čukstem, kterého důsledně vyprovodil za asistence čárových na střídačku.
     
    37:06
    Hradec poté vyhodil na icing a střídání velmi natáhl, až to v jednu chvíli vypadalo, že dostanou domácí dvě minuty za zdržování hry. Jenže se tak neděje.
     
    36:19
    Lalancette posunul podél mantinelu na Blaina, který toho ze stoje moc vymyslet nemohl. Přesto si vyjel mezi kruhy a střílel na bližší tyč bekhendem, Mazanec ale bez potíží vyrazil.
     
    35:29
    Hrňovi vracel puk za sebe Dravecký a zkušený útočník toho využil k bombě z první. Kiviaho byl ale se svou vyrážečkou připravený.
     
    34:36
    Klíma se stáhl do vlastního pásma a nehrál na riziko, to převzali až jeho spoluhráči. Chalupa ale zahuštěným středem neprojel, po další snaze z toho byl hradecký icing.
     
    33:23
    Čukste dlouhé střídání ukončuje nahozením na Kiviaha a Třinec tohle oslabení taktéž odbránil, ve finále bez větší námahy.
     
    32:33
    V početních výhodách na tom opravdu není ani jeden z týmů nejlépe. Filip Pavlík mohl z mezikruží napálit z první puk, nejenže jej netrefil, nakonec z toho byl i signalizovaný ofsajd domácích.
     
    31:58
    Start početní výhody ale domácí nejlepší neměli. Za vyhozením sprintoval Marcinko a celou situaci jel zachraňovat Kiviaho, avšak taktéž to nebylo zrovna přesvědčivé.
     
    31:30
    Jakub Jeřábek (TRI) opravdu nehraje nejpovedenější utkání. Jde totiž již potřetí na trestnou. Tentokrát u mantinelu objímal Chalupu a nasadil mu lehkou kravatu, navíc zcela mimo hru. Další přesilovka pro Hradec.
     
    31:07
    Hostům se přesilovka vůbec nevyvedla a musí čelit dalšímu náporu Hradce i ve hře 5 na 5. Jeřábek rozehrával pod tlakem, na mantinel jej zavěsil Lev a bylo z toho zakázané uvolnění.
     
    29:52
    Po srážce Voženílka s Chmielewskim na útočné modré měli Oceláři velké problémy v obraně a do situace 2 na 1 ujeli Perret se Zacharem. Perret však puk držel tak dlouho, až byl o něj obráncem zezadu čistě zbaven!
     
    29:03
    Ani početní výhoda se zatím Třinci nijak nedaří. Dvě vyhození za sebou, Klíma navíc poté převezl hru až za Mazancovu klec.
     
    28:29
    Blain po buly okamžitě zatlačil hru k mantinelu a vyhodil puk přes všechna pásma. Hosté tak musí tlačit směrem dopředu znovu.
     
    28:19
    Oliver Okuliar (MHK) v předbrankovém souboji zahákoval Voženílka a dostává dvě minuty. Pro domácí trochu i štěstí, neboť v navazující situaci si už Marcinko chystal puk fakticky do prázdné. Hostující přesilovka přijde po komerční přestávce.
     
    27:06
    Marcel se opřel do odraženého puku na modré a Mazance trefil do masky. Oceláři jsou však i nadále zavření v pásmu a nebylo daleko od třetího hradeckého gólu! Radovan Pavlík s Werekem zůstali sami před brankou, jenže ani jeden Mazance neprostřelil!
     
    26:46
    Werek se protáhl podél prken a hledal před brankou sjetého Eberleho. Tomu do zakončení chyběl krok, tlak Lvů ale může pokračovat. Třinec totiž vyhodil na icing.
     
    25:40
    Perret vybojoval puk v rohu a dvakrát zasekl pohyb, jenže neměl komu nahrát. Proto hosté mohli snadno vyhodit do středního pásma, nepovedlo se jim však prostřídat.
     
    25:27
    Hrehorčák dostal mezi kruhy trochu prostoru a dorážel kotouč po zablokovaném pokusu. Kiviaho i přes prvotní zmatek v brankovišti ale zasáhl včas.
     
    25:03
    Nestrašil vyhodil ze středního pásma vysokým obloukem za branku domácích. Oproti první třetině se nehraje o moc lepší hokej, spíše naopak.
     
    24:03
    Werek udržel puk za brankou a přes Filipa Pavlíka se kotouč dostal až ke Lvovi. Jeho pokus z levého kruhu ale srazil Čukste, hosté následně vyhodili a pravděpodobně se ubrání.
     
    23:19
    Klíma zkoušel dlouhou přihrávku napříč pásmem, Daňo však puk mezi kruhy zarazil a vyvezl ke Kiviahovi. Hostům tohle pro tento moment stačí.
     
    22:51
    Blain vybojoval snadné vhazování pro Východočechy. Jeho nahození nebylo pro Mazance nijak složité, přesto však bylo potřeba přerušit hru.
     
    22:34
    Oceláři jdou do druhého oslabení v utkání. Jakub Jeřábek (TRI) je vyloučen za nedovolené bránění a Hradec má možnost přesilovku sehrát lépe, než tomu bylo v prvním případě.
     
    21:56
    Marcinko táhl hru středním pásmem až před branku Kiviaha, jeho střelu finský brankář vykopl na kruh, kde byl pro změnu připraven Voženílek. Ani on však nadvakrát nepřekonal Kiviaha, domácí pak pod tlakem vyhodili na icing.
     
    21:26
    Třinec se v klidu brání, Hrehorčák se ještě téměř dostal do příležitosti, jenže Lalancette mu v tom hokejkou zabránil.
     
    20:52
    Rosandič musí rozjíždět útok z vlastního pásma, čas se navíc domácím začíná poměrně krátit.
     
    20:12
    Přestože Lvi pak buly prohráli, rychle se dostali zpět před Mazance a kombinují. První fázi zakončoval z modré Blain, Mazanec však jeho pokus bez potíží vykryl.
     
    20:02
    Hradec na začátku druhé třetiny rozehrává přesilovou hru a hned si vybojoval buly v pásmu. Marinčin totiž vyhodil přímo na domácí střídačku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Divoká první třetina se hrála téměř 45 minut a bylo se na co dívat! Nespočet emocí a čtyři góly, po dvou na každé straně, navíc v prvních devíti minutách! Hradec přitom ztratil vedení, sice po 29 sekundách vedl 1:0, jenže na konci osmé minuty šli Třinečtí do vedení 2:1. Střelecky aktivnější domácí nakonec srovnali zásluhou Aleše Jergla. Dynamický zápas pokračoval a oba celky klidně mohly strhnout vedení na svou stranu, jenže do druhé třetiny půjdou oba celky za vyrovnaného stavu.

    Střely na branku: 14 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Zřejmě se již ale nic nestane. Vhazování se nadvakrát opakovalo, navíc šel puk za branku, přičemž přišlo vyhození.
     
    19:47
    5 na 5 se ale dlouho hrát nebude. Jakub Jeřábek (TRI) hrál ve středním pásmu v poloze ležmo, přitom stihl podrazit Kevina Klímu, který se už chystal na útočení. Proto dvě minuty pro zkušeného třineckého beka.
     
    19:26
    I tak ale odehráli domácí velmi slušnou pasáž, kterou utnul Filip Pavlík tvrdou střelou z mezikruží. Za dvě sekundy se navíc do hry vrátí Klíma s Marcinkem.
     
    18:33
    Rosandič protlačil puk na Wereka, který se zpoza kasy vytočil před branku a střílel bekhendem na Mazance. Třinecký brankář dostal puk z nebezpečné zóny vyrážečkou.
     
    17:26
    Kevin Klíma (MHK) a Tomáš Marcinko (TRI) se ocitli po přerušení hry v Mazancově brankovišti. Lehké postrkávání nakonec přerostlo v klasickou drobnou potyčku, za což dostávají oba hráči dvě minuty za hrubost.
     
    17:01
    Perret využil skvělé práce Klímy, který vybojoval puk napadáním v útočném pásmu. Nadvakrát se dostal do zakončení zblízka a Mazancovi vypadl dokonce puk z lapačky, těžkou situaci ale třinecký gólman ustál!
     
    16:18
    Nejenom Třinec nakonec vyhození na icing celkem uvítal. Rozhodčí Jeřábek totiž utrpěl nějaké krvavé zranění v obličeji, které má za následek nutnost ošetřit. Proto odchází na šití do spojovacího tunelu, do té doby se tak pojede v režimu, který je známý ze všech nižších soutěží v Česku. Tedy jeden hlavní a dva čároví.
     
    15:56
    Přestože jej Oceláři vyhráli, hned záhy putují do středního pásma. Čukste totiž nahodil puk vysoko po plexi a pod ochrannou sítí puk propadl až na tribuny.
     
    15:40
    Zatímco na hradecké straně zakončil Zachar jenom do Mazancovy masky, na té druhé musel proti Romanově střele Kiviaho zasahovat. Hosté tak budou mít výhodu vhazování v útočném pásmu.
     
    14:53
    Sraženou přihrávku od mantinelu si našel mezi kruhy Klíma a po zorientování se v závaru z první pálil nad beton Mazance. Hostující gólman s výraznou hradeckou stopou ale Oceláře podržel!
     
    14:00
    Lalancette vytáhl hru riskantně středem a vyneslo to ovoce, ke střele se však Lvi v útočném pásmu nijak nedostali.
     
    13:39
    Jeřábek poslal svižný pokus z modré a Kiviaho musel zasahovat. Těsně po jeho zákroku přes něj přepadl Voženílek se Lvem, přičemž Lev ještě Voženílkovi dal trochu od cesty. Do situace se poté připletl Patrik Marcel a chtěl svého bývalého spoluhráče z prvoligových Litoměřic taktéž trochu „polechtat“, to už ale rozehnali čároví.
     
    13:02
    Skryté nahození od Rosandiče trochu rozhodilo Mazance, který reagoval tak trochu na poslední chvíli. I tak si však připsal úspěšný zákrok a podpořil Třinec v útočení. Roman ale nepřešel přes Filipa Pavlíka.
     
    11:56
    Růžička už napadal rozehrávku Hradeckých v jejich vlastním pásmu, jenže byl v signalizovaném ofsajdu. Proto měli domácí čas a dokázali si vybojovat následně buly před Mazancem. To ale proběhne až po komerční přestávce.
     
    11:37
    Nestrašil nabral rychlost na lajně a dostal se s Voženílkem do situace 2 na 2. Nakonec se Voženílek přes beka dokázal propracovat k zakončení, jenže Kiviaho puk skryl bez problémů do lapačky.
     
    10:52
    Pilař otočil hru k mantinelu a jenom nahodil do útočného pásma. Domácím to pro moment stačilo, neboť potřebovali již vystřídat.
     
    09:51
    Dlouhé nahození mohlo přinést domácím klidně třetí gól! Nejprve to vypadalo na icing, jenže ten nebyl odpískán a hra pokračovala. Zachar na úrovni brankové čáry dobruslil a dával kotouč do brankoviště, ve kterém Mazanec příliš pozor nedával. Reagoval tak na poslední chvíli a celou situaci ještě zachránil!
    08:47 Aleš JERGL - 2:2
     
    08:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tohle diváky baví. Hradec totiž prakticky hned záhy srovnává! Velký kus práce jde za Filipem Pavlíkem, který vyslal přes dvě pásma přesný pas pro ALEŠE JERGLA, který dupal na levém křídle. Nejprve to na tolik nadějnou situaci nevypadalo, Jergl se do toho ale opřel a prostřelil Mazance – 2:2! Asistence: Filip Pavlík, Christophe Lalancette.
    07:48 Vladimír ROTH - 1:2
     
    07:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na konci osmé minuty Oceláři berou vedení a špatný vstup do utkání je pro ně zapomenut! Romanovi se po přistrčení od Hrehorčáka otevřel prostor v útočném pásmu, slovenský útočník ale nešel do zakončení, nýbrž stáhnul hru pod sebe na VLADIMÍRA ROTHA. Jeho střela propadla Kiviahovi pod výstrojí až za brankovou čáru – 1:2! Asistence: Miloš Roman, Patrik Hrehorčák.
     
    06:59
    Okuliar ustál souboj na levém křídle a vracel na modrou pro Janka. Jank to zkusil zajímavě na vyrážečku, Mazanec ale pokus viděl a včas reagoval.
     
    06:49
    Před komerční přestávkou měli Oceláři možnost jít do vedení! Aron Chmielewski se otočil u prken a skákavou přihrávkou našel před brankou volného Hrňu, který neměl moc času, a tak jenom srazil puk ke Kiviahovi. Ani on to neměl snadné, nepříjemný puk ale zkrotil v lapačce, a tak přichází komerční brejk.
     
    06:03
    Rosandič to s Radovanem Pavlíkem vykombinovali na metru a zpoza vlastní branky rozjeli domácí přechod do útočného pásma. Celá situace ale skončila jenom u třinecké střídačky, Oceláři následně vyhodili.
     
    05:13
    Marinčin ještě podržel pásmo a střelou z první našel před brankou projíždějícího Marcinka. Přestože došlo k nějaké teči, Kiviaho ani zasahovat ve finále nemusel.
    03:40 Martin MARINČIN - 1:1
     
    03:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec však po necelých čtyřech minutách hned srovnává krok! Oceláři zvládli souboje u mantinelu a puk vyšel na modrou pro Doudera, který jej podél lajny posunul pro MARTINA MARINČINA. Ten se napřáhl a čistým průstřelem překonal Kiviaha! I když to vypadalo, že Voženílek stihl sjet na kruhy a šikovně tečovat, nakonec tomu tak není – 1:1! Asistence: Milan Doudera, Andrej Nestrašil.
     
    02:49
    Radovan Pavlík spálil tutovou šanci! Lalancette pustil puk za sebe na Wereka, který zblízka našel zcela volného Pavlíka u tyčky. Jenže ten ve velké příležitosti selhal, puk mu jenom sjel z hokejky!
     
    02:10
    McCormack si na levé straně zpracoval Okuliarovu přihrávku, jenže se dostal ze střeleckého úhlu. Proto zkusil překvapivé zakončení ve stylu Roberta Kysely, Mazanec puk podržel v lapačce.
     
    01:33
    Domácí pokračují ve svižném startu a arénou to hezky vře. Rozhodčí pustili třetí hraniční zákrok Třince, tentokrát to mělo za následek pád Okuliara v poměrně nadějné brejkové situaci.
    00:29 Radek PILAŘ - 1:0
     
    00:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bleskový start Hradce do utkání a po 29 sekundách je to 1:0! Puk se přesunul na modrou pro McCormacka, který na nic nečekal a z jedničky střílel. Mazanec měl před sebou několik hráčů, vyrazil jenom před sebe, kde neuspěl v prvním momentu Jan Eberle. RADEK PILAŘ však ukázal skvělý důraz a z navazující dorážky poslal domácí do vedení – 1:0! Asistence: Jan Eberle, Graeme McCormack.
     
    00:02
    Pondělní šlágr před poměrně spoře zaplněnou ČPP Arénou začíná! Domácí vyhráli úvodní buly a hned se vrhnuli do útočného pásma. Hra však zůstala za brankou Mazance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vám přeji krásný pondělní večer z ČPP Arény! Jarní prázdniny v celém královéhradeckém okresu se na první pohled na návštěvnosti celkem negativně podepsaly. Když k tomu přidáme historicky neoblíbené pondělí s vhazováním v 17:30, žádná velká návštěvnost to dnes nebude. Sympatická je však přítomnost asi pětice fanoušků Ocelářů v hostujícím sektoru.
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Čukste, Smith, Roth – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Dravecký (A), Hrňa – Buček, M. Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Kis, Rampír.
    Prosadí se dnes Jakub Jeřábek?
     
    MOUNTFIELD HK
    6. místo, 69 bodů, skóre 118:111, bilance 17-7-4-16

    Na opačném pólu ohledně formy stojí Hradec, který po sérii čtyř proher uprostřed ledna nabral opět tříbodový kurz a vyšvihl se na šesté místo se čtyřbodovou ztrátou na čtvrté místo. Během zelené série vyhrál například po dvou letech na ledě českobudějovického Motoru, první únorovou neděli pak přehrál 1:0 brněnskou Kometu.

    Pozitivní zprávou pro Lvy je, že se marodka vyprazdňuje. Aktuálně na ní zůstávají jenom dlouhodobý marod Radek Smoleňák, útočník Lukáš Cingel a Martin Štohanzl, který po ostrém Hollandově zákroku nedohrál proti Kometě. Naskočit do hry by tak měl i Oliver Okuliar, který byl mimo právě od posledního vzájemného duelu s Třincem, kde jej zranil Daniel Voženílek. V tomto ohledu se možná dá čekat určité napětí.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC
    4. místo, 73 bodů, skóre 126:97, bilance 20-4-5-15

    Přestože nejsou Slezané již tak dominantní jako v uplynulých sezonách, stále se s nimi počítá v play-off, kde si určitě do mnohými jasně daného průběhu určitě řeknou své. Aktuálně se však Oceláři trochu trápí a na konci ledna měli dokonce pět proher v řadě, což pro náročného třineckého fanouška nebylo rozhodně nic příjemného.

    Sérii však ukončili cennou výhrou v derby s Vítkovicemi, a přestože následně padli na ledě rozjíždějící se Komety, obratem proti Kladnu ve třetí třetině ukázali morální sílu. Na výhře 5:4 měl s bilancí 2+2 podíl i Marko Daňo, kterému se letošní ročník nadmíru daří. Průměrně si drží bod na zápas a 24+19 jej drží v čele kanadského bodování celé TELH.
     
    Krásný pondělní večer z východočeské metropole! Když se duel osmého extraligového kola kvůli působení obou celků v hokejové Lize mistrů odkládal, málokdo tehdy tušil, že z toho bude uprostřed února ostře sledovaný šlágr!

    Aktuálně to totiž mezi Hradcem a Třincem bude bitva o první čtyřku, a v případě, že si Lvi prodlouží sérii neporazitelnosti, tak budou rázem v dostřelu na jediný bod. A kdo by si to ještě v listopadu myslel...

    Třinec přijede pod Bílou věž v roli týmu, kterému se závěrečná pasáž před reprezentační přestávkou příliš nevyvedla. Těžko však soudit, kdo na tom bude v pondělní večer lépe.

    Dohrávka osmého kola začíná v ČPP Aréně v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Pilař (Eberle, McCormack), 9. Jergl (F. Pavlík, Lalancette), 47. Okuliar (Werek, Lev), 50. Zachar (Okuliar) – 4. Marinčin (M. Doudera, Nestrašil), 8. Roth (M. Roman, Hrehorčák), 60. Hudáček (Roth, M. Růžička)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Čukste, Smith, Roth – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Dravecký (A), Hrňa – Buček, M. Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Kis, Rampír

    Diváci: 3 542
    thejrc.org