Mountfield HK – Třinec 4:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
HC Oceláři Třinec
Pondělí 13.02.2023, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:42
    Oceláři mají poslední možnost, jak tenhle duel ještě zachránit! Christophe Lalancette (MHK) dostává za hákování v útočném pásmu dvě minuty a trenér Moták si bere oddechový čas. Pravděpodobně z toho bude herní varianta 5 na 3, pakliže vyhrají hosté vhazování!
     
    57:15
    Jeremie Blain (MHK) a Andrej Nestrašil (TRI) se ve středním pásmu tak dlouho kočkovali a osekávali, až jdou oba na trestnou. A že si oba mají v anglickém jazyku co říct, to je téměř jistota. Blain dostal dvojku za držení, Nestrašil za sekání.
     
    45:20
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Marko Daňo – 2 min., podrážení.
     
    42:30
    Martin Marinčin (TRI) oslabuje hosty na dvě minuty. Při zpracování odraženého kotouče totiž evidentně puk zmáčkl do ruky a znemožnil hru, proto menší trest za sevření puku.
     
    37:30
    Petr Kalina (MHK) a Marko Daňo (TRI) jdou oba na trestnou, přesilovku z toho mají ale Oceláři. Kalina totiž dostává za krosček o dvě trestné minuty navíc, původní dvojku za hrubost odsedí Matěj Chalupa.
     
    31:30
    Jakub Jeřábek (TRI) opravdu nehraje nejpovedenější utkání. Jde totiž již potřetí na trestnou. Tentokrát u mantinelu objímal Chalupu a nasadil mu lehkou kravatu, navíc zcela mimo hru. Další přesilovka pro Hradec.
     
    28:19
    Oliver Okuliar (MHK) v předbrankovém souboji zahákoval Voženílka a dostává dvě minuty. Pro domácí trochu i štěstí, neboť v navazující situaci si už Marcinko chystal puk fakticky do prázdné. Hostující přesilovka přijde po komerční přestávce.
     
    22:34
    Oceláři jdou do druhého oslabení v utkání. Jakub Jeřábek (TRI) je vyloučen za nedovolené bránění a Hradec má možnost přesilovku sehrát lépe, než tomu bylo v prvním případě.
     
    19:47
    5 na 5 se ale dlouho hrát nebude. Jakub Jeřábek (TRI) hrál ve středním pásmu v poloze ležmo, přitom stihl podrazit Kevina Klímu, který se už chystal na útočení. Proto dvě minuty pro zkušeného třineckého beka.
     
    17:26
    Kevin Klíma (MHK) a Tomáš Marcinko (TRI) se ocitli po přerušení hry v Mazancově brankovišti. Lehké postrkávání nakonec přerostlo v klasickou drobnou potyčku, za což dostávají oba hráči dvě minuty za hrubost.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Pilař (Eberle, McCormack), 9. Jergl (F. Pavlík, Lalancette), 47. Okuliar (Werek, Lev), 50. Zachar (Okuliar) – 4. Marinčin (M. Doudera, Nestrašil), 8. Roth (M. Roman, Hrehorčák), 60. Hudáček (Roth, M. Růžička)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Lev (A), Pilař – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Zachar, Okuliar.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Čukste, Smith, Roth – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Voženílek, Hudáček – Chmielewski, Dravecký (A), Hrňa – Buček, M. Roman, Hrehorčák.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Kis, Rampír

    Diváci: 3 542
    thejrc.org