Ottawa – Calgary 4:3 (po pr.) | Nashville – Arizona 2:4 (kon.) | Minnesota – Florida 1:2 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Detroit 1:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 5:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
Detroit Red Wings
Úterý 14.02.2023, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořské NHL. Vítejte u přenosu z utkání mezi týmy Vancouver Canucks a Detroit Red Wings.
     
    Vancouver Canucks

    Vancouver letos neprožívá bůhvíjakou sezonu. Se ziskem 46 bodů mu patří až 12. místo v rámci Západní konference. Podobně vypadá i forma Canucks z posledních pěti utkání, v těch získali 5 bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení. Naposledy se tým trenéra Ricka Toccheta představil na ledě právě svého dnešního soupeře, kde prohrál 5:2. Velmi brzy tak má šanci na reparát. Nejproduktivnějším hráčem Vancouveru je Elias Pettersson (25+39).
     
    Detroit Red Wings

    Detroit může navázat na sobotní domácí duel, ve kterém svého dnešního soupeře přejel poměrem 5:2. Ani Red Wings na tom ale v tabule nejsou zrovna slavně. Zisk 54 bodů je řadí na 12. místo ve Východní konferenci. Z posledních pěti utkání vytěžili 6 bodů. Nejlepším střelcem Detroitu je Dylan Larkin (18+30).
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Delia (S. Martin) – Bear, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Stillman, T. Myers – Boeser, E. Pettersson (A), Beauvillier – Garland, J. Miller, Podkolzin – Kuzmenko, Dries, Joshua – Lazar, Aman, Di Giuseppe.
    Trenér: Rick Tocchet

    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Määttä, Oesterle, Hägg, Lindström – Kubalík, Larkin (C), Bertuzzi – Fabbri, Copp, Rasmussen – Perron (A), Veleno, Berggren – Sundqvist, P. Suter, Zadina.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Sandlak, Rank – Gibbons, Murchison.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Canucks vyhráli úvodní buly, avšak jejich útok končí posunutou brankou hostů, do které nedopatřením naboural Curtis Lazar.
     
    01:00
    Do první zajímavější střelecké pozice se po pravém křídle dostal Larkin, nicméně jeho střelu z ostrého úhlu si Delia pohlídal.
     
    01:56
    Elias Pettersson se z pravého kruhu vymotal do slotu, odkud se pokusil i vypálit, avšak střela se mu svezla po hokejce na branku vůbec nezamířila.
     
    02:49
    Olli Määttä se z obranného pásma snažil nastartovat na útočné modré rozjetého Zadinu, ale jeho přihrávka o mantinel byla nepřesná a připadla do domácí moci.
     
    03:38
    Oliver Ekman-Larsson dostal prudkou přihrávku na pravý kruh, kterou v nesnázích přesunul za branku na Lazara. Tam útočník Canucks o touš přišel.
     
    04:18
    Dylan Larkin nabral v neutrální zóně slušnou rychlost, která jej vynesla až do útočného pásma. Tam si ale ukousl příliš velké sousto, když se snažil protáhnou mezi dvě obránci.
     
    05:08
    Zatím sledujeme festival nepovedených útoků s minimem střel a přerušení.
     
    05:09
    Riley Stillman se sice při cestě za vyhozením Detroitu příliš nevydal, sudí ale přesto píská icing. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Hussa.
     
    06:29
    Po dlouhých bojích za hostující brankou dostal přihrávku na modrou čáru Oskar Sundqvist, s jeho schovanou ranou si ale poradil Husso.
     
    07:00
    Andrew Copp zavezl puk do útočného pásma, kde zasekl a počkal na příjezd Dominika Kubalíka. Tomu nabil do druhé vlny a pumelice českého bombarďáka od modré čáry div nerozbila zadní mantinel.
     
    07:30
    Larkin dvakrát pálil z pravého kruhu, nejprve mu do střely vložil hůl jeden z obránců, podruhé už kapitán Red Wings mířil mimo.
     
    09:04
    Hronek zpoza vlastní branky ukázkově namazal Driesovi, který se nikým nestřežen dostal velmi blízko brance, těsně před zakončením mu ale puk ujel z čepele!
     
    09:30
    Andrej Kuzmenko předvedl na levém kruhu neskutečnou obratnou, když se dvakrát dostal přes obránce. Puk pak bekhendem napálil do ohně, nicméně nikdo nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    09:45
    Do rychlého kontru se valil Zadina, jenž dostal na levé straně spoustu prostoru. Proti jeho ráně z kruhu si ale Delia vyjel a dostatečně zmenšil střelecký úhel.
     
    10:58
    Detroit právě vstřelil branku! Špatná Petterssonova přihrávka v útočném pásmu vyslala do úniku DYLANA LARKINA, který rozjel neuvěřitelně rychlý sprint, ujel obráncům a bekhendovým blafákem mezi betony překonal gólmana. Asistence: Moritz Seider.
    10:58 Dylan LARKIN - 0:1
     
    11:33
    Oliver Ekman-Larsson z levé strany prostrčil puk před branku na Eliase Petterssona, který se ale v zajímavé pozici nedokázal natěsno bráněn prosadit.
     
    11:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Joseph Veleno – 2 min., krosček.
     
    11:44
    Ihned po vyhraném buly si k levému kruhu pro touš sjel Elias Pettersson, jehož pohotová rána ale nemířila mezi tři tyče.
     
    12:22
    Quinn Hughes od modré čáry shodil puk na pravý kruh, kde se do něj opřel Elias Pettersson, ani tentokrát ale bez přípravy branku netrefil.
     
    13:23
    Hughes se s pukem posunul na pravý mantinel, odkud se jej snažil žabičkou vrátit na modrou. Jeho nepřesná přihrávka ale dala Red Wings šanci vyhodit.
     
    13:37
    Hosté v plném počtu.
     
    14:15
    Riley Stillman vyslal z levého mantinelu střelu, která se od tyče odrazila přesně na čepel Di Giuseppeho, avšak ten nedokázal dostatečně rychle dorazit!
     
    15:20
    Filip Zadina dostal přihrávka za branku, kde ale na zádech neudržel dotírajícího obránce a o hrací předmět přišel.
     
    16:00
    Rozjetý Larkin v přečíslení dvou proti jednomu žabičkou našel Kubalíka na pravé straně, proti jeho zakončení ale vytáhl Delia rychlý přesun.
     
    16:53
    Hughesovu pumelici od modré tečoval těsně před brankou Nils Aman, avšak Husso stihl včas secvaknout betony.
     
    17:28
    Red Wings se dostávají pod tlak a podruhé v rychlém sledu vyhazují je na icing. Vhazovat se bude po pravé ruce Villeho Hussa.
     
    17:40
    Garland z levého kruhu nabil na modrou, kde se do rány položil J. T. Miller, jeho prudký pokus ale neprošel přes blok.
     
    18:41
    Canucks to dnes často zkoušejí od modré čáry. Další takový pořádné tvrdý projektil vyslal Quinn Hughes, nicméně Husso dobře viděl a s pukem si poradil.
     
    19:00
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Quinn Hughes – 2 min., krosček.
     
    19:05
    Přesilovka Red Wings začíná úspěšným vyhozením soupeře.
     
    19:25
    Detroit právě vstřelil branku! Hostům využití přesilové hry dlouho netrvalo! Fabbri dostal zpoza branky přihrávku na pravý kruh, kterou ihned posunul k protější tyči. Tam už si najížděj DYLAN LARKIN, který jen usměrnil puk za záda překonaného brankáře. Asistence: Robby Fabbri, Tyler Bertuzzi.
    19:25 Dylan LARKIN - 0:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:05.
     
    První perioda nabídla vyrovnanou bitvu, ve které jsou ale zatím mnohem produktivnější Red Wings. Za ty se dvakrát trefil kapitán Dylan Larkin, když nejprve proměnil samostatný únik a půl minuty před sirénou přidal další trefu z přesilovky. Canucks nedokázali reagovat ani jednou, do šaten se tak jde za stavu 0:2.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 6 – 7 | Přesilová hra: 0/1 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    O první útok prostřední části se postarali Canucks, ale Elias Pettersson nedokázal na mantinelu udržet přihrávku zpoza branky a celá pětice musí do středního pásma.
     
    21:08
    Andrej Kuzmenko si na modré čáře narazil s Hughesem, který dle očekávání znovu pálil, nicméně mimo.
     
    21:31
    Vancouver právě vstřelil branku! Přesně takový vstup do prostřední části domácí potřebovali! Rozjetý Garland z pravého kruhu pod hokejkou Filipa Hronka procedil puk na SHELDONA DRIESE, jenž s pomocí nastavené brusle dostal puk do branky. Asistence: Conor Garland, Andrej Kuzmenko.
    21:31 Sheldon DRIES - 1:2
     
    23:00
    Veleno se snažil z ostrého úhlu neúspěšně propasírovat puk na bližší tyč. Na druhou stranu pak mířil Anthony Beauvillier, jeho střela z kruhu ale mířila přímo do gólmana.
     
    24:25
    Filip Hronek za vlastní brankou vybojoval puk po nahození Canucks, jeho následná přihrávka se ale neujala a skončila icingem.
     
    24:59
    J. T. Miller na pravém kruhu strhnul směr jízdy na osu a nabil Garlandovi, ten ale z dobré pozice na levém kruhu bez přípravy přestřelil.
     
    25:46
    Domácí rozehrávka skončila přičiněním jedné z hokejek Red Wings na tribuně. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    26:00
    Další z rozehrávek Filipa Hronka znovu končí icingem. Vhazuje se po pravé ruce brankáře Hussa.
     
    26:15
    Anthony Beauvillier z pravého rohu procedil puk na modrou, odkud střílel Riley Stillman. Jeho projektil nepříjemně změnil směr, Husso si s ním ale přesto poradil.
     
    27:16
    Oskar Sundqvist se po překonání modré čáry dostal do ostrého úhlu, ale z pravého mantinelu to přeci jen zkusil. Jeho projektil ale letěl vysoko nad.
     
    27:45
    Red Wings se teď podařilo zmáčknout svého soupeře v pásmu. Na Deliu letělo hned několik střel. Tu poslední od modré čáry přizvedl Pius Suter do ochranné sítě.
     
    28:09
    Detroit právě vstřelil branku! V posledních minutách gradoval tlak Red Wings, který nakonec přeci jen končí gólem! Rasmussenovu ránu zápěstím z levého kruhu Delia ještě udržel, bohužel pro domácí ale ztratil pojem o puku. Toho využil ROBBY FABBRI, který si najel na brankoviště a úspěšně dorazil. Asistence: Michael Rasmussen, Andrew Copp.
    28:09 Robby FABBRI - 1:3
     
    29:25
    Joseph Veleno ihned po překonání modré čáry tvrdě vypálil. Jeho pokus ale jedna z domácích hokejek přizvedla mimo hrací plochu.
     
    29:54
    Quinn Hughes měl spoustu místa na pravém kruhu, kam také dostal přihrávku. Puk se snažil bekhendem namířit k bližší tyči, kde ale skulinu důkladně utěsnil Ville Husso.
     
    30:50
    Anthony Beauvillier se snažil v útočném pásmu něco vymyslet, zatímco jeho spoluhráči střídali. Filip Hronek jej ale sundal tvrdým bodyčekem a čistě vybojoval puk pro Detroit.
     
    31:45
    Tyler Bertuzzi našel křižnou žabičkou na levém kruhu volného Larkina, ten si ale na třetí gól bude muset ještě počkat. Tentokrát jej Collin Delia vychytal.
     
    32:17
    Jonatan Berggren u levého mantinelu prováděl své typické kličky, avšak na ně navazující přihrávka do slotu mu nevyšla a připadla do moci Vancouveru.
     
    32:48
    Teď už Jonatan Berggren z levého mantinelu raději střílel, nicméně na bližší nenechal Delia ani milimetr volného místa.
     
    33:20
    Četná střelba od modré v podání Canucks pokračuje. Do puku se teď bez přípravy opřel Quinn Hughes, ale branku opět minul.
     
    33:40
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Filip Zadina – 2 min., vražení na hrazení.
     
    34:00
    J. T. Miller po vyhození Red Wings rozjel rychlý útok a z levé strany si u protilehlé tyče všiml úplně volného Boesera, jenž nedokázal usměrnit do zcela odkryté části branky!
     
    34:50
    Elias Pettersson stojí na pravém kruhu, odkud už třikrát vystřelil, ani jednou ale svůj projektil nevměstnal mezi tyče.
     
    35:22
    Petterssonovo operování na pravém kruhu pokračuje. Nejprve jeho ránu vykopl gólman, podruhé po jeho křižném pasu střele Boesera zvonila tyč, leč jen z vnější strany.
     
    35:40
    Hosté v plném počtu.
     
    36:23
    Andrej Kuzmenko kouzlil před brankou, kde mu ale zakončení faulem znemožnil Robert Hägg.
     
    36:23
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Robert Hägg – 2 min., držení.
     
    36:33
    Domácí vyhráli buly a chvíli kombinovali, za brankou se ale puku zmocnil Larkin, který okamžitě vyhodil.
     
    37:10
    Hughes si na modré čáře dlouho hledal místo na střelu, aby nakonec zase minul.
     
    37:30
    Anthony Beauvillier dostal nabito mezi kruhy, odkud z první napálil horní tyč!
     
    38:06
    Domácí přesilovka byla zahraná dobře, chyběl jí už jen gól. Nyní už se ale Hronek postaral o vyhození a vypadá to, že Red Wings oslabení zvládnou.
     
    38:23
    Hosté v plném počtu.
     
    39:19
    Canucks se i po konci přesilovky drží v útočné třetině a využívají dobíhající tlak. Z ostrého úhlu to zkusil Phillip Di Giuseppe, nicméně Husso úspěšně zakročil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:55.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli dvě branky, situace je ale stále stejná, Detroit má dvoubrankový náskok. Canucks se hned zkraje zásluhou Driese podařilo dostat na kontakt, avšak Fabbriho dorážka pak hostům vrátila dvougólové vedení. Ve druhé polovině prostředního dějství měl Vancouver k dispozici dvě přesilovky, přičemž obě zahrál dobře, nepodařilo se mu ale skórovat.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 18 – 14 | Přesilová hra: 0/3 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli domácí a dopředu se valil Curtis Lazar, nicméně obrana Red Wings jej zastavil ve středním pásmu.
     
    40:40
    Detroit právě vstřelil branku! Hosté se v tlačenici před brankou snažili procpat puk pod gólmanem. Rasmussen jej nakonec vytáhl a zasunul k druhé tyči, tam puk nakonec pod betonem podstrčil dorážející GUSTAV LINDSTRÖM. Asistence: Michael Rasmussen, Andrew Copp.
    40:40 Gustav LINDSTRÖM - 1:4
     
    42:39
    Luke Schenn se snažil zpoza vlastní branky rozehrát dlouhou přihrávkou, která ale končí icingem. Vhazovat se bude po pravici domácího gólmana.
     
    43:20
    Filip Hronek to bez přípravy zkusil od modré čáry, branku ale vysoko přestřelil.
     
    43:43
    Conor Garland si z druhé vlny sjížděl pro přihrávku zpoza branky, kterou také dostal. Puk se mu ale na čepeli zavrtěl, takže nakonec trefil jen blokujícího Chiarota.
     
    44:13
    Hronek si od modré čáry popojel na pravý kruh, kde měl spoustu místa a zpoza branky na něj směřovala žabička. Tu ale český zadák nedokázal zpracovat.
     
    45:19
    Detroit právě vstřelil branku! Extrémně špatné střídání Vancouveru Red Wings okamžitě potrestali. Sundqvistovi se na útočné modré čáře otevřela spoustu prostoru, který využil k posunutí puku na PIUSE SUTERA, jenž sám před brankou zakončil přesně mezi betony. Asistence: Oskar Sundqvist, Gustav Lindström.
    45:19 Pius SUTER - 1:5
     
    46:24
    Kubalík se snažil na pravé straně vytvořit prostor na střel, avšak při obcházení protihráče o touš přišel.
     
    46:47
    Rozehrávka nyní už zoufale hrajícího Vancouveru končí icingem. Vhazuje se po pravé ruce brankáře.
     
    47:21
    Tyler Bertuzzi si na levé straně pokryl puk tělem a dostal se do bekhendového zakončení, s tím si však poradil Delia.
     
    47:52
    Detroit právě vstřelil branku! Tak tato kombinace při signalizovaném vyloučení už připomínala spíše exhibici! Veleno dostal od mantinelu puk mezi kruhy a ihned jej posunul k pravé tyči, odkud JONATAN BERGGREN zamířil za překonaného Deliu. Asistence: Joseph Veleno, Filip Hronek.
    47:52 Jonatan BERGGREN - 1:6
     
    49:12
    Riley Stillman se pokoušel o střelu na pravém kruhu, puk mu ale utekl z čepel a připadl do moci v pohodě hrajícího Detroitu.
     
    50:08
    Copp zpoza vlastní branky špatně rozehrál a nabídl tak puk na kruh Kuzmenka, nicméně k tomu se ihned sjeli další hráči Red Wings, kteří jej odzbrojili.
     
    51:11
    Andrej Kuzmenko ihned po překonání modré čáry vystřelil, vylámal si ale zuby na betonech.
     
    51:40
    Vancouveru se nyní podařilo vytvořit tlak v útočném pásmu, avšak ten skončil Myersovou střelou od modré, jež postrádala gólové parametry.
     
    52:20
    Hra se opět odehrává v útočném pásmu Canucks, avšak domácí tým není schopen vytvořit finální přihrávku, která by rozhodila kompaktní obranu Red Wings.
     
    53:07
    Hughes po levém mantinelu vysunul rozjetého Garlanda, jenž ale s pukem skončil v rohu, odkud góly většinou nepadají.
     
    53:25
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Filip Hronek – 2 min., držení.
     
    53:45
    Red Wings se ihned na startu oslabení podařilo vyhodit.
     
    53:56
    Elias Pettersson zavezl puk do útočného pásma, ale u pravého mantinelu narazil jen na pevnou obranu soupeře, která opět vyhazuje.
     
    54:26
    Až nyní se po četných nezdarech podařilo Canucks usadit v útočné třetině.
     
    54:47
    Přesilovková klasika v podání domácích – Hughes se do puku opřel na modré, ale ten dnes snad hraje poslepu, protože jeho střely ustavičně létají úplně mimo.
     
    55:25
    Hosté v plném počtu.
     
    55:55
    Canucks ještě využili dobíhající náznak tlaku a dokázali i vystřelit. Nikterak nebezpečný projektil ale Husso přizvedl do ochranné sítě.
     
    56:28
    Phillip Di Giuseppe byl adresátem přihrávky do středního pásma, kde jej ale ramenem rozhodil Hronek, jenž mu znemožnil úspěšný přijetí puku.
     
    57:10
    Dakota Joshua byl ve středním pásmu pod velkým tlakem, a tak jen bekhendem posunul puk k brance. Ville Husso pak svým spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou.
     
    58:11
    Andrej Kuzmenko bekhendem zpoza branky našel ve slotu Petterssona, nicméně tomu se vystřelit nepodařilo, zase se k němu natěsno sjeli bránící protihráči.
     
    59:00
    O tomto pravidle se slyší málokdy! Ville Husso pokazil rozehrávku za brankou a před dotírajícím útočníkem úmyslně posunul branku. Vzhledem k tomu, že jsme v poslední minutě utkání, se nařizuje trestné střílení!
     
    59:00
    K trestnému střílení se rozjel Phillip Di Giuseppe, jenž svoji pomalou jízdu zakončil střelou do levé tyče!
    59:00 Di Giuseppe trestné střílení neproměnil.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině se zápas definitivně přiklonil na stranu Red Wings, jejichž hra v posledních minutách připomínala spíše exhibici, s obranou domácích si dělali doslova co chtěli. Nakonec z toho byly tři góly v Deliově brance. Na samém konci jsme se ještě dočkali kuriózního momentu, když Husso posunul branku před dotírajícím útočníkem, a vzhledem k tomu, že tak učinil v poslední minutě, bylo nařízeno trestné střílení. To ale Phillip Di Giuseppe neproměnil, Red Wings si tak z Vancouveru odvážejí výhru 1:6.
     
    Utkání sledovalo 18 465 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 30 – 23 | Přesilová hra: 0/4 – 1/1 | Trestné minuty: 2 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Collin Delia (VAN) 17 zákroků, 6 OG, úspěšnost 73,9%, odchytal 60:00
    Ville Husso (DET) 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:32

    Česká a slovenská stopa
    Filip Zadina (DET) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 10:53
    Dominik Kubalík (DET) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:06
    Filip Hronek (DET) – 0+1, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 21:43

    Tři hvězdy utkání
    1. Dylan Larkin (DET) 2+0
    2. Michael Rasmussen (DET) 0+2
    3. Robby Fabbri (DET) 1+1 (06:44:24)

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 22. Dries (Garland, Kuzmenko) – 11. Larkin (Seider), 20. Larkin (Fabbri, Bertuzzi), 29. Fabbri (Rasmussen, Copp), 41. Lindström (Rasmussen, Copp), 46. P. Suter (Sundqvist, Lindström), 48. Berggren (Veleno, Hronek)


    Vancouver Canucks: Delia (S. Martin) – Bear, Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Stillman, T. Myers – Boeser, E. Pettersson (A), Beauvillier – Garland, J. Miller, Podkolzin – Kuzmenko, Dries, Joshua – Lazar, Aman, Di Giuseppe.
    Trenér: Rick Tocchet

    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Määttä, Oesterle, Hägg, Lindström – Kubalík, Larkin (C), Bertuzzi – Fabbri, Copp, Rasmussen – Perron (A), Veleno, Berggren – Sundqvist, P. Suter, Zadina.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Sandlak, Rank – Gibbons, Murchison

    Diváci: 18 465
    thejrc.org