Litoměřice – Zlín 1:4 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 5:3 (kon.) | Prostějov – Vsetín 5:2 (kon.)
Slavia – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Kolín – Pardubice B 4:2 (kon.) | Přerov – Šumperk 8:5 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
8:5 (3:0, 4:2, 1:3)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 15.02.2023, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Chance liga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Gólové hody jsou u konce. Byť Šumperk dokázal ovládnout třetí třetinu 3:1, kvůli velkému manku, které si do ní přenesl, už s výsledkem nemohl nic udělat. Na start třetí třetiny se pro osmý gól drala první formace, Lackovič ale s vypětím všech sil kotouč proti Süssovi udržel a prosadil se nakonec Šumperk. Kunst z dobré pozice sice namísto Krejsovy hole trefil pouze chumel hráčů před Postavou, odtud ale puk vypadl na volného Jakuba Slusarczyka. MEO zanedlouho sehrálo bleskově využitou přesilovku. Černého nahození po buly dokázal v gól z předbrankového prostoru přetavit Tomáš Doležal. Zpátky na čtyřbrankový rozdíl přiblížil Draky ve 49. minutě Matěj Svoboda, jenž potrestal Postavovu chybu v rozehrávce a nastartoval pasáž, ve které hráli až do konce aktivněji hosté. Více než na stanovení konečného výsledku 8:5 Filipem Eliášem už se ovšem nezmohli. Já se s vámi pro dnešek z přerovské MEO Arény loučím a budu se těšit příště. Na počtenou! (20:23:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Skvělá práce šumperské defenzivy, která po průniku Pechance dokázala uhlídat Březinu!
     
    59:11
    Poslední minuta se i za stavu 8:5 nestává pouhým dohráváním. Šumperk se ještě snaží nabudit do posledních pěti zápasů, které ho čekají.
     
    58:36
    A nyní si Postava skvěle povyjel proti střele Hrachovského.
     
    58:22
    Ještě to ale mohlo být zajímavé! Ve skvělé pozici našel Průžek Žálčíka, tomu ale kotouč sjel z hokejky!
     
    58:00
    Poslední dvě minuty dnešního utkání se rozeběhnou s vhazováním před Postavou. Zvrat v podobě tří gólů už od Šumperka asi čekat nemůžeme.
     
    56:45
    Pro postavení útočícího hráče v Postavově brankovišti je hra vykázána do středního pásma.
    56:12 Filip ELIÁŠ - 8:5
     
    56:12
    Draci právě vstřelili branku!
    Mé proroctví se naplňuje a přestřelka nekončí! V posledních minutách poměrně laxní Zubři si nechali z levého kruhu až před branku sjet FILIPA ELIÁŠE a ten se bekhendem nemýlil! Asistence: David Bartoš, Lukáš Žálčík.
     
    56:05
    Šumperk je v posledních minutách výrazně aktivnější a Zubři si koledují.
     
    55:20
    Krejsa dobrou střelou o beton málem vypracoval snadnou dorážku pro Bartoše, šumperskému forvardovi ale chyběl kousek štěstí!
     
    54:44
    MEO hraje v plném počtu.
     
    54:33
    Šumperk si ve vlastním pásmu opět zkomplikoval situaci. Po nepřesném pasu se ke střele přes obránce dostal Macuh, Lackovič dobře zakročil.
     
    54:16
    Jelínek nastřelil pouze Dvořáka, Zubři vyhazují.
     
    53:37
    S dobrou ranou Šuhaje měl Postava štěstí. Dokázal ji vyrazit mimo tři tyče, o nejjistější zákrok ovšem nešlo.
     
    53:20
    Nyní už si ale posílají kotouč podél hrazení v útočném pásmu.
     
    53:00
    Hosté jsou ihned vyhnáni za modrou čáru.
     
    52:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    52:02
    Šumperk se navzdory velké ztrátě ve skóre snaží hrát aktivně. Nemá totiž co ztratit.
     
    50:59
    Šumperk se nastěhoval do útočného pásma Zubrů, kde klid na hole úplně nezískal, nakonec se ale z nepřesností urodila velká šance pro Nedvídka! Postava dobře zasáhl!
    48:54 Matěj SVOBODA - 8:4
     
    48:54
    Draci právě vstřelili branku!
    A je to opět o čtyři branky. Dvanáctý gól večera přichází jako blesk z čistého nebe. Michal Postava si vyjel za vlastní branku pomoci s rozehrávkou, nakonec si ale s pukem počínal tak nešikovně, že jej přihrál přímo na hůl MATĚJE SVOBODY. Pro šumperského útočníka jde doslova o gól zadarmo. Bez asistence.
     
    48:39
    Další vyhrané buly Přerova v útočném pásmu. Černý puk rychle předložil Kudělkovi na střelu, Lackovič však na střelu dobře viděl.
     
    48:35
    A pro změnu icing Šumperka.
     
    48:22
    Ofsajd Přerova.
    47:11 Tomáš DOLEŽAL - 8:3
     
    47:11
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři po úspěšném buly přesilovku poprvé v zápase rychle využívají! Černý nahodil puk před branku a jeho spolehnutí na opakující se šumperský nedůraz před brankovištěm, se vyplatilo! Lackovič kotouč a neudržel a z mnoha dorážek se nakonec ujala ta z hole TOMÁŠE DOLEŽALA! Asistence: Jakub Svoboda, Matouš Kratochvil.
     
    46:59
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Lukáš Žálčík – 2 min., hákování.
     
    46:59
    Kratochvil vystřelil i s obráncem na zádech, Lackovič lapí.
     
    46:13
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    45:46
    Dobrý pokus z levého kruhu vyslal Průžek, branku o kousek minul. Šumperk ještě zbraně nebalí.
     
    44:25
    Macuh odvedl skvělou práci a krosem našel Ministra u volné tyče, Lackovič se ale skvěle přesunul!
    43:55 Jakub SLUSARCZYK - 7:3
     
    43:55
    Draci právě vstřelili branku!
    Tak skóre třetí třetiny nakonec otevírají hosté! Kunst se dostal s kotoučem až do výborné pozice a bekhendem poslal kotouč na Krejsu, hrací předmět se ale zasekl v chumlu před Postavou a odtud vypadl na dojíždějícího JAKUBA SLUSARCZYKA, který prostřelil hráz těl před sebou! Asistence: Vratislav Kunst.
     
    43:25
    Ofsajd Přerova.
     
    43:02
    Za vlastní brankou čeká na prostřídání spoluhráčů Hrdinka.
     
    42:16
    Nebezpečně najíždějícího Bartoše dokázal zablokovat jeden z přerovských obránců, za chvíli si pak Postava připsal zákrok lapačkou.
     
    41:38
    Krejsa zpracoval puk ve středním pásmu hodně vysoko, hra je přerušena pro vysokou hůl. Buly v pásmu hostů.
     
    40:42
    Chroboček se nepříjemně srazil v útočném pásmu se Šuhajem. Sudí hru přerušili a správně nesahali po vyloučení, jelikož ze strany šumperského útočníka nešlo o žádný úmysl. Domácí bek nakonec odjel na střídačku po svých, tak věřme, že bude brzy v pořádku.
     
    40:15
    A první formace nebyla daleko od osmého gólu! Süss se rázem objevil sám před Lackovičem, kterého si chtěl roztáhnout, hostující gólman se ale nedal, výborně se roztáhl a nakonec udržel kotouč někde ve své výstroji!
     
    40:05
    Ihned po buly se Zubři derou do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hanáci Šumperku připravili další katastrofu v podobě druhého gólu ve vlastním oslabení hned na startu druhého dějství. Hosté si neporozuměli v útočném pásmu, z čehož vyplynul únik Davida Březiny. Ten si střídajícího Lackoviče vymíchal kličkou do bekhendu. Ještě před polovinou MEO vedlo už 5:0. Hosté si znova nepohlídali prostor před brankou, kde se angažoval Březina, nakonec byl ale z dorážky úspěšný „až“ Antonín Pechanec. O třináct vteřin později už se ale dočkali také hosté. Ihned po buly přes beka prošel Lukáš Žálčík a prudkou střelou skóroval proti Zubrům i ve čtvrtém vzájemném souboji. To však ze druhé třetiny zdaleka nebylo vše. Ve 33. minutě si totiž ze šumperské obrany udělal dobrý den David Březina, jenž krásně prošel až před branku a překonal Lackoviče. Draci ale opět brzy kontrovali. Po neodpískaném faulu dostal skvělou přihrávku od Drtila Šimon Jelínek a na tabuli vedle přerovské šestky postavil šumperskou dvojku. Zápas ale brzy začal připomínat nedávnou „exhibici“ Zubrů se Sokolovem (12:4), když už na 7:2 zvyšoval parádní ranou do šibenice Rok Macuh. Třetí třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Lackovič se natáhl po odraženém puku a přerušil hru. Buly po jeho pravici.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny je v plném proudu.
     
    38:37
    První lajna Přerova má dnes velkou chuť po gólech! Zpoza branky dostal dobrou přihrávku Süss, zblízka se ovšem nedokázal prosadit! Draci opět naprosto nedůrazní před vlastním brankovištěm, vzhledem ke skóre a situaci v tabulce se ale zřejmě není moc čemu divit.
     
    37:49
    Goišovo nahození z levého kruhu nebylo pro Lackoviče velkým problémem. Schoval jej do lapačky.
     
    36:25
    Buly v pásmu hostů.
     
    35:31
    Přerov se natahuje už po osmé brance! Dvojice velkých šancí, včetně Kratochvilovy, ovšem končí těsně mimo brankovou konstrukci Lackoviče!
    34:43 Rok MACUH - 7:2
     
    34:43
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak dnes jsou to v Přerově nefalšované brankové hody, jelikož už po 35 minutách hry máme na seznamu devět branek! Na levém kruhu si puk dobře sešteloval ROK MACUH, který využil dostatku prostoru a času na zakončení a parádně vymetl bližší šibenici! Přiblížíme se k lednovému utkání, kdy zde domácí Přerov rozdrtil Sokolov 12:4? Asistence: Tomáš Kudělka, Daniel Ministr.
    34:02 Šimon JELÍNEK - 6:2
     
    34:02
    Draci právě vstřelili branku!
    Hosté ale opět přicházejí s rychlou odpovědí! Po delší době se Šumperští dokázali na delší dobu usadit v útočném pásmu a po dobře sehrané akci se dočkávají snížení. Všemu tedy předcházela vysoká hůl Jelínka v obličeji Dvořáka, hra ale pokračovala dál, aby puk obkroužil pásmo, a aby Drtil od modré našel právě ŠIMONA JELÍNKA, který obloučkem z první překonal Postavu. Asistence: Tomáš Drtil a Vratislav Kunst.
    32:20 David BŘEZINA - 6:1
     
    32:20
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři dnes proti bezmocnému Šumperku předvádějí gólové hody a je to už 6:1! První útočná formace Přerova se pohybovala v útočném pásmu, když Pechanec našel volného DAVIDA BŘEZINU a ten ranou zápěstím z pravého zapisuje druhou trefu v zápase! Asistence: Antonín Pechanec, Jan Süss.
     
    31:17
    Macuh dokázal v přečíslení dostat puk přes couvajícího Vildumetze, přihrávka byla ale na Goiše příliš dlouhá, a tak z celé akce nic nebude.
     
    30:54
    Ani jeden z celků momentálně nemůže pořádně přejít střední pásmo. Šumperská rozehrávka končí dokonce na zakázaném uvolnění.
     
    29:58
    Krátce před koncem první poloviny základní hrací doby Lackovič schoval do lapačky nápřah jednoho z domácích forvardů. Buly se odehraje po jeho levé ruce.
     
    29:13
    Süssova střela z větší vzdálenosti nebyla přesná, kontrovat může Šumperk.
     
    28:26
    Ofsajd Draků.
    27:13 Lukáš ŽÁLČÍK - 5:1
     
    27:13
    Draci právě vstřelili branku!
    Skóre 5:0 ale v MEO Aréně dlouhé trvání nemá, Šumperk se po třinácti vteřinách totiž konečně probojoval i ke svému gólu! Po vyhraném buly se dopředu rychle řítil LUKÁŠ ŽÁLČÍK, který přešel obránce a nakonec vyslal z pravého prudkou a přímo ke vzdálenější tyči mířící střelu, čímž zapisuje trefu proti Přerovu i počtvrté v této sezoně! Asistence: David Bartoš.
    27:00 Antonín PECHANEC - 5:0
     
    27:00
    Přerov právě vstřelil branku!
    Ještě nejsme ani v polovině zápasu a Šumperk prohrává už 0:5! Draci dnes ve vlastním pásmu neodvádějí příliš dobrou práci, což se potvrzuje i u této branky. Na volného Březinu byli sami dva obránci, ani jeden ale nebyl dostatečně důrazný, aby jej odstavil a nakonec se do skrumáže pustil ANTONÍN PECHANEC, který puk dorazil do odkryté branky! Asistence: David Březina, Jan Süss.
     
    26:26
    Dudycha zachytil puk ve středním pásmu, jeho následná rána z docela velké dálky nedělala Postavovy žádné problémy.
     
    26:15
    Krejsa zavezl kotouč za modrou čáru a vyslal střelu do Postavovy lapačky. Buly po levici mladého brankáře Přerova, jenž se pohybuje na brankářské špičce ligy.
     
    25:49
    Icing Draků.
     
    25:37
    A v plném počtu hrají také domácí.
     
    24:57
    Hosté hrají v plném počtu a k dispozici mají zhruba čtyřicet vteřin v přesilovce.
     
    24:20
    Dvořák neodehrál kotouč úplně rozumně, času i prostoru měl dostatek. Zakázané uvolnění.
     
    23:37
    Přesilovka Zubrů ale nemá dlouhého trvání. Nepřesností se připravili o pásmo a navíc se na ofenzivní výlet vydal Žálčík. Chroboček se dopustil sekání a odpyká si dvě minuty.
     
    22:59
    První přesilovku MEO nevyužilo, nyní má druhou šanci. Ihned po buly střílel Březina. Rána byla zblokována.
     
    22:57
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Vratislav Kunst – 2 min., nedovolené bránění.
     
    22:37
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    21:16
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    21:01
    Šimon Jelínek měl dobrou příležitost u Postavovy volné tyče, puk ale branku přeletěl!
    20:29 David BŘEZINA - 4:0
     
    20:29
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro Šumperk ztrácející momentálně pět bodů na záchranu v lize, dovolím si říct, opravdová katastrofa. Druhý inkasovaný gól ve vlastní přesilovce! Draci si neporozuměli v útočném pásmu a k volnému kotouči upaloval DAVID BŘEZINA. Ten jel sám prakticky od vlastní modré a byť jej dojížděl Pechanec, zakončení vzal na sebe. Střídajícího Lackoviče uvítal povedenou kličkou a vykoupáním! Bez asistence.
     
    20:01
    Střídání v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    ze hřiště odchází Jakub Lackovič, přichází Petr Hamalčík.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodu zápasu se více dařilo Zubrům. Byli aktivnější a hostům dobrým pohybem vůbec neulehčovali rozehrávku. Ze šumperské neschopnosti ve vlastním pásmu nakonec vytěžili první branku. Macuh i přes zdvojené napadání dokázal zpoza branky dostat puk na Goiše a ten jej přesměroval na volného Daniela Ministra. Hamalčík už se přesunout nestihl. Hanáci nepolevili a o pár desítek vteřin odskočili dál. Velmi podobnou akci sehrál Indrák s Jakubem Svobodou, přičemž první jmenovaný zpoza branky vytáhl parádní bekhendovou zadovku. S většími šancemi přicházel nadále Přerov, hosté ale mohli snížit v přesilovce. Velkého závaru před Postavou ale nevyužili a sami nakonec inkasovali. Do přečíslení totiž utekl Doležal s Rokem Macuhem, který s velkou porcí štěstí zvýšil odrazem od brusle. Druhá třetina začne přibližně v 18:53.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Krátkou chvíli ve třech Zubři přečkali, Jan Svoboda je zpátky na ledě.
     
    19:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Tomáš Kudělka – 2 min., podrážení.
    18:45 Rok MACUH - 3:0
     
    18:45
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Velká rána pro Šumperk, který mohl před chvílí snižovat, namísto toho však prohrává už o tři branky! Zubři se dostali do přečíslení, které nebylo příliš dobře sehrané, štěstí ovšem stálo na jejich straně! Doležal možnost zakončit ne zcela chtěně odmítl, dlouhým zpracováním ovšem oklamal šumperského beka a nakonec dostal puk zpátky na ROKA MACUHA před brankou. Kotouč mu sice mířil na paty, Hamalčík byl ale mimo svoji branku, a tak puk od bruslí zamířil pomalu do odkryté klece. Hlavní rozhodčí situaci zblízka dobře viděl, a tak nemůže být o úmyslném kopnutí řeč. Asistence: Tomáš Doležal.
     
    18:19
    Velký závar v předbrankovém prostoru Přerova! Sražená rána tam donutila Postavu povyjet mimo brankoviště, Zubři ale okamžitě prostor zahustili, a tak se neprosadil ani Žálčík ani Bartoš!
     
    17:57
    Přetlačovaná u mantinelu končí přerovským ziskem a následným vyhozením.
     
    17:27
    Po vyhraném buly střílel Kunst z prvního doteku od modré, Postava na jeho pokus dobře viděl.
     
    17:22
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Svoboda – 2 min., držení.
     
    17:10
    A vyloučení čeká pro změnu domácí. Hosté hrají v signalizované početní výhodě.
     
    16:53
    Ofsajd Šumperka.
     
    16:30
    Zubři první početní výhodu v zápase nevyužili. Několikrát se připravili o útočné pásmo sérií nepřesností. Hosté v plném počtu.
     
    15:07
    Po buly se nejrychleji zorientoval Krejsa, který vyhazuje puk k Postavovi.
     
    15:00
    Süssovu střelu vytěsnil Hamalčík maskou do ochranné sítě.
     
    14:53
    Draci se sice na úvod oslabení rychle osvobodili vyhozením, Zubři jsou ale rychle zpátky. Pechanec drží kotouč na pravém kruhu.
     
    14:30
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Vojtěch Šuhaj – 2 min., podrážení.
     
    13:54
    Tomáš Doležal měl dvojici dobrých příležitostí! Nejprve z otočky vyslal takřka lakrosovým stylem z bekhendu kotouč nedaleko šibenice, poté Hamalčíkovi zatápěl po dobré příhrávce zpoza branky, skákavý kotouč ale netrefil ideálně!
     
    13:19
    Doležal zkoušel hostujícího gólmana překvapit z nulového úhlu, k odraženému kotouči v předbrankovém prostoru se ale nedostal nikdo ve žlutém.
     
    13:11
    Střelou přímo do Hamalčíka vybojoval Jan Svoboda svým spoluhráčům alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    11:03
    Tentokráte už ale druhá útočná letka Draků nebyla daleko od snížení! Při rychlém přečíslení vytasil skvělý zákrok Postava, po němž mohl mírně složitě dorážet ještě Průžek, bekhendem ale špička jeho hole kotouč pouze "lízla".
     
    10:51
    Šuhaj našel zpoza branky hokejku Jelínka, jeho ránu ale domácí obrana zblokovala.
     
    10:33
    Přerovští beci vyslali po buly rychlý pozdrav, Hamalčík lapil.
     
    10:30
    Icing Šumperka.
     
    09:57
    Sympatičtěji se nyní prezentoval zase čtvrtý útok Draků. Slusarczyk předvedl dobrou rychlost, Krejsovi ale poté scházela trocha štěstí.
     
    08:17
    Čtvrtá formace Zubrů se velmi dobře vrátila, přestože se jí nepovedlo přejít přes modrou čáru, čímž způsobila šumperské přečíslení 3 na 2. Hosté ale nedokázali akci zakončit, a tak byli vracejícími se forvardy včas dohnáni.
     
    07:38
    A Postava si v lapačce potěžkal další kotouč. Žálčík neměl na levém kruhu patřičnou rychlost, tak zkusil vyslat alespoň prudkou ránu příklepem.
     
    07:12
    Eliášovo nahození sbalil Postava do lapačky. Buly se odehraje po jeho levici.
    06:22 Jakub SVOBODA - 2:0
     
    06:22
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to je velmi špatný start Šumperka, který bojuje o záchranu v první lize! Defenziva hostů byla značně rozhozená po povedeném útoku třetí formace, nestihla se zkonsolidovat, a tak Ševčík rozehrál akci pasem za branku podruhé. Odtud jej Indrák luxusní bekhendovou přihrávkou přesunul na uvolněného JAKUBA SVOBODU a ten, opět volný, se prosadil z podobného místa jako Ministr u první branky! Asistence: Daniel Indrák, Ondřej Ševčík.
    05:38 Daniel MINISTR - 1:0
     
    05:38
    Přerov právě vstřelil branku!
    A ze šumperské neschopnosti rozehrát těží MEO první branku v zápase! I přes zdvojené napadání za brankou soupeře dokázal Macuh propasírovat kotouč na Goiše u tyče, od něhož zamířil na zcela volného DANIELA MINISTRA. Hamalčík už se proti zakončujícímu forvardovi Přerova nestíhal efektivně přesunout! Asistence: Jiří Goiš, Rok Macuh.
     
    05:22
    A další přerušení hry vlivem špatné šumperské rozehrávky. Buly před Hamalčíkem.
     
    04:57
    Další icing Šumperka.
     
    04:45
    Lukáš Žálčík měl skvělou příležitost, když dostal puk lobem z obrany do samostatného úniku, Postava ale vše jistil pravým betonem!
     
    04:15
    Zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    03:52
    Tomáš Vildumetz se snažil něco vymyslet v útočném pásmu a dlouho se nenechával odstavit od kotouče, než ale dokázal přinést pro své spoluhráče něco zajímavějšího, byl odzbrojen.
     
    02:57
    Až nyní se bude poprvé vhazovat před Michalem Postavou, brankářem přerovských Zubrů.
     
    02:33
    Zatím jsou na puku hlavně domácí, Šumperk ještě pořádnou příležitost založit útok nedostal.
     
    01:40
    Robert Černý se dostal k odraženému kotouči v dobré pozici, puk ale proletěl pouze těsně kolem Hamalčíkovy pravé tyče!
     
    01:20
    Doležal převezl kotouč přes modrou čáru, Ševčík jej o chvíli později trefil. K zajímavé dorážce v mezikruží se však poté dostal Jan Svoboda.
     
    00:53
    Hrdinka nahazoval na teč Indrákovi s Kratochvilem, puk ale opět končí mimo kluziště. Buly před Hamalčíkem.
     
    00:39
    Úvodní vteřiny zápasu jsou dost rozkouskované, na ochranné síti nad Hamalčíkem nyní končí sražená přerovská rozehrávka.
     
    00:30
    Hra je přerušena po přechodu Zubrů přes útočnou modrou čáru. To se neobešlo bez ofsajdu.
     
    00:06
    Opakované úvodní vhazování míří na hokejky hostů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání za malou chvíli začne, obě mužstva již nastupují na ledovou plochu. Domácí Přerov dnes obléká žluté dresy, hosté ze Šumperka budou hrát v modrém.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – R. Černý, Chroboček, Hrdinka, Kudělka (A), Krisl (C), Ševčík, Gréč – Březina, Pechanec, Süss – Doležal (A), F. Dvořák, Jan Svoboda – Indrák, Kratochvil, Jak. Svoboda – Goiš, Ministr, Macuh.
    Trenér: Robert Svoboda

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Drtil (A), Eliáš, Kadeřávek, Dudycha, Hrachovský, Kunst, Smolka – Žálčík (C), Bartoš (A), Průžek – Š. Jelínek, Šuhaj, Mácha – Vildumetz, Nedvídek, Maciaś – Slusarczych, Matě. Svoboda, Krejsa.
    Trenér: Josef Málek

    Rozhodčí: Skopal, Cabák – Kleprlík, Komínek.
     
    Přerov vs. Šumperk
    Druhá nejvyšší hokejová soutěž se kvapem blíží k závěru své základní části. V pondělí nabídla zápasy 46. kola, ve středu však v rychlém tempu přinese zápasy s pořadovým číslem 47. Zubři na úvod nového týdne neuspěli v Chrudimi proti Pardubicím B, chuť si však mohou nyní spravit s dalším celkem, který hraje bezprostředně o záchranu účasti mezi profesionály pro další ročník. Naposledy v letošní sezoně zkříží hole s posledním Šumperkem, s nímž dokázali pokaždé bodovat, přičemž dvakrát zvítězili. Středeční utkání startuje tradičně v 18 hodin.

    Šumperk patří k jednomu z mála klubů, se kterým Zubři dokázali v prvních třech střetech pokaždé bodovat, a celku momentálně bojujícím o záchranu nebudou chtít nic nechat zadarmo ani počtvrté. Úvodní dva duely pokaždé skončily vítězstvím domácích 4:3 v prodloužení, v úvodním střetu nového roku však MEO návaznost přerušilo a zpod Jeseníků dovezlo všechny tři body. První půlka zápasu patřila obratům, následně však dokázalo za skóre 3:3 odskočit ve druhé třetině o tři branky a poté si pohlídat vítězství 6:4.

    Soupeř, jehož Hanáci vyzvali v minulém kole, je z pohledu Šumperka jednoznačně nejsledovanějším sokem. Béčko Pardubic se v bojích o záchranu začalo zvedat a naposledy dokázalo svěřencům Lukáše Majera a Jiřího Hanzala díky výhře nad Přerovem odskočit už o pět bodů. Draci vědí, že ještě není všem dnům konec, proto lze očekávat, že na Hané půjdou tvrdě po bodovém zisku. Atmosféra v šumperské kabině však mohla být mnohem vlídnější, kdyby neprošla měsíc dlouhým a devět zápasů čítajícím bodovým suchem.

    Mimo alarmující situaci nedokázal Draky nasměrovat ani jeden z nejlepších útočníků ligy, 32letý Lukáš Žálčík. Ten s 25 brankami třímá korunu pro krále střelců a Přerované si na něj musí dávat ve středu větší pozor. Hned pětinu svých tref včetně jednoho hattricku totiž zaznamenal právě proti nim. V Šumperku působí i další dvojice nadstandardních forvardů – Jiří Průžek (16+23) a David Bartoš (9+28), kteří spolu s Žálčíkem představují elitní útok. Na jednu stranu mají Draci zmíněné ofenzivní jistoty, na stranu druhou ale nemají kde dál brát, a to je může po třech letech seslat zpět do druhé ligy. Během uplynulého měsíce se dobře prezentoval navrátilec Tomáš Vildumetz (3+4) a třeba právě jeho trefy budou pro Šumperk spásou. Fanoušky první ligy tak čeká mimořádně zajímavý závěr základní části, kde se posléze v úplně posledním kole bude muset Šumperk utkat právě s Pardubicemi B. A třeba to bude nakonec přímý souboj o záchranu.
     
    Hezký středeční podvečer z přerovské MEO Arény. Dnes nás čeká utkání 47. kola tuzemské Chance ligy, v němž změří síly domácí Přerov a hostující Šumperk. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 6. Ministr (Goiš, Macuh), 7. Jak. Svoboda (Indrák, Ševčík), 19. Macuh (Doležal), 21. Březina, 27. Pechanec (Březina, Süss), 33. Březina (Pechanec, Süss), 35. Macuh (Kudělka, Ministr), 48. Doležal (Jak. Svoboda, Kratochvil) – 28. Žálčík (Bartoš), 35. Š. Jelínek (Drtil, Kunst), 44. Slusarczyk (Kunst), 49. Matě. Svoboda, 57. Eliáš (Bartoš, Žálčík)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – R. Černý, Chroboček, Hrdinka, Kudělka (A), Krisl (C), Ševčík, Gréč – Březina, Pechanec, Süss – Doležal (A), F. Dvořák, Jan Svoboda – Indrák, Kratochvil, Jak. Svoboda – Goiš, Ministr, Macuh.
    Trenér: Robert Svoboda

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Drtil (A), Eliáš, Kadeřávek, Dudycha, Hrachovský, Kunst, Smolka – Žálčík (C), Bartoš (A), Průžek – Š. Jelínek, Šuhaj, Mácha – Vildumetz, Nedvídek, Maciaś – Slusarczyk, Matě. Svoboda, Krejsa.
    Trenér: Josef Málek

    Rozhodčí: Skopal, Cabák – Kleprlík, Komínek
    thejrc.org