Washington – Carolina 2:3 (kon.) | Montreal – Chicago 4:0 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:3 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – Seattle 3:2 (2:0 po s.n.)
Dallas – Boston 2:3 (po pr.) | Colorado – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | San Jose – Pittsburgh 1:3 (kon.)
konec
St. Louis Blues
6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Florida Panthers
Středa 15.02.2023, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:14 Ivan BARBAŠEV - 6:2
     
    57:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hotovo! IVAN BARBAŠEV dobře vystoupil na útočné modré, obránce zaváhal, ztratil kontrolu nad pukem, ruský forward zamířil a vzduchem trefuje odkrytou klec. Risk s odkrytými zády byl sympatický, leč nevydařilo se a nyní je po zápase... Bez asistence.
    53:27 Carter VERHAEGHE - 5:2
     
    53:27
    Florida právě vstřelila branku!
    Náramná rána! Matthew Tkachuk sice upadl na mantinel, kotouč ale ještě prostrčil do pásma. CARTER VERHAEGHE měl před sebou dost prostoru, zamířil a naprosto skvělou střelou přesně do víka dává svůj 29 gól v sezoně – 5:2. Asistence: Matthew Tkachuk a Brandon Montour.
    49:50 Jordan KYROU - 5:1
     
    49:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je studená sprcha! Výtečný Robert Thomas si pokryl puk za bránou, prosmýkl se na levé křídlo a naprosto fenomenálním crossem skrz brankoviště našel sjíždějícího JORDANA KYROUA, jenž nastavil hůl a doklepl kotouč do prázdné brány. Branka jistoty, zdá se, že je hotovo. Spencer Knight tentokrát nemohl dělat vůbec nic – 5:1. Asistence: Robert Thomas.
    49:28 Ryan O'REILLY - 4:1
     
    49:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Veledůležitá branka! Panthers se nadechovali k mohutnému tlaku a v posledních minutách byli jasně lepší, nicméně stačí jeden protiútok a vše je jinak! Výborně nyní zapracoval Ivan Barbašev, který dostal pod tlak obránce, jenž si nechal vypíchnout puk a dokázal jej ještě předat na mantinel kde čekal Pavel Bučněvič. Ruský útočník to udělal elegantně, potáhl si kotouč na backhand a parádním pasem našel středem dojíždějícího kapitána RYANA O'REILLYHO, který už jen nastavil hůl a usměrňuje kus černé gumy do sítě. Asistence: Pavel Bučněvič a Ivan Barbašev.
    38:49 Eetu LUOSTARINEN - 3:1
     
    38:49
    Florida právě vstřelila branku!
    Sníženo! Carter Verhaeghe vypadal, jako by úplně nevěděl co s pukem a tak jej napálil za bránu, kde ještě shodou okolností vyčkával Matthew Tkachuk. Důrazný forward si kotouč výborně pokryl, obtočil se kolem domácí klece a nalil na sjíždějícího EETU LUOSTARINENA, který z první překonává Jordana Binningtona – 3:1. Asistence: Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe.
    32:51 Nick LEDDY - 3:0
     
    32:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic Blues odskakují do pohodlného vedení! Ivan Barbašev na vlastní modré přistrčil NICKOVI LEDDYMU, domácí útočník přidal, zprava si přejel doleva, relativně jednoduše prošel obranou, zamířil do podobného prostoru jako před ním Schenn a náramně trefuje horní růžek! Krásná rána – 3:0. Asistence: Ivan Barbašev.
    20:35 Brayden SCHENN - 2:0
     
    20:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    To je start! Jordan Kyrou zapracoval do defenzivy, získal puk a vysunul BRAYDENA SCHENNA, který kopl do vrtule, prosvištěl levým křídlem, na vrcholku kruhu zamířil a naprosto fantasticky trefil prostor nad lapačkou a dopravil tak kotouč do prostoru u vzdálenější tyče – 2:0. Asistence: Jordan Kyrou.
    11:27 Brayden SCHENN - 1:0
     
    11:27
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ou, to je smůly! Torey Krug nahazoval puk na bránu, kotouč nohou lízl BRAYDEN SHENN, odrazil se od zadního mantinelu a Spencer Knight si jej nohou jaksi srazil do sítě. Nenápadná akce a Blues využívají přesilovku – 1:0! Asistence: Robert Thomas a Jordan Kyrou.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 12. B. Schenn (Thomas, Krug), 21. B. Schenn (Kyrou), 33. Leddy (Barbašev), 50. O'Reilly (Bučněvič, Barbašev), 50. Kyrou (Thomas), 58. Barbašev – 39. Luostarinen (M. Tkachuk, Verhaeghe), 54. Verhaeghe (M. Tkachuk, Montour)


    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Tucker, Rosén – Saad, O'Reilly (C), Bučněvič – B. Schenn (A), Thomas, Kyrou – Barbašev, Acciari, Blais – Toropčenko, N. Walker, T. Pitlick.
    Trenér: Craig Berube

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Mahura, Gudas – Lundell, Barkov (C), Reinhart – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Lomberg, Luostarinen, Cousins – Děnisenko, E. Staal, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice
    thejrc.org