Washington – Carolina 2:3 (kon.) | Montreal – Chicago 4:0 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:3 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – Seattle 3:2 (2:0 po s.n.)
Dallas – Boston 2:3 (po pr.) | Colorado – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | San Jose – Pittsburgh 1:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Winnipeg Jets
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Seattle Kraken
Středa 15.02.2023, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 40 – 29 | Přesilová hra: 0/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    David Rittich (WPG) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1 %, odchytal 65:00
    Philipp Grubauer (SEA) – 38 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,0 %, odchytal 64:58

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich (WPG) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1 %, odchytal 65:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Philipp Grubauer (SEA) 0+0
    2. Adam Lowry (WPG) 0+0
    3. Josh Morrissey (WPG) 0+1 (05:03:04)
     
    Winnipeg se představil popáté v řadě na domácím ledě a po sérii tří porážek dnes potřetí za sebou vyhrál, když tentokrát dokázal udolat Seattle. Na obou stranách padl jeden gól po nešťastném odrazu puku od brusle, a tak zřejmě spravedlivě rozhodly nájezdy, v nichž skórovali pouze Jets a rozhodující proměnil Mark Scheifele. Konečný výsledek. Winnipeg Jets 3 Seattle Kraken 2.
     
    Konec zápasu.
    Mark SCHEIFELE - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Winnipeg Jets.
    Autorem vítězné branky je MARK SCHEIFELE.
     
    3. série
    2:0
    Pierre-Luc Dubois proměňuje poté, co zpomalil v mezikruží a rychlou střelou zápěstím zamířil k levé tyči!
     
    2. série
    1:0
    Jordan Eberle také zpomalil před bránou, jenže mezi betony Davida Ritticha nedokázal zamířit.
     
    2. série
    1:0
    Kyle Connor také zpomalil před bránou, mezi betony ale Philippa Grubauera nepřekonal.
     
    1. série
    1:0
    Ryan Donato zvolil rychlé zakončení zápěstím, jenže na rozdíl od domácího hráče minul bránu.
     
    1. série
    1:0
    Mark Scheifele zahájil nájezdy a bekhendem zamířil přesně k levé tyči! Rychlé ruce a míchání s pukem.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení vítěze nepřineslo a před námi jsou nájezdy. Vrchol. Winnipeg Jets 2 Seattle Kraken 2.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:33
    Matthew Beniers se pěkně uvolnil na vrcholu pravého kruhu, jeho střela zápěstím ale zamířila pouze do náruče klečícího Davida Ritticha. Budou nájezdy?
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    63:42
    Jaden Schwartz mohl rozhodnout střelou z pravého kruhu, jenže David Rittich včas sevřel betony a v závěru prodloužení podržel domácí tým nad vodou. Stav 2:2.
     
    62:42
    Střela hráčů Seattlu z pravého křídla byla přizvednuta do ochranné sítě, ještě předtím měl ale velkou šanci Blake Wheeler, jeho bekhend pak ale minul levou tyč.
     
    61:39
    Jordan Eberle mohl rozhodnout, když na levém křídle vystřelil na bodu vzápětí zápěstím, jeho následná střela ale minula vzdálenější pravou tyč brány. Stále stav 2:2.
     
    60:55
    Oba dnešní brankáři si připsali během úvodní minuty prodloužení jeden zákrok. Nejprve Philipp Grubauer a na opačné straně ledové plochy poté také David Rittich.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Seattle sice otočil skóre, jenže Pierre-Luc Dubois vyrovnal po šťastném odrazu puku a poslal zápas do prodloužení. Skóre po třetí třetině dramatického utkání na ledě Winnipegu. Winnipeg Jets 2 Seattle Kraken 2.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    56:58
    Hra plyne v závěru zápasu velice rychle a vyloučený Oliver Bjorkstrand je zpět na ledové ploše. Stále 2:2.
     
    54:58
    Oliver Bjorkstrand byl vyloučen za sekání a po komerční přestávce si Winnipeg zahraje třetí přesilovou hru.
    54:52 Mason Appleton se řítil krátce před koncem sám na bránu
     
    54:52
    Mason Appleton se řítil sám na bránu a mohl přiblížit Winnipeg k vítězství, jenže jeho střela zápěstím skončila na levé tyči hostující brány!
     
    54:00
    Will Borgen vystřelil na pravém křídle od modré čáry a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči, kde David Rittich zasáhl vyrážečkou. A vzápětí ještě jedna střela hostí.
     
    52:54
    Eeli Tolvanen vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování zápěstím, jenže na přední tyči byl připravený David Rittich, do jehož náruče zamířil. Hra přerušena.
     
    51:56
    Winnipeg si vytvořil tlak a Nikolaj Ehlers vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování zápěstím, Philipp Grubauer byl ale připraven a vyrazil puk do rohu ledu.
     
    51:20
    David Rittich nezasahoval po nepřesném nahození Krakenu a udělal dobře, protože proti hostům bylo odpískáno zakázané uvolnění. Hra se vrací zpátky.
     
    50:39
    Do konce utkání zbývá necelých deset minut a po krátké komerční přestávce se vhazovalo ve středovém kruhu. Aktuálně jsme blízko prodloužení. Stav je 2:2.
    49:39 Pierre-Luc DUBOIS - 2:2
     
    49:39
    Winnipeg právě vstřelil branku! PIERRE-LUC DUBOIS se snažil dostat u levé tyče k dorážce poté, co Philipp Grubauer neudržel puk v své lapačce, a kotouč se od brusle Vince Dunna odrazil do sítě! Na šťastné góly také vyrovnáno – 2:2. Asistence: Josh Morrissey a Kyle Connor.
     
    49:32
    Josh Morrissey vystřelil na levém křídle ihned po vhazování, jeho pokus od hrazení ale zamířil přímo do náruče klečícího brankáře Philippa Grubauera. Snadný zákrok.
     
    49:28
    Philipp Grubauer skočil pod nohy jednomu z hráčů Winnipegu a za bránou se strhla menší mela. Zda se bude vylučovat se dozvíme po reklamní přestávce.
     
    48:56
    Josh Morrissey vyhrál na levém křídle závod o puk a proti Seattlu se pískalo zakázané uvolnění. Přerušení.
     
    47:50
    Winnipeg konečně získal puk a oba týmy odjely střídat. Agilní Brandon Tanev se před pár okamžiky dostal k odraženému puku, u pravé tyče si ale netroufl zakončit.
     
    45:47
    Will Borgen práskl do puku na pravém křídle a Davida Ritticha tentokrát zachránila branková konstrukce! Zřejmě přední pravá tyč. Stále 1:2.
     
    44:44
    Brandon Tanev nabral rychlost a mezi dvěma protihráči se krásně protáhl před bránu, jenže mu sjel kotouč z hokejky a David Rittich ho zmrazil pod svou lapačkou.
     
    43:43
    Karson Kuhlman vzápětí vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána byla zřejmě tečována, Philipp Grubauer ale každopádně dobře zasáhl holí.
     
    42:47
    Adam Lowry práskl do puku na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána mířila do vzdálenějšího rohu brány, Philipp Grubauer ale skvěle zasáhl ramenem.
    41:11 Hostující Jordan Eberle se řítil do samostatného úniku
     
    41:11
    Jordan Eberle se řítil na ose útočného pásma sám na bránu a bekhendem chtěl zvednout puk do levého horního rohu brány, vyrážečkou ale byla proti! Brankář David Rittich fantasticky zasáhl.
     
    41:02
    Mark Scheifele mohl vyrovnat střelou z pravého kruhu pro vhazování, jenže minul vzdálenější levý horní roh brány a jeho pokus skončil pouze na ochranném skle.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 25-17; Zablokované střely: 11-8; Vhazování: 50%-50%; Hity: 7-10; Přesilové hry: 0/2-1/4; Trestné minuty: 8-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:59.
     
    Blake Wheeler sice poslal po přestávce Winnipeg do vedení, jenže John Hayden na své narozeniny rychle srovnal a Jared McCann poté otočil skóre pouhých 27 sekund před koncem prostřední části ve prospěch hostí. Skóre po druhé části. Winnipeg Jets 1 Seattle Kraken 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:33 Jared MCCANN - 1:2
     
    39:33
    Seattle právě vstřelil branku! JARED MCCANN vypálil s příklepem na vrcholu levého kruhu a puk se od brusle Masona Appletona odrazil ke vzdálenější pravé tyči! Kraken využil přesilovou hru a otočil skóre na svou stranu. Seattle vede 2:1. Asistence: Vince Dunn a Eeli Tolvanen.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:46
    Pierre-Luc Dubois inkasoval hit v rohu ledové plochy a při bekčekingu poté fauloval. Šlo o nedovolené bránění.
     
    37:42
    Blake Wheeler je dnes hodně aktivní a nyní vystřelil na pravém křídle téměř od hrazení, jeho střela ale skončila na přední tyči v lapačce pozorného Philippa Hrubauera.
     
    37:09
    Kyle Connor byl zřejmě hráčem, který chtěl u pravé tyče zasunout puk do sítě, jenže měl příliš velkou rychlost a nakonec se mu to nepodařilo. Brána hostí posunuta.
     
    36:00
    David Rittich dobře zasáhl proti tečované střele a vyrazil puk do hry, zatímco střelu Olivera Bjorkstranda poté ukryl ve své výstroji a hra byla přerušena. Stav 1:1.
     
    34:59
    Alexander Wennberg zablokoval střelu Jets z pravého křídla a přizvedl kotouč do ochranné sítě. Hra byla přerušena a prostor dostává krátká komerční přestávka.
    33:20 John HAYDEN - 1:1
     
    33:20
    Seattle právě vstřelil branku! Morgan Geekie zpracoval na levém křídle velmi těžkou kolmou přihrávku podél hrazení a poté před bránou našel JOHNA HAYDENA, který z blízkosti usměrnil kotouč k levé tyči a své narozeniny oslavil gólem! Asistence: Morgan Geekie a Jamie Oleksiak.
     
    32:47
    Blake Wheeler vypálil nepříjemně na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, Philipp Grubauer ale puk vyrazil.
     
    31:02
    Jaden Schwartz vypálil na vrcholu levého kruhu a jeho střela byla přizvednuta do ochranné sítě. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka. Jets vedou.
    30:54 Blake Wheeler si teď málem dal nešťastný "vlastní" gól
     
    30:54
    Alexander Wennberg rychle objel bránu a u pravé tyče chtěl puk bekhendem zasunout do sítě, což se mu sice nepodařilo, od brusle Blakea Wheelera se ale odrazil po ledě do vzdálenější levé tyče! Málem bylo kuriózně srovnáno 1:1.
     
    29:02
    Pierre-Luc Dubois se snažil dostat na pravém křídle a Eeli Tolvanen ho fauloval. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    28:56
    Winnipeg byl od úvodních minut lepším týmem a zaslouženě se ujal vedení. Sráží ho akorát oslabení.
    27:01 Blake WHEELER - 1:0
     
    27:01
    Winnipeg právě vstřelil branku! BLAKE WHEELER převzal puk od Nikolaje Ehlerse a z nulového úhlu si sjel před bránu, aby rychle zamíchal s pukem a vzápětí ho těsně nad ledem poslal z blízkosti k pravé tyči! Asistence: Nikolaj Ehlers.
     
    26:14
    Puk byl ve středním pásmu sražen mimo ledovou plochu a prostor dostává krátká reklamní přestávka. Stav 0:0.
     
    24:31
    Vyloučený hráč Jaden Schwartz je zpět na ledě a ani hokejisté domácího Winnipegu přesilovou hru nevyužili.
     
    22:31
    Jaden Schwartz fauloval a Winnipeg si zahraje v úvodu druhé třetiny svou první přesilovou hru v střetnutí.
    22:31 Philipp Grubauer vytáhl spektakulární zákrok lapačkou!
     
    22:31
    Pierre-Luc Dubois nyní dostal krásnou kolmou přihrávku před bránu a po rychlém zamíchání s pukem chtěl zamířit bekhendem pod horní tyč, jenže Philipp Grubauer předvedl senzační zákrok lapačkou, kterou puk vytáhl před svou bránu!
    21:30 Cole Perfetti předvedl fantastické uvolnění a velkou chuť
     
    21:30
    Cole Perfetti předvedl na pravém křídle parádní stahovačku a poté se z ostrého úhlu natlačil před bránu, kde pak narazil do Philippa Grubauera!
     
    20:42
    Josh Morrissey vystřelil na levém křídle od modré čáry a pozorný Philipp Grubauer jemně tečovaný kotouč zpomalil levou rukou a poté puk ukryl pod lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-10; Zablokované střely: 7-3; Vhazování: 53%-47%; Hity: 4-4; Přesilové hry: 0/0-0/3; Trestné minuty: 6-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Hra byla od úvodního vhazování opravdu hodně plynulá a nabídla několik šancí na obou stranách, jenže Philipp Grubauer zůstal nepřekonán, stejně jako na opačné straně David Rittich, který čelil společně se spoluhráči jedné běžné a jedné dvojnásobné přesilové hře Jets. Skóre po první části. Winnipeg Jets 0 Seattle Kraken 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:54
    Vyloučený Morgan Barron je zpět na ledě a Winnipeg dokázal přečkat čtyřminutové oslabení. Stále bez gólu.
    17:10 David Rittich senzačně vychytal Alexandera Wennberga
     
    17:10
    Alexander Wennberg se ocitl před bránou Jets v obrovské šanci, jenže David Rittich ho senzačně vychytal pravým betonem! Dorážka už nepřišla.
     
    15:55
    Jordan Eberle teď vystřelil na ose útočného pásma na vrcholu mezikruží, jeho střela zápěstím ale byla vzápětí přizvednuta do ochranné sítě. Saku Mäenalanen blok.
     
    14:54
    Morgan Barron chtěl hrát puk na levém křídle příliš vysoko a hokejkou zasáhl protihráče do obličeje. Navíc tam je krvavé zranění, takže dvě plus dvě minuty.
     
    14:54
    Jeden z hráčů zahrál na levé straně útočného pásma Winnipegu vysokou holí a hra byla přerušena. Ve Winnipegu zatím gól nepadl a následuje TV přestávka.
     
    14:13
    David Rittich rychle vyjel ze své brány u levé tyče, aby před jedním z hráčů Seattlu rychle rozehrál za bránu.
     
    13:01
    Pierre-Luc Dubois předvedl skvělý forčeking za bránou a po jeho zpětné přihrávce pálil v blízkosti levé tyče Cole Perfetti, ovšem pouze do náruče brankáře. Bez gólu.
     
    12:41
    Alexander Wennberg spěchal za nahozeným kotoučem, jenže David Rittich ho měl už v držení a ze své lapačky ho raději nevyhodil. Zatím tedy marně čekáme na gól.
     
    12:04
    Jaden Schwartz vypálil na vrcholu mezikruží těsně před skončením přesilové hry Seattlu bez přípravy, jeho pokus ale skončil na ochranném skle. Další přerušení.
     
    11:24
    Winnipeg odvádí v oslabení fantastickou práci a kromě nahození z pravého křídla se Seattle k ničemu nedostal. Až Jaden Schwartz vypálil na levém křídle, David Rittich byl ale připraven a na přední tyči kotouč podržel – 0:0.
     
    10:06
    Dylan DeMelo šel do brány v blízkosti pravé tyče příliš důrazně a dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáři. Velký tlak končí. Krátká komerční přestávka.
     
    08:40
    Hokejisté Winnipegu kroužili kolem brány Seattlu jako hladoví supi, Philipp Grubauer je ale vychytal a u levé tyče své svatyně pak zmrazil puk pod svou lapačkou.
     
    08:02
    Mark Scheifele nabral rychlost na levém křídle a dobře mířil z úhlu ke vzdálenější pravé tyči, Philipp Grubauer ale předvedl nádherný semafor. Komerční přestávka.
     
    04:37
    Josh Morrissey vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a Philipp Grubauer toho příliš neviděl, přesto dokázal kotouč na vzdálenější pravé tyči vyrazit.
     
    03:51
    Utkání začalo velice svižně a hodně dlouho se hrálo bez přerušení. Nyní vypálil na pravém křídle Mark Scheifele a pozorný Philipp Grubauer ukryl puk ve své lapačce.
     
    00:55
    Nikolaj Ehlers měl slibnou příležitost, když vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování ostře s příklepem, pozorný brankář Philipp Grubauer ale jeho ránu vyrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Rittich (Holm) – Pionk, Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Schmidt, Samberg – Wheeler, Scheifele (A), Ehlers – Perfetti, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), M. Barron – Kuhlman, Stenlund, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Soucy, Schultz – Eberle, Beniers, McCann – Donato, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Hayden, Geekie, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Kyle Rehman. Čároví: Ryan Jackson, Ryan Galloway.
     
    Seattle Kraken

    Seattle zahájil únor sérií čtyř venkovních utkání, z nichž dokázal vyhrát pouze poslední proti Philadelphii. Kraken dvakrát prohrál v New Yorku, když nestačil na Islanders s Rangers, a mezitím na New Jersey. Tým táhne Jordan Eberle, který má na kontě 40 kanadských bodů za 11 gólů a 29 asistencí. Páté venkovní utkání hostí v řadě.
     
    Winnipeg Jets

    Winnipeg Jets je v Centrální divizi na druhém místě a úspěšně usiluje o účast v playoff, na konci ledna ovšem prohrál třikrát v řadě, když nestačil na Nashville, Buffalo a Philadelphii. Špatnou sérii ovšem Jets dokázali ukončit a do utkání proti Krakenu budou vstupovat s dvěma výhrami v řadě. Winnipeg hraje doma popáté v řadě.
     
    V Canada Life Centre se ve středu v noci střetnou dva týmy, které mají totožnou formu. Winnipeg a Seattle nedávno prohrály třikrát v řadě, špatnou sérii se jim ovšem podařilo ukončit a čtvrtou prohru nepřipustily.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. Wheeler (Ehlers), 50. Dubois (Morrissey, Connor), rozh. náj. Scheifele – 34. Hayden (Geekie, Oleksiak), 40. McCann (Dunn, Tolvanen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mark Scheifele (WPG)
    1:0   Ryan Donato (SEA)
    2. série:
    1:0   Kyle Connor (WPG)
    1:0   Jordan Eberle (SEA)
    3. série:
    2:0   Pierre-Luc Dubois (WPG)


    Winnipeg Jets: Rittich (Holm) – Pionk, Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Schmidt, Samberg – Wheeler, Scheifele (A), Ehlers – Perfetti, Dubois, Connor – Appleton, Lowry (A), M. Barron – Kuhlman, Stenlund, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Soucy, Schultz – Eberle, Beniers, McCann – Donato, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Hayden, Geekie, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Kyle Rehman. Čároví: Ryan Jackson, Ryan Galloway

    Diváci: 14237
    bahis siteleri