Washington – Carolina 2:3 (kon.) | Montreal – Chicago 4:0 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:3 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – Seattle 3:2 (2:0 po s.n.)
Dallas – Boston 2:3 (po pr.) | Colorado – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | San Jose – Pittsburgh 1:3 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Boston Bruins
Středa 15.02.2023, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:44 David PASTRŇÁK - 2:3
     
    63:44
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins nakonec slaví vítězství v prodloužení, když se McAvoyovi podařilo křižně nahrát puk na DAVIDA PASTRŇÁKA, který pohotovou střelou překonal Oettingera. Asistence: Charlie McAvoy, Pavel Zacha.
     
    60:32
    Domácí trenér Peter DeBoer si samozřejmě vzal oddechový čas.
     
    60:32
    Dallas bude hrát přesilovou hru, protože Brad Marchand (BOS) nedovoleně bránil Seguina, který by jinak zřejmě šel do samostatného úniku.
     
    59:20
    Marchand se snažil přihrát před prázdnou bránu McAvoyovi, ale parádní obranou práci předvedl Heiskanen, který tento pas zhatil.
    50:12 Pavel ZACHA - 2:2
     
    50:12
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins se však okamžitě vrátili zpět do útoku, kde nakonec Carlo nahrál do levého kruhu PAVLOVI ZACHOVI, jenž se trefil přesně k vzdálenější tyči, od které se touš odrazil do brány Dallasu. Asistence: Brandon Carlo, David Pastrňák.
     
    43:05
    Mason Marchment (DAL) odchází na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:45
    Stars se dostali do obrovské příležitosti, když domácí byli v situaci dvou proti jednomu, kde celou akci řešil Robertson střelou po ledě, ale Ullmark si tentokrát prostor mezi svými betony pohlídal.
     
    36:18
    Boston jde na sedmapadesát vteřin do tří! Clifton (BOS) krosčekoval Johnstona a za své počínání dostává dvě minuty.
     
    35:15
    Dvě minuty za hákování si jde odsedět Charlie McAvoy (BOS).
     
    31:10
    Seguin nahrál kotouč na levou stranu Marchmentovi, který z velkého úhlu zkoušel dostat puk za Ullmarka a domácí útočník se i domníval, že se mu to podařilo, jelikož se hned začal radovat, ale švédského brankáře zřejmě zachránila tyč!
     
    28:06
    Tak tohle je hodně přísné vyloučení Colina Millera (DAL), který míří na trestnou lavici za krosček.
     
    25:01
    Dallas si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, protože na dvě minuty za držení je vyloučen Nick Foligno (BOS).
     
    24:32
    Dallas mohl přidat další branku, když se do obrovské příležitosti dostal Johnston, který nakonec už střílel z mezikruží a Ullmark jeho pokus vyrazil mimo svou klec.
    24:17 Jason ROBERTSON - 2:1
     
    24:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars otáčejí stav utkání na svou stranu! Robertson si narazil kotouč s Pavelským, který mu jej poslal za obránce Bostonu a JASON ROBERTSON poté napodobil svého kolegu z první třetiny, když poslal puk mezi betony Ullmarka. Asistence: Joe Pavelski.
     
    20:13
    Dallas mohl jít hned v úvodu druhé třetiny do vedení, když Seguin na pravé straně prošel mezi hráči Bruins a poté přihrával před prázdnou Faksovi, jenže jeho přihrávka byla hodně nepřesná.
    19:41 Obrovská šance Bergerona, kterou však betonem zastavil Oettinger.
     
    19:41
    Tak to byla obrovská šance Bergerona v závěru první třetiny! Folignovi se podařilo dostat zpoza domácí klece kotouč do brankoviště, kde nejprve se svým zakončením neuspěl Pastrňák, ale touš se poté odrazil příhodně k přijíždějícímu kapitánovi Bostonu Bergeronovi, který měl před sebou zcela odkrytou bránu, jenže trefil puk přesně do betonu Oettingera!
    16:02 Velká šance Forborta, kterou si vychutnal Oettinger.
     
    16:02
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu obranného pásma Dallasu, odkud ho nakonec vydolovali Bruins a kotouč se poté dostal do levého kruhu, kde by zcela volný Forbort, ale jeho střelu si svou lapačkou vychutnal Oettinger.
    13:11 Roope HINTZ - 1:1
     
    13:11
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars z rychlého protiútoku vyrovnávají stav utkání! Miller nahrál zpoza domácí klece až na útočnou modrou Pavelskému, který poté posunoval touš pod sebe na Robertsona, který si jej nedokázal pořádně zpracovat, ale to Dallasu nevadilo, protože se kotouč dostal mezi kruhy, kam si najel ROOPE HINTZ, jenž poté bekhendem poslal touš mezi betony Ullmarka. Asistence: Jason Robertson, Joe Pavelski.
    10:33 Taylor HALL - 0:1
     
    10:33
    Boston právě vstřelil branku!
    Aktivnější Bruins se dostávají do vedení, když se Lindholm dostal s pukem až za bránu Dallasu, odkud nahrál pod sebe na zcela volného TAYLORA HALLA, jenž už před Oettingerem poslal touš k vzdálenější tyči domácí klece. Asistence: Hampus Lindholm, David Krejčí.
     
    05:09
    Krejčí nahrál na střed útočného pásma Zachovi, který se do kotouče pořádně opřel a napálil jej do vzdálenější tyče!
     
    03:33
    Boston si navíc zahraje první přesilovou hru v utkání, protože Wyatt Johnston (DAL) zahákoval Lauka a za své počínání míří na dvě minuty na trestnou lavici.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 14. Hintz (J. Robertson, Pavelski), 25. J. Robertson (Pavelski) – 11. Hall (H. Lindholm, Krejčí), 51. Zacha (Carlo, Pastrňák), 64. Pastrňák (McAvoy, Zacha)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, C. Miller, Lindell, Hakanpää, Lundkvist, R. Suter – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Faksa, Seguin – Ja. Benn, W. Johnston, Dellandrea – Studenič, Glendening, Gurjanov.
    Trenér: Peter DeBoer

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Forbort, Clifton – Marchand, Bergeron, Pastrňák – Hall, Krejčí, Zacha – N. Foligno, Coyle, Cr. Smith – Greer, Frederic, Lauko.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Schlenker – Pancich, Johnson

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri