Toronto – Chicago 5:2 (kon.) | Arizona – Tampa 1:0 (2:1 po s.n.) | Edmonton – Detroit 4:5 (1:2 po s.n.)
Minnesota – Colorado 2:3 (kon.) | Anaheim – Buffalo 3:7 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 4:6 (kon.)
po s.n. (1:2)
Edmonton Oilers
4:5 (0:2, 2:2, 2:0 - 0:0)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 16.02.2023, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pius SUTER - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězné branky je PIUS SUTER.
    45:27 Derek RYAN - 4:4
     
    45:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A právě DEREK RYAN je za svoji aktivitu a důslednost odměněn vyrovnávací trefou. Na modré čáře se ke střele dostal Kostin, ta ale nebyla příliš povedená a mířila mimo tři tyče, Ryanova hůl však dala kotouči úplně jiný směr a ten se od ledu odrazil až za Hussa. Asistence: Klim Kostin a Philip Broberg.
    43:26 Leon DRAISAITL - 3:4
     
    43:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Teď už to ale německý ostrostřelec LEON DRAISAITL zvládl. Prosadil se ze své oblíbené pozice na levém kruhu, odkud z jedničky uklidil do branky přihrávku Barrieho – 3:4. Asistence: Tyson Barrie a Ryan Nugent-Hopkins.
    36:12 Olli MÄÄTTÄ - 2:4
     
    36:12
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tohle nevymyslíš. Oilers podruhé v zápase inkasují poté, co kotouč zbytečně odevzdali na zakázané uvolnění. Larkin uspěl na vhazování a kotouč se dostal k OLLIMU MÄÄTTOVI, který od modré propálil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Dylan Larkin.
    31:32 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:3
     
    31:32
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Teď už to ale RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI vyšlo. U pravé tyčky se ke kotouči dostal McDavid, jehož bleskovou přihrávku k vzdálenější tyči domácí třiadevadesátka uklidila do sítě. Asistence: Connor McDavid a Evan Bouchard.
    29:06 Robby FABBRI - 1:3
     
    29:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól. Na pravém kruhu dostal ROBBY FABBRI moře času, dobře si střelu připravil a zakončil přesně mezi ruku a tělo Campbella. V poslední chvíli se navíc změnila dráha letu kotouče a znovu to bylo od brusle obránce Broberga. Asistence: David Perron a Filip Hronek.
    21:26 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:2
     
    21:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A domácí zvýšené aktivity využili. McDavid zavezl kotouč a vykřížil se s RYANEM NUGENTEM-HOPKINSEM, jenž poté z pravého kruhu poslal puk k vzdálenější tyči. Asistence: Connor McDavid a Zach Hyman.
    17:19 Moritz SEIDER - 0:2
     
    17:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování se k puku dostal obránce MORITZ SEIDER, jenž si sjel do levého rohu a nenápadným nahozením podruhé překonal Campbella. S velkou pravděpodobností se puk otřel i o bránícího Broberga a tyč domácí klece, teprve poté zapadl do sítě. Asistence: Andrew Copp.
    04:17 Dylan LARKIN - 0:1
     
    04:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jdou do vedení! Nenápadná střela DYLANA LARKINA z ostrého úhlu končí za zády Campbella a hosté tak využívají hned svoji první přesilovku – 1:0. Asistence: Robby Fabbri a Jonatan Berggren.

    Tomáš Taybner

    Branky a nahrávky: 22. Nugent-Hopkins (McDavid, Hyman), 32. Nugent-Hopkins (McDavid, Bouchard), 44. Draisaitl (Barrie, Nugent-Hopkins), 46. Ryan (Kostin, Broberg) – 5. Larkin (Fabbri, Berggren), 18. Seider (Copp), 30. Fabbri (Perron, Hronek), 37. Määttä (Larkin), rozh. náj. P. Suter

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    0:0   Robby Fabbri (DET)
    2. série:
    1:0   Connor McDavid (EDM)
    1:1   David Perron (DET)
    3. série:
    1:1   Leon Draisaitl (EDM)
    1:1   Dylan Larkin (DET)
    4. série:
    1:1   Zach Hyman (EDM)
    1:1   Moritz Seider (DET)
    5. série:
    1:1   Evander Kane (EDM)
    1:2   Pius Suter (DET)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Nurse, Ceci, Kulak, Barrie, Broberg, Bouchard – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), Hyman – E. Kane, Draisaitl (A), Janmark – Holloway, R. McLeod, Foegele – Kostin, Ryan, Puljujärvi.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Chiarot, Seider, Määttä, Hronek, Lindström, Hägg – Kubalík, Larkin (C), Bertuzzi – Rasmussen (A), Copp, Fabbri – Berggren, Veleno, Perron (A) – Zadina, P. Suter, Sundqvist.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Charron, Hebert – Mills, Murchison

    Diváci: 17 627
    thejrc.org