Toronto – Chicago 5:2 (kon.) | Arizona – Tampa 1:0 (2:1 po s.n.) | Edmonton – Detroit 4:5 (1:2 po s.n.)
Minnesota – Colorado 2:3 (kon.) | Anaheim – Buffalo 3:7 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 4:6 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:7 (0:2, 3:2, 0:3)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 16.02.2023, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:53 Dylan COZENS - 3:7
     
    58:53
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Ještě zde je jeden zářez hostujících hokejistů. Tuch poslal kotouč od pravého mantinelu přesně před bránu Anaheimu, kde byl nikým nehlídaný DYLAN COZENS, který si poté poradil s Dostálem a vstelil už sedmou branku Sabres. Asistence: Alex Tuch, Casey Mittelstadt.
     
    56:43
    Tak tohle je hodně zbytečný trest Franka Vatrana (ANA), který po odpískaném ofsajdu napálil puk do Dahlina a ještě jej i krosčekoval.
     
    56:09
    A tak je tu ještě jedno vyloučení na domácí straně, když Clague (BUF) natlačil Ryana Stroma (ANA) na mantinel, který to neunesl, a tak jej praštil. Nicméně to zase nezkousl obránce Buffala, jenž ho následně krosčekoval a oba kohouti si ještě vyměnili pár pěstních názorů. Oba hráči nakonec dostali dvě minuty za hrubost a deset minut za nesportovní chování Hrát se bude ve čtyřech.
    51:46 Zemgus GIRGENSONS - 3:6
     
    51:46
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres zavezli puk do útočného pásma, kde nakonec Quinn přenechával kotouč za sebou na ZEMGUSE GIRGENSONSE, který okamžitou střelou překonal Dostála nad jeho lapačku. Asistence: Jack Quinn, Tyson Jost.
     
    49:18
    Buffalo si zahraje další přesilovou hru, protože je na dvě minuty za vysokou hůl vyloučen Simon Benoit (ANA).
    46:13 Alex TUCH - 3:5
     
    46:13
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres opět odskakují na rozdíl dvou branek, když Cozens hned nahrál vracejícímu se ALEXI TUCHOVI, který s pukem najel do útočného pásma, kde poslal touš přesně do vzdálenější šibenice domácí klece. Proti takové střele byl Dostál zcela bezmocný. Asistence: Dylan Cozens, Kyle Okposo.
     
    44:06
    Přesilovou hru si nyní zahrají domácí hokejisté, protože je na dvě minuty za hákování vyloučen Alex Tuch (BUF).
     
    41:44
    Tak tohle je obrovská škoda pro Anaheim, který byl opět ve velké tlaku, ale Jakob SIlfverberg (ANA) míří na dvě minuty na trestnou lavici za hákování.
    38:03 Casey MITTELSTADT - 3:4
     
    38:03
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres si opět berou své vedení zpět! CASEY MITTELSTADT dostal přihrávku na útočnou modrou a zajel s ním do pravého kruhu, kde spíš vypadalo, že bude přihrávat, ale nakonec se odhodlal k milimetrové střele, kterou poslal do bližší šibenice domácí klece. Asistence: Peyton Krebs, Mattias Samuelsson.
    33:44 Peyton KREBS - 3:3
     
    33:44
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres však bleskově srovnávají, když vedení domácím hokejistům nevydrželo ani minutu. Quinn vypracoval parádní střeleckou pozici pro PEYTONA KREBSE, který byl chvilku volný mezi kruhy a jeho pohotová střela prošla Dostálovi "teploměrem". Asistence: Jack Quinn, Kale Clague.
    33:08 Cam FOWLER - 3:2
     
    33:08
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačeři otáčejí stav utkání! Sabres nedokázali vyhodit puk ze svého obranného pásma, když kotouč zachytil Strome, který ho nahrál pod sebe Shattenkirkovi, jehož střelu Comrie vyrazil jen pod sebe, kde se o dorážky pokoušel Grant, ale touš se poté odrazil přímo na volného CAMA FOWLERA, jenž vstřeluje svou druhou branku.
    27:48 Cam FOWLER - 2:2
     
    27:48
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Rázem máme srovnáno! CAM FOWLER zavezl puk do útočného pásma, kde nejprve nevyšel jeho pokus o přihrávku před bránu, a tak se obránce Anaheimu postupně dostal na své místo na modré čáře, kde si narazil kotouč s Kulikovem a následně své nahození schoval přes několik hráčů a touš zaletěl přesně k tyči hostující klece. Asistence: Dmitrij Kulilkov, Ryan Strome.
    26:37 Kevin SHATTENKIRK - 1:2
     
    26:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní individuální práce Zegrase, který si ve středním pásmu přebral kotouč, najel s ním do útoku, kde prošel kolem dvou hostujících hráčů a následně nahrál do pravého kruhu KEVINU SHATTENKIRKOVI, jenž svižnou střelou prostřelil Comrieho. Pro obránce Anaheimu je to vůbec jeho první branka v sezóně. Asistence: Trevor Zegras, Derek Grant.
     
    18:28
    Jenže po špatné přihrávce Fowlera se do rychlého protiútoku hnal Okposo, kterého naháněl jeden z domácích hráčů, a tak už hostující útočník musel volit bekhendové zakončení, které skončilo ve výstroji Dostála.
     
    18:09
    Nakonec je z toho první přesilová hra Anaheimu, protože za Buffalo mří na trestnou lavici první obranný pár Rasmus Dahlin (BUF) a Henri Jokiharju (BUF) a za domácí pouze Frank Vatrano (ANA).
     
    17:52
    Domácího brankáře už po třetí v utkání zachránila jeho konstrukce, když si Dahlin sjel až do pravého kruhu, kde se svou svižnou střelou nastřelil tyč brány Anaheimu.
    15:58 Tage THOMPSON - 0:2
     
    15:58
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres využívají přesilovou hru! Hosté dostali kotouč na modrou k Dahlinovi, který na nic nečekal a ihned přihrál do levého kruhu TAGE THOMPSONOVI, jehož rána z první proletěla Dostálovi mezi jeho betony. Asistence: Rasmus Dahlin, Jeff Skinner.
     
    14:02
    Sabres si zahrají druhou přesilovou hru, jelikož na trestnou lavici míří Jakob Silfverberg (ANA), jenž dostane dvě minuty za hákování.
     
    11:50
    Obrana Ducks si vůbec nepohlídala pravou stranu, kam dostal přihrávku Power, který místo okamžité střely najel k bráně Anaheimu, kde chtěl překonat Dostála, kličkou do bekhendu, což mu i vyšlo, ale kotouč znova orazítkoval tyč!
     
    09:50
    Thompson vletěl s pukem do útočného pásma, kde následně se svou střelou překonal Dostála, ale toho zachránila branková konstrukce!
    06:08 Tyson JOST - 0:1
     
    06:08
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres vyhráli následné vhazování a na modré čáře si hosté vyměnili puk, když nakonec vypálil Dahlin, jehož střelu Dostál vyrazil vedle sebe na hůl TYSONA JOSTA, který jej ihned poslal zpět a český brankář si kotouč srazil do vlastní sítě. Asistence: Rasmus Dahlin, Henri Jokiharju.
     
    03:46
    Kevin Shattenkirk (ANA) je prvním vyloučeným hráčem v utkání, když si jde odpočinout na dvě minuty za krosček, ale nutno dodat, že tohle bylo velmi přísné vyloučení.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 27. Shattenkirk (Zegras, Grant), 28. Fowler (Kulikov, R. Strome), 34. Fowler (Grant, Shattenkirk) – 7. Jost (Dahlin, Jokiharju), 16. Ta. Thompson (Dahlin, J. Skinner), 34. Krebs (Quinn, Clague), 39. Mittelstadt (Krebs, Samuelsson), 47. Tuch (Cozens, Okposo), 52. Girgensons (Quinn, Jost), 59. Cozens (Tuch, Mittelstadt)


    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Fowler, Kulikov, Beaulieu, Klingberg, Benoit, Shattenkirk – Grant, Zegras, R. Strome – Henrique, McTavish, Vatrano – Max Jones, Lundeström, Silfverberg – Leason, Jays. Megna, Carrick.
    Trenér: Dallas Eakins

    Buffalo Sabres: Comrie (Luukkonen) – Dahlin, Jokiharju, Samuelsson, Power, Clague, Ljubuškin – J. Skinner, Ta. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, V. Olofsson – Mittelstadt, Krebs, Quinn – Girgensons, Jost, Okposo.
    Trenér: Tony Granato

    Rozhodčí: Rank, Kozari – Cormier, O´Quinn

    Diváci: 15 165
    bahis siteleri